Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΔΕΜ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟΝ 2023 (ΜΠΕΖ) // 700η ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΕΤΟΣ Γ΄

ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟΝ 2023 (ΜΠΕΖ)

700η ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΕΤΟΣ Γ΄ - Η ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)

-
Κωδ. Πολιτείας: 0810-0402




Παρουσίαση

Για την 27η επέτειο κυκλοφορίας της έκδοσης «ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟΝ» σας παρουσιάζουμε τις σημαντικότερες λέξεις που πέρασαν από την Ελληνική στις δυτικές γλώσσες. Όπως αναφέρει ο Αριστείδης Ε. Κωνσταντινίδης, στο λεξικό Webster αριθμούνται πάνω από 40.000 λέξεις που αφίχθησαν στην Αγγλική απ' ευθείας από την Ελληνική ή μέσω της Λατινικής. Επίσης το 44,6% της επιστημονικής (ποσοστό που ανεβαίνει στο 69% της ιατρικής) ορολογίας, είναι από τα Ελληνικά. Δεν είναι όμως η ποσότητα, αλλά η ποιότητα των λέξεων και οι έννοιες που αυτές εκφράζουν. Μπορείτε να φαντασθείτε έναν κόσμο χωρίς Δημοκρατία, Αθλητισμό, Θέατρο, Γεωμετρία, Αριθμητική, Αστρονομία, Οικονομία, Μουσική, Ποίηση, Ιστορία, Πολιτική, Στρατηγική, Λογική κ.ά.; Δικαίως ο Γάλλος σκηνοθέτης Ζαν-Λυκ Γκοντάρ είπε: «Θα έπρεπε να ευχαριστούμε την Ελλάδα. [...] Αυτή η χώρα θα μπορούσε να απαιτήσει εκατομμύρια των εκατομμυρίων από όλους για τα συγγραφικά δικαιώματα των αρχαίων. Και θα ήταν απολύτως λογικό να της δοθούν. Αμέσως». (Το Βήμα, 14 Μαΐου 2010)
Στο ημερολόγιο που κρατάτε στα χέρια σας, έχουμε επιλέξει μερικές μόνο από τις δεκάδες χιλιάδες των ελληνικών λέξεων που επηρέασαν την σκέψη της ανθρωπότητας. Όλες οι ετυμολογίες που αναφέρονται στην εργασία αυτή είναι διασταυρωμένες και όπου υπάρχει αμφιβολία αυτό ρητά αναφέρεται. Οι εισαγωγές είναι της αείμνηστης δασκάλας μας, Άννας Τζιροπούλου-Ευσταθίου. Σκεφτείτε που θα βρισκόταν η ανθρωπότητα εάν δεν είχαν εφευρεθεί αυτές οι λέξεις και δεν είχαν εκφραστεί οι έννοιες που αντιπροσωπεύουν. Στο παράρτημα θα βρείτε τις κλασικές ομιλίες των Ζολώτα και Σουκάκου που κατόρθωσαν να διατυπώσουν δημοσίως έναν ολόκληρο λόγο στα Αγγλικά μόνον με ελληνικές λέξεις και ταυτόχρονα να εκφράζουν πολύ υψηλά νοήματα. Αυτό δεν μπορεί να γίνει με καμία άλλη γλώσσα του κόσμου! (Λεωνίδας Γεωργιάδης, από την παρουσίαση της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
ISBN13Χ39786188510128
ΕκδότηςΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
ΣειράΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2022
Αριθμός σελίδων412
Διαστάσεις24x17
ΕπιμέλειαΚΟΥΚΟΥ ΙΩΑΝΝΑ
Κωδικός Πολιτείας0810-0402
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΣΚΟΥΡΑ ΣΟΦΙΑ
€60.00 €30.00
(-50%)
Κερδίζετε €30.00
Η ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ
€21.20 €10.60
(-50%)
Κερδίζετε €10.60

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS