Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ

Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ

+
-
CARROLL LEWIS
Κωδ. Πολιτείας: 0550-0320
Τιμή Έκδοσης
€10.00
Τιμή Πολιτείας
€7.50
(-25%)
Κερδίζετε €2.50


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Λιούις Κάρρολ είναι το ψευδώνυμο του συγγραφέα της πασίγνωστης και πολυαγαπημένης "Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων". Το πραγματικό του όνομα ήταν Τσάρλς Ντόντσον, γεννήθηκε και πέθανε στην Αγγλία (1832-1898) και ήταν σ' όλη του τη ζωή καθηγητής μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Αυτό ήταν το επάγγελμα του και μάλιστα διέπρεψε σ' αυτό κι έγραψε και πολλά επιστημονικά συγγράμματα. Που και που μόνο για να διασκεδάζει και τον εαυτό του και διάφορα παιδιά φίλων του έγραφε παιδικές ιστορίες. Μια απ' αυτές τις ιστορίες είναι η θαυμάσια "Αλίκη" που θεωρείται πια κλασικό βιβλίο.
Ο Κάρρολ αγαπούσε πολύ τα παιδιά, περνούσε μαζί τους ατέλειωτες ώρες, τα γοήτευε με τις καταπληκτικές του διηγήσεις. Για μια τέτοια μικρή του φίλη, τη δεκάχρονη Αλίκη Λίντελλ, κόρη φιλικής του οικογένειας, γράφτηκε κι αυτή η ιστορία. Όταν την πρωτόγραψε είχε σκοπό μόνο να ευχαριστήσει την μικρή του Αλίκη, όταν όμως διάφοροι φίλοι του διάβασαν το χειρόγραφο, ενθουσιάστηκαν και τον έπεισαν να το δημοσιεύσει. Έτσι είδε το φως της δημοσιότητας η "Αλίκη" το 1865. Από τότε η "Αλίκη" δημοσιεύτηκε άπειρες φορές, μεταφράστηκε, διασκευάστηκε, έγινε κινηματογραφικό έργο κι εξακολουθεί μέχρι σήμερα να διαβάζεται άπληστα από μικρούς και μεγάλους.
Το θέμα της ιστορίας είναι ένα όνειρο: Η μικρή Αλίκη βλέπει στον ύπνο της πως βρίσκεται ξαφνικά σ' ένα φανταστικό μέρος όπου της συμβαίνουν τα πιο παράξενα κι αλλόκοτα πράγματα: Κουνέλια που φορούν γιλέκα και ρολόγια, γάτες που χαμογελάνε, χελώνες που κλαίνε, τραπουλόχαρτα μ' ανθρώπινη όψη και λαλιά. Μέσα απ' αυτό τον μαγεμένο κόσμο που συναρπάζει και γοητεύει μεγάλους και μικρούς, ο Λ. Κάρρολ βρίσκει την ευκαιρία να σατιρίσει συνήθειες και καταστάσεις της εποχής του και της χώρας του, να κάνει χιούμορ, να παίξει λογοπαίγνια.
Στο σημείο αυτό βρίσκεται και η δυσκολία της μετάφρασής του στην ελληνική γλώσσα, αλλά και σ' οποιαδήποτε άλλη γλώσσα. Και κυρίως στην απόδοση των λογοπαίγνιων και των ποιημάτων. Αν αυτά μεταφράζονταν λέξη προς λέξη δεν θα είχαν κανένα νόημα στη γλώσσα μας. Κάτι χειρότερο: Θα ήσαν εντελώς παράλογα. Έγινε, λοιπόν, μια προσπάθεια ν' αναζητηθεί μέσα στην ελληνική γλώσσα μια αντίστοιχη έκφραση, ένα αντίστοιχο λογοπαίγνιο που ν' αποδίδει, όσο γίνεται βέβαια, το αγγλικό. Στα ποιήματα εξάλλου υπήρχε ένα ανάλογο πρόβλημα: Ν' αποδοθούν με ακρίβεια οι λέξεις, οπότε θα χανόταν εντελώς ο ρυθμός και η ομοιοκαταληξία, ή να θυσιαστεί η ακρίβεια για να δοθεί ο ρυθμός που επάνω του εξάλλου στηρίζονται τα ποιήματα αυτά. Προτιμήσαμε το δεύτερο. (Από την έκδοση)

Περιεχόμενα

ΣΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΝΕΛΟΥ
Η ΛΙΜΝΗ ΤΩΝ ΔΑΚΡΥΩΝ
ΕΝΑ ΠΑΡΑΞΕΝΟ "ΤΡΟΧΑΔΗΝ" ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
Ο ΚΟΥΝΕΛΟΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ
Η ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΜΙΑΣ ΚΑΜΠΙΑΣ
ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ
ΕΝΑ ΤΣΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΤΡΕΛΩΝ
ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΚΡΟΚΕΤ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΨΕΥΤΟ-ΧΕΛΩΝΑΣ
Η ΚΑΝΤΡΙΛΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΑΚΩΝ
ΠΟΙΟΣ ΕΚΛΕΨΕ ΤΙΣ ΤΑΡΤΕΣ;
Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΛΙΚΗΣ
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΑΣΤΗΡ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1986
Αριθμός σελίδων150
Διαστάσεις24x17
ΜετάφρασηΚΟΜΙΝΗ - ΔΙΑΛΕΤΗ ΔΩΡΑ
ΕικονογράφησηΒΟΥΔΟΥΡΟΓΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΑΡΟΛ ΛΙΟΥΙΣ
Κωδικός Πολιτείας0550-0320
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

godot, k.iliakopoulou, sharpblad3, παναγιωτα γιωτη, Nefeli Karapiperi, Krvag, blacknarcissus, lina.atm

Κριτικές για το προϊόν

[12/11/2023] Cocoon.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Νομίζω καλή μετάφραση (μην έχοντας διαβάσει το πρωτότυπο)στην αρχή του βιβλίου αναφέρει ότι κάποια λογοπαίγνια και ποιήματα έχουν για χάρη της γλώσσας,αλλάξει και έχουν υποστεί κάποια μετατροπή,ώστε να βγάλουν νόημα,αυτό κλωτσάει σε αρκετά σημεία του βιβλίου.Η εικονογράφηση δεν θεωρώ ότι είναι πίστη στο πρωτότυπο και είναι αρκετά πρόχειρη,θυμίζει ελληνικά παραμύθια του οίκου αστήρ πάρα αγγλικό βιβλίο,όπως και να έχει,έχοντας δει μόνο τις ταινίες της Αλίκης,το κινούμενο σχεδιο της Disney καθώς και την live action ταινία,μπορώ να πω ότι πλησιάζει κατά έναν ικανοποιητικό βαθμό τη τρέλα του κόσμου των θαυμάτων.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΤΗΤΟΥ (ΣΕΙΡΑ 5 ΤΟΜΟΙ)
ΕΠΙΚΤΗΤΟΣ
€59.36 €29.68
(-50%)
Κερδίζετε €29.68
ΒΕΡΝΟΝ ΣΟΥΜΠΟΥΤΕΞ (ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ)
DESPENTES VIRGINIE
€22.00 €11.00
(-50%)
Κερδίζετε €11.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS