Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΚΟΥΚΛΟΣΠΙΤΟ

ΤΟ ΚΟΥΚΛΟΣΠΙΤΟ

+
-
IBSEN HENRIK
Κωδ. Πολιτείας: 1942-0012
Τιμή Έκδοσης
€10.60
Τιμή Πολιτείας
€7.95
(-25%)
Κερδίζετε €2.65


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Σε εποχές όπως αυτές που διανύουμε, το πιο εύκολο για κάποιον που ασχολείται με αυτό το εκπληκτικής πολυπλοκότητας -μα και δύναμης- έργο της κλασικής δραματουργίας θα ήταν να επικεντρώσει την προσοχή του στη βία που ασκείται ποικιλοτρόπως στο γυναικείο φύλο. Μεταφράζοντας το κείμενο, όμως, βρέθηκα μπροστά σε κάτι πολύ πιο αβυσσαλέο: ένα σε πολλά σημεία βιτριολικό σχόλιο για την ίδια την ανθρώπινη φύση. Απροσδόκητη και αντιφατική, ικανή για το χειρότερο μα και για το θαύμα, ονειροπόλα ενώ βρίσκεται μέχρι τα ρουθούνια στη λάσπη, εκδικητική όσο και συγχωρητική, κινούμενη από το χρήμα και το σεξ, αλλά και με βαθιά προσδοκία για την πιο βαθιά τρυφερότητα. Η ίδια η έννοια του κουκλόσπιτου, ενώ εκ πρώτης όψεως φαίνεται να συμβολίζει τη φυλακή της Νόρας, αποδεικνύεται περισσότερο ένα υπαρξιακό μαυσωλείο, ένα μουσείο νεκρών αισθημάτων ή ακόμα-ακόμα ένα ενυδρείο ψυχών που πλανώνται χαμένες στα απροσμέτρητα βάθη του παγωμένου ωκεανού της ύπαρξης.
Η Νόρα δεν χειραγωγείται μόνο, αλλά και χειραγωγεί. Γνήσιο τέκνο μιας λάγνας εποχής, που θεοποιεί τα κίβδηλα πρότυπα ομορφιάς, μιας εποχής σκληρής όσο και "ανδρικής", χρησιμοποιεί τα θέλγητρά της για να πετύχει τους στόχους της. Όταν θα αρχίσει να αποκαλύπτεται, όμως, το υπαρξιακό της κενό, θα ξεκινήσει μια σταδιακή απέκδυση, που θα της επιτρέψει να διακρίνει ψύχραιμα πλέον το τερατούργημα που προέκυψε μέσα από το επίπλαστο. Δεχόμενη σαν βαρυποινίτισσα -τόσο αυτή όσο και ο τραγικός, άβουλος σύζυγός της- την ετυμηγορία του ειδικού δικαστηρίου που η ίδια έστησε, αποχωρεί από το σχήμα του γάμου για να ανακαλύψει εκ νέου τον εαυτό της. (Δημήτρης Τάρλοου, από την έκδοση)
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΘΕΑΤΡΟ ΠΟΡΕΙΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙανουάριος 2022
Αριθμός σελίδων96
Διαστάσεις24x15
ΜετάφρασηΤΑΡΛΟΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΙΨΕΝ ΧΕΝΡΙΚ
Κωδικός Πολιτείας1942-0012
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η άνοδος του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην εξουσία 1954-1956
ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΥΑΝΘΗΣ
€16.54 €8.27
(-50%)
Κερδίζετε €8.27
ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
ΒΟΥΡΝΑΣ ΤΑΣΟΣ
€11.90 €5.95
(-50%)
Κερδίζετε €5.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS