Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ Ι. ΑΣΔΡΑΧΑ

+
-
ΣΒΟΡΩΝΟΣ Γ. ΝΙΚΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1920-0000
Τιμή Έκδοσης
€15.90
Τιμή Πολιτείας
€11.13
(-30%)
Κερδίζετε €4.77


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Μια σύντομη συνθετική επισκόπηση της πορείας ενός πανάρχαιου λαού από τη στιγμή που αρχίζει να διαμορφώνεται σε έθνος, με το σημερινό νόημα του όρου, ως τις μέρες μας είναι τόλμημα και ο συγγραφέας του σύντομου τούτου βιβλίου έχει πλήρη επίγνωση. Μια τέτοια όμως προσπάθεια ήταν αναγκαία. Είναι στιγμές που ο ερευνητής αισθάνεται την ανάγκη να καταρτίσει τον κατάλογο των προβλημάτων που πηγάζουν από το υλικό που οι επιμέρους έρευνες -ξένες ή δικές του- συσσώρευσαν, να προτείνει -έστω και προσωρινά- κάποιες λύσεις ή κατευθύνσεις για λύσεις, να διαρθρώσει την προβληματική σ' ένα σύστημα αλληλουχιών για να προσπαθήσει να καθορίσει τη λειτουργία μέσα σ' αυτό το σύστημα των παραγόντων μακρόχρονης ή συντομότερης διάρκειας ή ακόμα των σταθερών που συνοδεύουν το λαό μας στην ιστορική του πορεία. Να προτείνει τέλος κάποια ιεράρχηση των πολλαπλών αυτών παραγόντων που καθορίζουν το ιστορικό γίγνεσθαι. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

Περιεχόμενα

ΠΡΟΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ: Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΕΝΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ: Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ (1821-1832)
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΡΙΤΟ: ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ (1833-1856)
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΕΤΑΡΤΟ: ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΕΜΠΤΟ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΡΑΤΟΣ
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
ΓΕΝΙΚΟ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςHISTOIRE DE LA GRECE MODERNE
ΕκδότηςΘΕΜΕΛΙΟ
ΣειράΙΣΤΟΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2007
Αριθμός σελίδων340
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΑΣΔΡΑΧΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
Κωδικός Πολιτείας1920-0000
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

sososo, dmdoukas, Charalampos Tsitsopoulos

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

dmdoukas, gmisir, Γρηγόρης Αυξεντίου, C Angelopoulos

Κριτικές για το προϊόν

[05/08/2020] Histor10.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:1
Μου φαίνεται ότι πρέπει να είμαστε πιο σοβαροί με ορισμένα βιβλία.Ιδιαίτερα για το συγκεκριμένο οφείλουμε να πούμε ότι έχει γίνει πολύ φασαρία για το τίποτα. Αυτό το βιβλίο έχει προωθηθεί επειδή παρουσιάζει ορισμένες ιδεολογικά φορτισμένες απόψεις.Δεν έχει καμία τεκμηρίωση από πλευράς πηγών και είναι και υπερβολικά σύντομο για την χρονική περίοδο που υποτίθεται πως καλύπτει.
[11/12/2018] karanos1947.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:1
Δυστυχώς με όλο αυτό το σκουπιδαριό που έχουμε λουστεί φθάσαμε στο σημείο να θεωρούμε σημαντική την περίληψη της ελληνικής Ιστορίας του Σβορώνου και έργο πατριωτικό!
[10/11/2018] Βιβλιοφάγος.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Νικος Σβορωνος,ιδιοτυπη περιπτωση αριστερου ιστορικου,ο οποιος μετα το περασμα απο το ΕΑΜ/ΕΛΑΣ και την φυγη του απο την Ελλαδα,βρεθηκε να ζει, να σπουδαζει και να εργαζεται στην Γαλλια(γιατι οχι σε καποια χωρα του ανατολικου "παραδεισου";).Αναγνωριζει την διαχρονικη συνεχεια του ελληνικου εθνους, κατι που τον καθιστα κοκκινο πανι και "εθνικιστη" για τους μοντερνους ιστορικους της αριστερας.Απο εκει και περα δεν καταλαβαινω πως θεωρειται απο καποιους ως "ο σημαντικοτερος Ελληνας ιστορικος του 20ου αιωνα",απο την στιγμη που η συμβολη του στην ελληνικη ιστοριογραφια ειναι 4 συντομα βιβλια.Αν εξετασουμε δε το συγκεκριμενο βιβλιο, ειναι τοσο συνοπτικο(το λεει και ο τιτλος του),που προφανως και δεν μπορει να ικανοποιησει τον απαιτητικο μελετητη!Τι σοβαρη αναλυση μπορει να γινει για μια περιοδο 700 χρονων σε εναν βιβλιο 160 σελιδων;(οι υπολοιπες σελιδες μεχρι την 340η, ειναι ενας βιβλιογραφικος οδηγος του Ασδραχα).Ποια ειναι η δηθεν διεισδυτικη του οπτικη οταν επαναλαμβανει τσιτατα,ιστοριογραφικα ξεπερασμενα, τυπου "Ο Καποδιστριας ηθελε να υποταξει την Ελλαδα στη Ρωσια"(ωστοσο αναγνωριζει το θετικο του εργο),η το γνωστο και χιλιοειπωμενο περι των "ξενων που μας φορτωσαν την βασιλεια"(στον Σ.Τρικουπη καιτον Πιπινελλη υπαρχουν ολα τα πρωτογενη στοιχεια που καταρριπτουν αυτη την φαιδροτητα);Ειναι μηπως τεκμηριωμενο καποιο βιβλιο που δεν εχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ παραπομπη σε βιβλιογραφια εντος του κειμενου, παρα μονο παραθετει το αφηγημα του λες και ειναι μυθιστορημα; Και πως εμεις οι αναγνωστες θα μπορεσουμε να ελεγξουμε τις πηγες του;Ωστοσο, καποιες παρατηρησεις του κοινωνιολογικης φυσεως, εχουν ενδιαφερον.Ας αφησουν λοιπον καποιοι τις πομπωδεις εκφρασεις και ας σοβαρευτουν.Υπαρχει η Ιστορια του Ελληνικου Εθνους της Εκδοτικης Αθηνων και τα εργα του Μαρκεζινη αν θελει καποιος να μελετησει νηφαλια και τεκμηριωμενα την γενικη ιστορια της Ελλαδος, υπαρχεικαι ο Σολων Γρηγοριαδης αν καποιος θελει πιο αριστερη οπτικη.
[08/11/2018] i09arva.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Κλασσικο εργο συνθεσης απο τον σημαντικοτερο Ελληνα ιστορικο του 20ου αι. Η γραφη του και η διεισδυτικη του οπτικη και ερμηνεια ειναι ακρως ελκυστικη. Η περιοδος που καλυπτεται: 1204-1967. Πολυ καλο ως εισαγωγη και μονο. Για μια πιο αναλυτικη, εμπεριστατωμενη και επικαιροποιημενη ιστορια του νεωτερου ελληνισμου θα προτεινα την επιτομη εκδοση "Ελληνικη Ιστορια" της Εκδοτικης Αθηνων.
[03/10/2018] The Big Brother.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Εξαιρετική προσπάθεια από έναν κλασικό Έλληνα ιστορικό. Πολύ χρήσιμο και βασικό. Μας εισάγει στην νεοελληνική ιστορία με μια διεισδυτική και κριτική ματιά. Ο Σπ. Ασδραχάς, ο οποίος γράφει στο Παράρτημα είναι ένας εξίσου σπουδαίος Έλληνας ιστορικός.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΝΙΟΤΗ ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ
SCHNITZLER ARTHUR
€21.20 €10.60
(-50%)
Κερδίζετε €10.60
Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
€19.90 €9.95
(-50%)
Κερδίζετε €9.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS