Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Σχόλια Αναγνώστη: alejandrinos

Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΙΝΕΙΑΣ Ο ΤΑΚΤΙΚΟΣ: ΑΠΑΝΤΑ "
Όπως διαβάζουμε στην παρουσίαση, το βιβλίο αυτό είναι μια πραγματεία για το πώς πρέπει να αμύνεται μια πόλη που πολιορκείται. Είναι το πρώτο βιβλίο που γράφτηκε για την πολιορκητική επιστήμη και τη στρατηγική τέχνη. Πιστεύει κάποιος πως οι πολιτικοί μας γνωρίζουν το όνομα του συγγραφέα; Σε μια πιθανή ερώτηση ίσως απαντούσαν πως είναι κινούμενα σχέδια στην τηλεόραση! Όπως και να έχει, ο Αινείας χιλιετίες μέσα από το βιβλίο τους φωνάζει: Πολλά σφάλματα γίγνεται δια τας των αρχόντων μαλακίας..
2022-06-21 10:04:15
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΙΣ"
Σε αυτό το βιβλίο ο κ. Πλεύρης κατακεραυνώνει την τηλεοπτική χωματερή. Ενημερώνει για τη δύναμη της εικόνας, αυτό το πανίσχυρο όπλο που σαν ναρκωτικό, προχωρά από τα μάτια και τα αυτιά και φτάνει στο μυαλό και στην ψυχή, με τελικό σκοπό την αποχαύνωση και τον πνευματικό θάνατο. Λένε κάποιοι πως τα Μίντια είναι η τέταρτη εξουσία. Είναι ψέμα, πρώτη εξουσία είναι και μάλιστα την "προσκυνούν" οι άλλες τρείς. Είδατε κάποιο βιβλίο από την "πνευματική ηγεσία" για την τηλεόραση; Διαβάσατε κάποιο άρθρο από "πνευματκούς" ανθρώπους για την κατρακύλα και το τέλμα που έχουμε φτάσει, όπου εθίζουν το λαό σε εκπομπές χειρίστου είδους; Από την πολιτική ηγεσία δεν περιμένω να κάνει κάτι γιατί αυτοί οι "πολιτικοί σκερβελέδες" το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να δημιουργούν χρέη τα οποία θα πρέπει να τα ξεπληρώσει ο "κυρίαρχος" λαός! Ποιός θα μας προστατέψει από τους τηλεοπτικούς ρύπους της τηλεοπτικής αθλιότητας; Τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης υπαγορεύουν στον κόσμο τι να φάνε, τι να πιούνε πως να ντυθούνε και τι να ψηφίσουν.. Οι δημοσιογράφοι ως "λειτουργοί" διυλίζουν τον κώνωπα της αντίπαλης πολιτικής παράταξης και καταπίνουν την κάμηλο της παράταξης της οποίας "τρώνε", θα μπορούσε να πεί κάποιος κακοπροαίρετος. Παρακολουθώντας τηλεόραση σκέφτομαι, έχουμε πάει κατά διαβόλου ή μήπως έχουμε ήδη φτάσει;;

2022-06-13 19:15:53
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ"
Ο Σωκράτης ήταν ένας από τους σημαντικότερους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους, μια φιλοσοφική μεγαλοφυϊα που έστρεψε τη φιλοσοφία από τη φύση στον άνθρωπο, ώστε οι προηγούμενοι φιλόσοφοι να ονομαστούν Προσωκρατικοί. Ο Ρωμαίος Κικέρων έγραψε: "Ο Σωκράτης πρώτος κατέβασε τη φιλοσοφία από τον ουρανό στη γη και την εγκατέστησε στις πόλεις και στα σπίτια". Κύρια αναζήτηση του Σωκράτη είναι ο εσωτερικός άνθρωπος, η ψυχή του. Πίστευε πως σκοπός της φιλοσοφίας είναι η "επιμέλεια της ψυχής" που αργότερα το συναντάμε στο Χριστιανισμό. Ήταν προ Χριστού Χριστιανός. Ο Σοπενχάουερ έγραψε πως είναι ο "πατέρας της ηθικής". Στη σημερινή εποχή, υλισμού παρακμής και αθεϊας, ο Σωκράτης είναι ανύπαρκτος. Στην Ελλάδα η "πνευματική ηγεσία" δε γράφει βιβλία για τον Σωκράτη και τα Πανεπιστήμια δεν έχουν δώσει ούτε μία, διδακτορική διατριβή. Τα ξένα όμως Πανεπιστήμια Αμερικής, Αγγλίας, Γερμανίας έχουν δώσει χιλιάδες μεταπτυχιακές εργασίες. Πιθανόν ο Σωκράτης να ήταν Ινδιάνος ή Βησιγότθος. Ορισμένοι "Έλληνες συγγραφείς" κάποιας ιδεολογίας, δε διστάζουν να ειρωνεύονται το Σωκράτη και άλλες γιγάντιες μορφές του Ελληνισμού με χυδαιότητες: Τον Σωκράτη καλώς τον θανάτωσαν ως εχθρό της δημοκρατίας! Ο Σωκράτης ήταν χαραμοφάης! Ο Σωκράτης ήταν ακαμάτης και αργόσχολος! Ο Πλάτων φασίστας! Ο Αριστοτέλης υπηρέτης του Φιλίππου! Ο Αλέξανδρος χασάπης! Ο Επαμεινώνδας σκουπιδιάρης! Ο Ξενοφών καραβανάς! Αυτό το βιβλίο είναι από τα καλύτερα που κυκλοφορούν..
2022-05-31 14:02:16
Σχόλιο για το βιβλίο "ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ: ΑΠΑΝΤΑ (ΕΒΔΟΜΟΣ ΤΟΜΟΣ) "
Ο Θουκυδίδης είναι ο κορυφαίος ιστορικός όλων των εποχών. Είναι ο δημιουργός της πολιτικής και ερμηνευτικής ιστορίας. Η αμεροληψία και η αγάπη του για την αλήθεια τον ώθησαν να κάνει στο έργο του όχι μια απλή περιγραφή των γεγονότων, αλλά να ερευνήσει τι, πότε, πως και γιατί συνέβη, δίχως υπερβολές και μυθοπλασίες. Εξιστορεί τα γεγονότα με ακρίβεια και αντικειμενικότητα. Το έργο του Θουκυδίδη θαυμάστηκε από όλους τους ιστορικούς του κόσμου. Ο Άγγλος ιστορικός Μακόλε\'ι\' είχε πει: "Δεν υπάρχει σε πεζό λόγο έργο που να μπορώ να το βάλω πιο ψηλά από το έβδομο βιβλίο των Ιστοριών του Θουκυδίδη. Είναι το τελειότερο επίτευγμα της τέχνης του λόγου". Ο Ρωμαίος Κικέρων ερωτά: "Τι είναι οι Ρωμαίοι ιστορικοί συγκρινόμενοι προς τον Θουκυδίδη;" Απαντά: Απλές σκιές..
2022-05-21 16:47:58
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"
Ο Αριστοτέλης (γίγαντας της σκέψης) κατά τον Marx, είναι ένας από τους κορυφαίους στοχαστές όλων των εποχών. Εύστοχος είναι ο χαρακτηρισμός πανεπιστήμων που του έχει αποδοθεί αφού αποδείχθηκε ο συστηματικότερος και μεθοδοδικότερος νους του αρχαίου κόσμου. Είναι η αναγνωρισμένη αυθεντία της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας και με το έργο του διαμόρφωσε το "Δυτικό" τρόπο σκέψεως. Το 342 πΧ ανέλαβε την εκπαίδευση του Αλεξάνδρου, του μετέπειτα κοσμοκράτορα. Το έργο του παρόλο που γονιμοποιεί έως σήμερα τη φιλοσοφική και επιστημονική σκέψη της ανθρωπότητας, δύσκολα γίνεται κατανοητό από τον σημερινό αναγνώστη. Αυτό το βιβλίο είναι σημαντικό βοήθημα..
2022-05-17 17:45:50
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΛΑΤΩΝ "
Ο Πλάτωνας υπήρξε ένας από τους κορυφαίους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους. Η επίδραση του έργου του, αυτού του γίγαντα της παγκόσμιας διανόησης, εξακολουθεί να επηρεάζει τη φιλοσοφική σκέψη ακόμα και σήμερα. Ο Άγγλος μαθηματικός και φιλόσοφος Alfred North Whitehead υποστήριζε ότι " η δυτική φιλοσοφία δεν είναι παρά μερικές υποσημειώσεις πάνω στον Πλάτωνα."
2022-05-17 00:26:26
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΣΚΗΤΙΚΗ "
"Είσαι ένα φύλλο στο μέγα δέντρο της ράτσας. Να νιώθεις το χώμα ν΄ανεβαίνει από τις σκοτεινές ρίζες και ν΄απλοκαμιέται στα κλαριά και στα φύλλα.
Ποιος είναι ο σκοπός σου; Να μάχεσαι να πιαστείς στέρεα από το κλαρί, κι είτε σα φύλλο είτε σαν άνθος είτε σαν καρπός να σαλεύει μέσα σου, ν΄ανανεώνεται και ν΄αναπνέει ολάκερο το δέντρο.
Το πρώτο σου χρέος, εκτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το δεύτερο, να φωτίσεις την ορμή τους και να συνεχίσεις το έργο τους. Το τρίτο σου χρέος, να παραδώσεις στο γιό σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει." Ο Καζαντζάκης στα καλύτερά του..
2022-05-16 21:03:12
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΕΤΡΑΚΟΣΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ΣΤΟΝ ΠΡΕΒΕΛΑΚΗ"
"Έως το 1924 περνούσα όλο συγκίνηση και φλόγα τον νασιοναλισμό. Ίσκιο που ένιωθα δίπλα μου, ο Δραγούμης. Από του 1923-1933 περίπου, περνούσα με την ίδια συγκίνηση και φλόγα την αριστερή παράταξη (ποτέ κομμουνιστής, καθώς ξέρετε, την πνευματική αυτή ψώρα ποτέ δεν την έπαθα)". Σε αυτό το βιβλίο ο Καζαντζάκης δίνει τον ορισμό του κομμουνισμού: Κομμουνισμός ίσον πνευματική ψώρα..
2022-05-14 18:31:45
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΑΛΑΜΑΣ: ΠΟΙΗΜΑΤΑ"
Ένα από τα καλύτερα ποιήματα του Παλαμά, Οι λύκοι. "Βοσκοί, στη μάντρα της Πολιτείας οι λύκοι! Οι λύκοι! Στα όπλα, Ακρίτες! Μακριά και οι φαύλοι και οι περιττοί, κ α λ α μ α ρ ά δ ε ς και δ η μ ο κ ό π ο ι και μ π ο λ σ ε β ί κ ο ι, για λόγους άδειους ή για του ολέθρου τα έργα βαλτοί"
2022-05-10 15:23:58
Σχόλιο για το βιβλίο "ΞΕΝΟΦΩΝ: ΑΠΑΝΤΑ (ΤΡΙΤΟΣ ΤΟΜΟΣ) "
Διαβάζουμε σε αυτό το βιβλίο του Ξενοφώντα κάτι που είναι πολύ επίκαιρο και σήμερα. Κατά τη διάρκεια του Πελοποννησιακού πολέμου ο Καλλικρατίδας, ναύαρχος του σπαρτιατικού στόλου, αναγκάστηκε να ζητήσει χρήματα για τους ναύτες του από τον Κύρο. Αυτός του ζήτησε αναβολή δυο ημερών και χρήματα δεν του έδωσε. Ο Καλλικρατίδας εκνευρίστηκε και είπε: "Αθλιωτάτους είναι τους Έλληνας, ότι βαρβάρους κολακεύουσιν ένεκα αργυρίου". Αυτό σημαίνει: Οι Έλληνες είναι εντελώς άθλιοι, γιατί κολακεύουν τους βάρβαρους για λεφτά. Κάτι μας θυμίζει..
2022-05-09 19:59:35
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ ΕΝ ΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ "
Στην διατριβή αυτή διαβάζουμε: ""Η δημοκρατία των Αθηνών παρ΄όλην την ονομασίαν είναι αριστοκρατία και ολιγαρχία. Ολίγαι χιλιάδες πολιτών εκυβέρνησαν τριακοσίας χιλιάδες μετοίκων και δούλων. Ο άνθρωπος δια να λαμβάνεται υπ΄ όψει έπρεπε να είναι πολίτης, άλλως ουδέν δικαίωμα ανεγνωρίζετο αυτώ. Διο ούτε προς τους ξένους, ούτε προς τους δούλους, ούτε προς τη Γυναίκα ανεγνώριζον δικαιώματα." Αυτή είναι η ιστορική αλήθεια για την Αθηναϊκή δημοκρατία. Λίγο ρατσιστικά μου φαίνονται αυτά...
2022-05-07 19:22:22
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ"
Φθίσαι Αλέξανδρον ψευδής φάτις, ανικήτων άπτεται ουδ’ Αϊδης...Είναι ψέμα πως πέθανε ο Αλέξανδρος, τους ανίκητους δεν τους αγγίζει ο Χάρος !!!
2022-04-27 16:36:12
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΚΟΠΙΜΑ ΛΑΘΗ "
Το βιβλίο αυτό του κ.Πλεύρη είναι συνέχεια του βιβλίου του \'Το Ελληνικόν Αλφάβητον\', τα οποία και τα δυο αποδεικνύουν την Ελληνική καταγωγή του Αλφαβήτου μας και αποκαλύπτουν την απάτη του ινδοευρωπαϊσμού, περί ινδοευρωπαϊκής φυλής κτλ. Επίσης ο αναγνώστης θα παρακολουθήσει τη διαμάχη του ιστορικού κ. Πλεύρη με τον καθηγητή γλωσσολογίας κ. Μπαμπινιώτη στην εφημερίδα Καθημερινή και σε περιοδικά που κατά κράτος επικράτησε ο κ. Πλεύρης.Απορίας άξιον είναι ότι ο κ. Πλεύρης εξέδωσε βιβλίο για το Ελληνικόν Αλφάβητον το 1981 και ο κ. Μπαμπινιώτης για το Ελληνικό Αλφάβητο το 2018..
2022-02-18 15:40:02

Βρείτε μας στο...

Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS