Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΝΕΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ

Η ΝΕΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ

ΜΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

+
-
ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (1944. θεατρικός συγγραφέας)
Κωδ. Πολιτείας: 0020-0098
Τιμή Έκδοσης
€10.30
Τιμή Πολιτείας
€7.21
(-30%)
Κερδίζετε €3.09


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Μια μεγάλη υπόγεια αίθουσα. Οι τοίχοι της, καθώς και το ταβάνι, έχουν ντυθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνεται εύκολα αντιληπτό πως είναι σκεπασμένοι -στην προκειμένη περίπτωση με μια "καλλιτεχνική" επένδυση-, πως δηλαδή από πίσω είναι κάτι άλλο, κάτι που συγχρόνως φαίνεται και δεν φαίνεται
Μια κουρτίνα, πάνω στην οποία είναι ζωγραφισμένη η θάλασσα -ένα απέραντο πέλαγος-, χωρίζει σαν οθόνη την αίθουσα σχεδόν στη μέση, αρχίζοντας από τον έναν τοίχο και καταλήγοντας στον άλλο. Το ύψος της δεν φτάνει μέχρι το ταβάνι.
Μπροστά απ' την κουρτίνα έχει διαμορφωθεί μια πλήρης αίθουσα θεάτρου: μια σκηνή που παριστάνει μια ακρογιαλιά όπου δεν υπάρχει παρά μόνον η άμμος μεγάλα παραπετάσματα δεξιά κι αριστερά που δημιουργούν παρασκηνιακούς χώρους και μια πλατεία θεάτρου τόση ώστε να χωρέσει ένα κανονικό κοινό.
Όλα μέσα σ' αυτή την αίθουσα είναι, και πρέπει να δείχνουν πως είναι, επιπρόσθετα, ότι δηλαδή καλύπτουν κάποια άλλα που δεν πρέπει να φαίνονται. Κυρίως να δημιουργείται γρήγορα, αν είναι δυνατόν, η εντύπωση πως ένα ολόκληρο θέατρο έχει στηθεί μέσα σ' έναν χώρο άσχετο κι ασυμβίβαστο, κατ' αρχήν, με το θέατρο. Το στοιχείο αυτό δεν θα είναι απλώς σκηνογραφικό ή σκηνοθετικό είναι στοιχείο δραματουργικό και, συνεπώς, δραματικό. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με όλα τα διαδραματιζόμενα μέσα σ' αυτό το θέατρο, και με τα γεγονότα και με τον λόγο: και αυτός και εκείνα έχουν προπαντός έναν καλυπτικό προορισμό, δρουν κι αυτά όπως η κουρτίνα της σκηνής, δηλαδή κρύβουν, λέγονται και γίνονται για να κρύβουν - έως ότου φτάσει η στιγμή που όλα διαρρηγνύονται κι αποκαλύπτουν.
Τα δύο θεμελιώδη ύφη αυτού του δράματος: το καθημερινό - ηθογραφικό - ρεαλιστικό και το ονειρικό - συμβολικό - υπερβατικό θα πρέπει να παίζονται εξωθημένα και τα δύο στα έσχατα άκρα τους ώστε και στις δύο περιπτώσεις να έχουμε μια εξαντλητική τυπολογική τους αναπαράσταση. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΑΓΡΑ
ΣειράΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1983
Αριθμός σελίδων120
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΠΕΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Κωδικός Πολιτείας0020-0098
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Maria.bazima

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

godot, kazabidu, sof68, Μανώλης Γαλανός, lasarig, Ελισάβετ.

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΣΤΗ ΝΕΚΡΗ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
COOK KENNETH
€12.00 €6.00
(-50%)
Κερδίζετε €6.00
Η ΓΑΤΑ
RIXON ANGELA
€24.70 €9.88
(-60%)
Κερδίζετε €14.82

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS