Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΓΑΛΙΛΑΙΟΥ

Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΓΑΛΙΛΑΙΟΥ

BRECHT BERTOLT
Κωδ. Πολιτείας: 3479-0009




Παρουσίαση

Ο Γαλιλαίος Γαλιλέι καθηγητής των μαθηματικών στην Πάδουα πάει να αποδείξει το καινούριο κοσμικό σύστημα του Κοπέρνικου.


ΓΑΛΙΛΑΙΟΣ
(ακαδημαϊκά, τα χέρια σταυρωμένα πάνω στην κοιλιά):
Στις ελεύθερες ώρες μου, κι έχω πολλές, μελέτησα την περίπτωσή μου και σκέφτηκα πώς θα την κρίνει ο κόσμος της επιστήμης, στο οποίον εγώ πια δεν συγκαταλέγομαι. Ακόμα κι' ένας Έμπορος μαλλιού πρέπει να ενδιαφέρεται, πέρα απ' το ν' αγοράση φτηνά και να πουλά ακριβά, επίσης και για την ανεμπόδιστη διεξαγωγή του εμπορίου του μαλλιού. Η παρακολούθηση της επιστήμης μου φαίνεται, έν σχέσει μ' αυτό, πώς απαιτεί ιδιαίτερη γενναιότητα. Ασχολείται με τη γνώση, πού κερδίζεται απ' την αμφιβολία. Να κερδίση γνώση πάν' απ' όλα για όλους, γνοιάζεται, να γεννήση την αμφιβολία σ' όλους. Όμως το μεγάλο μέρος του πληθυσμού κρατιέται απ' τούς πρίγκιπες, τούς γαιοκτήμονες και τούς ιερωμένους μέσα σε μια μαργαριταρένια ομίχλη δεισιδαιμονίας και αρχαίων λόγων, πού αποκρύπτει τις μηχανορραφίες αυτών των ανθρώπων. Η δυστυχία των πολλών είναι παλιά σαν τα βουνά και την παρουσιάζουν, απ' άμβωνος και απ' καθέδρας, για ακατάλυτη σαν τα βουνά. Η καινούργια μας τέχνη της αμφιβολίας γοήτεψε το μεγάλο κοινό. Μας πήρε το τηλεσκόπιο απ' τα χέρια και το κατηύθυνε πάνω στους βασανιστές του. [...] (Από την έκδοση)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLEBEN DES GALILEI
ΕκδότηςΠΛΑΝΗΤΗΣ 70
Σειρά
Αριθμός σελίδων134
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΡΕΧΤ ΜΠΕΡΤΟΛΤ
Κωδικός Πολιτείας3479-0009
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

DELACROIX
BRUNO SILVIA
€10.00 €5.00
(-50%)
Κερδίζετε €5.00
ΜΙΑ ΚΟΣΜΙΚΗ ΕΠΟΧΗ
TAYLOR CHARLES
€43.00 €21.50
(-50%)
Κερδίζετε €21.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS