Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή και αντικαταβολή για αγορές άνω των 30€ | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 350.000 τίτλους

Σχόλια Αναγνώστη: alejandrinos

Σχόλιο για το βιβλίο "ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΛΕΝΕ ΨΕΜΜΑΤΑ "
" Όταν λαλή το ψεύδος, εκ των ιδίων λαλεί, ότι ψεύστης εστί και ο πατήρ αυτού ". (Κατά Ιωάννην). Ο σατανάς λέει το Ευαγγέλιο είναι ο πατέρας του ψεύδους, άρα καταλαβαίνουμε ποιός είναι ο πατέρας των "πολιτικών". Το κάθε ψέμα των "πολιτικών" θα το πάρουν οι "δημοσιογράφοι - σχολιαστές" και πρέπει να το πουλήσουν στον "κυρίαρχο" λαό. Άρα γνωρίζουμε ποιός είναι και ο πατέρας και των "δημοσιογράφων", αυτών των χονδροειδών ψευδολόγων, γιατί δουλειά τους είναι να πουλήσουν το ψέμα των "πολιτικών". Παρακολουθούμε στα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης να προσπαθούν να μας πείσουν πως αν ψηφίσουμε κάτι διαφορετικό από αυτό που αυτά υποστηρίζουν το μέλλον μας θα είναι μαύρο! ενώ θα πρέπει να αγαπήσουμε το άρρωστο παρόν που ζούμε.. Ζούμε στην εποχή της πολιτικής και δημοσιογραφικής ψευδολογίας..
2023-10-21 21:02:25
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΛΑΛΙΑ "
Ο αείμνηστος Δάσκαλος και κορυφαίος Iστορικός της εποχής μας Σαράντος Καργάκος, δεν έμεινε απαθής με ότι διαπράττεται εδώ και δεκαετίες σε βάρος της Ελληνικής Παιδείας, γράφοντας εκατοντάδες άρθρα και αρκετά βιβλία για τη γλώσσα. Για την πνευματική του αντίσταση στον γραικυλισμό, διαβάζουμε ένα μικρό απόσπασμα απ΄ το συγκεκριμένο βιβλίο που δείχνει την σημερινή μας κατάντια, την οποία δε βλέπει όμως το υπουργείο κακο-παιδείας, όπως το ονόμαζε:
"Ο Αριστοφάνης σ\' ένα απόσπασμά του λέει πως το μοναδικό ζώο που δεν έχει γλώσσα είναι ο κροκόδειλος. Κι ένας άλλος επίσης κωμικός ποιητής του 4ου αιώνα λέει πως το μόνο πράγμα που μπορεί να ομιλεί χωρίς να διαθέτει γλώσσα είναι ο ...πρωκτός (Εστί λαλών άγλωσσος). Σήμερα στα ζώα, που δεν έχουν γλώσσα, μπορεί να προστεθεί και ο Νεοέλληνας, που όμως, όπως ο πρωκτός, μπορεί να ομιλεί, αλλά το αποτέλεσμα είναι εξ ίσου δυσώδες."
2023-06-17 19:00:35
Σχόλιο για το βιβλίο "ΙΩΑΝΝΗΣ Α. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ "
Ένα αξιόλογο βιβλίο για τον Ιωάννη Καποδίστρια, τον άγιο της πολιτικής. Ένας πολιτικός ηγέτης μοναδικός στα παγκόσμια χρονικά σε προσφορά προς την Πατρίδα του. Έζησε αρκετά χρόνια στο εξωτερικό και διακρίθηκε ως ιδιοφυής διπλωμάτης, υπουργός εξωτερικών της Ρωσίας, σύγκρουση με τον μισέλληνα Μέτερνιχ, οργανωτής της Ομοσπονδίας της Ελβετίας (τιμάται σήμερα στην Ελβετία με ανδριάντες). Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα και ανέλαβε την εξουσία βρήκε ερείπια. Μια μικρή και καταματωμένη εδαφική περιοχή ήταν ελεύθερη και το ταμείο του κράτους ήταν όχι μόνο άδειο αλλά είχε και ένα χρέος 2.400.000 λιρών αγγλικών δανείων.Το 1828 ιδρύει την Εθνική Χρηματιστική Τράπεζα δίνοντας την περιουσία του, ίδρυσε το Εθνικό Νομισματοκοπείο και κυκλοφόρησε νόμισμα (αργυρός φοίνικας). Ίδρυσε Ταχυδρομείο, Δικαστήρια, τη Σχολή Ευελπίδων, Σχολεία, Τυπογραφείο, Νοσοκομεία, Ορφανοτροφείο, γηροκομεία και μετατρέπει τον άτακτο Στρατό σε τακτικό και πολλά άλλα. Όλα αυτά τα έκανε σε τρία χρόνια και όσο ο Ιμπραήμ βρισκόταν στην Πελοπόννησο! Όλο αυτό το έργο του Καποδίστρια σε κάποιους δεν άρεσε! και αυτοί ήταν οι Κοτζαμπάσηδες (τουρκολάτρες τους ονόμαζε) και οι αντιπρόσωποι (πρεσβευτές) της Γαλλίας και της Αγγλίας. Και επειδή ο Κυβερνήτης δεν ελεγχόταν ξεκίνησαν την αντιπολίτευση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ τη φράση του Κυβερνήτη: "Ο φιλήκοος των ξένων είναι προδότης".. Τελικώς τον δολοφόνησαν μη γνωρίζοντας πως εκείνη τη στιγμή δολοφονούν την Ελλάδα. Ο ένας δολοφόνος έτρεξε στην Γαλλική πρεσβεία και είπε: "εφονεύσαμε τον τύραννο και φιλών την πιστόλα αφιερώνω αυτή και εαυτόν εις την τιμή της Γαλλίας" ! Σύγκριση του μέγιστου Κυβερνήτη με τους σημερινούς "πολιτικούς" δε μπορεί να γίνει. Όταν ο Καποδίστριας δαπανούσε ένα γρόσι την ημέρα για τα έξοδά του και οι σημερινοί "πολιτικοί" ξεχνούν να δηλώσουν κάποια εκατομμύρια ευρώ στις δηλώσεις τους, οποιαδήποτε σύγκριση είναι ιεροσυλία..
2023-06-11 18:43:04
Σχόλιο για το βιβλίο "ΜΥΣΤΙΚΑ ΑΝΘΗ "
"Καθαρίστε από την πνευματική πανούκλα τη δυστυχισμένη την Ελλάδα, για να μπορέσουνε να δουλέψουνε οι άξιοι δουλευτάδες.. Τα σκουλήκια, για να σώσουνε την τιποτένια ύπαρξή τους, δεν αφήνουνε καμμιά άξια ψυχή να ορθοποδήσει, από συμφέρον κι από φθόνο. Όλοι τούτοι οι πνευματικοί σαλταδόροι έχουνε πιάσει τα πόστα, όλα τα πόστα, κι η δύναμή τους είναι ιερή συμμαχία που έχουνε κάνει μεταξύ τους, ενώ ο καθένας είναι σαν μια μυτζήθρα, που παριστάνει το κάστρο. Αλλά είναι δεμένοι μεταξύ τους, όπως είναι οι κάμπιες κολλημένες η μία δίπλα στην άλλη. Μόλις τις χωρίσει κανένας ψοφάνε. Έτσι πρέπει να γίνει και με τις ανθρωποκάμπιες που μαραζώνουνε το πνευματικό ολόδροσο δέντρο της φυλής μας.. Σήμερα που έφθασα "μέχρι των πυλών του θανάτου", τους καταγγέλω στον λαό μας, από πόνο βαθύ. Είναι νεκροθάφτες της κάθε αξίας.. Τίμια αδέρφια μου, καθαρογεννημένοι, ξεριζώστε αυτά τα φαρμακερά βρωμόχορτα!" Φώτης Κόντογλου, ένας μεγάλος Δάσκαλος του Γένους.
2023-06-02 17:26:31
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ (ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)"
Φαντάζομαι πως όλοι γνωρίζουν πως ο Καποδίστριας όταν ήρθε στην Ελλάδα και μπήκε στην πολιτική ήταν πάμπλουτος και "έφυγε" αυτής πάμπτωχος, γιατί χρηματοδότησε τη συγκρότηση του κράτους με τα χρήματά του. Φαντάζομαι επίσης πως όλοι γνωρίζουν πως ο Καποδίστριας δεν κυβέρνησε με Βουλή, σύνταγμα κλπ. Δεν εμφανίστηκε καν στη Βουλή. Αφηγείται ο Γέρος του Μοριά ότι είπε ο Κυβερνήτης: "Αν θέλετε να διοικήσω να διαλυθεί το Βουλευτικό, διότι εγώ δεν ημπορώ να δουλεύω. ...Διελύθηκε μόνον το Βουλευτικό, και αν ήταν κανένας βουλευτής δυσαρεστημένος, ήτον περισσότερον δια τους μισθούς του." Το κράτος σπαράσσεται από εμφύλιο σπαραγμό και διχόνοια και οι ανίκανοι πολιτικάντηδες της εποχής δεν μπορούν να κυβερνήσουν και να σώσουν την Ελλάδα (γι\'αυτό κάλεσαν τον Καποδίστρια) αλλά στεναχωριούνται που θα χάσουν τους.. μισθούς τους! Ευτυχώς σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει και οι πολιτικοί μας είναι αφιλοχρήματοι, αφιλοκερδείς, ανιδιοτελείς, δίνουν καθημερινά δείγματα υψηλής φιλοπατρίας και δουλεύουν σκληρά και αποτελεσματικά για να λύσουν τα προβλήματα των πολιτών..
2023-03-22 18:47:59
Σχόλιο για το βιβλίο "ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ: ΑΠΑΝΤΑ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ) "
Ισοκράτους "Προς Δημόνικον" : "Εκ των κοινών επιμελειών απαλλάττου μή πλουσιώτερος αλλ΄ ενδοξότερος, πολλών γαρ χρημάτων κρείττων ο παρά του πλήθους έπαινος... Μάλλον αποδέχου δικαίαν πενίαν η πλούτον άδικον, τοσούτῳ γαρ κρείττων δικαιοσύνη χρημάτων, όσω τα μεν ζώντας μόνον ωφελεί, το δε και τελευτήσασι δόξαν παρασκευάζει, κακείνων μεν τοις φαύλοις μέτεστιν, τούτο δε τοις μοχθηροίς αδύνατον μεταλαβείν." Νεοελληνική απόδοση: "Aπο την πολιτική να φεύγεις όχι πλουσιότερος, αλλά ενδοξότερος, γιατί ο έπαινος του πλήθους είναι καλύτερος από τα χρήματα... Να αποδέχεσαι περισσότερο τη δίκαιη φτώχεια, παρά τον άδικο πλούτο, γιατί η δικαιοσύνη είναι τόσο ανώτερη από τα χρήματα, όσο είναι αληθές ότι τα χρήματα ωφελούν τους ζωντανούς, ενώ η δικαιοσύνη δίνει δόξα και στους νεκρούς και ότι στα χρήματα μετέχουν και φαύλοι, στη δικαιοσύνη, όμως, είναι αδύνατο να έχουν μερίδιο οι μοχθηροί." Αυτός ο λόγος του Ισοκράτη είναι συμβουλευτικός με σκοπό να οδηγήσει τους πολίτες σε έναν ηθικό τρόπο ζωής. Ειδικά οι πολιτικοί μας γνωρίζουν αυτόν τον λόγο και τον τηρούν κατά γράμμα τόσο στο Ελληνικό κοινοβούλιο όσο και στο Ευρωκοινοβούλιο. Ο "κυρίαρχος" λαός γνωρίζει βέβαια την υψηλή ποιότητα των εκπροσώπων του και έχει μοναδική φροντίδα να ευτυχούν οι πολιτικοί του και αυτός ας δυστυχεί..
2022-12-12 15:29:22
Σχόλιο για το βιβλίο "ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ "
Ένα βιβλίο εξαιρετικό που βασίζεται στη στέρεη βάση των πηγών της Αρχαιοελληνικής Γραμματείας και αποδεικνύει με ατράνταχτα στοιχεία πως η ομοφυλοφιλία δε ήταν αποδεκτή στην Αρχαία Ελλάδα. Ο αναγνώστης θα διαπιστώσει σε κείμενα της Μυθολογίας, του Αισώπου "Ζευς και αισχύνη" (που κάποιες εκδόσεις "ξεχνούν" να συμπεριλάβουν στην έκδοση αυτό το μύθο) αλλά και στους γίγαντες της παγκόσμιας διανόησης, Πλάτων, Ξενοφών, Δημοσθένης, Πλούταρχος κλπ πως όσοι υποστηρίζουν ότι η ομοφυλοφιλία ήταν αποδεκτή στην Αρχαία Ελλάδα ψεύδονται ασυστόλως. Παρακολουθούμε στα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης και στα πράβδα fm αξιολύπητους δημοσιογράφους και πολιτικάντηδες που δεν γνωρίζουν Αρχαία Ελληνικά, ούτε καθαρεύουσα, ούτε δημοτική αλλά σε γλώσσα δημοτικιάς (κερδάμε σύντροφοι) να μας εξηγούν τι εννοεί κάποιος αρχαίος φιλόσοφος. Επίσης μας παραπέμπουν σε ξένους συγγραφείς οι οποίοι Άγγλοι, Γάλλοι κλπ δε διαθέτουν στις πάμφτωχες γλώσσες τους, τους ειδικούς όρους "παιδεραστής, εραστής, ερώμενος" και έτσι τους ταυτίζουν με την ομοφυλοφιλία. Ο συγγραφέας με νηφάλιο τρόπο και χωρίς περιθώρια αντίδρασης αποδεικνύει ότι η ομοφυλοφιλία δεν ήταν αποδεκτή στην Αρχαία Ελλάδα.
2022-11-14 19:53:22
Σχόλιο για το βιβλίο "ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ "
"Πρέπει να είμεθα, χωρίς άλλο ευγνώμονες στον Ιωάννη Μεταξά διότι είπε ολομόναχος εις το σκοτάδι της νυκτός το μέγα ΟΧΙ .Λέγουν όσοι αντικρίζουν με εμπάθεια και αυτά τα γεγονότα της ιστορίας, ότι το ΟΧΙ δεν το είπε ο Μεταξάς, ότι το είπεν ο Ελληνικός λαός. Ναί το είπε ο Ελληνικός λαός αλλά αφού το είχε πεί ο Μεταξάς. Εάν έλεγε ο Μεταξάς ΝΑΙ, πώς θα έλεγε ΟΧΙ ο Ελληνικός λαός που θα εξυπνούσε αργότερα; Θα το έλεγε βέβαια μέσα του και θα το εξεδήλωνε έμπρακτα όταν θα ωργάνωνε μυστικά την αντίστασίν του, αλλά η Αλβανική εποποιία δεν θα εγράφετο ποτέ. Ας είμαστε λοιπόν τίμιοι απέναντι της ιστορίας. Το μέγα ΟΧΙ είναι πράξις του Ι. Μεταξά." (Παναγιώτης Κανελλόπουλος). Παρατηρούμε σε κάθε εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου οι πολιτικοί μας να "ξεχνούν" να αναφέρουν την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Έθνους που είχε το 1940. Μαζί με τους πολιτικούς μας "ξεχνούν" και τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, και τα pravda fm όλης της χώρας να αναφέρουν το όνομα του Ιωάννη Μεταξά. Όλους αυτούς τους "ξεχασιάρηδες" τους ερωτώ: "Έως πότε θα είμεθα αχαρακτήριστοι Γραικύλοι;" (Παπαδιαμάντης).
2022-10-28 19:11:58
Σχόλιο για το βιβλίο "ΒΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΙΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)"
Ένα υπέροχο βιβλίο, ένα βιβλίο υψηλών νοημάτων. Στην εποχή μας, που οι Αρχιερείς ως αντιπρόσωποι του Χριστού επί γης, μας έχουν κουφάνει με την αφωνία τους σε τόσα φλέγοντα θέματα, ο Άγιος Παϊσιος ως "σκεύος χαρισμάτων", αλλά και όλοι οι Άγιοι, προσπαθούν να αναπτερώσουν το ηθικό μας και την ελπίδα μας που είναι ο Ιησούς Χριστός. Ο Άγιος Παϊσιος είναι ένας Άγιος μεγάλου αναστήματος, ένας κορυφαίος Άγιος του αιώνα μας. Το βιβλίο είναι εκπληκτικό, απίθανο.
2022-08-06 16:56:23
Σχόλιο για το βιβλίο "ΟΙ ΛΟΓΙΣΜΟΙ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ "
Ένα βιβλίο εξαιρετικό, ένα βιβλίο καταπληκτικό, ένα βιβλίο θεολογικό απιθάνου ύψους. Ένα βιβλίο για έναν Σέρβο μεγάλο ασκητή, τον γέροντα Θαδδαίο, που ομοιάζει πάρα πολύ με το βιβλίο του Αγίου Πορφυρίου "Βίος και Λόγοι" ως προς το συμβουλευτικό ύφος, και συμπληρώνει το ένα το άλλο. Αυτά τα βιβλία στη βιβλιοθήκη μας είναι μια μεγάλη "εγκυκλοπαίδεια" υψηλής θεολογίας. Αυτά τα βιβλία αποδεικνύουν πως οι Άγιοι είναι οι φωτοδότες μας, είναι οι στυλοβάτες μας, είναι για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς υπόδειγμα βίου. Στην εποχή που ζούμε όπου η σήψη είναι άνευ προηγουμένου, τέτοια βιβλία είναι οάσεις ευτυχίας.
2022-07-23 14:54:48
Σχόλιο για το βιβλίο "ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΙ (ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)"
Αυτό το βιβλίο είναι μια μικρή εγκυκλοπαίδεια που πρέπει να βρίσκεται στη βιβλιοθήκη όλων των Ορθοδόξων Χριστιανών. Υπάρχει ο βίος του Αγίου Πορφυρίου και νουθεσίες, διδαχές που στηρίζουν τον σύγχρονο άνθρωπο. Αυτά που διαβάζουμε, όσοι έχουν Ορθόδοξη συνείδηση, καταλαβαίνουν πως δεν τα λέει ένας άνθρωπος της πρώτης δημοτικού, αλλά ότι ενεργεί το Πνεύμα το Άγιο "τον πλήρη χαρισμάτων εκ παιδός". Μερικοί λένε πως ένας νεκρός (έστω και Άγιος) μπορεί να μας βοηθήσει; Δεν καταλαβαίνουν πως οι Άγιοι είναι ζωντανοί, και εμείς που πιστεύουμε πως είμαστε ζωντανοί είμαστε νεκροί! Ζούμε στην εποχή της χρεοκοπίας σε όλους τους τομείς, ζούμε στην εποχή της καλπάζουσας αποστασίας, ζούμε στην εποχή της ηθικής εκτροπής και διαφθοράς. Στα δύσκολα χρόνια που έρχονται τις πρεσβείες και τις ευχές του Αγίου Πορφυρίου να έχουμε.
2022-07-14 22:28:58
Σχόλιο για το βιβλίο "ΛΕΝΙΝ: ΑΠΑΝΤΑ (ΤΟΜΟΣ 33) "
Διάβασα αυτό το βιβλίο (με διαφορετικό εξώφυλλο) και στο κεφάλαιο "η κατάργηση του κοινοβουλευτισμού" παρατήρησα κάποιες δημοκρατικές απόψεις του "σύντροφου" Λένιν: "Αντί ν\'αποφασίζεται μια φορά κάθε τρία ή έξι χρόνια ποιο μέλος της άρχουσας τάξης θα εκπροσωπεί και θα τσαλαπατά το λαό στη βουλή.. Ο Μαρξ ήξερε να ξεκόβει ριζικά από τον αναρχισμό, που δεν κατάφερνε να χρησιμοποιεί ούτε το "στάβλο" του αστικού κοινοβουλευτισμού.. Να αποφασίζεις μια φορά σε κάμποσα χρόνια ποιο μέλος της άρχουσας τάξης θα καταπιέζει, θα καταπνίγει το λαό στη βουλή.. Όχι ένα κοινοβουλευτικό, αλλά ένα εργαζόμενο σώμα, αυτά τα λόγια ισχύουν απόλυτα για τους σημερινούς κοινοβουλευτικούς άνδρες και τα κοινοβουλευτικά "χαϊδεμένα σκυλάκια" της σοσιαλδημοκρατίας.. Στα κοινοβούλια φλυαρούν με αποκλειστικό σκοπό να ξεγελούν τον απλό λαό.. κατάφεραν να μαγαρίσουν και τα σοβιέτ σύμφωνα με το πρότυπο του πρόστυχου αστικού κοινοβουλευτισμού και να τα μετατρέψουν σε κούφια λογοκοπία.. όπου όλοι ασχολούνται με την πολιτική εκπόρνευση.. Τον πουλημένο και σαπισμένο κοινοβουλευτισμό της αστικής κοινωνίας η Κομμούνα τον αντικαθιστά με θεσμούς.. Λένιν, Στάλιν, Πολ Ποτ, Τσαουσέσκου, Χότζα, Μάο, Κάστρο, Τίτο, και λοιποί ανήκουν στην κατάρα του 2Οο αιώνα. Όπως και να\' χει μπροστά στο "σύντροφο" Λένιν ωχριά ο Κωνσταντίνος Πλεύρης..
2022-07-02 17:36:02
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΙΝΕΙΑΣ Ο ΤΑΚΤΙΚΟΣ: ΑΠΑΝΤΑ "
Όπως διαβάζουμε στην παρουσίαση, το βιβλίο αυτό είναι μια πραγματεία για το πώς πρέπει να αμύνεται μια πόλη που πολιορκείται. Είναι το πρώτο βιβλίο που γράφτηκε για την πολιορκητική επιστήμη και τη στρατηγική τέχνη. Πιστεύει κάποιος πως οι πολιτικοί μας γνωρίζουν το όνομα του συγγραφέα; Σε μια πιθανή ερώτηση ίσως απαντούσαν πως είναι κινούμενα σχέδια στην τηλεόραση! Όπως και να έχει, ο Αινείας χιλιετίες μέσα από το βιβλίο τους φωνάζει: Πολλά σφάλματα γίγνεται δια τας των αρχόντων μαλακίας..
2022-06-21 10:04:15
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΙΣ"
Σε αυτό το βιβλίο ο κ. Πλεύρης κατακεραυνώνει την τηλεοπτική χωματερή. Ενημερώνει για τη δύναμη της εικόνας, αυτό το πανίσχυρο όπλο που σαν ναρκωτικό, προχωρά από τα μάτια και τα αυτιά και φτάνει στο μυαλό και στην ψυχή, με τελικό σκοπό την αποχαύνωση και τον πνευματικό θάνατο. Λένε κάποιοι πως τα Μίντια είναι η τέταρτη εξουσία. Είναι ψέμα, πρώτη εξουσία είναι και μάλιστα την "προσκυνούν" οι άλλες τρείς. Είδατε κάποιο βιβλίο από την "πνευματική ηγεσία" για την τηλεόραση; Διαβάσατε κάποιο άρθρο από "πνευματκούς" ανθρώπους για την κατρακύλα και το τέλμα που έχουμε φτάσει, όπου εθίζουν το λαό σε εκπομπές χειρίστου είδους; Από την πολιτική ηγεσία δεν περιμένω να κάνει κάτι γιατί αυτοί οι "πολιτικοί σκερβελέδες" το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να δημιουργούν χρέη τα οποία θα πρέπει να τα ξεπληρώσει ο "κυρίαρχος" λαός! Ποιός θα μας προστατέψει από τους τηλεοπτικούς ρύπους της τηλεοπτικής αθλιότητας; Τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης υπαγορεύουν στον κόσμο τι να φάνε, τι να πιούνε πως να ντυθούνε και τι να ψηφίσουν.. Οι δημοσιογράφοι ως "λειτουργοί" διυλίζουν τον κώνωπα της αντίπαλης πολιτικής παράταξης και καταπίνουν την κάμηλο της παράταξης της οποίας "τρώνε", θα μπορούσε να πεί κάποιος κακοπροαίρετος. Παρακολουθώντας τηλεόραση σκέφτομαι, έχουμε πάει κατά διαβόλου ή μήπως έχουμε ήδη φτάσει;;

2022-06-13 19:15:53
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ"
Ο Σωκράτης ήταν ένας από τους σημαντικότερους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους, μια φιλοσοφική μεγαλοφυϊα που έστρεψε τη φιλοσοφία από τη φύση στον άνθρωπο, ώστε οι προηγούμενοι φιλόσοφοι να ονομαστούν Προσωκρατικοί. Ο Ρωμαίος Κικέρων έγραψε: "Ο Σωκράτης πρώτος κατέβασε τη φιλοσοφία από τον ουρανό στη γη και την εγκατέστησε στις πόλεις και στα σπίτια". Κύρια αναζήτηση του Σωκράτη είναι ο εσωτερικός άνθρωπος, η ψυχή του. Πίστευε πως σκοπός της φιλοσοφίας είναι η "επιμέλεια της ψυχής" που αργότερα το συναντάμε στο Χριστιανισμό. Ήταν προ Χριστού Χριστιανός. Ο Σοπενχάουερ έγραψε πως είναι ο "πατέρας της ηθικής". Στη σημερινή εποχή, υλισμού παρακμής και αθεϊας, ο Σωκράτης είναι ανύπαρκτος. Στην Ελλάδα η "πνευματική ηγεσία" δε γράφει βιβλία για τον Σωκράτη και τα Πανεπιστήμια δεν έχουν δώσει ούτε μία, διδακτορική διατριβή. Τα ξένα όμως Πανεπιστήμια Αμερικής, Αγγλίας, Γερμανίας έχουν δώσει χιλιάδες μεταπτυχιακές εργασίες. Πιθανόν ο Σωκράτης να ήταν Ινδιάνος ή Βησιγότθος. Ορισμένοι "Έλληνες συγγραφείς" κάποιας ιδεολογίας, δε διστάζουν να ειρωνεύονται το Σωκράτη και άλλες γιγάντιες μορφές του Ελληνισμού με χυδαιότητες: Τον Σωκράτη καλώς τον θανάτωσαν ως εχθρό της δημοκρατίας! Ο Σωκράτης ήταν χαραμοφάης! Ο Σωκράτης ήταν ακαμάτης και αργόσχολος! Ο Πλάτων φασίστας! Ο Αριστοτέλης υπηρέτης του Φιλίππου! Ο Αλέξανδρος χασάπης! Ο Επαμεινώνδας σκουπιδιάρης! Ο Ξενοφών καραβανάς! Αυτό το βιβλίο είναι από τα καλύτερα που κυκλοφορούν..
2022-05-31 14:02:16
Σχόλιο για το βιβλίο "ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ: ΑΠΑΝΤΑ (ΕΒΔΟΜΟΣ ΤΟΜΟΣ) "
Ο Θουκυδίδης είναι ο κορυφαίος ιστορικός όλων των εποχών. Είναι ο δημιουργός της πολιτικής και ερμηνευτικής ιστορίας. Η αμεροληψία και η αγάπη του για την αλήθεια τον ώθησαν να κάνει στο έργο του όχι μια απλή περιγραφή των γεγονότων, αλλά να ερευνήσει τι, πότε, πως και γιατί συνέβη, δίχως υπερβολές και μυθοπλασίες. Εξιστορεί τα γεγονότα με ακρίβεια και αντικειμενικότητα. Το έργο του Θουκυδίδη θαυμάστηκε από όλους τους ιστορικούς του κόσμου. Ο Άγγλος ιστορικός Μακόλε\'ι\' είχε πει: "Δεν υπάρχει σε πεζό λόγο έργο που να μπορώ να το βάλω πιο ψηλά από το έβδομο βιβλίο των Ιστοριών του Θουκυδίδη. Είναι το τελειότερο επίτευγμα της τέχνης του λόγου". Ο Ρωμαίος Κικέρων ερωτά: "Τι είναι οι Ρωμαίοι ιστορικοί συγκρινόμενοι προς τον Θουκυδίδη;" Απαντά: Απλές σκιές..
2022-05-21 16:47:58
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"
Ο Αριστοτέλης (γίγαντας της σκέψης) κατά τον Marx, είναι ένας από τους κορυφαίους στοχαστές όλων των εποχών. Εύστοχος είναι ο χαρακτηρισμός πανεπιστήμων που του έχει αποδοθεί αφού αποδείχθηκε ο συστηματικότερος και μεθοδοδικότερος νους του αρχαίου κόσμου. Είναι η αναγνωρισμένη αυθεντία της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας και με το έργο του διαμόρφωσε το "Δυτικό" τρόπο σκέψεως. Το 342 πΧ ανέλαβε την εκπαίδευση του Αλεξάνδρου, του μετέπειτα κοσμοκράτορα. Το έργο του παρόλο που γονιμοποιεί έως σήμερα τη φιλοσοφική και επιστημονική σκέψη της ανθρωπότητας, δύσκολα γίνεται κατανοητό από τον σημερινό αναγνώστη. Αυτό το βιβλίο είναι σημαντικό βοήθημα..
2022-05-17 17:45:50
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΛΑΤΩΝ "
Ο Πλάτωνας υπήρξε ένας από τους κορυφαίους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους. Η επίδραση του έργου του, αυτού του γίγαντα της παγκόσμιας διανόησης, εξακολουθεί να επηρεάζει τη φιλοσοφική σκέψη ακόμα και σήμερα. Ο Άγγλος μαθηματικός και φιλόσοφος Alfred North Whitehead υποστήριζε ότι " η δυτική φιλοσοφία δεν είναι παρά μερικές υποσημειώσεις πάνω στον Πλάτωνα."
2022-05-17 00:26:26
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΣΚΗΤΙΚΗ "
"Είσαι ένα φύλλο στο μέγα δέντρο της ράτσας. Να νιώθεις το χώμα ν΄ανεβαίνει από τις σκοτεινές ρίζες και ν΄απλοκαμιέται στα κλαριά και στα φύλλα.
Ποιος είναι ο σκοπός σου; Να μάχεσαι να πιαστείς στέρεα από το κλαρί, κι είτε σα φύλλο είτε σαν άνθος είτε σαν καρπός να σαλεύει μέσα σου, ν΄ανανεώνεται και ν΄αναπνέει ολάκερο το δέντρο.
Το πρώτο σου χρέος, εκτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το δεύτερο, να φωτίσεις την ορμή τους και να συνεχίσεις το έργο τους. Το τρίτο σου χρέος, να παραδώσεις στο γιό σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει." Ο Καζαντζάκης στα καλύτερά του..
2022-05-16 21:03:12
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΕΤΡΑΚΟΣΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ΣΤΟΝ ΠΡΕΒΕΛΑΚΗ"
"Έως το 1924 περνούσα όλο συγκίνηση και φλόγα τον νασιοναλισμό. Ίσκιο που ένιωθα δίπλα μου, ο Δραγούμης. Από του 1923-1933 περίπου, περνούσα με την ίδια συγκίνηση και φλόγα την αριστερή παράταξη (ποτέ κομμουνιστής, καθώς ξέρετε, την πνευματική αυτή ψώρα ποτέ δεν την έπαθα)". Σε αυτό το βιβλίο ο Καζαντζάκης δίνει τον ορισμό του κομμουνισμού: Κομμουνισμός ίσον πνευματική ψώρα..
2022-05-14 18:31:45
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΑΛΑΜΑΣ: ΠΟΙΗΜΑΤΑ"
Ένα από τα καλύτερα ποιήματα του Παλαμά, Οι λύκοι. "Βοσκοί, στη μάντρα της Πολιτείας οι λύκοι! Οι λύκοι! Στα όπλα, Ακρίτες! Μακριά και οι φαύλοι και οι περιττοί, κ α λ α μ α ρ ά δ ε ς και δ η μ ο κ ό π ο ι και μ π ο λ σ ε β ί κ ο ι, για λόγους άδειους ή για του ολέθρου τα έργα βαλτοί"
2022-05-10 15:23:58
Σχόλιο για το βιβλίο "ΞΕΝΟΦΩΝ: ΑΠΑΝΤΑ (ΤΡΙΤΟΣ ΤΟΜΟΣ) "
Διαβάζουμε σε αυτό το βιβλίο του Ξενοφώντα κάτι που είναι πολύ επίκαιρο και σήμερα. Κατά τη διάρκεια του Πελοποννησιακού πολέμου ο Καλλικρατίδας, ναύαρχος του σπαρτιατικού στόλου, αναγκάστηκε να ζητήσει χρήματα για τους ναύτες του από τον Κύρο. Αυτός του ζήτησε αναβολή δυο ημερών και χρήματα δεν του έδωσε. Ο Καλλικρατίδας εκνευρίστηκε και είπε: "Αθλιωτάτους είναι τους Έλληνας, ότι βαρβάρους κολακεύουσιν ένεκα αργυρίου". Αυτό σημαίνει: Οι Έλληνες είναι εντελώς άθλιοι, γιατί κολακεύουν τους βάρβαρους για λεφτά. Κάτι μας θυμίζει..
2022-05-09 19:59:35
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ ΕΝ ΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ "
Στην διατριβή αυτή διαβάζουμε: ""Η δημοκρατία των Αθηνών παρ΄όλην την ονομασίαν είναι αριστοκρατία και ολιγαρχία. Ολίγαι χιλιάδες πολιτών εκυβέρνησαν τριακοσίας χιλιάδες μετοίκων και δούλων. Ο άνθρωπος δια να λαμβάνεται υπ΄ όψει έπρεπε να είναι πολίτης, άλλως ουδέν δικαίωμα ανεγνωρίζετο αυτώ. Διο ούτε προς τους ξένους, ούτε προς τους δούλους, ούτε προς τη Γυναίκα ανεγνώριζον δικαιώματα." Αυτή είναι η ιστορική αλήθεια για την Αθηναϊκή δημοκρατία. Λίγο ρατσιστικά μου φαίνονται αυτά...
2022-05-07 19:22:22
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ"
Φθίσαι Αλέξανδρον ψευδής φάτις, ανικήτων άπτεται ουδ’ Αϊδης...Είναι ψέμα πως πέθανε ο Αλέξανδρος, τους ανίκητους δεν τους αγγίζει ο Χάρος !!!
2022-04-27 16:36:12
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΚΟΠΙΜΑ ΛΑΘΗ "
Το βιβλίο αυτό του κ.Πλεύρη είναι συνέχεια του βιβλίου του \'Το Ελληνικόν Αλφάβητον\', τα οποία και τα δυο αποδεικνύουν την Ελληνική καταγωγή του Αλφαβήτου μας και αποκαλύπτουν την απάτη του ινδοευρωπαϊσμού, περί ινδοευρωπαϊκής φυλής κτλ. Επίσης ο αναγνώστης θα παρακολουθήσει τη διαμάχη του ιστορικού κ. Πλεύρη με τον καθηγητή γλωσσολογίας κ. Μπαμπινιώτη στην εφημερίδα Καθημερινή και σε περιοδικά που κατά κράτος επικράτησε ο κ. Πλεύρης.Απορίας άξιον είναι ότι ο κ. Πλεύρης εξέδωσε βιβλίο για το Ελληνικόν Αλφάβητον το 1981 και ο κ. Μπαμπινιώτης για το Ελληνικό Αλφάβητο το 2018..
2022-02-18 15:40:02

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

MAMMA SANTISSIMA
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΙΡΑ
€18.61 €5.58
(-70%)
Κερδίζετε €13.03
Εγώ, ο Σίμος Σιμεών
ΞΑΝΘΟΥΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
€17.70 €8.85
(-50%)
Κερδίζετε €8.85

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS