Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΤΟΥ ( ΟΙ ΚΛΑΣΙΚΟΙ /ΣΕΙΡΑ )

Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΤΟΥ

+
-
BALZAC HONORE. DE
Κωδ. Πολιτείας: 3590-0157
Τιμή Έκδοσης
€18.02
Τιμή Πολιτείας
€12.61
(-30%)
Κερδίζετε €5.41


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"Ένας μεγάλος άνδρας δεν μπορεί να έχει ούτε γυναίκα ούτε παιδιά. Ακολουθήστε μόνοι τους δικούς σας δρόμους της δυστυχίας! Εσείς δεν είστε σαν τους κοινούς ανθρώπους. Ανήκετε σ' όλον τον κόσμο δεν μπορείτε ν' ανήκετε ούτε σε μια γυναίκα ούτε σε μια οικογένεια".
Συνεπαρμένος από μια συζήτηση μ' έναν Πολωνό αξιωματικό, ένας πλούσιος Φλαμανδός ευγενής αφιερώνεται στη χημεία και στην αναζήτηση του απόλυτου, δηλαδή της ελάχιστης μονάδας της ύλης, που αποτελεί το βασικό συστατικό κάθε οργανικού ή ανόργανου στοιχείου που απαντάται στη φύση. Ο Βαλτάσαρ Κλας γίνεται θύμα της επιστήμης του, θυσιάζοντας για χάρη της την περιουσία του, τη γυναίκα του και την ίδια του τη ζωή. Ο Μπαλζάκ περιγράφει τη σταδιακή κατάρρευση και την πορεία προς την παράνοια ενός "μεγάλου άνδρα", απεικονίζοντας με τα μουντά χρώματα των ζωγράφων της περίφημης φλαμανδικής σχολής τα χαρακτηριστικά και τα ήθη του τόπου και της κοινωνίας του. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Ο Μπαλζάκ ξετυλίγει μια θαυμάσια παραβολή για τα αστικά ήθη της τελευταίας ναπολεόντειας περιόδου, πριν από τη δημιουργία του κράτους του Βελγίου, και στην έξαρση του ενδιαφέροντος για την πρόοδο της επιστήμης και των εφευρέσεων. Οι χαρακτήρες του αξιομνημόνευτοι, οι λεπτομερείς περιγραφές του συναρπαστικές, οι γνώσεις του για χίλια-δυο πράγματα εντυπωσιακές. Χείμαρρος ο Μπαλζάκ, ζωγραφίζει ολόκληρες κοινωνίες, με χιούμορ, καυστικότητα και ρεαλισμό. Αν σκεφτεί κανείς ότι "Η αναζήτηση του απόλυτου" πρωτοεκδόθηκε το 1834 (όταν η Αθήνα έγινε πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους), εντυπωσιάζεται από τις πολλές αντιστοιχίες εκείνης της πρώιμα μοντέρνας εποχής με τη δική μας. (Νίκος Βατόπουλος, Η Καθημερινή, 10/4/2010)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLA RECHERCHE DE L' ABSOLU
ISBN139789606624216
ΕκδότηςPRINTA
ΣειράΟΙ ΚΛΑΣΙΚΟΙ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούλιος 2008
Αριθμός σελίδων310
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΠΟΥΛΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΕπιμέλειαΚΟΥΓΙΑ ΓΙΟΥΛΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΑΛΖΑΚ ΟΝΟΡΕ. ΝΤΕ
Κωδικός Πολιτείας3590-0157
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

leukokrino, Christos Kitsos

Κριτικές για το προϊόν

[06/09/2019] oceansoul.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Άλλο ένα σημαντικό έργο του Μπαλζάκ. Μια ιστορία για έναν άνθρωπο τυφλά αφιερωμένο στην επιστήμη του που καταφέρνει να γλιτώσει από την οικονομική καταστροφή χάρη στους φύλακες αγγέλους της οικογένειάς του. Μέχρι την τελευταία ανάσα της ζωής του οραματίζεται την αναζήτηση του απόλυτου. Το βιβλίο αυτό θίγει μια μεγάλη αλήθεια. Το δράμα που ζουν οι συγγενείς όσων αφιερώνονται στο κάλεσμα των οραμάτων τους. Για όλους τους ανήσυχους που ψάχνουν το δικό τους"απόλυτο" την ώρα που οι άνθρωποι που τους αγαπούν αγωνίζονται να τους συμπαρασταθούν, ανεχόμενοι τη διαφορετικότητα ή το ταλέντο τους.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΠΟΛΥ ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ
ΣΚΑΜΠΑΡΔΩΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
€18.80 €9.40
(-50%)
Κερδίζετε €9.40
ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ
SCIASCIA LEONARDO
€9.54 €4.29
(-55%)
Κερδίζετε €5.25

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS