Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ

ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ

+
-
ENGELS FRIEDRICH
Κωδ. Πολιτείας: 7787-0004
Τιμή Έκδοσης
€4.49
Τιμή Πολιτείας
€3.14
(-30%)
Κερδίζετε €1.35


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το κείμενο αυτό του Φρίντριχ Ένγκελς (1820-1895), μεγάλου επαναστάτη θεωρητικού του επιστημονικού σοσιαλισμού και αδελφικού συνεργάτη του Καρλ Μαρξ, αποτελεί ένα προκαταρτικό σχέδιο προγράμματος της Λίγκας των Κομμουνιστών, στην πορεία για τη συγγραφή του περίφημου Κομμουνιστικού Μανιφέστου, του πιο ολοκληρωμένου προγραμματικού κειμένου της Λίγκας.
Το πρώτο σχέδιο προγράμματος που είχε υιοθετήσει η Λίγκα στο συνέδριό της τον Ιούλιο του 1847 όπου και μετονομάστηκε από Λίγκα των Δικαίων σε Λίγκα των Κομμουνιστών, ήταν αυτό με τίτλο «Σχέδιο του Κομμουνιστικού Συμβόλου Πίστης» και είχε επίσης συνταχθεί από τον Ένγκελς. Τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς και με αφορμή την κατάθεση ενός σχεδίου προγράμματος από τον σοσιαλιστή συγγραφέα και δημοσιογράφο Μόζες Χες που ήταν επηρεασμένο από τις ιδέες του ουτοπικού σοσιαλισμού και στο οποίο ο Ένγκελς άσκησε έντονη κριτική, ανατέθηκε από την Λίγκα στον επιστήθιο φίλο και συνεργάτη του Μαρξ η σύνταξη ενός νέου σχεδίου προγράμματος. Αυτό το σχέδιο ήταν οι «Αρχές Κομμουνισμού» και όπως και το πρώτο, είχε τη μορφή κατηχητικού κειμένου, με ερωτήσεις και απαντήσεις.
Σε γράμμα του προς τον Μαρξ στις 23-24 Νοεμβρίου 1847, ο Ένγκελς υποστήριξε την ανάγκη να συνταχθεί ένα πρόγραμμα στη μορφή που είχε τελικά το «Κομμουνιστικό Μανιφέστο», χωρίς δηλαδή την αναχρονιστική μορφή του κατηχητικού κειμένου. Τελικά το δεύτερο συνέδριο της Λίγκας που διεξήχθη από τις 29 Νοεμβρίου έως τις 8 Δεκεμβρίου 1847, ανέθεσε στον Μαρξ και στον 'Ενγκελς να επεξεργαστούν ένα πρόγραμμα με τη μορφή μανιφέστου, δίνοντάς τους έτσι το «πράσινο φως» για την συγγραφή του Κομμουνιστικού Μανιφέστου.
Με την έκδοση των «Αρχών του Κομμουνισμού» επιθυμούμε να συμβάλουμε στην εκπαίδευση των νέων αγωνιστών πάνω στις θεμελιώδεις ιδέες του μαρξισμού. Γιατί το κείμενο αυτό, παρά τους περιορισμούς που θέτει η μορφή του, έχει αναμφισβήτητη πολιτική αξία, αφού εκτός του ότι αποτελεί τον ίδιο τον «σκελετό» του Κομμουνιστικού Μανιφέστου, ο εκλαϊκευτικός του χαρακτήρας συντελεί στην απόκτηση μια πρώτης, αξιόπιστης γενικής εικόνας για τις κομμουνιστικές ιδέες. (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περιεχόμενα

Οι Αρχές του Κομμουνισμού - 25 Ερωτήσεις - 25 Απαντήσεις
Σημειώσεις

Μετάφραση: Συντακτική επιτροπή εφημερίδας «Επανάσταση» - περιοδικού «Μαρξιστική Φωνή» (www.marxismos.com)
Επιμέλεια: Σταμάτης Καραγιαννόπουλος
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΦΩΝΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2016
Αριθμός σελίδων40
Διαστάσεις21x14
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΕΝΓΚΕΛΣ ΦΡΙΝΤΡΙΧ
Κωδικός Πολιτείας7787-0004
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

voutsadakis

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
€19.00 €9.50
(-50%)
Κερδίζετε €9.50
«ΟΙΚΑΔΕ»
ΒΛΑΣΣΗΣ Δ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
€16.00 €8.00
(-50%)
Κερδίζετε €8.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS