Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ

+
-
CHIRICO GIORGIO. DE
Κωδ. Πολιτείας: 4350-0261
Τιμή Έκδοσης
€20.00
Τιμή Πολιτείας
€14.00
(-30%)
Κερδίζετε €6.00


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο ντε Κίρικο δεν δημιούργησε σ' έναν αιώνα πού θα ήθελε να είχε δημιουργήσει, ούτε έζησε σε έναν τόπο πού θα μπορούσε να ζήσει. Η οποία αντίφασή του δεν βρίσκεται εκεί που την είδαν οι σουρεαλιστές, στη διαφορά ανάμεσα στα αρχικά και στα κατοπινά έργα του, αλλά στη σχέση του ιδίου του ντε Κίρικο με το χώρο και το χρόνο μέσα στον οποίο έδρασε. Αν δεν είχε φύγει ποτέ από την Ελλάδα, το πρόβλημα θα ήταν, κατά πάσα πιθανότητα, ανύπαρκτο. Ο ντε Κίρικο σ' ολόκληρη τη ζωή του προσπάθησε μανιασμένα να ξεκολλήσει από πάνω του τη "ρετσινιά" του πρωτοπόρου. Αυτό γίνεται ολοφάνερο στις "Αναμνήσεις" του, όπου από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα αγωνίζεται να αποδείξει την αθωότητα του απέναντι στο "έγκλημα" που συντελείται στην εποχή μας σε βάρος της τέχνης [...] (Από την παρουσίαση της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΥΨΙΛΟΝ / ΒΙΒΛΙΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 1985
ΜετάφρασηΛΑΜΠΙΔΟΥ-ΒΑΡΟΥΞΑΚΗ ΕΜΜΥ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΙΡΙΚΟ ΤΖΟΡΤΖΙΟ. ΝΤΕ
Κωδικός Πολιτείας4350-0261
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

[24/01/2022] NikosMaistros.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Φαντάζομαι ότι όποιος ενδιαφερθεί για αυτό το βιβλίο, θα έχει έρθει σε επαφή με τον "μύθο" που συνοδεύει αυτόν τον καλλιτέχνη, οπότε δεν θα του φανεί παράξενο το καταγγελτικό στυλ γραφής του, καθώς και μια υποψία για την μανία "καλλιτεχνικής" καταδίωξης από την οποία εμφανώς υπέφερε. Για τους όχι και τόσο θαυμαστές του τα απομνημονεύματα του περιέχουν δύο σημεία που αφορούν μια ιστορική δικαίωσή του. Το πρώτο είναι ο τρόπος λειτουγίας του συστήματος προώθησης στον καλλιτεχνικό χώρο, μέσω πληρωμένων δημοσιεύσεων και εκθέσεων, αφού κάποιος ατζέντης έχει εξασφαλίσει όλη την παραγωγή κάποιου "νέου" καλλιτέχνη. Αυτό το σύστημα ο Ντε Κίρικο είναι ο πρώτος που το έβγαλε στην φόρα και ουσιαστικά το πάλευε (κάποιες φορές ανορθόδοξα) σε όλη του την καριέρα και έιχε απόλυτο δίκιο ότι αυτό το σύστημα λειτουργεί εις βάρος της ουσίας της τέχνης. Το δεύτερο είναι η σημασία της τεχνικής, που για τον ίδιο ήταν απαραίτητα ένας τομέας σημαντικός, ώστε επαγωγικά το αποτέλεσμα της τέχνης του να υπηρετεί όσο καλύτερα το υψηλό ιδανικό της.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS