Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΔΡΟΜΟΣ ΑΝΤΟΧΗΣ

ΔΡΟΜΟΣ ΑΝΤΟΧΗΣ

ECHENOZ JEAN
Κωδ. Πολιτείας: 3520-0449




Παρουσίαση

(. . .) O Echenoz, επιλέγει μόνο μερικά σημαντικά επεισόδια από την αθλητική σταδιοδρομία του Ζάτοπεκ, κάποια γνωρίσματα του χαρακτήρα του, λίγα ανέκδοτα. Αυτό που κυρίως επιδιώκει είναι να δείξει τι τον ενέπνεε, ποιο ήταν το νόημα της προσπάθειας του ανθρώπου που πήρε την προσωνυμία "τσέχικη ατμομηχανή". Με ανάλαφρες πινελιές , με διάθεση μεταξύ ειρωνείας και αγανάκτησης, περιγράφει το πολιτικό κλίμα της εποχής, τότε που μια λαϊκή δημοκρατία προσπαθούσε να επωφεληθεί από τις επιτυχίες του πρωταθλητή της. O Echenoz (. . .) αδιαφορεί για τον μύθο και τις ηρωικές αρετές. Αυτό που του αρέσει είναι τούτος ο άνθρωπος με το πλατύ χαμόγελο, ο γενναιόδωρος και πολύγλωσσος, που πιάστηκε στη μέγγενη του καθεστώτος. Του αρέσει η άχαρη πλευρά της προσπάθειας, ο πραγματικός πόνος, οι μορφασμοί, η περιφρόνηση του ωραίου στυλ. Πάνω απ' όλα η ελαφράδα και η χάρη, ο διασκελισμός και η εκτίναξη, ο τρόπος που ενώνονται τα αντίθετα σ' ένα σώμα βαρύ, που υποφέρει. Τελικά, γιατί όταν διαβάζουμε Echenoz -και ιδιαίτερα τον "Δρόμο αντοχής"-, αισθανόμαστε αυτή την απόλυτη αγαλλίαση; (Patrick Kechichian, Le Monde) (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςCOURIR
ISBN139789604352623
ΕκδότηςΠΟΛΙΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΦεβρουάριος 2010
Αριθμός σελίδων168
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΕΣΕΝΟΖ ΖΑΝ
Κωδικός Πολιτείας3520-0449
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Marinik

Κριτικές για το προϊόν

[01/05/2021] Γρηγόρης Αυξεντίου.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Το σύντομο αυτό βιβλίο δεν είναι βιογραφία του θρυλικού Τσέχου δρομέα.Ο συγγραφέας εστιάζει σε ορισμένες περιόδους από την τεράστια καριέρα του Ζάτοπεκ.Παρ'ολα αυτά είναι ένα πολύ ευχάριστο βιβλίο και διαβάζεται απνευστί .Το διακρίνει η ειρωνεία και το χιούμορ απέναντι στο σκληρό κομμουνιστικό καθεστώς. Ο Ζάτοπεκ είναι ένας από τους κορυφαίους δρομείς όλων των εποχών ,αλλά και ένας σπάνιος χαρακτήρας.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΜΟΝΤΕΛΩΝ
OSTERWALDER ALEXANDER
€29.50 €11.80
(-60%)
Κερδίζετε €17.70
ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ
ELIAS NORBERT
€16.00 €8.00
(-50%)
Κερδίζετε €8.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS