Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Σχόλια Αναγνώστη: ypatios

Σχόλιο για το βιβλίο "ΒΑΛΤΕ ΤΑΞΗ ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ ΣΑΣ! "
Ένα βιβλίο που θα μπορούσε να γίνει μεγάλη επιτυχία, τελικά χάνει πολύ από την υπερβολή στην παρότρυνση για θετική σκέψη και αντιμετώπιση της ζωής, σε βαθμό καταναγκαστικό. Σαφώς και βοηθάει η θετική σκέψη, όχι όμως όταν πρέπει να απωθηθούν αρνητικά συναισθήματα και γνωστικές δομές (πεποιθήσεις, ιδέες, αντιλήψεις) που κτίστηκαν ως αποτέλεσμα των εμπειριών μας. Τότε χρειάζονται άλλα "κόλπα". Δεν είναι όλοι εκ γενετής αισιόδοξοι, ούτε έχουν όλοι ως βάση τον "θετικό" τρόπο αντιμετώπισης των βιωμάτων του και αυτό προφανώς το αγνοεί η συγγραφέας, ίσως περιορισμένη από μία "στενή αντίληψη" (δικός της όρος!) προερχόμενη από το πώς η ίδια αντιμετωπίζει τη ζωή. Το παραδέχεται και η ίδια: "Γνωρίζω πολλούς ανθρώπους οι οποίοι αντιμετωπίζουν καθετί που τους συμβαίνει με αρνητικό μάτι και δυσκολεύομαι να καταλάβω το γιατί." Προφανώς λοιπόν επειδή δεν καταλαβαίνει πώς είναι δυνατόν να λειτουργεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος διαφορετικά από τον δικό της, επιδίδεται σε μία συνεχή προσπάθεια να μας πείσει ότι πρέπει όλα, πάντα και οπωσδήποτε να τα βλέπουμε θετικά, απορρίπτοντας τις αρνητικές σκέψεις. Όμως πέρα από τη ψυχαναγκαστική αισιοδοξία, το βιβλίο διαθέτει και καλά στοιχεία και συμβουλές και γι' αυτό αξίζει να το αναζητήσετε. Ιδέες και φράσεις που πολλοί ίσως ήδη γνωρίζουμε αλλά καλό είναι να μας τις υπενθυμίζει κάποιος, όπως π.χ. "Η μακροπρόθεσμη ευτυχία αποτελείται από συσσωρευμένες στιγμές ευτυχίας, είναι τόσο απλό!". Ή κάποιες δυνατές φράσεις όπως "Αντί να ψάχνουμε να βρούμε γιατί πεθαίνουμε, η καλύτερη προσέγγιση θα ήταν να ψάχνουμε γιατί ζούμε!". ΤΟ βιβλίο επίσης είναι σχετικά καλογραμμένο και η μετάφραση γενικά είναι καλή. Το βιβλίο μπορεί να βοηθήσει κάποιους που βρίσκονται στο μέσο της κλίμακας μεταξύ αισιοδοξίας και απαισιοδοξίας ή κοντά σε αυτό. Αν έχετε σοβαρά συναισθηματικά ή ψυχολογικά θέματα ή έχετε μεγάλο βαθμό αυτό το βιβλίο ΔΕΝ θα σας βοηθήσει, αντίθετα μπορεί να σας κάνει να νιώσετε χειρότερα, αν νομίσετε ότι έχετε πρόβλημα που δεν σκέφτεστε "θετικά"...
2015-10-22 16:30:48
Σχόλιο για το βιβλίο "ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ (9η ΕΚΔΟΣΗ)"
Εξαιρετικό βιβλίο, σε ύφος, σε περιεχόμενο, σε χρησιμότητα. Να το διαβάσουν όλοι οι γονείς και όσοι σκοπεύουν να γίνουν γονείς. Με πολλές καλογραμμένες ιστορίες, ο συγγραφέας μας αναφέρεται σε ρόλους και παιχνίδια που παίζονται στη σύγχρονη ελληνική οικογένεια, ακόμα και στα κατάλοιπα της μορφής οικογένειας των παλαιότερων γεννεών και πώς μας επηρεάζουν. Εύκολο στην ανάγνωση, ακριβές και εύστοχο, με μία ή δύο μόνο εξαιρέσεις όπου του βγαίνει λίγο υπερβολικά το ψυχαναλυτικό (με πολλές υποθέσεις)και αρκετά σύντομο ώστε να μπορεί κάποιος να το διαβάζει μέσα σε μερικές ώρες. Και να το ξαναδιαβάσει!
2015-01-21 16:45:07
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ"
Τα δύο αστέρια είναι για τη δυνατή πέννα που τσακίζει, αλλά δεν είναι αρκετή για να κάνει αυτό το βιντεοκλιπάδικο μυθιστόρημα άξιο λόγου. Υπερβολικά γεμάτο από ανούσιες και συχνά τραβηγμένες από τα μαλιά λεπτομέρειες που κάνουν το κείμενο κουραστικό και δεν προσφέρουν κάτι στη μυθοπλασία, που και αυτή ως ουσία δεν προσφέρει κάτι ιδιαίτερο.
2014-08-12 08:27:04
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΚΟΤΑ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΤΑΝ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ"
Υπέροχο! Ένα καλογραμμένο "παιδικό" παραμύθι με πάρα πολλούς συμβολισμούς, κατάλληλο και για ενήλικες. Έντονα συναισθήματα, αλληγορικές σκηνές, ακόμα και ανατροπές σε μία ιστορία που δικαίως έχει αγγίξει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Αγοράστε το!
2014-07-25 05:09:12
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΟΧΙ ΠΡΟΖΑΚ! "
Εφετζίδικος τίτλος για ένα βιβλίο μάλλον άχρηστο για αυτοβοήθεια, ίσως και άχρηστο γενικότερα. Ο συγγραφέας υπερθεματίζει συνεχώς υπέρ τη συμβουλευτική με βάση τη φιλσοφοφία (που είναι και το επάγγελμά του). Παρέχει μερικές καλές ιδέες, όμως τελικά είναι ένα μείγμα επιφανειακής επισκόπησης κάποιων φιλοσόφων και των ιδεών τους, ιστοριών από την επαγγελματική πρακτική του συγγραφέα (που δεν προσφέρουν τίποτα πέρα από την αυτοεπιβεβαίωση) και παροτρύνσεων να εμπιστευτεί κάποιος έναν σύμβουλο φιλοσοφίας αντί για ψυχολόγο. Επίσης το ύφος είναι κουραστικό. Ακόμα, παραθέτει κατάλογο κάποιων φιλοσόφων από τον οποίο απουσιάζουν κάποιοι εξαιρεττικοί φιλόσοφοι, γιατί; Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πώς κάποιοι έχουν κάνει καλές κριτικές για αυτό το βιβλίο (μήπως δεν το έχουν διαβάσει ολόκληρο;). Νομίζω ότι αυτό το βιβλίο δεν έχει λόγο ύπαρξης!
2014-07-25 03:44:35
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΛΑΝΘΑΣΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΟΥ ΕΠΙΘΥΜΙΑ"
Δεν είναι πολλά τα καλογραμμένα βιβλία αυτοβελτίωσης και συμβουλών πώς να επιτύχετε πράγματα. Ευτυχώς αυτό είναι ένα από αυτά! Με πολύ συγκεκριμένες, πρακτικές οδηγίες και "κόλπα" για τι πρέπει να κάνει κάποιος για να κάνει τις επιθυμίες του πραγματικότητα. Ως Life Coach, το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρείτε σε αυτό έστω και δύο-τρία πράγματα που θα σας βοηθήσουν...
2014-07-25 03:37:08
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ"
Άλλο ένα μοσχοπουλημένο σκουπίδι που γεμίζει το κεφάλι με τις γνωστές ανοησίες περί Νόμου της Έλξης. Αυτού που "ανακάλυψαν" οι φωστήρες του New Science πριν 100 χρόνια και έγινε της μόδας τα τελευταία 15 χρόνια. Υπάρχουν τρόποι να αποκτήσει ή να επιτύχει κάποιος αυτό που επιθυμεί, αλλά κανένας από αυτούς δεν περιέχεται σε αυτό το βιβλίο. Η απογοήτευση που έχουν πάθει οι περισσότεροι με αυτό το βιβλίο και το Νόμο της Έλξης δεν έχει όρια. Και καταλήγεις και να κατηγορείς τον εαυτό σου ότι εσύ και μόνο είσαι υπεύθυνος για όλα τα προβλήματα στη ζωή σου, σε "ασυνείδητο" επίπεδο. Επικίνδυνες "φιλοσοφίες" που οδηγούν μόνο στο χειρότερο, σε ανεκπλήρωτες ελπίδες και πεποιθήσεις. Πάντως η συγγραφέας έγινε πάμπλουτη με αυτή τη σειρά βιβλίων, αλλά λογικό είναι αφού υπάρχουν τόσοι απελπισμένοι και τόσοι τεμπέληδες που πιστεύουν ότι το βασικό για να αποκτήσεις κάτι είναι απλά να το επιθυμείς πολύ. Διαβάστε αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους και δείτε επιτυχημένους ανθρώπους γύρω σας για να καταλάβετε και αφήστε αυτό το βιβλίο για τα κορόιδα
2014-03-05 04:27:10
Σχόλιο για το βιβλίο "ΝΙΡΒΑΝΑ "
Εξαιρετικό, από τα καλύτερα βιβλία του Osho. Ο τίτλος είναι παραπλανητικός και κρύβει την υψηλή θεματολογία του βιβλίου.
2014-03-05 04:19:10
Σχόλιο για το βιβλίο "ΖΩΑ "
Υπέροχο βιβλίο! Οι φωτογραφίες είναι εξαιρετικής ποιότητας, όπως και η εκπτύπωση. Μακάρι να ήταν λίγο μεγαλύτερα τα γράμματα!
2014-02-27 05:49:11
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ"
Σκουπίδι. Από τα χειρότερα βιβλία που έχω διαβάσει ποτέ. Δεν καταλαβαίνω πώς ο Λιβάνης δέχτηκε να το εκδόσει, ειλικρινά. Φτωχό ύφος, φτωχή πλοκή, φτωχή γλώσσα, μίζεροι διάλογοι, σαν κακό σενάριο ταινίας Γ' διαλογής. Και επίσης οι μισές σελίδες είναι κενές! Κρίμα.
2014-02-23 23:00:12
Σχόλιο για το βιβλίο "ΖΟΡΜΠΑΣ Ο ΒΟΥΔΑΣ"
Από τα καλύτερα βιβλία του OSHO, ο οποίος εξηγεί εδώ καθαρά την προσωπική του φιλοσοφία της ένωσης του Βούδα με τον Ζορμπά, δημιουργώντας έναν καινούριο "τύπο ανθρώπου" που μπορεί πραγματικά να ζήσει ευτυχισμένα
2014-01-26 08:55:09
Σχόλιο για το βιβλίο "ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΣ;"
Εξαιρετικό βιβλίο, για τους παλαιότερους που έζησαν τις εποχές της Κατοχής και του Εμφύλιου, αλλά και για τους νεότερους που μπορούν να μάθουν πολλά.
2014-01-25 18:29:31
Σχόλιο για το βιβλίο "ΥΠΕΡΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΣ"
Ένα βιβλίο που μπορεί να σε κάνει να σηκωθείς από τον καναπέ και να αρχίσεις το τρέξιμο. Κυριολεκτικά ή μεταφορικά! Ο ελληνοαμερικανός Καρνάζης, πέραν του ότι είναι ένας τεράστιος αθλητής χαμηλού προφίλ, γράφει με ένα στυλ που συναρπάζει, περιγράφοντας τις όλο και μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετώπισε, υπερβαίνοντας κάθε φορά όλο και περισσότερο τα (θεωρητικά) όρια του ανθρώπινου οργανισμού. Σπάνια ένα βιβλίο με έχει συγκινήσει και παρακινήσει τόσο πολύ. Νομίζω ότι θα έπρεπε να το διαβάσουν όλοι!
2013-05-14 18:00:10

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS