Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ

+
-
DIEHL CHARLES
Κωδ. Πολιτείας: 1020-0139
Τιμή Έκδοσης
€9.54
Τιμή Πολιτείας
€7.15
(-25%)
Κερδίζετε €2.39


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

...Έτσι έζησε για χίλια χρόνια το Βυζάντιο και όχι μόνο εξαιτίας κάποιας ευτυχούς συγκυρίας. Έζησε ένδοξα και γι' αυτό Θα 'πρεπε να είχε μέσα του και κάτι άλλο εκτός από ελαττώματα. Για τη διεκπεραίωση των υποθέσεών του είχε μεγάλους αυτοκράτορες, επιφανείς κυβερνήτες, επιδέξιους διπλωμάτες και ένδοξους στρατηγούς. Με αυτούς επιτέλεσε ένα μεγάλο έργο στον κόσμο. Πριν τις Σταυροφορίες ήταν στην Ανατολή ο υπερασπιστής της Χριστιανοσύνης ενάντια στους απίστους και με τη στρατιωτική του αξία επανειλημμένα έσωσε την Ευρώπη. Απέναντι στο βαρβαρισμό υπήρξε το κέντρο ενός θαυμαστού πολιτισμού, του πιο εξηζητημένου και ραφιναρισμένου πολιτισμού που γνώρισε για πολύ καιρό ο Μεσαίωνας.
Ήταν ο πνευματικός τροφοδότης της σλαβικής και ασιατικής Ανατολής και οι λαοί της του χρωστούν τη θρησκεία τους, τη γλώσσα της λογοτεχνίας τους, την τέχνη τους και τον τρόπο διακυβέρνησής τους. Η πανίσχυρη επίδρασή του επεξετάθηκε μέχρι τη Δύση, η οποία δέχτηκε απ' αυτό ανεκτίμητες επιδράσεις στην τέχνη και στην όλη πνευματική κίνηση. Σ' αυτό οφείλουν πολλά όλοι οι λαοί που κατοικούν στην Ανατολική Ευρώπη και κυρίως η σημερινή Ελλάδα η οποία έχει επηρεασθεί πιο πολύ από το Χριστιανικό Βυζάντιο παρά από την Αθήνα του Περικλή και του Φειδία... (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΡΩΜΑΪΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ
Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΥ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΟΝ 6ο ΑΙΩΝΑ
Η ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, Ο ΑΡΑΒΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΤΟΝ 7ο ΑΙΩΝΑ
ΟΙ ΙΣΑΥΡΟΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ ΚΑΙ Η ΕΙΚΟΝΟΜΑΧΙΑ
ΤΟ ΑΠΟΓΕΙΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ
Ο ΑΙΩΝΑΣ ΤΩΝ ΚΟΜΝΗΝΩΝ
Η ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Η ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΩΝ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΠΗΓΕΣ
Λεπτομέρειες
ISBN139789602280096
ΕκδότηςΔΑΜΙΑΝΟΣ
ΣειράΙΣΤΟΡΙΚΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούλιος 1919
Αριθμός σελίδων248
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΝΤΙΛ ΣΑΡΛ (ΝΤΗΛ ΚΑΡΟΛΟΣ)
Κωδικός Πολιτείας1020-0139
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Summerwind, irenenostalgia

Κριτικές για το προϊόν

[07/02/2019] The Big Brother.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ο επιφανής και κλασικός Γάλλος βυζαντινολόγος Κάρολος Ντηλ, μας εξιστορεί με απλό τρόπο την ιστορία και την εξέλιξη της μεγάλης Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Σε αντίθεση με την Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, δεν εξιδανικεύει το Βυζάντιο, κι ας το θεωρεί και ο ίδιος μια σπουδαία αυτοκρατορία. Μια αυτοκρατορία όμως με εσωτερικές έριδες και επαναστάσεις, με διαμάχες των Οικουμενικών Πατριαρχών με τους Αυτοκράτορες, μια αυτοκρατορία με συχνά δεσποτικό και σκληρό τρόπο διακυβέρνησης, με σφετεριστές του θρόνου και με πυρήνες διαρκούς κινδύνου αποσταθεροποίησης: στρατιώτες, αριστοκράτες φεουδάρχες, μοναχούς και άλλους.
Μια άλλη διαφορά με την Αρβελέρ είναι ότι μας δίνει μια πιο σφαιρική και ψύχραιμη μελέτη, αναφέροντας και τις εσωτερικές πολιτικές των διάφορων δυναστειών, καθώς και πιο πολλές πληροφορίες για ζητήματα πολιτισμού. Αν και, για να είμαι δίκαιος, και η Αρβελέρ αναφέρεται συχνά στον πολιτισμό του Βυζαντίου, με φορτισμένο όμως τρόπο.
Ο Ντηλ είναι πιο ψύχραιμος και πιο σφαιρικός. Είναι πιο δίκαιος. Αν στόχος της Αρβελέρ είναι πιθανότατα να αποκαταστήσει τις ιστορικές αδικίες εναντίον του Βυζαντίου, στόχος του Ντηλ είναι να παράσχει μια συνοπτική ιστορία και να εισάγει σε βασικά ιστορικά γεγονότα. Τα κοινά τους σημεία είναι ωστόσο περισσότερα. Και οι δύο δέχονται τον συντελεστή του εξελληνισμού από τον 7ο αιώνα και ύστερα, ως ενοποιητικό παράγοντα του Βυζαντίου, καθώς και τη ρωμαϊκή κληρονομιά και τον θρησκευτικό παράγοντα της χριστιανοσύνης. Γιατί το Βυζάντιο θα ήταν ένα «άστατο» χωνευτήρι λαών, εθνοτήτων και πολιτισμών διαφορετικά. Και οι δύο στέκονται με δέος απέναντι στο Βυζάντιο και βλέπουν περιόδους ακμής και παρακμής. Και οι δύο αναφέρονται αρκετά στους εξωτερικούς εχθρούς της χιλιόχρονης αυτοκρατορίας. Τέλος, όπως το θέτει και ο Ντηλ: «Ο βυζαντινός πολιτισμός αξίζει διπλά την προσοχή μας, από τη μία για αυτό που ήταν και από την άλλη για αυτό που μας άφησε κληρονομιά».
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Το κατά Θωμάν Απόκρυφο Ευαγγέλιο (σκληρόδετη έκδοση)
€25.44 €12.72
(-50%)
Κερδίζετε €12.72
ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ
BURNS CHARLES
€20.38 €9.17
(-55%)
Κερδίζετε €11.21

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS