Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΠΡΟΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ κ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Η ΠΡΟΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ

+
-
ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ [Καθηγητής νομικής σχολ
Κωδ. Πολιτείας: 3730-0117
Τιμή Έκδοσης
€6.00
Τιμή Πολιτείας
€5.34
(-11%)
Κερδίζετε €0.66


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Στην εργασία αυτή διαπραγματευόμαστε το θέμα: η προεγκληματική επικινδυνότητα και τα μέτρα για την αντιμετώπισή της. Πρόκειται για μια μελέτη, η οποία παρουσιάζει εγκληματολογικό και ποινικό ενδιαφέρον. Εγκληματολογικό ενδιαφέρον, επειδή η προβληματική της προεγκληματικής επικινδυνότητας έχει αναπτυχθεί στους κόλπους της παραδοσιακής εγκληματολογίας κι έχει εξελιχθεί μαζί με την εξέλιξη της εγκληματολογικής επιστήμης. Ποινικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η εργασία, ως προς τις τυποποιημένες μορφές της προεγκληματικής επικινδυνότητας και ως προς τα ποινικά μέτρα για την καταπολέμησή της. Κατά την επεξεργασία του θέματος, έχουν λάβει χώρα, δικονομικές, αλλά και σωφρονιστικές αναφορές. Η σπουδαιότητα του θέματος, πιστεύουμε ότι είναι αυτονόητη. Αφορά όλες τις κατηγορίες ή τις μεμονωμένες περιπτώσεις ατόμων, που μπορεί να διώκονται ποινικά, πριν τελέσουν οποιοδήποτε έγκλημα. Η ενλόγω ποινική δίωξη χωρεί επί τη βάσει ορισμένων βιολογικών ή ψυχολογικών ή ακόμα, κοινωνικών κριτηρίων ή ενδείξεων της προσωπικότητας του ατόμου. Στη θέση λοιπόν, του νομικού κριτηρίου του εγκλήματος, υπεισέρχονται άλλα μη νομικά κριτήρια, με βάση τα οποία μπορεί να στοιχειοθετηθεί ποινική ευθύνη του ατόμου και να επιβληθούν σε βάρος του μέτρα ασφαλείας, τα οποία ονομάζονται ante delictum μέτρα ασφαλείας, επειδή προβλέπονται κι εφαρμόζονται στο προεγκληματικό στάδιο. (...) Τέτοια μέτρα εφαρμόσθηκαν, σε μεγάλη κλίμακα, κατά τη διάρκεια των ανώμαλων πολιτειακά περιόδων. Και σε περιόδους δημοκρατικής ομαλότητας όμως, βλέπουμε να διατηρείται σε ισχύ το προεγκληματικό ποινικό δίκαιο με τη μορφή ενός εξαιρετικού καθεστώτος. Την επιστημονική προβληματική αυτού του καθεστώτος, αλλά και τις πολιτικές του προεκτάσεις, επιχειρεί να εξαντλήσει αυτή η εργασία. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

Περιεχόμενα

Πρόλογος
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ
ΕΝΝΟΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ
Η ΠΡΟΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΗΣ "ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ"
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΡΙΤΟ
Η ΠΡΟΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΗΣ "ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ"
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΕΤΑΡΤΟ
ΣΥΝΘΕΤΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΕΜΠΤΟ
Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ
Σύνοψη βασικών θέσεων
Επιλογή Βιβλιογραφίας
Επιλογή Ελληνικής Βιβλιογραφίας
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΑΝΤ. Ν. ΣΑΚΚΟΥΛΑΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1988
Αριθμός σελίδων304
Διαστάσεις24x17
ΠρόλογοςΠΑΝΟΥΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Κωδικός Πολιτείας3730-0117
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΘΗΝΑΙΚΟΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ
RUPP W. DAVID
€15.00 €7.50
(-50%)
Κερδίζετε €7.50
Η ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ
ARSH L. GRIGORI
€17.00 €8.50
(-50%)
Κερδίζετε €8.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS