Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Σχόλια Αναγνώστη: karaman

Σχόλιο για το βιβλίο "ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ Ο ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ"
Διαβάζοντας το βιβλίο αυτό, αρκετές φορές αναρωτήθηκα πόσο μπροστά ήταν ο Ίων Δραγούμης για την εποχή του. Προτάσεις όπως π.χ. η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και των εκπαιδευτικών το 1917 για τις οποίες εξορίστηκε, αποδεικνύουν ότι δεν έχει αλλάξει κάτι στη νοοτροπία του λαού μας αυτα τα 105 χρόνια που μεσολάβησαν από τότε μέχρι σήμερα, αφού κάθε απόπειρα εφαρμογής τους πέφτει στο κενό, υπό τον φόβο του πολιτικού κόστους εφαρμογής τους, αλλά και των αντιδράσεων από τους "θιγόμενους".
Πιστεύω ότι είναι ένα χρήσιμο -για να μην πω πολύτιμο- βοήθημα όχι μόνο για τους λάτρεις της νεώτερης ιστορίας, αλλά πολύ περισσότερο για όσους θέλουμε να κατανοήσουμε τί πάει στραβά στη χώρα μας εδώ και πολλά χρόνια. Είναι ένα διαχρονικό βιβλίο, καλογραμμένο και βασισμένο σε πολλές πηγές, που διαβάζοντάς το, συχνά νομίζεις ότι ζεις στην εποχή του. Το προτείνω!
2022-02-05 00:17:13
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ"
Αν και η συχνή εναλλαγή στο χθες και το σήμερα φαίνεται κουραστική, η πλοκή είναι τέτοια που σε καθηλώνει στο διάβασμα. Είναι σωστά γραμμένο και στο τέλος έρχεται η πλήρης ανατροπή. Το προτείνω ανεπιφύλακτα.
2022-02-05 00:04:58
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ"
Αξιόλογο βιβλίο, γραμμένο με απλή και κατανοητή γλώσσα, που μπορεί να το διαβάσει οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να αποκτήσει βαθύτερες γνώσεις για την πολιτική κατάσταση στο Βυζάντιο καθ\' όλη τη διάρκεια του βίου της αυτοκρατορίας. Εξυπακούεται ότι οι αναγνώστες θα πρέπει να γνωρίζουν τη Βυζαντινή ιστορία, αλλιώς θα δυσκολευτούν στην κατανόησή του. Γι\' αυτό, λοιπόν, το συνιστώ ανεπιφύλακτα στους λάτρεις της Βυζαντινής Ιστορίας -όπως κι εγώ- αφού είναι ένα σημαντικό βοήθημα των γνώσεων που ήδη έχουμε.
2021-09-29 16:31:49
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΟΘΩΝΑ"
Ένα βιβλίο με άριστη γραφή και ύφος, που μεταφέρει τον αναγνώστη στην Ελλάδα του 19ου αιώνα, στα χρόνια που ήταν βασιλιάς ο Όθων. Η μετάφραση αγγίζει τα όρια της τελειότητας, σε σημείο που διαβάζοντας τις σελίδες του βιβλίου, ο αναγνώστης νομίζει ότι ζει στην εποχή που περιγράφει! Το προτείνω ανεπιφύλακτα, όχι μόνο για το ευχάριστο διάβασμα, αλλά και επειδή αποτελεί ένα από τα λίγα ιστορικά κειμήλια που περιγράφουν την Ελλάδα των μέσων του 19ου αιώνα.
2021-04-17 12:24:42
Σχόλιο για το βιβλίο "CONFITEOR"
Ένα βιβλίο με συχνές και χωρίς σύνδεση εναλλαγές στο παρόν και το παρελθόν, που στο τέλος κουράζει τον αναγνώστη. Δεν το διάβασα ως το τέλος, το παράτησα. Στα υπέρ η άριστη γραφή, ενώ στα κατά η πρόχειρη και φθηνιάρικη βιβλιοδεσία του.
2021-04-17 12:18:13
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ (ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ) "
Αριστούργημα! Πολύ καλό βιβλίο, κατανοητό, πλήρες, γραμμένο σε ενότητες χωρίς να κουράζει, έτσι ώστε μπορεί να διαβαστεί και τμηματικά. Το προτείνω σε κάθε ενδιαφερόμενο για να μάθει τα γεγονότα και τους πρωταγωνιστές του Μακεδονικού Αγώνα.
2020-12-11 20:53:59
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "
Εξαιρετικό βιβλίο που δεν πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη. Παραθέτει πλούσια λίστα ιστορικών μαρτυριών, με τις οποίες αποδεικνύεται η ύπαρξη κρυφών σχολειών και ο διωγμός της εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας σε όλη την έκταση του Ελλαδικού χώρου από τον 15ο αιώνα και εξής. Οι μαρτυρίες αυτές βασίζονται σε έγγραφα σημαντικών ανθρώπων της Εκκλησίας -όχι μόνο της Ορθόδοξης- ή περιηγητών και διπλωματών (π.χ. Πατριάρχης Γεννάδιος, Θεοδόσιος Ζυγομαλάς, Πατριάρχης Μελέτιος Πηγάς, George Sqndys, Francois Riichard, Thomas Smith, Sir Paul Rycaut κ.ά.).
2019-08-08 19:00:16
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΡΟΜΑΧΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ "
Μικρό στο μέγεθος βιβλίο, ευκολοδιάβαστο και με πλούσια ιστορικά στοιχεία, που καθηλώνουν τον αναγνώστη. Το ύφος του συγγραφέα είναι απλό και δεν κουράζει. Σημαντικό πλεονέκτημα για τους ερευνητές της εποχής αποτελούν οι παραπομπές σε ιστορικά έγγραφα και βιβλία.
2019-02-06 10:27:56
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑΙ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΩΝ ΚΑΚΟΥΡΓΙΩΝ ΠΡΟΣ ΕΞΟΝΤΩΣΙΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΡΩΜΥΛΙΑΣ (1878-1914)"
Εξαιρετικό έργο που φωτίζει με λεπτομέρειες και ιστορικά ντοκουμέντα άγνωστες πτυχές του Ελληνισμού σε μια από τις πιο σκληρές περιόδους της ιστορίας του.
2019-01-10 12:35:49
Σχόλιο για το βιβλίο "ΚΕΡΥΝΕΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ "
Εξαιρετικό ιστορικό έργο -βιογραφικού χαρακτήρα- που φωτίζει μια από τις πιο σκοτεινές πλευρές της σύγχρονης ιστορίας. Προτείνω το συγκεκριμένο βιβλίο σε κάθε ενδιαφερόμενο.
2018-08-28 15:52:54
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΝΑΣ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ"
Κακογραμμένη έκδοση, με άσχημη επιμέλεια και μετάφραση από τα Ιταλικά στα Ελληνικά, που καθιστά κουραστικό το διάβασμα, τέτοια που δείχνει ότι γινόταν απεγνωσμένη προσπάθεια να περιοριστεί στο ελάχιστο δυνατό ο αριθμός και το μέγεθος των ήδη πολύ μικρών σελίδων, με τρόπο όμως που κατέστρεψε ακόμα και την Ελληνική γλώσσα.

Το 100% των προθέσεων και των άρθρων κόβονται όταν ακολουθεί φωνήεν στην επόμενη λέξη δίχως προηγούμενη σκέψη, κάνοντας υπερβολικά κουραστικό το διάβασμα, καταστρέφοντας στην ουσία ένα σημαντικό έργο βραβευμένου με Νόμπελ συγγραφέα. Εξίσου άσχημη είναι και η βιβλιοδεσία. Μετά από διάβασμα του μισού βιβλίου, οι δεμένες με κλωστές (όπως παλιά) σελίδες άρχισαν να βγαίνουν...
2018-06-13 06:25:54
Σχόλιο για το βιβλίο "ΦΙΛΙΠΠΟΣ, Ο ΜΑΚΕΔΩΝ (ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)"
Εκπληκτικό βιβλίο, που εξιστορεί με λεπτομέρειες το βίο του Φιλίππου του Β΄ σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο, κατά τέτοιον απλό τρόπο που δεν κουράζει τον αναγνώστη, αλλά τον κάνει να θέλει διαρκώς να μαθαίνει όλο και περισσότερα γεγονότα. Με απλά λόγια, είναι ένα αριστουργηματικό ιστορικό σύγγραμμα που δεν πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη.
2018-03-23 18:10:50
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΠΛΑΤΥ ΠΟΤΑΜΙ "
Αριστούργημα που περιέχει σημαντικές ιστορικές αναφορές και δεν πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη.
2017-02-06 17:18:58

Βρείτε μας στο...

Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS