Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΕΚ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΕΚ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ 1947-1967

+
-
ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 4306-0185
Τιμή Έκδοσης
€18.40
Τιμή Πολιτείας
€12.88
(-30%)
Κερδίζετε €5.52


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Όλα μπορείς να τα δεις και να τα κάνεις στον Πειραιά, όλα εκτός από ένα, να κάνεις τον ζόρικο.
Λιμάνι, Τρούμπα, Καραϊσκάκη, Λεμονάδικα, Άγιος Διονύσης, Δραπετσώνα, Αγία Σοφία, Λεύκα, Μανιάτικα, Άγιος Δημήτρης, Ταμπούρια, Αμφιάλη, Κερατσίνι, Χαραυγή, Αγιώργης, Πέραμα, Καραβάς, Άσπρα Χώματα, Κοκκινιά, Γερμανικά, Νεάπολη, Κορυδαλλός, Καμίνια, Ρέντης, Πασαλιμάνι, Καστέλα, Προφήτης Ηλίας, Τουρκολίμανο, Φρεαττύδα, Πειραϊκή, Καλλίπολη, Άγιος Βασίλης, Πηγάδα, Χατζηκυριάκειο, Άγιος Νείλος, Ρόδον το Αμάραντον. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Τα λιμάνια κρατούν σφιχτά τους μύθους και τα μυστικά τους. Όσοι έχουν γεννηθεί σε λιμάνι, ακόμη και αν έχουν ξενιτευτεί μακριά, δεν σταματούν να προσκυνούν στη μνήμη του. Τα λιμάνια ασκούν μια περίεργη γοητεία στους συγγραφείς - το γνωρίζουμε και από τον κινηματογράφο. Το λιμάνι του Πειραιά το έχουν λατρέψει πολλοί λογοτέχνες: ο Λάμπρος Πορφύρας, ο Παύλος Νιρβάνας, ο Σπύρος Μελάς, ο Χρήστος Λεβάντας, ο Δημοσθένης Βουτυράς, αλλά και ο Γιάννης Τσαρούχης, ο Δημήτρης Ροντήρης, ο Εμμανουήλ Κριαράς...
Ο νεότερος Διονύσης Χαριτόπουλος καταθέτει με τη σειρά την αγάπη του για τον γενέθλιο τόπο και ξεδιπλώνει την ανθρωπογεωγραφία του Πειραιά με όλες τις πτυχές της σε αυτό το βιβλίο, εν μέρει αυτοβιογραφικό, με τίτλο Εκ Πειραιώς [...]ένα γοητευτικό βιβλίο μεταξύ λαογραφίας, μυθιστορήματος, βιογραφίας και ντοκουμέντου. Μια κατάβαση του συγγραφέα στην εσωτερική νεότητα. Στα "συν" η ικανότητα του Χαριτόπουλου να περνάει ανάλαφρα από τη μαγκίτικη γλώσσα στην κοινή καθομιλουμένη, να κρατάει σε ισορροπία τον λογοτεχνικό λόγο με τις ιδιορρυθμίες του καθημερινού διαλόγου, χωρίς λαϊκισμούς και ευκολίες. (Γ.Ν. Μπασκόζος, Το Βήμα, 11/11/2012)
Λεπτομέρειες
ISBN139789606760945
ΕκδότηςΤΟΠΟΣ (ΜΟΤΙΒΟ ΕΚΔΟΤΙΚΗ)
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2012
Αριθμός σελίδων418
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΘΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
Κωδικός Πολιτείας4306-0185
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

jok, veneta

Κριτικές για το προϊόν

[04/08/2022] nansipan.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Μια περιδιάβαση στις γειτονιές του Πειραιά μιας άλλης εποχής, ένα οδοιπορικό ιδωμένο μέσα από τα μάτια ενός παιδιού, του ίδιου του συγγραφέα, δηλαδή, ο οποίος, σε μικρή ηλικία, συστήνει στον αναγνώστη συνοικίες, δρόμους, χαρακτήρες, επαγγέλματα, τρόπους ψυχαγωγίας, συνήθειες, που αφορούσαν τον Πειραιά και τους ανθρώπους του τις δεκαετίες '50 και '60.
Το βιβλίο είναι αυτοβιογραφικό, αλλά γραμμένο σε ένα ουδέτερο γ΄ πρόσωπο και σε μια απλή γλώσσα με πολλές λέξεις της αργκό, που αρκετές φορές, βέβαια, αγγίζουν τα όρια της υπερβολής. Θα έλεγε κανείς ότι υπάρχει μια εμμονή του συγγραφέα με την αρνητική όψη της ζωής στις περιοχές γύρω από το πρώτο λιμάνι της χώρας, ενώ όπως τονίζει και στο οπισθόφυλλο "όλα μπορείς να τα δεις και να τα κάνεις στον Πειραιά, όλα εκτός από ένα, να κάνεις τον ζόρικο".
Όσοι είναι Πειραιώτες και μάλιστα όσοι έζησαν την εποχή αυτή θα θυμηθούν και θα νοσταλγήσουν χώρους, καταστάσεις, πρόσωπα, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι θα βρουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες, αφού η αρχειακή έρευνα που έχει γίνει είναι αξιόλογη.
[18/05/2015] raton.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Πραγματι δεν ειναι μυθιστορημα με την κλασσικη εννοια.Ειναι μια βολτα.Μια βολτα στην ασχημια κ την ανεχεια που ο Χαριτοπουλος την κανει ομορφη.Ετσι την εζησε.Μαγκια του.Η γοητεια των λουμπεν καταστασεων.Προτεινεται σε οσους ψαχνουν ομορφια στα ασχημα.Το χωνευτηρι του λιμανιου......στα συν το γλωσσαρι στο τελος με τις επεξηγησεις των λεξεων της εποχης που πολλες τις ακουμε ακομη.
[27/09/2013] simoskou.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Δεν ειναι μυθιστορημα. Ειναι μια περιηγηση στον Πειραια αλλων δεκαετιων μεσα απο τα ματια ενος παιδιου. Ηρωας του βιβλιου ειναι οι εργατες αλλα και ο υποκοσμος του Πειραια. Προτεινεται οπωσδηποτε για οσους εχουν καποια σχεση με την πολη.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΜΑΚΡΑ ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ '40
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
€26.50 €13.25
(-50%)
Κερδίζετε €13.25
Η ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΣΙΚΑΓΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
€29.68 €11.87
(-60%)
Κερδίζετε €17.81

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS