Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΕΛΕΝΗ // (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ, ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΘΕΑΤΡ

ΕΛΕΝΗ

(ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ, ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ)

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 0341-0032




Παρουσίαση

(Το βιβλιαράκι - πρόγραμμα που εκδόθηκε για την παράσταση του Αμφι-θεάτρου Σπύρου Ευαγγελάτου, περιλαμβάνει ολόκληρο το θεατρικό έργο).
Η Ελένη ποτέ δεν πήγε στην Τροία - κι όμως όλοι την έβλεπαν καί την "αισθάνονταν" εκεί. Η αληθινή Ελένη οδηγήθηκε απ' τον Ερμή στην Αίγυπτο, πιστή στον Μενέλαο, καί χρόνια ήλπιζε πώς θα 'ρθει να τη βρει. Στήν Τροία πήγε μόνο ένα ομοίωμά της από σύννεφο. Ο μέγας τρωικός πόλεμος, οι χιλιάδες νεκροί, τα εξορισμένα γυναικόπαιδα, οί ανάπηροι πού θαλασσοπνίγηκαν παλεύοντας να επιστρέψουν στην πατρίδα, η πυρπολημένη Τροία- όλα, όλα έγιναν για μια νεφέλη! Ο Ευριπίδης, εντελώς πρωτοποριακά, προβάλλει το πρόβλημα του είναι καί του φαίνεσθαι. Είναι ένα άτομο πραγματικό, όταν το ίδιο πιστεύει ότι είναι πραγματικό; Ή μήπως είναι πιο πραγματικό το είδωλό του, πού οί άλλοι το πιστεύουν ως πραγματικό; Εδώ προαναγγέλεται μια πιραντελλικής υφής αμφιβολία. Ένα παιγνίδι κατόπτρων. Ένας κυματισμός ανάμεσα στο λυρικό, το ιλαρό, το διονυσιακό, το δραματικό, τη φάρσα, την ποίηση, την "κομεντί", το "μελόδραμα", την τραγωδία. Οί παραπάνω θεατρικές φόρμες, εναλλάσσονται, συμπλέκονται, διαβρώνουν ή μια την άλλη, όμως τελικά δημιουργούν μια παράδοξη, γοητευτικά ενιαία σύνθεση. Η παράσταση επιδιώκει να ακολουθήσει τον "κυματισμό" αυτόν, τίς αλλεπάλληλες εναλλαγές του. Μια σειρά από αφαιρετικά κάτοπτρα δεσπόζουν στο χώρο. Ανάμεσα τους οί χαρακτήρες εμφανίζονται άλλοτε ως "ζωντανοί" καί άλλοτε ως "είδωλα". (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςHELEN
ΕκδότηςΑΜΦΙ-ΘΕΑΤΡΟ ΣΠΥΡΟΥ Α. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1999
Αριθμός σελίδων120
Διαστάσεις30x12
ΜετάφρασηΜΥΡΗΣ Χ. Κ. (Κ.Χ. ΓΕΩΡΓΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ)
ΕπιμέλειαΚΑΖΑΝΤΖΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Κωδικός Πολιτείας0341-0032
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
€19.00 €9.50
(-50%)
Κερδίζετε €9.50
NICK CAVE AND THE BAD SEEDS -  NO MORE SHALL WE PART
ROKOS STEFANOS
€60.00 €30.00
(-50%)
Κερδίζετε €30.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS