Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΣ ( ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ )

ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΣ

NOTHOMB AMELIE
Κωδ. Πολιτείας: 0170-0224




Παρουσίαση

Παρά τις καλές προθέσεις της, η Αμελί-σαν, μια Ευρωπαία στο Τόκιο, δεν προσαρμόζεται εύκολα στους αυστηρούς κανόνες της ιαπωνικής εταιρείας Γιουμιμότο. Τραβάει υπέρ το δέον την προσοχή των ανωτέρων της και δυσκολεύεται να τους προσεγγίσει όπως πρέπει - «με φόβο και τρόμο», κατά το αρχαίο αυτοκρατορικό ιαπωνικό πρωτόκολλο. Η τιμωρία της θα είναι σκληρή κι ο καταποντισμός της ραγδαίος, μέχρι το πιο ταπεινό σκαλοπάτι της ιεραρχίας... Η Νοτόμπ εστιάζει, όπως πάντα, στην εξωφρενική δύναμη των ανθρώπινων σχέσεων, αλλά οι ματιές της ηρωίδας της έξω από το παράθυρο του ουρανοξύστη -και οι σκέψεις της να πηδήξει από κει- παραπέμπουν σ’ έναν ευρύτερο κόσμο, εξωτικό και μαζί ανησυχητικά οικείο. Πίσω από τα κωμικοτραγικά επεισόδια και τους απρόβλεπτους διαλόγους, αναδύεται μια σύγκρουση πολιτισμών κι ένα υπαρξιακό και κοινωνικό δράμα, που αποδίδονται με το ανάλαφρο στιλ, την αυτοβιογραφική έμπνευση και την ειρωνική, φαρμακερή φωνή της Αμελί Νοτόμπ. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Μια μικρή πανδαισία ευφυΐας και χιούμορ» (Le Monde)
«Η Νοτόμπ επιδεικνύει μαι δαιμόνια αντίληψη των περίπλοκων τρόπων με τους οποίους φτιάχνονται και καταστρέφονται οι σχέσεις στη σύγχρονη Ιαπωνία» (The New York Times Book Review)
«Αυτή η άσκηση ταπείνωσης και σκληρότητας, η οποία θα την υποβιβάσει από διερμηνέα... σε "κυρία πιπί", θα ήταν αφόρητη για τον αναγνώστη αν δεν δινόταν μέσα από τη σπαρταριστή αφήγηση της Αμελί Νοτόμπ» (L' Express)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςSTUPEUR ET TREMBLEMENTS
ISBN139789602212349
ΕκδότηςΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
ΣειράΚΥΚΛΟΣ ΞΕΝΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2002
Αριθμός σελίδων160
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΟΥΡΕΜΕΝΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΕπιμέλειαΤΟΥΛΑΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΝΟΤΟΜΠ ΑΜΕΛΙ
Κωδικός Πολιτείας0170-0224
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Alka, DimSol, dimbik

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

AthinaSL, DimSol, stella.estella.stella, anastasia_ma

Κριτικές για το προϊόν

[08/07/2014] Magda1990.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Αυτοβιογραφικό, μικρού μήκους βιβλίο το οποίο μεταφέρει τον αναγνώστη στην Ιαπωνία του σήμερα και ακριβώς μέσα στην κοιλιά του καπιταλιστικού / επιχειρηματικού τέρατος, σε μία σύγχρονη Ιαπωνική μεγαλοεταιρία (όπου κατα τα λεγόμενα της συγγραφέως ισούτε με την κόλαση). Διασκεδαστικό, σαρκαστικό γράψιμο με μεγάλη δόση ειρωνίας απο την συγγραφέα, ένα βιβλίο το οποίο διαβάζεται πολύ εύκολα και γρήγορα.
[11/09/2013] simoskou.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Αμεσο και διασκεδαστικο. Εγινε και ταινια αν δεν κανω λαθος. Βασιζεται σε πραγματικη ιστορια οποτε ειναι και αρκετα διδακτικο ως προς την ιαπωνικη εργασιακη κουλτουρα.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΟΙ ΑΤΑΚΤΟΙ
ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
€18.90 €9.45
(-50%)
Κερδίζετε €9.45
Η ΜΑΚΡΑ ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ '40
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
€26.50 €13.25
(-50%)
Κερδίζετε €13.25

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS