Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΕΥΓΕΝΙΑ ΓΚΡΑΝΤΕ ( ΘΕΜΕΛΙΟ )

ΕΥΓΕΝΙΑ ΓΚΡΑΝΤΕ

+
-
BALZAC HONORE. DE
Κωδ. Πολιτείας: 1920-0267
Τιμή Έκδοσης
€12.72
Τιμή Πολιτείας
€8.90
(-30%)
Κερδίζετε €3.82


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Σε μερικές επαρχιακές πόλεις βρίσκονται σπίτια που η όψη τους προκαλεί μελαγχολία σαν εκείνη που γεννάνε τα πιο θλιβερά ερείπια. Στα σπίτια αυτά συναντάς ίσως ταυτόχρονα και τη σιγαλιά του μοναστηριού και την ξεραΐλα των χερσότοπων και τα σκέλεθρα των ερειπίων. Η ζωή και η κίνηση είναι τόσο ήσυχες εκεί, που ένας ξένος θα τα έπαιρνε για ακατοίκητα, αν δεν αντίκριζε ξαφνικά το χλωμό και κρύο βλέμμα ενός ασάλευτου προσώπου, που η μισομοναστηριακή του μορφή προβάλλει πάνω από το περβάζι του παράθυρου, μόλις ακουστεί θόρυβος από ασυνήθιστα πατήματα. Αυτοί οι τόνοι μελαγχολίας υπάρχουν στη φυσιογνωμία ενός σπιτιού στο Σωμύρ, στα ψηλώματα της πόλης, στην άκρη του δρόμου που ανηφορίζει κατά τον πύργο. Ο δρόμος αυτός, λιγοσύχναστος τώρα, ζεστός το καλοκαίρι, κρύος το χειμώνα, σκοτεινός σε μερικές μεριές, ξεχωρίζει για το δυνατό κρότο των βημάτων πάνω στο ψιλό του καλντερίμι το πάντα καθαρό και στεγνό, για το στενό του φιδογύρισμα, για τη γαλήνη των σπιτιών του, που ανήκουν στην παλιά πόλη κι από πάνω τους πυργώνονται τα τείχη. Τρισαιώνιες κατοικίες στέκονται εκεί, γερές ακόμα, αν και φτιαγμένες από ξύλο, και οι λογής λογής φυσιογνωμίες τους κάνουν ακόμα πιο πρωτότυπη αυτή την περιοχή του Σωμύρ που τραβάει τους αρχαιογνώστες και τους καλλιτέχνες.
Είναι δύσκολο να περάσεις μπροστά από αυτά τα σπίτια και να μη θαυμάσεις τα πελώρια μαδέρια, που οι άκρες τους, σκαλισμένες σε παράξενα σχήματα, στεφανώνουν μ' ένα μαύρο βαθύ ανάγλυφο τα περισσότερα ισόγειά τους. (...) (Από την έκδοση)

Περιεχόμενα

Αστικές φυσιογνωμίες
Ο ξάδερφος απ' το Παρίσι
Επαρχιώτικοι έρωτες
Υποσχέσεις φιλάργυρου - Ερωτικοί όρκοι
Οικογενειακές θλίψεις
Έτσι είναι ο κόσμος
Λεπτομέρειες
ISBN139789607293428
ΕκδότηςΘΕΜΕΛΙΟ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2001
Αριθμός σελίδων208
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΜΠΙΤΖΙΛΕΚΗ ΔΙΟΝΥΣΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΑΛΖΑΚ ΟΝΟΡΕ. ΝΤΕ
Κωδικός Πολιτείας1920-0267
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

maria tsadiraki, agrofylakas

Κριτικές για το προϊόν

[20/08/2019] oceansoul.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ο Μπαλζάκ είναι λατρεία! Τα έργα του μοναδικά και διδακτικά. Άλλο ένα βιβλίο για τις αξίες της ζωής και τη ματαιότητα των υλικών αγαθών με σπουδαίες φιλοσοφικές πινελιές μέσα από μια όμορφη ιστορία.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΣΩΤΗ
€8.46 €3.81
(-55%)
Κερδίζετε €4.65
Ο νόμος των δρόμων
CONNELLY MICHAEL
€17.70 €8.85
(-50%)
Κερδίζετε €8.85

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS