Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΤΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ // ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΩΝ ΘΑΜΝΩΝ

ΤΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ

ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΩΝ ΘΑΜΝΩΝ

CORNWALL BARBARA
Κωδ. Πολιτείας: 3230-0793




Παρουσίαση

Όταν γράφτηκε αυτό το βιβλίο, στις πρώην πορτογαλλικές επαρχίες στην Αφρική διεξαγόταν ακόμη ένας άγριος και φανερά άνισος αγώνας που είχε αρχίσει πριν πολλά χρόνια. Στη μια πλευρά ήταν μια ευρωπαϊκή δύναμη εξοπλισμένη με ναπάλμ και όλα τα υπερσύγχρονα όπλα που διαθέτουν οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ. Στην άλλη πλευρά ήταν οι Αντάρτες της Ζούγκλας, που δεν είχαν παρά μόνο τον εαυτό τους, τη θέλησή τους να αντισταθούν και την απίστευτη αντοχή τους.
Ήταν οι πιο σκληρές αντάρτικες δυνάμεις του κόσμου.
Η Barbara Cornwall μοιράστηκε τη ζωή τους τρεις μήνες, πρώτα με τις δυνάμεις του FRELIMO στη Μοζαμβίκη και έπειτα με τις δυνάμεις του PAIGC στην πορτογαλική Γουϊνέα. Αυτή είναι η έκθεσή της, που την αφηγείται με χιούμορ, ευφυΐα, βαθειά συμπάθεια και εξαιρετική παρατηρητικότητα για τη λεπτομέρεια.
Στη Μοζαμβίκη ανακάλυψε ένα νέο είδος επαναστατών, για τους οποίους η αυτοθυσία είχε γίνει τρόπος ζωής. Ανακάλυψε άνδρες και γυναίκες που άντεχαν στις πολύ δύσκολες συνθήκες ζωής σαν να ήταν κάτι πολύ φυσικό, που ζούσαν μόνιμα κάτω από τη σκιά του θανάτου και αντιμετώπιζαν έναν εχθρό με αφάνταστα μεγαλύτερη τεχνολογία. Παρ' όλα αυτά, της φέρθηκαν με μια "λεπτότητα που ξάφνιαζε" στο λίγο καιρό που μοιράστηκε μαζί τους τις τρομερές συνθήκες της ζωής τους.
Πλαγιάζοντας σε καλύβες γεμάτες ποντίκια, βαδίζοντας μέχρι και σαράντα χιλιόμετρα τη μέρα, ,ζώντας με μικρές μερίδες φαγητού και λίγες γουλιές γλυφού νερού, η Barbara Cornwall μοιράστηκε όχι μόνο τις συνθήκες ζωής τους, αλλά και την εμπιστοσύνη τους, τις αναμνήσεις τους, τις ελπίδες τους, τα όνειρά τους και τις εμπειρίες τους. Το αποτέλεσμα είναι ένα εντυπωσιακό πορτραίτο ενός λαού που η αντοχή του και η αγάπη του για την ελευθερία υπογραμμίζουν και εξευγενίζουν το βαθύ ανθρωπισμό του.
Στην πορτογαλική Γουϊνέα επίσης, η συγγραφέας παρακολούθησε από κοντά τις μάχες -ιδιαίτερα μια επίθεση εναντίον ενός στρατιωτικού φρουρίου μέσα από ναρκοθετημένο έδαφος- και είδε ακόμη την κοινωνική και οικονομική ανοικοδόμηση που πραγματοποιούνταν από τους επαναστάτες στις απελευθερωμένες περιοχές, οι οποίες ήδη κάλυπταν τα τρία τέταρτα της χώρας. Αυτή εδώ είναι ίσως η πρώτη έκθεση που γίνεται πίσω από τις γραμμές του μετώπου, και ο συνδυασμός του καυστικού χιούμορ, της διορατικότητας και της αναλυτικής πληροφόρησης την κάνουν να είναι η καλύτερη. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"... μια συγκινητική έκθεση κάθε πλευράς της ζωής των αφρικανών ανταρτών που μάχονται εναντίον των Πορτογάλων, της τακτικής τους, της πολιτικής τους, της φιλοσοφίας τους, της καθημερινής ζωής τους, των οικογενειών τους και των παιδιών τους. Είναι ένα ντοκουμέντο αξίας, γραμμένο με αγάπη, με κομψότητα και λογοτεχνικό ύφος". (New York Times)

Περιεχόμενα

Πρόλογος
Μοζαμβίκη
Πορτογαλική Γουϊνέα
Επίλογος
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΠΑΠΑΖΗΣΗΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 1978
Αριθμός σελίδων228
Διαστάσεις24x17
ΜετάφρασηΝΕΑΡΧΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗΣ
ΕπιμέλειαΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ Π. ΝΙΚΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΟΡΝΓΟΥΟΛ ΜΠΑΡΜΠΑΡΑ
Κωδικός Πολιτείας3230-0793
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΛΥΚΟΦΩΣ
MEYER STEPHENIE
€21.20 €9.54
(-55%)
Κερδίζετε €11.66
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
KOLFER EOIN
€11.10 €4.44
(-60%)
Κερδίζετε €6.66

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS