Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Τ. 1027 ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΕΡΛΟΚ ΧΟΛΜΣ // ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡ

ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΕΡΛΟΚ ΧΟΛΜΣ

ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ, ΤΕΥΧΟΣ 1027

+
-
CONAN-DOYLE ARTHUR, HALL JAMES-NORMAN
Κωδ. Πολιτείας: 0590-0260
Τιμή Έκδοσης
€4.00
Τιμή Πολιτείας
€3.20
(-20%)
Κερδίζετε €0.80


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο γιατρός ΜΟΡΤΙΜΕΡ επισκέπτεται τον διάσημο ντέτεκτιβ ΣΕΡΛΟΚ ΧΟΛΜΣ και του δείχνει ένα χειρόγραφο που εξιστορούσε τον θάνατο του ΧΟΥΓΚΟ ΜΠΑΣΚΕΡΒΙΛ, ενός νεαρού γλεντζέ, που είχε κληρονομήσει τον πύργο του Μπάσκερβιλ, στο Ντεβονσάϊρ. Σύμφωνα με όσα έγραφαν τα κιτρινισμένα φύλλα του χειρόγραφου, ο Χούγκο βρέθηκε κατασπαραγμένος στα κοντινά εκεί βαλτοτόπια, ενώ κυνηγούσε με μια παρέα καβαλλάρηδων.
Μερικοί είπαν ότι είχαν δει ένα άγριο σκυλί, να κυνηγάει τον Χούγκο...
Στο τέλος, το χειρόγραφο προειδοποιούσε όλους τους απόγονους του Μπάσκερβιλ ότι τους περίμενε ο ίδιος θάνατος, αν τολμούσαν να περάσουν νύχτα από το βάλτο.
-Από τότε, εξήγησε ο γιατρός Μόρτιμερ, πολλοί Μπάσκερβιλ βρήκανε μυστηριώδη θάνατο στο βάλτο. Και επειδή τώρα ερχόταν από τον Καναδά ο τελευταίος Μπάσκερβιλ, ο σερ ΧΕΝΡΥ, έπρεπε να βρεθεί τρόπος να εμποδιστεί.
Ο Σέρλοκ Χόλμς, αφού έκαμε ορισμένες ερωτήσεις στο γιατρό Μόρτιμερ για τους περίοικους και το προσωπικό του πύργου, απάντησε ότι του χρειάζονταν 24 ώρες για να σκεφτεί.
Την επομένη, ο γιατρός Μόρτιμερ, συνοδευόμενος από τον Χένρυ Μπάσκερβιλ, χτυπούσε την πόρτα του Σέρλοκ Χόλμς. Ανέφερε στον διάσημο ντέτεκτιβ ότι είχε μιλήσει στον σερ Χένρυ, προσθέτοντας ότι ο τελευταίος αυτός είχε λάβει προ ολίγου μια προειδοποίηση που έλεγε: «Αν θέλεις τη ζωή σου και το μυαλό σου, να μείνεις μακριά από τον βάλτο!».
Το πράγμα φαινόταν ανεξήγητο, αφού κανείς απολύτως δεν ήξερε το ξενοδοχείο στο οποίο είχε καταλύσει ο σερ Χένρυ. Το περιστατικό αυτό έδειχνε ότι κάποιος παρακολουθούσε στενά τον νέο κληρονόμο του πύργου. Στη συζήτηση που έγινε, ο σερ Χένρυ τόνισε ότι τίποτα δεν ήταν ικανό να τον κρατήσει μακριά από τον προγονικό του πύργο και ότι ήταν αποφασισμένος να πάει και να μείνει εκεί.
Ο Σέρλοκ Χόλμς δεν προσπάθησε να μεταπείσει τον σερ Χένρυ. Ζήτησε μόνο να φάνε μαζί εκείνη την ημέρα στο ξενοδοχείο που έμενε. Όταν ο γιατρός Μόρτιμερ και ο σερ Χένρυ έφυγαν, ο Σέρλοκ Χόλμς μαζί με τον βοηθό του, γιατρό Ουάτσον, τους πήραν το κατόπιν. Διαπίστωσαν έτσι ότι ένας μυστηριώδης γενειοφόρος παρακολουθούσε από ένα αμάξι τον σερ Χένρυ. Σε μια στιγμή όμως το αμάξι άρχισε να τρέχει ξέφρενα και εξαφανίστηκε στο βάθος του δρόμου. Πρόφτασε όμως ο Σέρλοκ Χόλμς να σημειώσει τον αριθμό του. Τηλεφράφησε αμέσως στο κεντρικό γραφείο αδειών αμαξών και ζήτησε να μάθει το όνομα και τη διεύθυνση του αμαξά. Σε λίγο παρουσιάστηκε μπροστά του ο ίδιος ο αμαξάς, και ανέφερε στον Σέρλοκ Χόλμς ότι ο μυστηριώδης γενειοφόρος που είχε αγκαζάρει πριν από λίγο το αμάξι, του είχε πει ότι ήταν ο περίφημος ντέτεκτιβ... Σέρλοκ Χόλμς.
Την ορισμένη ώρα ο Σέρλοκ Χόλμς και ο Ουάτσον έφτασαν στο ξενοδοχείο του σερ Χένρυ. Εκεί ο Σέρλοκ Χόλμς πληροφορήθηκε από τον γιατρό Μόρτιμερ ότι ένας άνθρωπος με τα χαρακτηριστικά του μυστηριώδη γενειοφόρου, υπηρετούσε ως οικονόμος στον πύργο του Μπάσκερβολ. Συνέστησε επίσης στον σερ Χένρυ να πάρει μαζί του για σύντροφο και προστάτη, τον βοηθό του Ουάτσον.
Κατόρθωσε, ο Σέρλοκ Χόλμς, να φωτίσει το πυκνό σκοτάδι του μυστηρίου, που σκέπαζε μια τόσο παράξενη ιστορία; Αυτό θα το μάθετε διαβάζοντας ως το τέλος την συναρπαστική αυτή περιπέτεια. (Από την έκδοση)
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΑΤΛΑΝΤΙΣ
ΣειράΚΛΑΣΣΙΚΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2010
Αριθμός σελίδων48
Διαστάσεις25x18
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΟΝΑΝ-ΝΤΟΙΛ ΑΡΘΟΥΡ, ΧΟΛ ΤΖΕΙΜΣ-ΝΟΡΜΑΝ
Κωδικός Πολιτείας0590-0260
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS