Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΒΟΥΤΣΕΚ // (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ, ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΘΕΑ

ΒΟΥΤΣΕΚ

(ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ, ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ)

BUCHNER GEORG
Κωδ. Πολιτείας: 0341-0063




Παρουσίαση

(Το βιβλιαράκι - πρόγραμμα που εκδόθηκε για την παράσταση του Αμφι-θεάτρου Σπύρου Ευαγγελάτου, περιλαμβάνει ολόκληρο το θεατρικό έργο).
Ο Βούτσεκ ίσως είναι το πιο ιδιότυπο "φαινόμενο" στην ιστορία του παγκόσμιου δραματολογίου. Γράφτηκε από έναν συγγραφέα 23 ετών -στη Γερμανία του 1836/37- πού πέθανε πρίν δώσει στο έργο την οριστική του μορφή. Δεν είναι καν ένα έργο ημιτελές· αποτελείται από σύντομες "κινηματογραφικές" σκηνές πού σώζονται, χωρίς οριστικοποιημένη από τον συγγραφέα τους σειρά, σε τέσσερεις γραφές "αμέθοδες", πού συντέθηκα κατά τους τελευταίους μήνες της ζωής του Μπύχνερ. Αβέβαιο παραμένει καί το ποιο θα ήταν το τέλος του έργου. Κι όμως το κείμενο αυτό χαράζει βαθειά τομή στην ιστορία του παγκόσμιου θεάτρου. Δεν είναι απλώς "ή πρώτη τραγωδία του προλεταριάτου", όπως σωστά επισημάνθηκε, αλλά κυρίως μια σπαραχτική κραυγή ανθρωπιάς, μια "ποιητική" προσέγγιση του καθημερινού πόνου των ταπεινών, πού φτάνει στα όρια μια "παράξενης" τραγωδίας. Κοινωνικοπολιτικό θέατρο, αλλά έμμεσο. Ποιητικό θέατρο, αλλά αφαιρετικό, "μοντέρνο". Κοινωνική κριτική, σαρκασμός, ανάμεικτος με "συμπαντική" θεώρηση το κόσμου. Πρωτοποριακή δραματουργική αισθητική, έντελώ απρόσμενη για την εποχή εκείνη - κι όχι μόνο. Χαρακτήρες καί σχέσεις υποδηλώνονται ρητά, αλλά "τηλεγραφικά". Συμπύκνωση ιστορίας, κοινωνικού βίου, μεταφυσικής αναζήτησης έρωτα, θανάτου, ποίησης. Πολλά χρωστάνε ο Στρίντμπεργκ, ο Μπρεχτ, ο Λόρκα, αλλά κι ο Μπέκετ στον μεγάλο νεανία πρόδρομό τους. (...) (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ)
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΑΜΦΙ-ΘΕΑΤΡΟ ΣΠΥΡΟΥ Α. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1990
Αριθμός σελίδων60
Διαστάσεις30x12
ΜετάφρασηΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΕπιμέλειαΜΟΥΖΕΝΙΔΟΥ ΑΓΝΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΙΧΝΕΡ ΓΚΕΟΡΓΚ
Κωδικός Πολιτείας0341-0063
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

dimos, Cris Mantzou, geopap1984, DemetriosMet

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

HOTEL DE DREAM
WHITE EDMUND
€4.98 €1.99
(-60%)
Κερδίζετε €2.99
ΘΕΣΜΟΙ
ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Σ. ΘΑΝΑΣΗΣ [Καθηγητής]
€11.90 €5.95
(-50%)
Κερδίζετε €5.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS