Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Η ΠΡΗΝΗΣ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΠΕΥΤΗ

Η ΠΡΗΝΗΣ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΠΕΥΤΗ

MANCHETTE JEAN-PATRICK
Κωδ. Πολιτείας: 0020-0462




Παρουσίαση

"Ο κύριος Κοξ σας κατασκεύασε", είπε. "Κατασκεύασε έναν πληρωμένο δολοφόνο, του οποίου τα θύματα ήταν όλα ανεξαιρέτως πρόσωπα ύποπτα. Ο κύριος Κοξ έστησε μόνος του την απόπειρα κατά της ζωής του σεΐχη Χακίμ. Καταλαβαίνετε τι σας λέω; Αν είχατε σκοτωθεί χθες το βράδυ, όπως προέβλεπε το σχέδό του, θα 'σασταν το τέλειο πτώμα."

Ο Ζ.-Π. Μανσέτ (1942-1995) έγραψε το αριστούργημά του, την Πρηνή θέση του σκοπευτή, το 1981 και μετά σταμάτησε απότομα την εκρηκτική πορεία του στο γαλλικό αστυνομικό μυθιστόρημα, που είχε αρχίσει το 1971 με ρυθμό ένα βιβλίο το χρόνο. Θεωρείται ο επιφανέστερος συγγραφέας του "Neo-Polar", του νέου γαλλικού αστυνομικού μυθιστορήματος, που εισήγαγε το στοιχείο της πολιτικής και τους εξωκοινοβουλευτικούς προβληματισμούς του Μάη του '68. Το ποθέτησε στον πυρήνα του έργου του το χάος του κόσμου και την τρέλα των ανθρώπων, με αντιήρωες χαμένους σε μία κοινωνία του πληθωρικού που αντιμετωπίζεται ως μια κοινωνία του άδειου.
Μέγας στυλίστας -τα βιβλία του επαινέθηκαν από πολλούς συγγραφείς όπως οι Τζ. Ελλρόυ, Τζ. Τσάρυν, Π. Ι. Τάιμπο, Ζ. Εσενόζ κ.ά.- στο τελευταίο αυτό βιβλίο του φτάνει σ' ένα μίνιμαλ αποστασιοποιημένο ύφος αρχίζει και τελειώνει με μια ποιητική παράγραφο και στα ενδιάμεσα ακολουθεί ένα λογοτεχνικό και συναισθηματικό άδειασμα για να περιγράψει το τέλος της αδιέξοδης πορείας ενός πληρωμένου δολοφόνου.
Μετέφρασε στα γαλλικά Αμερικανούς συγγραφείς αστυνομικών όπως ο και ο , έγραψε συστηματικά κριτικές βιβλίων και ταινιών καθώς και σενάρια. Πολλά από τα βιβλία του έγιναν ταινίες.
Η έκδοση περιλαμβάνει επίμετρο με κείμενα που προέρχονται από το μεταθανάτιο αφιέρωμα στον Jean-Patrick Manchette του γαλλικού περιοδικού Polar (1997), και βιβλιογραφία (μετάφραση Έφη Γιαννοπούλου).
(Από την παρουσίαση της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLA POSITION DU TIREUR COUCHE
ΕκδότηςΑΓΡΑ
ΣειράΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούλιος 2003
Αριθμός σελίδων272
Διαστάσεις19x12,5
ΜετάφρασηΑΓΓΕΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΕπιμέλειαΠΕΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΑΝΣΕΤ ΖΑΝ-ΠΑΤΡΙΚ
Κωδικός Πολιτείας0020-0462
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

papatheodoulou, Andreas Papandreou, hsimpson, dimmanol

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

papatheodoulou, jasons, dimitris917, vfv, yannis_p, g_lakkas, hsimpson, spyK, dimmanol, th.gribo, Kapel, GeorgitsaPapak, tanstil, mitsost, geostefas

Κριτικές για το προϊόν

[17/07/2019] tim8.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Ενώ ξεκινά με πολύ ενδιαφέρον και η πλοκή περιέχει έντονα στοιχεία πολιτικού θρίλερ, οι τελευταίες 20-25 σελίδες αποπροσανατολίζουν, δημιουργούν σύγχυση στον αναγνώστη και, ενδεχομένως, εκνευρίζουν ή απογοητεύουν. Θεωρείται κλασικό, αλλά ο ίδιος ο Μανσέτ, στο τέλος, αποδομεί το ίδιο του το μυθιστόρημα.

Βαθμολογία: 3,4/5 ή 6,8/10
[28/10/2014] gounaro.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Εκπληκτικό αστυνομικό μυθιστόρημα με το στοιχείο νουάρ να ξεχειλίζει... Οι περιγραφές φανταστικές και δράση δεν σε αφήνει μέχρι το τέλος. Προτείνεται ανεπιφύλακτα!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

1984
ORWELL GEORGE
€15.90 €7.95
(-50%)
Κερδίζετε €7.95
ΟΛΗ Η ΣΟΦΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ
HUI ANDREW
€17.49 €8.74
(-50%)
Κερδίζετε €8.75

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS