Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΦΛΟΓΑΙΤΗΣ Ι. ΣΠΥΡΙΔΩΝ
Κωδ. Πολιτείας: 3730-0270




Παρουσίαση

Το πόνημα αυτό συνιστά το αποτέλεσμα της μελέτης μιας σειράς στοιχείων, που συγκροτούν το ελληνικό διοικητικό σύστημα, δηλαδή των θεσμών που στοιχειοθετούν ως σύστημα τον τρόπο οργάνωσης και άσκησης της δημόσιας εξουσίας στη χώρα μας. Με την έννοια αυτή δεν πρόκειται απλά και μόνο για μελέτη διοικητικής οργάνωσης αλλά για μια γενικότερη θεώρηση παραγόντων, που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην άσκηση διοίκησης ως συστήματος. Το "Ελληνικό Διοικητικό Σύστημα" είναι λοιπόν το προϊόν μιας συγκεκριμένης μεθόδου εργασίας και απαντά σε μια σειρά ερωτημάτων προσπαθώντας να ικανοποιήσει ορισμένες γνωσιολογικές ανάγκες.
Η μέθοδος εργασίας προσδιορίσθηκε από το μέχρι τώρα γνωστικό επίπεδο της ελληνικής επιστήμης διοικητικού δικαίου στο χώρο της μελέτης αυτής καθώς και από την ανάγκη να ανιχνευθούν τα δεδομένα εκείνα που αναδεικνύουν την ύπαρξη ενός "συστήματος" διοίκησης. Έτσι, η εργασία αυτή είναι ένα μείγμα δογματικής ανάλυσης, ιστορικών δεδομένων και καταγραφής φαινομένων ή παρατήρησης τάσεων και εξέλιξης, που μέχρι τώρα δεν έχουν μελετηθεί, ή δεν έχουν τύχει της επαρκούς προσοχής των νομικών. Δεν περιορίζει δηλαδή το ενδιαφέρον της στη θεωρητική ανάλυση και επεξεργασία, αλλ' επεκτείνεται στη θεώρηση της ιστορικής εξέλιξης, προκειμένου να καταστεί δυνατή η κατανόηση του τρόπου ανάπτυξης και κατά συνέπεια της σημερινής υπόστασης και λειτουργίας του ελληνικού διοικητικού συστήματος. Η έλλειψη ανάλογου είδους μελετών στην ελληνική νομική βιβλιογραφία οδήγησε μερικές φορές στην ανάγκη λεπτομερούς αναφοράς σε θεσμούς, προκειμένου να δοθεί μια ολοκληρωμένη εικόνα του αντικειμένου της μελέτης. Αναγκαστικά λοιπόν το βιβλίο αυτό είναι το προϊόν ερευνητικής εργασίας, τις περισσότερες φορές μάλιστα σ' ένα υλικό που σπάνια, και μόνο αποσπασματικά, έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον της ελληνικής νομικής επιστήμης. [...] (Από τον πρόλογο του συγγραφέα)

Περιεχόμενα

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Η ΚΑΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ
Η ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Η ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΣΩΜΑ
Η ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ
ΠΙΝΑΚΕΣ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΑΛΛΟΔΑΠΗ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΑΝΤ. Ν. ΣΑΚΚΟΥΛΑΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1987
Αριθμός σελίδων360
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΦΛΟΓΑΙΤΗΣ Ι. ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ
Κωδικός Πολιτείας3730-0270
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΤΗΤΟΥ (ΣΕΙΡΑ 5 ΤΟΜΟΙ)
ΕΠΙΚΤΗΤΟΣ
€59.36 €29.68
(-50%)
Κερδίζετε €29.68
Ο θάνατος πλησιάζει
JAMES PETER
€9.90 €4.95
(-50%)
Κερδίζετε €4.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS