Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΧΡΕΟΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ // ΜΝΗΜΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ, ΙΣΤΙΑΙΑΣ ΚΑΙ

ΧΡΕΟΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

ΜΝΗΜΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ, ΙΣΤΙΑΙΑΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

+
-
-
Κωδ. Πολιτείας: 2002-0016
Τιμή Έκδοσης
€5.30
Τιμή Πολιτείας
€4.24
(-20%)
Κερδίζετε €1.06


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Στις ημέρες μας, που παρουσιάζουν μιαν απίστευτη κρίση θεσμών και σύγχυση αξιών και κριτηρίων, προβαίνουμε στην μικρή αυτή έκδοση, αφιερωμένη σε έναν αληθινό επίσκοπο. Τον αποκαλούμε "αληθινό" κατά κυριολεξίαν, διότι υπήρξε επίσκοπος και όχι δεσπότης, φορέας και όχι αχθοφόρος του χαρίσματος που έλαβε. Εποίμανε την εκκλησία της Χαλκίδας από το 1967 έως το 1974, οπότε και βιαίως επαύθη υπό των δικτατόρων. Κοιμήθηκε το επόμενο έτος από διόγκωση ήπατος σε ηλικία 43 ετών. Ποτέ δεν έσκυψε το κεφάλι αλλά και ποτέ δεν διεκδίκησε το δίκιο του, παρά το πρωτοφανές λαϊκό του έρεισμα. Έγινε έτσι μια μικρογραφία του αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Κήρυξε με λόγο και βίο την ενότητα, αφήνοντας σε μας τους φίλους του ένα μεγάλο παράδειγμα.
Το μικρό αυτό βιβλίο περιλαμβάνει τις ομιλίες του κατά την χειροτονία του εις Επίσκοπο, κατά την ενθρόνισή του ως Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, μια Εισήγηση προς την Σύνοδο της Ιεραρχίας, την επιστολή του προς τους Αρχιερείς της Ελλαδικής Εκκλησίας, όταν εκηρύχθη έκπτωτος, κείμενα εμπνευσμένα, πολυσήμαντα και ασφαλώς διαχρονικά, και μια σύντομη αναφορά στην ολιγόχρονη εμπειρία της ταπεινότητάς μου κοντά του, που εκφωνήθηκε τον Ιούλιο του 2005 στην Τήνο και αφορά στις σχέσεις του με το Άγιον Όρος και τον μοναχισμό. Είχα την ευλογία να είμαι εγγύς της καρδίας του και κοινωνός των οραματισμών του. Γι' αυτό και με πολλή χαρά και νοσταλγία προλογίζω τούτη την έκδοση ως ελάχιστο φόρο τιμής στην πολύτιμη προσφορά του και, ακόμη περισσότερο, στην ανεκτίμητη ψυχή του. (Από τον πρόλογο της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΙ.Μ. ΚΟΥΤΛΟΥΜΟΥΣΙΟΥ (ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ)
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2007
Αριθμός σελίδων64
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας2002-0016
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΚΟΡΗ
EVETTS - SECKER JOSEPHINE
€14.70 €5.88
(-60%)
Κερδίζετε €8.82
Το μαχαίρι που δεν άφηνε το χέρι
NESS PATRICK
€17.70 €8.85
(-50%)
Κερδίζετε €8.85

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS