Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Η ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ

Η ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ

WALSH PATON JILL
Κωδ. Πολιτείας: 4580-0000




Παρουσίαση

Δέκα χρόνια μετά «Το Άρωμα», αυτό το εξαιρετικό βιβλίο έρχεται να ταράξει τα νερά στον κόσμο της λογοτεχνίας.
Σ' ένα όμορφο ηλιόλουστο νησί της Μεσογείου, στην εποχή του Μεσαίωνα, εξελίσσονται δυο παράλληλες ιστορίες που σημαδεύουν τη ζωή των κατοίκων. Σ' ένα ορεινό βοσκοτόπι, μερικοί βοσκοί βρίσκουν ένα αγρίμι, ένα κορίτσι με εμφάνιση λύκου που προφανώς είχαν αρπάξει οι λύκοι όταν ήταν ακόμη μωρό. Ο κυβερνήτης του νησιού το εμπιστεύεται στις καλόγριες ενός μοναστηριού για να το αναθρέψουν και να το βοηθήσουν να ενταχθεί ξανά στον κόσμο των ανθρώπων.
Παράλληλα, μερικοί ψαράδες περιμαζεύουν από τη θάλασσα ένα ναυαγό, έναν άνθρωπο με εξαιρετική παιδεία και σπουδαίες γνώσεις, ο οποίος στην ερώτηση του κυβερνήτη σε ποια θρησκεία πιστεύει δηλώνει ότι είναι άθεος. Η δήλωση αυτή θα τον στείλει στη φυλακή και στη συνέχεια στην Ιερά Εξέταση.
Και όπως το δράμα ξετυλίγεται προς τη γεμάτη αγωνία κορύφωσή του, γίνεται φανερό ότι η μία από τις δυο αυτές ζωές θα πρέπει να θυσιαστεί.
Ένα βιβλίο εξαιρετικά καλογραμμένο, με αληθοφάνεια και γλαφυρή απλότητα, όπου διαφαίνεται ότι τα καίρια θέματα της εποχής μας αποδεικνύονται διαχρονικά. Το καλό και το κακό, η ηθική, η αγάπη και η σκληρότητα αποτελούσαν ανέκαθεν σημεία αναφοράς στις συγκρούσεις μεταξύ των ανθρώπων. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςKNOWLEDGE OF ANGELS
ISBN139789602741740
ΕκδότηςΨΥΧΟΓΙΟΣ
ΣειράΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2013
Αριθμός σελίδων352
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΑΓΓΕΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΕπιμέλειαΜΠΟΥΚΑΛΑ ΑΡΕΤΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΟΥΟΛΣ ΠΕΙΤΟΝ ΤΖΙΛ
Κωδικός Πολιτείας4580-0000
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

cattus, gwgw_morrison, panosjoh, oz10, skroutz1

Κριτικές για το προϊόν

[22/02/2019] mihosal.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Ένα καλό μυθιστόρημα που εξελίσσεται στον μεσαίωνα, και μας μιλάει για την πίστη και τον τρόπο που οι άνθρωποι της εκκλησίας, καθώς και οι υπόλοιποι άνθρωποι αντιμετώπιζαν τους άπιστους. Ένα στοίχημα για την απόδειξη του ότι υπάρχει θεός και ότι το αίσθημα της θρησκείας είναι έμφυτο σε κάθε άνθρωπο παρουσιάζεται καθ'ολη τη διάρκεια του βιβλίου.
[25/10/2013] KLIOVIRGO.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Όλοι γνωρίζουμε ότι ο Μεσαίωνας, ή "Dark Ages" όπως τον αποκαλούν πολλοί ιστορικοί, ήταν μια περίοδος από τον 5ο έως και τον 15ο αιώνα μ.Χ, όπου ο σκοταδισμός, οι δεισιδαιμονίες, ο φόβος, η θρησκοληψία, η απόρριψη για κάθε τι διαφορετικό και η παρουσία και ισχυροποίηση της Ιεράς Εξέτασης, την μετέτρεψαν ίσως στην πιο "σκοτεινή" περίοδο της ιστορίας της ανθρωπότητας. Το εξαιρετικό αυτό λοιπόν βιβλίο της Γουόλς μας ξεναγεί σε ένα ισπανικό νησί της Μεσογείου, που θα μπορούσε να είναι η Μαγιόρκα, αλλά δεν είναι, και σε μια περίοδο που θα μπορούσε να χρονολογείται γύρω στο 1450 μ.Χ, αλλά όχι ακριβώς τότε... Η υπόθεση εκτυλίσσεται ταυτόχρονα γύρω από δύο ασυνήθιστες περιπτώσεις ανθρώπων που παρουσιάζονται στους ανθρώπους και τις αρχές του νησιού: ένα κορίτσι-λύκο, που ανακαλύπτουν βοσκοί στα βουνά του νησιού και έναν ναυαγό-ευγενή που ξεβράζεται στην παραλία και ο οποίος δηλώνει άθεος. Το στοίχημα που προσπαθεί να "κερδίσει" ο Καρδινάλιος-πρίγκηπας, και ανώτατος άρχοντας του νησιού αυτού, είναι να αποδείξει ότι υπάρχει Θεός στον άθεο ναυαγό και ότι η γνώση του Θεού βρίσκεται μέσα σε κάθε νοήμον πλάσμα, ακόμα και αν το έχουν μεγαλώσει οι λύκοι και αυτό δεν έχει ακούσει ποτέ τη λέξη Θεός στη ζωή του. Ευρηματική ιδέα, εξαιρετικά δοσμένη από τη συγγραφέα, η οποία μας περιγράφει με μεγάλη δεξιοτεχνία το κλίμα και τις συνθήκες της εποχής, τις αντιλήψεις των ανθρώπων, τους φόβους και τις αγωνίες τους, ενώ μας "περνάει" πολλές από τις αμφισβητήσεις που κι εμείς οι ίδιοι ίσως έχουμε αισθανθεί σε κάποια χρονική περίοδο της ζωής μας. Ένα βιβλίο που προβληματίζει, που συγκινεί, που εξαγριώνει και που παραμένει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη του αναγνώστη! Ένα βιβλίο που θα σας πρότεινα να διαβάσετε ανεπιφύλακτα!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΙΣΠΑΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ
FLORES-TAPIA LUISA
€4.60 €2.30
(-50%)
Κερδίζετε €2.30
Η παγωμένη άβυσσος
COLLINS WILKIE
€12.72 €6.36
(-50%)
Κερδίζετε €6.36

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS