Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΙΜΟΓΕΝΗΣ // ΜΙΑ ΣΠΑΡΤΑΡΙΣΤΗ ΚΩΜΩΔΙΑ

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΙΜΟΓΕΝΗΣ

ΜΙΑ ΣΠΑΡΤΑΡΙΣΤΗ ΚΩΜΩΔΙΑ

EXBRAYAT CHARLES
Κωδ. Πολιτείας: 2569-0150




Παρουσίαση

Ύστερα από τρία χρόνια, παίρνοντας τη σύνταξή της από το Βρεταννικό Ναυαρχείο όπου είχε μια θέση προϊσταμένης, ή Ίμογένη Μάκ Κάρθερυ, κόρη ενός πρώην λοχαγού της Στρατιάς των Ινδιών, ξαναγύρισε στο γραφικό της χωριό. Ή είδηση της επιστροφής της πού διαδόθηκε από στόμα σε στόμα, με ταχύτητα αστραπής, όπως ήταν επόμενο, αναστάτωσε τους κατοίκους του Κάλλαντερ. Ή ανάμνηση των περιπετειών της, ό δυναμικός τρόπος πού αντιμετώπιζε τα πράγματα και ή μανία της να σπέρνει γύρω της πτώματα έκαναν τους απλοϊκούς ανθρώπους του Κάλλαντερ να τη φαντάζονται άλλος με τη μορφή της Ιεζάβελ και άλλος με τη μορφή της Ζαν Ντ' Άρκ. Για τον αστυνόμο Άρτσιμπαλντ Μάκ Κλόσταφ πού ή είδηση του ερχομού της κοκκινομάλλας γεροντοκόρης τον βρήκε τη στιγμή πού έπαιζε μια παρτίδα σκάκι, σήμαινε - πρέπει να το ομολογήσουμε απερίφραστα - καταστροφή! Ό ευφάνταστος αστυνόμος έβλεπε κιόλας να γεμίζει ό τόπος από αίματα και νεκρούς - πράγμα κάπως υπερβολικό, όπως θα δούμε - μια και ή καημένη ή Ίμογένη δεν είχε καμμιά πρόθεση να μεταβάλει το Κάλλαντερ σε σφαγείο. Το πολύ-πολύ, έτσι για να κρατηθούν τα προσχήματα και για τη διατήρηση των εθίμων - και παρά την απόγνωση του ξενοδόχου Τζέφερσον Μάκ Πάντις, αμείλικτου εχθρού της από παλιά - να σήκωνε απλώς την αυλαία σ' ένα σκηνικό μιας ασήμαντης μικροαυτοκτονίας. Μιας αυτοκτονίας, όμως, πού όπως θα παρατηρήσετε, παρουσίαζε μιαν αξιόλογη πρωτοτυπία: το θύμα είχε κατορθώσει να τερματίσει τη Ζωή του σε μια στιγμή πού - σύμφωνα με την έκθεση του γιατρού Έλσκοτ - βρισκόταν λιπόθυμο ύστερα από ένα δυνατό χτύπημα στην Ινιακή χώρα.
"Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΙΜΟΓΕΝΗΣ, μια απολαυστική σάτιρα, είναι το 5ο βιβλίο με ηρωίδα την κοκκινομάλλα ΣκωτσέΖα πού κυκλοφορεί το "Λυχνάρι". (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΛΥΧΝΑΡΙ
ΣειράΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ 149
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1960
Αριθμός σελίδων160
Διαστάσεις21x13
ΜετάφρασηΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ ΕΛΕΝΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΕΣΜΠΡΑΓΙΑ ΣΑΡΛ
Κωδικός Πολιτείας2569-0150
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Alka

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

miskzad, rousa, Alka, Dexileos14, maria1977

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΠΡΟΣ Τ' ΑΣΤΡΑ
ΚΑΣΤΑΝΑΣ ΠΑΥΛΟΣ
€18.55 €9.28
(-50%)
Κερδίζετε €9.27
ΠΟΛΚ ΣΤΑΚΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΟΥΡΒΑΧΗΣ ΑΓΓ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
€12.72 €4.45
(-65%)
Κερδίζετε €8.27

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS