Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΕΤΡΑΕΙ Τ΄ ΑΣΤΡΑ (ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ 349 / ΣΕΙΡΑ)

ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΕΤΡΑΕΙ Τ' ΑΣΤΡΑ

+
-
ΛΟΥΝΤΕΜΗΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3330-7251
Τιμή Έκδοσης
€18.80
Τιμή Πολιτείας
€13.16
(-30%)
Κερδίζετε €5.64


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Πήχτωνε το βράδυ. Λιγόστεψε κι ο αχός απ' τα κυπαρίσσια. Ανάψανε οι λαμπάδες τ' ουρανού. Όλα ήταν γάλα... γάλα... λουλάκι... και σπίθες. Το ποτάμι μουρμούριζε μες στον ύπνο του κρυφά παραμιλητά. Το παιδί κείνο το βράδυ δεν κοιμήθηκε... ολόκληρο το βράδυ. Έγραψε το πιο πικρό, το πιο μεγάλο του παραμύθι...
Την αυγή ξεκίνησε. Ήταν... παρηγορημένο. Είχε καταφέρει όλη τη νύχτα να μετρήσει τ' άστρα... Να τα μετρήσει όλα... σιγά σιγά... ένα ένα... Όλα... Και τα βρήκε σωστά. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«... Ο Λουντέμης έγραφε όπως ανάσαινε, δεν σταματούσε ποτέ... Σχεδόν καθένα από τα βιβλία του είναι και μια μαρτυρία από τη μακρόχρονη οδύσσειά του στους χώρους της εξορίας - μέσα κι έξω από την Ελλάδα... Τώρα τα παιδιά, όταν θα μετράνε τ' άστρα, θα ξέρουν πως εκείνο που τους λείπει βρίσκεται στη βιβλιοθήκη τους» (Στρατής Τσίρκας)
«Ο Μενέλαος Λουντέμης ήταν ένας από τους ωραίους της γενιάς των Ρωμιών λογοτεχνών που κλείσανε στο έργο τους τη δίψα και τους αγώνες του λαού μας για ελευθερία, δημοκρατία, ανθρωπισμό...» (Διδώ Σωτηρίου)
«[...] Ο Λουντέμης δίνει τη σπαραχτική πείρα ζωής που έχει κερδίσει σ' ένα κόσμο ωραίο μα δύσκολο, το μεθύσι της ζωής που λέγεται πάθος: έρωτας, πόνος, ελευθερία, επιτυχία, καταστροφή. [...] Αφήνει την καρδιά του πάλι να μιλήσει για τα πάθη της αντλώντας από το ανεξάρτητο απόθεμα της παιδικής του εμπειρίας» (Δημήτρης Ραυτόπουλος)
Λεπτομέρειες
ISBN139789601660301
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2014
Αριθμός σελίδων576
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΚΑΡΑΜΠΑΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
Κωδικός Πολιτείας3330-7251
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[10/04/2022] anastkoun.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ο Λουντέμης είναι ένας εξαιρετικός μαέστρος συναισθημάτων, με μια αμεσότητα που σε κάνει να συμμετέχεις στην αφηγηματική του τέχνη. Ένα καταπληκτικό βιβλίο που θα έπρεπε να διαβαστεί από κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό.
[04/07/2020] tintin.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Πραγματικα, καταπληκτικο βιβλιο. Εξαιρετικη γλωσσα, κατανοητη ,αλλα συγχρονως πλουσια,ιδιαιτερη γεματη συναισθημα και ενταση. Οι χαρακτηρες, αν και πολλοι, περιγραφονται σε βαθος. Επισης παρουσιαζεται η Ελλαδα μιας αλλης εποχης. Η ιστορια και αυτη εξαιρετικη, καλα δομημενη με μεγαλο ενδιαφερον. Ενα αριστουργημα, απο ενα σπουδαιο συγγραφεα.
[18/09/2019] ELPAP1981.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Μοναδικός, υπέροχος Λουντέμης...διαχρονικός στα μηνύματά του και περιγραφικός σε βαθμό που ο αναγνώστης ταυτίζεται με τον Μέλιο τον πρωταγωνιστή του, που μόνο "μελένια" καθημερινότητα δεν είχε. Μέσα από το κείμενο του Λουντέμη, συγκρατώ την ισχυρή επιθυμία του ανθρώπου να βελτιωθεί σε βάθος, οπλίζοντας τον εαυτό του με δύναμη ώστε να υπερβεί κάθε εμπόδιο στον δρόμο του για πνευματική πρόοδο,δίχως να χάσει την ανθρωπιά του. Άνω + θρώσκω (άνθρωπος)είναι η λέξη που περικλείεται από την αρχή έως το τέλος της ιστορίας. Τα αστέρια, ουράνια σώματα άπιαστα, ο Μέλιος τα χρωματίζει, τους δίνει σχήμα, ζωή και στο τέλος μια ιστορία.Κι αυτό είναι το απίθανο: να τολμάς να ονειρεύεσαι και να μάχεσαι να επιτύχεις, ακόμη κι αν τα άστρα ή εμπόδια, δεν αριθμούνται. Ένα βιβλίο που πρέπει να βρίσκεται στην βιβλιοθήκη όλων.
[26/06/2017] argirot.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Μετράς μαζί του τ'άστρα σε εναν ατέρμονο αγώνα ζωής γεμάτο δυσκολίες,πόνο αλλά και πολλή αγάπη! Απο τα καλύτερα και πιο συγκινητικά βιβλία που έχω διαβάσει!!
[23/01/2017] gaoki77.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Τελεια γραφη,υπεροχη γλωσσα,μοναδικο το συναισθημα που σου βγαζει ο Λουντεμης...το συστηνω ανεπιφύλακτα σε ολους και ειδικα σε οσους εχουν παιδια σχολικης-εφηβικης ηλικιας(φυσικα και στους ιδιους τους εφηβους)...Α-Ρ-Ι-Σ-Τ-Ο-Υ-Ρ-Γ-Η-Μ-Α.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΧΙΟΥΜΟΡ
EAGLETON TERRY
€15.90 €7.95
(-50%)
Κερδίζετε €7.95
Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ
PEREZ-REVERTE ARTURO
€19.90 €9.95
(-50%)
Κερδίζετε €9.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS