Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή και αντικαταβολή για αγορές άνω των 30€ | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 350.000 τίτλους

Σχόλια Αναγνώστη: Zirene

Σχόλιο για το βιβλίο "ΟΧ, ΧΤΑΠΟΔΙ, ΛΑΘΟΣ ΠΟΔΙ!"
Δεν ξέρω γιατι...αλλά ο μικρός από 3 ετών μέχρι σήμερα στα 6, το ακούει το ίδιο ευχάριστα και συνέχεια γελάει! Ειδικά όταν ο κηπουρός , καταφτάνει με την μπουλντόζα για να φυτέψει μόνο μια μιμόζα!!!!
2022-01-13 16:53:50
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΡΑΦΤΑΚΟΣ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ"
Πολύ ωραία εικονογράφηση, το μήνυμα της αγάπης, της παράδοσης καο το να είσαι αυθεντικός , περνάει πολύ εύκολα στα παιδιά και το ξαναθυμόμαστε και εμείς οι "μεγάλοι"!
2022-01-13 16:48:25
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΕΣ ΜΟΥ ΚΑΤΙ, ΜΑΝΟΥΛΑ"
Πολύ ωραίο βιβλίο ακόμα και για μικρότερες ηλικίες (4 - 6). Σύντομες ιστορίες το πολύ δύο σελίδων, απλές και κατανοητές. Κάθε ιστορία συνοδεύεται απο μια εικόνα στην αρχή της που θυμίζει παλαιά αναγνωστικά, αφήνοντας ύστερα την φαντασία των παιδιών να φτιάξει τις δικες της εικόνες. Οι ιστοριούλες έχουν συνήθως να κάνουν με παιδιά και στις σχέσεις τους μεταξύ τους. Είτε είναι αναμεσα σε αδελφάκια, σε γειτονοπουλα, στο σχολείο, κλπ. Πάντα βγαίνει ένα όμορφο και ηθικό μήνυμα , εύληπτο από τα παιδιά. Αφήνει δε και περιθώρια στους γονείς να ανοίξουν συζήτηση πανω στο κάθε θεμα. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα!
2021-12-08 13:38:39
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΓΕΝΕΣΙΣ "
Η συγκεκριμένη έκδοση των πέντε τόμων της ΓΕΝΕΣΙΣ,αποτελούν την καταγραφή 71 συνολικών απομαγνητοφωνημένων μαθημάτων, τα οποία εκφωνήθηκαν στον Ι.Ν.Αγιου Χαράλαμπου Λαρίσης από το 1982 έως το 1985 στα πλαίσια Ανώτερου Κατηχητικού Θηλέων. Ο αείμνηστος Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Μυτιληναίος, υπήρξε φωτισμένος άνθρωπος και πραγματικά σε αυτήν εδώ τη σειρά φαίνεται και η επιστημονική του καλλιέργεια θα πω, διότι αν και δεν είναι επιστήμονας, εν τούτοις δείχνει πώς εν τω βιβλίο της Γένεσης που εγράφη 3500 χρόνια πριν(!) περιγράφονται αλήθειες που επιβεβαιώθηκαν επιστημονικά μόλις τον 20 αιώνα. Για όποιον ενδιαφέρεται, τελείως ακομπλεξάριστα να εντρυφήσει στο ερώτημα, τελικά από πού προέκυψε ολο αυτό που λέμε σήμερα...Κόσμος..τότε ας πάρει για αρχή τον πρώτο τόμο της σειράς και αφού στην κυριολεξία τον "καταπιεί" θα πάρει αμέσως και τους υπόλοιπους τέσσερις. Μεγάλη η προσφορά των πατέρων της Ιεράς μονής της εκδοσης για τον κόπο που κάνουν να απομαγνητοφώνησουν ομιλίες του Γέροντος οι οποίες ανέρχονται συνολικά σε κάτι χιλιάδες τον αριθμό! Τους ευχαριστούμε και τους ευγνωμονούμε!
2021-10-26 23:39:01
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΗΜΕΙΟΝ ΜΕΓΑ "
Αυτό το βιβλίο αποτελεί πραγματικό πειστήριο , ακόμα και για τους πιο δυσκολόπιστους ,σκεπτικιστές ή και αγνωστικιστές σχετικα΄με την Ορθόδοξη πίστη. Οι Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος , η μικρή Ειρηνούλα καθώς και οι γονείς αυτής, μαρτύρησαν 10 χρόνια μετά την άλωση της Πόλης. Μέχρι το 1961 παρέμειναν θαμμένοι κάτω από ερείπια, χωρίς κανείς να γνωρίζει τίποτα για ό,τι είχε γίνει. Αποκαλύφθηκαν οι ίδιοι οι Άγοι , Χάριτι Θεού, σε απλούς , χωρικούς καθημερινούς ανθρώπους, των οποίων τα όνειρα, οράματα, κλπ , έφτιαξαν το παζλ του βίου τους καθώς και άρχισαν ανασκαφές βρίσκοντας τα λείψανα τους καθώς και τον αρχαίο ναό που λειτουργούσαν εκεί. Φοβερή ιστορία και πραγματικά δε μένει τίποτα ως αμφιβολία να πούμε για την ύπαρξη των Αγίων, του Θεού και της πέραν του τάφου ζωής. Χριστός Ανέστη!
2019-10-07 18:25:51
Σχόλιο για το βιβλίο "ΦΤΟΥ ΞΕΛΕΥΤΕΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!"
Τί να πω για αυτό το βιβλίο;;Είναι κάποια έργα τέχνης, που δεν μπορείς να περιγράψεις σε λέξεις. Πώς περιγράφεις την ένταση της συγκίνησης ή το ξέσπασμα του γέλιου ; Πάρτε το, διαβάστε το!Μόνο αυτό έχω να πω!
2018-11-05 11:41:09
Σχόλιο για το βιβλίο "ΧΑΘΗΚΑ!"
Εμείς πάντως το καταχαρήκαμε!Από 2 ετών το διαβάζουμε με τον μικρό μου και έχει μάθει σχεδόν (6μήνες μετά) να τη λέει μόνο του την ιστορία, που φαίνεται απλή, αλλά τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται!!!!
2018-03-20 23:57:33
Σχόλιο για το βιβλίο "ΟΜΗΡΟΥ ΙΛΙΑΣ (ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ) "
Δεν έχω διαβάσει Όμηρο (πέραν τότε του σχολείου) από άλλη έντυπη μετάφραση, παρά μόνο τώρα του κου Δούκα.Ομολογώ οτι διαβάζεται εύκολα,αφού οι άγνωστες,στα νεοελληνικά, λέξεις του Ομήρου βρίσκονται εύκολα στο Διαδίκτυο και αποτελούν ευκαιρία για εμπλουτισμό της γλώσσας μας, αντί της φτωχοποίησης που υφίσταται σήμερα.Οι λέξεις αυτές δεν είναι πολλές και συνήθως βγαίνουν κι απο τα συμφραζόμενα.Η έκδοση όμως, ειδικά της Ιλιάδας, θέλει σε αρκετά σημεία διορθώσεις, κάποια μένουν κι αμετάφραστα και σε ένα δυο σημεία η ακριβής μετάφραση εκ του πρωτοτύπου δεν βγάζει πολύ νόημα στα Νεοελληνικά.Ίσως μια πιο προσεκτική επανέκδοση θα διόρθωνε αυτά τα πράγματα.Είναι όμως καλή η προσπάθεια του κου Δούκα και προσωπικώς τον ευχαριστώ για τον κόπο που έχει καταβάλει για την συνέχεια της Ελληνικής γλώσσας.
2018-03-20 23:50:18
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΡΙΝ - ΜΕΤΑ"
Το βιβλίο αυτό, έχει μόνο εικόνες, αλληλένδετες μεταξύ τους η μία ως συνέχεια ή και ως συνέπεια της άλλης αλλά και εικόνες που συνειρμικά σε οδηγούν σε διάφορα μονοπάτια. Ειναι μία διαδρομή που επιλέγεις εσύ με τη φαντασία σου να φτιάξεις, μπορείς να ξεκινήσεις μια ιστορία από το τέλος του βιβλίου, από τη μέση ή από την αρχή. Το βρίσκω τέλειο και φοβερά διδακτικό για τα παιδιά.Ηλικιακά απευθύνεται νομίζω για παιδιά από ενός έτους και πάνω, πάντως ο μικρός μου ειναι δύο και το έχει ευχαριστηθεί πολύ.
2018-01-02 16:07:21
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΤΡΑΜΑΝ "
Το βιβλίο αυτό δεν είναι μόνο για παιδιά αλλά και για όσους θέλουν να καταλάβουν με απλά λόγια τί γίνεται "εκεί έξω" ή μάλλον "εκεί πάνω" στον Ουρανό. Και παράλληλα απαντώνται θέματα που υπάρχουν και "εκεί μέσα" μας με τρόπο που ρέει, απλά και γλυκά, δίνοντας σου αισιοδοξία για να συνεχίσεις τον αγώνα της απόκτησης γνώσης για τον Εαυτό και άρα για το Όλον.
2017-10-19 08:41:12
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΝΑΞΙΑ"
Δεν χρειάζονται λόγια για την καλλιτεχνία που έχει ο Μαρκές στον λόγο. Σίγουρα είναι ένα βιβλίο εξαιρετικού αφηγηματικού επιπέδου και μέσω αυτού φαίνεται πως ο συγγραφέας έχει ξεπεράσει κάποια στερεότυπα τόσο κοινωνικά όσο και στους "φυσικούς" νόμους. Ο χρόνος και ο χώρος για τον Μαρκές δεν είναι τίποτα παρά ένα ανθρώπινο "όραμα". Κουράστηκα λίγο προς το τέλος του βιβλίου όμως δεν μπορείς και να το αφήσει εύκολα. Το φτάνεις μέχρο το τέλος του!
2015-03-30 15:54:36
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΥΠΝΟΒΑΤΗΣ"
Το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό όταν τελείωσα το βιβλίο ήταν η λέξη ΜΠΑΧΑΛΟ. Ίσως ο τρόπος γραφής της Καραπάνου (είναι το πρώτο βιβλίο της που διαβάζω , δε ξέρω για τα άλλα) είναι τόσο χειμαρρώδης και ορισμένες φορές υπερβατικός που εμένα προσωπικά με κουράζει. Δεν έβγαζα άκρη, υπερβολικοί χαρακτήρες και σίγουρα εκκεντρικοί. Το διάβασα αρκετά γρήγορα αλλά δεν είναι το στυλ γραφής που προσωπικά μου αρέσει...ίσως για κάποιον άλλον να είναι..Δοκιμάστε το πάντως. Θα διαβάσω κι άλλο ένα τουλάχιστον βιβλίο της έτσι για να έχω πιο εμπεριστατωμένη άποψη .....
2014-10-17 18:40:15
Σχόλιο για το βιβλίο "ΧΑΟΣ"
Σύντομα διηγήματα με Ιταλική ατμόσφαιρα εποχής...Χαρακτήρες που ως μεσογειακοί και εμείς, καταλαβαίνουμε τα πάθη τους, τις προκαταλήψεις τους και τις χάρες τους...Πραγματικά διαβάζεται απνευστί και σίγουρα θα ψάξω και γι άλλα βιλία οτυ..Άλλωστε από τα λίγα που διάβασα για τη ζωή του Pirandello , ήταν από μόνη της ένα βιλίο ολόκληρο! Οπωσδήποτε θα τον ψάξω κι άλλο! !
2014-10-17 18:34:03
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΝΑΝΟΣ"
Αν και δεν θα το έλεγα αριστούργημα, διαβάζεται ευχάριστα και η γραφή είναι πολύ καλή...Μια καλή επιλογή σίγουρα....
2014-09-24 21:15:04
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ"
Το περιβάλλον που περιγράφεται στο βιβλίο είναι λίγο "θανατερό"...Έχει κάτι το μακάβριο η όλη υπόθεση και το δεύτερο μέρο του βιβλίου "ΤΟ ΜΠΡΑΤΣΟ" για μένα ήταν λίγο άκυρο και ακαταλαβίστικο...Δεν με άγγιξε καθόλου η υπόθεση του βιβλίου....Τώρα βέβαια..γούστα είναι αυτά!!!
2014-09-24 21:09:40
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ"
Πλήρης πηγή αναζήτησης πάνω στην μυθολογίας μας και τις συναρπαστικές ιστορίες της. Το καλό του Κερευνί είναι πως παρουσιάζει κάθε ιστορία με όλες τις τις παραλλαγές ανάλογα με τον τόπο και το χρόνο. Καταλαβαίνεις ότι τελικά η μυθολογία δεν είναι τόσο μονόπλευρη όπως μας την διδάσκουν στα σχολεία.Το συνιστώ σε όσους θέλουν μία απλή αλλά και πολύπλευρη γνώση της αρχαιότητας.
2014-08-23 16:20:52
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ"
Από τα καλύτερα, για μένα, βιβλία του Γραμματικάκη, αν όχι το καλύτερο. Η αυτοβιογραφία του φωτός είναι πράγματι μία απέραντα χαώδης και γοητευτική ιστορία . Το φως, μέσω των ολόλαμπρων φωτονίων του, όχι μόνο έλαμψε στη γή μας και δώρισε ζωή, όχι μόνο φώτισε το σύμπαν μέχρι τις εσχατιές του (και συνεχίζει να το κάνει), αλλά και ουσιαστικά δίδαξε με τον τρόπο του, βήμα βήμα,τους επιστήμονες ανά τον κόσμο να ανακαλύπτουν όλο και περισσότερα πράγματα, όλο και περισσότερες αλήθειες! Η βιβλιογραφία πλούσια και η γραφή ποιητική. Προσωπικά το βιβλίο αυτο ήταν το έναυσμά μου για την αναζήτηση περισσότερων εκλαικευμένων βιβλίων της φυσικής και όχι μόνο επιστήμης...
2014-08-21 05:30:49
Σχόλιο για το βιβλίο "ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ Κ. ΤΟΜΠΚΙΝΣ "
Αν και από τότε που συνοψίστηκαν τα άρθρα του Gamow σε αυτό το βιβλίο, έχουν γραφεί περισσότερο ενημερωμένα από επιστημονικής άποψης εκλαικευμένα βιβλία φυσικής, παραμένει κατατοπιστικό, απλό και διασκεδαστικό! Φυσικά και ο συγγραφέας δεν είναι και ο οποιοσδήποτε.... Μόνο για τους λάτρεις των κβάντων!
2014-08-19 16:14:50
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ανακάλυψη του ουρανού"
Πολύ καλό, δυνατό σενάριο, σου δίνει την εντύπωση ενός πολυμαθούς και ευρυματικού συγγραφέα. Λίγο ίσως κουράζει αλλά τελικά σου αφήνει μία μεταφυσική απορία, του ποιος πραγματικά είσαι και αν όλα ειναι προδιαγεγραμμένα στη ζωή ή όχι...Το συνιστώ και εγώ ανεπιφύλακτα..
2014-07-27 14:41:56

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS