Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Τ.Α΄ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ // ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΥΠΟ Α.Μ. ΙΔΡΩΜΕΝΟΥ -

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ (ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ)

ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΥΠΟ Α.Μ. ΙΔΡΩΜΕΝΟΥ - ΕΠΙΣΤΟΛΑΙ

+
-
ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 9147-0007
Τιμή Έκδοσης
€9.90
Τιμή Πολιτείας
€6.93
(-30%)
Κερδίζετε €2.97


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η ελληνική ιστορία είναι αχανής και η μελέτη της, έστω και περιστασιακή, ακόμα μας εκπλήσσει συνεχώς. Άγνωστα στοιχεία που ξεπερνούν και την πιο τολμηρή φαντασία ξεπηδούν μέσα από κάθε νέα σελίδα που διαβάζουμε.
Με αυτή τη βάση, η σειρά "Εθνικό Ιστορικό Αρχείο του National Geographic" στοχεύει να προσφέρει στο ελληνικό κοινό σπουδαία ιστορικά έργα αποδοσμένα στη νεοελληνική γλώσσα, σε ποιοτικές σκληρόδετες και χρυσότυπες εκδόσεις.
Η ανάπτυξη του Εθνικού Ιστορικού Αρχείου έχει σχεδιαστεί να γίνεται κατά κύματα. Το πρώτο κύμα είναι μια ομάδα έργων που αποτελείται από 24 τόμους. Η ιδέα σε κάθε ομάδα είναι να υπάρχουν σημαντικά έργα από πολλές περιόδους της ελληνικής ιστορίας, μερικά από την αρχαία περίοδο, άλλα από τη Βυζαντινή, κάποια από την Επανάσταση του 1821 και ορισμένα από τη νεότερη ιστορία μας.
Στην πρώτη ομάδα το "Εθνικό Ιστορικό Αρχείο" ξεκινά με την περίφημη τετράτομη "Ιστορία της Ελληνικής Επαναστάσεως" του Σπυρίδωνα Τρικούπη. Ο επόμενος τόμος είναι η συγκλονιστική αφήγηση του Αρριανού για την πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, με τίτλο "Αλεξάνδρου Ανάβασις". Ακολουθεί ένα δίτομο έργο με τίτλο "Η Άλωσις της Κωνσταντινουπόλεως", στο οποίο συγκεντρώνονται ιστορίες αυτοπτών μαρτύρων των γεγονότων, όπως ο Φραντζής, ο Κριτόβουλος, ο Δούκας, αλλά και συνθετικά έργα μεταγενέστερων, όπως ο Σλουμβερζέ, ο Χάμερ ή ο Πέαρς. Στο επόμενο δίτομο έργο φωτίζεται ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες των τελευταίων αιώνων, ο Ιωάννης Καποδίστριας, μέσα από τη βιογραφία του Α. Μ. Ιδρωμένου αλλά και από μια συλλογή επιστολών του προς διάφορους αποδέκτες. Στους επόμενους δύο τόμους ο Ηρόδοτος στο έργο "Ιστορίαι" μάς προσφέρει μια εικόνα του αρχαίου κόσμου μέχρι τις μέρες του. Ακολουθούν τα "Απομνημονεύματα" που υπαγόρευσε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, με χαρακτηριστικό τίτλο "Διήγησις συμβάντων της ελληνικής φυλής από τα 1770 έως τα 1836". Το τελευταίο έργο της πρώτης ομάδας του Εθνικού Ιστορικού Αρχείου είναι το περίφημο δωδεκάτομο έργο του Παύλου Καρολίδη με τίτλο "Σύγχρονος Ιστορία των Ελλήνων και των λοιπών λαών της Ανατολής από 1821 μέχρι 1921".
Μετά ταύτα, αγαπητοί αναγνώστες, σας παραδίδουμε την πρώτη ομάδα έργων της σειράς "Εθνικό Ιστορικό Αρχείο του National Geographic". [...] (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περιεχόμενα

-ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ: ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ Μ. ΙΔΡΩΜΕΝΟ
ΠΗΓΗ: ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΤΥΠΟΙΣ Π.Δ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟΝ ΚΑΡΟΛΟΥ ΜΠΕΚ 1900
-ΕΠΙΣΤΟΛΑΙ Ι.Α. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑΙ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑΙ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΑΙ, ΓΡΑΦΕΙΣΑΙ ΑΠΟ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΟΥ 1827 ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 1831
ΜΕΤΑΦΡΑΣΘΕΙΣΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΠΑΡΑ ΜΙΧΑΗΛ Γ. ΣΧΙΝΑ
ΠΗΓΗ: ΕΚ ΤΗΣ ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΑΣ Γ. ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΟΣ 1843

Επιμέλεια κειμένων: ΜΑΡΙΑ ΑΛΕΞΙΟΥ, ΑΝΝΑ ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΥ, ΣΟΦΙΑ ΚΡΟΚΙΔΗ, ΜΑΡΙΑ ΛΕΠΕΝΙΩΤΗ, ΗΡΑ ΣΙΝΙΓΑΛΙΑ, ΑΓΟΡΙΤΣΑ ΤΣΕΛΙΓΚΑ-ΑΝΤΟΥΡΑΚΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΜΠΟΥΚΗΣ
Ομάδα Μεταγλώτισσης: ΝΙΚΟΣ ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΑΛΕΞΙΟΥ, ΑΝΝΑ ΑΣΤΡΙΝΑΚΗ, ΡΙΤΑ ΒΛΑΪΔΗ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΚΙΚΑ, ΕΙΡΗΝΗ ΓΛΕΖΕΛΛΗ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΟΥΡΓΙΩΤΗ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΤΣΟΥΛΑΚΟΣ, ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΟΝΤΖΙΔΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΟΡΟΜΠΛΗ, ΜΑΡΙΑ ΛΕΠΕΝΙΩΤΗ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΝΑΤΣΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΠΟΝΤΙΚΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗΣ, ΕΛΕΝΗ ΣΚΟΥΡΤΗ, ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΣΤΑΥΡΑΚΟΥΔΗ
Λεπτομέρειες
ISBN13Χ9786185091200
ΕκδότηςΣΕΛΕΝΑ
ΣειράΕΘΝΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ 8
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2013
Αριθμός σελίδων432
Διαστάσεις24x17
ΕπιμέλειαΟΜΑΔΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ
Κωδικός Πολιτείας9147-0007
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Βωβός θάνατος
KUTSCHER VOLKER
€19.89 €9.94
(-50%)
Κερδίζετε €9.95
ΤΟ ΛΙΘΟΣΤΡΑΤΟ
ΤΣΙΜΑ ΜΑΡΙΑ
€12.00 €6.00
(-50%)
Κερδίζετε €6.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS