Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΟΙ ΥΦΑΝΤΕΣ ( ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΘΕΑΤΡΟ 21 / ΣΕΙΡΑ )

ΟΙ ΥΦΑΝΤΕΣ

+
-
HAUPTMANN GERHARD (NOBEL 1912)
Κωδ. Πολιτείας: 1250-0592
Τιμή Έκδοσης
€5.33
Τιμή Πολιτείας
€2.66
(-50%)
Κερδίζετε €2.67


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

...Στους "Υφαντές" δεν υπάρχει ούτε μία λέξη πού να δίνει σε ένα ορισμένο κόμμα το δικαίωμα, να ορκίσει τον ποιητή στη σημαία του. Και δεν υπάρχει ούτε μια λέξη πού να μην προκύπτει απ ' τη βία των καταστάσεων και να μην προφέρεται μόνο απ ' το στόμα του ποιητή. Ό ποιητής εξαφανίζεται πίσω από το έργο τέχνης. Και το μόνο θέμα πού πρέπει να εξετασθεί είναι αν αυτό το έργο είναι πραγματικά ένα έργο τέχνης, ένα όραμα.
Ένα δράμα είναι ένα ποιητικό έργο πού ενεργεί στη σκηνή. Αυτή την ενέργεια την πέτυχαν οι "Υφαντές" μπροστά στο κοινό του "Γερμανικού Θεάτρου", στο μεγαλύτερο βαθμό από οποιοδήποτε άλλο έργο της νεώτερης φιλολογίας. Ένα έργο τέχνης είναι ένα έργο πού περικλείει μέσα σε μια ορισμένη μορφή έναν κόσμο. Το ότι στους "Υφαντές" περικλείεται ένας κόσμος, δεν είναι δυνατόν να διαψευσθεί. Τίθεται μόνο το ερώτημα κατά πόσο η μορφή είναι καλλιτεχνική. Μας διαφεύγει ένα κέντρο βάρους σ' αυτό το έργο κι ένας ήρωας μέσα στο κέντρο βάρους πού στην κακόμοιρη καμπούρα του να συσσωρεύονται όλα όσα ο Χάουπτμαν μοιράζει σε τόσες πολλές άλλες ράχες. Ένας τέτοιος ήρωας δεν ανταποκρίνεται στο ύφος του αντικειμένου. Η ανάγκη και η φτώχεια δεν υπάρχουν αν δε συνυπάρχουν σε πολλούς μαζί. Κι ακόμη η εξέγερση δεν είναι νοητή χωρίς τη σύμπραξη πολλών ανθρώπων πού ενοποιημένοι στο κέντρο μιας αόρατης σκέψης σπρώχνονται προς ένα και τον αυτό σκοπό. Είτε αναγνωρίσουμε αυτήν τη σκέψη στη "χρεία" πού δέρνει τους υφαντές, είτε πιο αόριστα, τη χαρακτηρίσουμε σαν φωνή λάου - αυτό το κέντρο βάρους υπάρχει: στο τραγούδι των υφαντών, πού πυρπολεί κι εξεγείρει, βρίσκει τη χειροπιαστή έκφραση του. Ο άγνωστος ποιητής αυτών των στροφών είναι, αν όχι ο ήρωας, πάντως ο κρυφός συνωμότης πού προκαλεί τη ροή των γεγονότων καί μέσα από πέντε πράξεις, οδηγεί ειρηνικούς ανθρώπους στη λεηλασία καί το αιματοκύλισμα. (Από την έκδοση)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςDIE WEBER
ΕκδότηςΔΩΔΩΝΗ
ΣειράΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΘΕΑΤΡΟ 21
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 1980
Αριθμός σελίδων160
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΜΟΥΣΤΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΕπιμέλειαΛΑΖΟΥ-ΠΟΡΤΟΛΟΜΑΙΟΥ ΜΑΡΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΧΑΟΥΠΤΜΑΝ ΓΚΕΡΧΑΡΤ
Κωδικός Πολιτείας1250-0592
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

geogatz

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

cat7fish3

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ
ΜΠΟΤΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ
€16.00 €8.00
(-50%)
Κερδίζετε €8.00
ΓΙΟΓΚΑ
FRASER TARA
€9.00 €4.50
(-50%)
Κερδίζετε €4.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS