Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ Η ΦΩΤΙΑ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ Η ΦΩΤΙΑ

CORTAZAR JULIO
Κωδ. Πολιτείας: 4350-0263




Παρουσίαση

Ο Κορτάσαρ, μαθητής του Μπόρχες, ξεπερνά το μεγάλο του δάσκαλο σε αφηγηματικό ταλέντο. Θεωρείται ιδρυτής της σχολής του "μαγικού ρεαλισμού". Στα οκτώ διηγήματα της συλλογής αυτής μας δίνει δείγματα της ικανότητάς του να περνά από τον ένα χώρο στον άλλο (Ο άλλος ουρανός), από τη μιαν εποχή στην άλλη (Όλες οι φωτιές η φωτιά), να περιγράφει την ανθρώπινη αλληλεγγύη (Η υγεία των αρρώστων), τον ηρωισμό μιας αποβίβασης (Η σύναξη), τις αισθηματικές και ψυχολογικές περιπέτειες μιας "πολιορκίας" σύγχρονου τύπου (Ο αυτοκινητόδρομος), τα πιο τρυφερά αισθήματα ανθρωπισμού και αγάπης (Η δεσποινίς Κόρα), τη σύντηξη φαντασίας και πραγματικότητας (Οδηγίες στον Τζων Χαγουελ). Αρκούν οκτώ διηγήματα για να μας πείσουν πόσο δίκαια κέρδισε ο Κορτάσαρ τη φήμη ενός από τους μεγαλύτερους πεζογράφους της λατινικής Αμερικής. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTODOS LOS FUEGOS EL FUEGO
ΕκδότηςΥΨΙΛΟΝ / ΒΙΒΛΙΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 1984
Αριθμός σελίδων160
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΧΟΥΡΜΟΥΖΙΑΔΗΣ Δ. ΓΙΩΡΓΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΟΡΤΑΣΑΡ ΧΟΥΛΙΟ
Κωδικός Πολιτείας4350-0263
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

landlab, kantath, Γιάννης Χατζής

Κριτικές για το προϊόν

[28/08/2015] antonis moros.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Τα διηγήματα του Κορτάζαρ αποτελούν όμορφες καθημερινές ιστορίες που ασυναίσθητα μετατρέπονται σε φαντασίες και τούμπαλιν, όνειρα που γίνονται πραγματικότητα. Η ανταλλαγή αυτή οδηγεί τη φαντασία να γίνει συνήθεια, οδηγεί στο ονείρεμα, μία αστρική προβολή. Ο συγγραφέας χρησιμοποιεί απλή γλώσσα, μα δίνει μεγάλη προσοχή στη μορφή και χρησιμοποιεί αφηγηματικά τεχνάσματα -αλλαγή αφηγητών,μετάβαση από χώρο σε χώρο ή από εποχή σε εποχή-, προκειμένου να πετύχει ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΔΕΡΜΑ
BALZAC HONORE. DE
€20.14 €10.07
(-50%)
Κερδίζετε €10.07
Ο ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ
€4.90 €2.45
(-50%)
Κερδίζετε €2.45

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS