Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΤΡΕΛΟΣ ( ΤΑΤΣΗ Β. ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ )

Ο ΤΡΕΛΟΣ

+
-
GIBRAN KAHLIL
Κωδ. Πολιτείας: 1960-0168
Τιμή Έκδοσης
€6.50
Τιμή Πολιτείας
€4.55
(-30%)
Κερδίζετε €1.95


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Σ' έναν κόσμο εγκλωβισμένο στο τετράγωνο βάθρο της λογικής, ο τρελός αντιπροσωπεύει το παράδοξο, ό,τι δεν συμφωνεί με τους κανόνες της κατεστημένης τάξης πραγμάτων. Από αυτή την άποψη είναι μια ιδέα που φοβίζει, γοητεύει και παράλληλα δίνει μια νέα ώθηση στα φανταστικά περιεχόμενα της ψυχής. Φοβίζει, γιατί τα βήματά του οδηγούν στο άγνωστο. Γοητεύει, γιατί προσφέρει νέες ευκαιρίες, νέους ορίζοντες. Δίνει μια νέα ώθηση, γιατί η αρχέτυπη εικόνα του είναι ταυτισμένη με την ίδια την εικόνα της Δημιουργίας.
Με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίζει ο ποιητής τούτη την εικόνα και την κάνει πηγή διδασκαλίας, έμπνευσης και ώθησης να αναζητήσουμε κάτι διαφορετικό στη ζωή μας, κάτι πέρα από τα καθιερωμένα. Σπάζει το φαύλο κύκλο της λογικής και προσφέρει νέα δεδομένα. Ο τρελός μπορεί να βλέπει τον κόσμο από μια διαφορετική οπτική γωνία. Έχει κερδίσει αυτό το δικαίωμα, πληρώνοντας το ανάλογο τίμημα της απομόνωσης. Το πλήθος δεν επιθυμεί να ακούσει την αλήθεια του, γιατί φοβάται την ανανέωση. Φοβάται την εσωτερική επανάσταση που προϋποθέτει οποιαδήποτε μορφή εξέλιξης. Όμως, η εξέλιξη, δίχως το εσωτερικό δυναμικό που παρέχει το πανάρχαιο αρχέτυπο του τρελού δεν είναι εφικτή. Άλλωστε, ο τρελός είναι ο μόνος που μπορεί να αμφισβητήσει ή να διακωμωδήσει ακόμη το πρόσωπο του άρχοντα. Είναι ο μόνος που μπορεί να έχει ευθεία αντιπαράθεση με την εξουσία. Ως τέτοιος, παραμένει πάντα ανεπιθύμητος και περιθωριακός, πάντα επικίνδυνος για κάθε μορφή κοσμικής και πνευματικής εξουσίας». (ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE MADMAN
ISBN139789602681435
ΕκδότηςΙΑΜΒΛΙΧΟΣ
ΣειράΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2007
Αριθμός σελίδων80
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΕπιμέλειαΤΑΤΣΗ ΒΙΚΥ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΚΙΜΠΡΑΝ ΚΑΛΙΛ
Κωδικός Πολιτείας1960-0168
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01
Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ (ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ)
KIRKMAN ROBERT
€14.40 €4.32
(-70%)
Κερδίζετε €10.08

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS