Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΤΩΝ ΦΙΝΝΕΓΚΑΝ // (ΔΙΤΟΜΟ-ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)

Η ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΤΩΝ ΦΙΝΝΕΓΚΑΝ

(ΔΙΤΟΜΟ-ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)

+
-
JOYCE JAMES
Κωδ. Πολιτείας: 2140-1427
Τιμή Έκδοσης
€53.00
Τιμή Πολιτείας
€37.10
(-30%)
Κερδίζετε €15.90


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"Η αγρύπνια των Φίννεγκαν", ένα βιβλίο για τα πάντα: τη μυθολογία, τη θεολογία, τη φιλοσοφία, την ιστορία, τη φύση, τη μουσική, την κοινωνιολογία, την αστρολογία, την αλχημεία, το μυστήριο, τη σεξουαλικότητα, τον άνθρωπο, την ανθρωπότητα, τον κόσμο εν γένει. Το σκοτεινό, χιουμοριστικό, λογοπαικτικό, προκλητικό, άσεμνο (αν οι κήνσορες μπορούσαν να το διαβάσουν, θα το είχαν απαγορεύσει), ανεννόητο, αμετάφραστο βιβλίο του Τζόυς. Το μοναδικό, μαύρο διαμάντι της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Το "κύριο ειρωνικό έπος της εποχής μας", που ταρακούνησε το λογοτεχνικό κατεστημένο και άλλαξε τον τρόπο που βλέπαμε τη λογοτεχνία.
Η Αγρύπνια είναι ο καθένας και η καθεμία -Να Ο Καθένας (Here Comes Everybody) είναι το όνομα του πρωταγωνιστή του έργου- μέσα στον χαόκοσμο (chaosmos < χάος + κόσμος) της ζωής και του ονείρου. Όλα συμβαίνουν στο μεταίχμιο πραγματικότητας και ονείρου, γι' αυτό και είναι ασαφή και ελευθέρια. Όπως στο όνειρο, όπου τα πάντα επιτρέπονται, αλλά και τα πάντα κρύβονται, γιατί η ενοχή (πάντα παρούσα) καραδοκεί, για να το διακόψει. Η Αγρύπνια εκπηγάζει από την άβυσσο της ψυχής και τη λαγνεία της σάρκας. Σπάει τον οχετό του ασυνείδητου και τον διοχετεύει στο συνειδητό, δείχνοντας σε όλο τον κόσμο το μεγαλείο και τη δυσωδία του ανθρώπου. Ένας απολλώνιος και διονυσιακός συνάμα χαόκοσμος. "Αν κάποιος κρατήσει έναν καθρέφτη μπροστά σας και σας δείξει ότι χρειάζεστε πλύσιμο, δεν ωφελεί να σπάσετε τον καθρέφτη." Η Αγρύπνια είναι μια καμπάνα. Αν τη χτυπήσεις, καμπανίζει και ο ήχος της εξαρτάται από εσένα, καμπανάρη αγρυπνοαναγνώστη. Αν δεν τη χτυπήσεις, θα μένει βουβή. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Ξεκάθαρα και τίμια θα πρέπει να ειπωθεί στον αναγνώστη ότι το βιβλίο του Τζαίημς Τζόυς Αγρύπνια των Φίννεγκαν (Τζαίημς Τζόυς. Finnegans Awake. Penguin Books 1992), Αγρύπνια εφ’ εξής, δεν διαβάζεται ούτε σαν μυθιστόρημα, ούτε σαν νουβέλα, ούτε σαν παραμύθι, ούτε στο κρεβάτι για να μας πάρει ο ύπνος. Το βιβλίο δεν διαβάζεται γενικώς. Ο ίδιος ο Τζόυς το συνειδητοποιεί γράφοντάς το: Μπέρδεμα... Μπέρδεμα, μπλέξιμο... σαστισμάρα, διβουλία... χαύνωση στο πρόσωπο του αναγνώστη. (Letters, I,222). Το βιβλίο, με βάση τους υπαινιγμούς και τα λογοπαίγνια του Τζους, θα πρέπει να το «ξαναγράφει», διαβάζοντας το, ο αναγνώστης. Ο Τζόυς δεν γράφει αγγλικά. Γράφει στη δική του γλώσσα, ακατανόητη για τους μη γνωρίζοντες τα μυστικά της. Γράφει στη γλώσσα των wakish (αγρυπνιακά) όπως έχει χαρακτηρισθεί. (Από την ''Εξομολόγηση του μεταφραστή'' Ελευθέριου Ανευλαβή) Η έκδοση συνοδεύεται από αναλυτικότατες επεξηγηματικές σημειώσεις του μεταφραστή.

Περιεχόμενα

Σημείωμα του εκδότη
Εξομολόγηση του μεταφραστή
Εισαγωγή
Σημειώσεις
Βοηθήματα
Βραχυγραφίες
Η ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΤΩΝ ΦΙΝΝΕΓΚΑΝ
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςFINNEGANS WAKE
ISBN139789603829539
ΕκδότηςΚΑΚΤΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2013
Αριθμός σελίδων1608
Διαστάσεις24x17
ΜετάφρασηΑΝΕΥΛΑΒΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
ΕπιμέλειαΠΡΟΕΣΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΤΖΟΙΣ ΤΖΕΙΜΣ
Κωδικός Πολιτείας2140-1427
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

αλεξανδρος νικοπουλος, Ydrargyros, Hawkeye, terpanag, m.dar, ChaoSun

Κριτικές για το προϊόν

[12/06/2021] Δημήτρης_Παναγιωτόπουλος.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Η Αγρύπνια είναι ένα από τα πιο ξεχωριστά βιβλία που έχουν γραφτεί ποτέ. Οποιοσδήποτε χαρακτηρισμός του δοθεί, μπορεί να είναι ταιριαστός ή τουλάχιστον όχι άτοπος: Ιδιοφυές, δυσνόητο, συνειρμικό, παραληρηματικό, ονειρικό, πολύπλοκο, ακαταλαβίστικο, τρελό, δαιδαλώδες, ντανταϊστικό, θυελλώδες. Ένα βιβλίο για έμπειρους αναγνώστες. Ένα παιχνίδι με τις γλώσσες και με άπειρους συμβολισμούς. Δεν ενδείκνυται για διάβασμα στην πολυθρόνα, αλλά για μελέτη στο γραφείο. Προτείνω στον αναγνώστη να το διαβάσει έχοντας δίπλα του και το πρωτότυπο αγγλικό κείμενο και προπαντώς (πιστεύω ότι αυτός είναι και ο απώτερος σκοπός του έργου) να το αφήσει να του μιλήσει και να το ερμηνεύσει όπως εκείνος νομίζει. Η ανάγνωση της Αγρύπνιας απαιτεί πολύ χρόνο και σε πολλά σημεία αρκετή υπομονή (ειδικά το πρώτο μέρος του δεύτερου τόμου είναι ιδιαίτερα κουραστικό). Ο αναγνώστης δεν θα πρέπει να απαιτήσει από τον εαυτό του να κατανοήσει την κάθε φράση του βιβλίου (πράγμα επιεικώς αδύνατο), αλλά να απολαύσει το παιχνίδι των λέξεων και τα κρυμμένα νοήματα της «γλωσσοποιίας» του Τζόυς, που προσφέρουν αδιαμφισβήτητα τεράστια αναγνωστική ευχαρίστηση.
[26/12/2019] Jeni19.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Η αγρυπνία, σίγουρα θα σε κρατήσει ξύπνιο.
Έξυπνο, πολύπλοκο, μοναδικό, ακατανόητο για τον αμύητο ως προς τη γραφή του Τζόυς, αναγνώστη, αλλά αξίζει να το προσπαθήσεις και να πάρεις έστω και το ελάχιστο από μέσα του.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01
Δουβλινέζοι
JOYCE JAMES
€15.90 €7.95
(-50%)
Κερδίζετε €7.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS