Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή και αντικαταβολή για αγορές άνω των 30€ | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 350.000 τίτλους

Σχόλια Αναγνώστη: mr1gb

Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ξένος"
Η γνωριμία μου με το Α. Καμύ ήταν με την ψυχογράφημα μπουνιά στο στομάχι από την πτώση, και ίσως περίμενα κάτι αντίστοιχο και από τον ξένο. Πέρα από το τελευταίο κεφάλαιο -διάλογος με τον ιερέα, δεν μπορώ να πω ότι μου πρόσφερε κάτι εξίσου δυνατό σε συγκίνηση -ανάλυση -κατακερματισμό του είναι όπως η πτώση. Ο Καμύ στον ξένο καταφέρνει, να μας μεταφέρει επί χάρτου, θεωρώ ένα μέσο αστό, όπου και αδιαφορεί σχεδόν για τα πάντα στην ζωή τριγύρω του, και κοιτάει την δική του ευχαρίστηση -βολή -ηδονή, όπου και οι πιο πολλοί θα δουν τον εαυτό τους πάνω στον Μερσώ, να συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο -σίγουρα εγώ με είδα -υ.γ. τα 2/5 είναι διότι περίμενα κάτι εξίσου δυνατό όπως και η πτώση. -υ.γ. η έκδοση που διάβασα από Καστανιώτη, στο πρόλογο του βιβλίου η Καρακίτσου Ντουζέ Νίκη, κάνει spoil την υπόθεση του βιβλίου δίχως λόγο. Οπότε όποιος είναι να το διαβάσει, ας παραβλέψει για το τέλος τον πρόλογο, αν δεν θέλει να μάθει το στόρι και το τέλος του βιβλίου.
2017-06-22 08:19:25
Σχόλιο για το βιβλίο "ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΚΡΟΝΟΠΙΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΑΜΑ"
Στις σουρεαλιστικές ιστορίες των Κρονόπιο και των Φάμα, ο Cortazar χτίζει έναν σουρεαλιστικό κόσμο όπου διέπεται από τους δικούς του νόμους, χρησιμοποιώντας τον πραγματικό κόσμο σαν διάκοσμο, και ανατρέπει την παραδεκτή πραγματικότητα.
Οι ιστορίες των Κρονόπιο και των Φάμα είναι μια ευκολοδιάβαστη ανθολογία καταστάσεων με διαρκής ανανέωση, σατιρική διάθεση, πίκρα και ειρωνεία.
2017-06-01 16:52:33
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥΣΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ"
Η οδύσσεια ενός ξεριζωμένου σε έντυπη μορφή. Το ένα αστέρι που του έβαλα σαν βαθμολογία, είναι για κάποια λαογραφικά στοιχεία που έχει. Κατά τα άλλα, ανούσια σαπουνόπερα, για να κλαίει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα.
2017-05-29 16:07:31
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΠΤΩΣΗ"
Αγαπητέ αναγνώστη που δεν έχεις διαβάσει την πτώση ακόμα, μην περιμένεις άλλο. Η πτώση του Καμύ και το βιβλίο της ανησυχίας του Πεσσόα, δύο βιβλία που είναι αποκάλυψη της ανθρώπινης υπόστασης.
2017-01-23 16:34:32
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ"
Οι περιγραφές του Κάφκα είναι πραγματικά τόσο λεπτομερείς και τετραγωνισμένες που σε μεταφέρουν στο σπίτι των Σάμσα σαν τον τέταρτο επισκέπτη. Ο πόνος, ο τρόμος και η αγωνία του Γκρέγκορ, του κακόμοιρου Γκρέγκορ μετά την μεταμόρφωση του, ζει στο πετσί του αναγνώστη, σελίδα, σελίδα, έως τέλους.
2017-01-02 15:07:00
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΜΑΙΤΡ ΚΑΙ Η ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ"
Η δειλία είναι το πιο τρομερό ελάττωμα. Με αυτό το σκεφτικό -αφορισμό, ο Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ ξετυλίγει το ψυχεδελικό -λογοτεχνικό μυθιστόρημα του. Ένα μεταφυσικό μυθιστόρημα με παρών τον Σατανά και τους απίθανους βοηθούς του, τον Πόντιο Πιλάτο, τον Ιησού και φυσικά τον έρωτα μεταξύ του μαιτρ και της Μαργαρίτας. Ο λογοτεχνικός Σατανάς του Μπουλγκάκοφ, δεν είναι ο Σατανάς που γνωρίζουμε από τις περιγραφές των θρησκειών, αλλά ένας αιώνιος παρατηρητής και ''βοηθός'' ίσως θα λέγαμε του Ιησού, ώστε να ξεπληρώσουν τις ''αμαρτίες'' τους ανά τους καιρούς οι πολίτες. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που στο πρώτο κεφάλαιο ξεκινά με απόσπασμα του FAUST: ...λοιπόν ποιός είσαι επιτέλους; - είμαι το μέρος της δύναμης εκείνης που αιώνια θέλει το κακό και αιώνια πράττει το καλό. Ίσως το μόνο ''αρνητικό'' και που λίγο εμένα προσωπικά με μπέρδεψε, είναι τα Ρώσικα ονόματα και παρατσούκλια -αργκό που χρησιμοποιεί, συχνά. Αλλά ξεπερνιέται στην πορεία πολύ ευχάριστα.
2017-01-02 15:06:19
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ"
-είμαι το απόλυτο αρνητικό, η ενσάρκωση του τίποτα. -αυτό που επιθυμούμε χωρίς ποτέ να το αποκτήσουμε, αυτό που ονειρευόμαστε για δεν μπορεί να υπάρξει -εκεί βρίσκεται το βασίλειό μου του τίποτα και εκεί είναι ο θρόνος μου που δεν μου έδωσαν.*και κάπως έτσι ο διάβολος του Πεσσόα ένα πρωί με καφέ, με έκανε να τον αγαπήσω.
2016-11-08 16:08:40
Σχόλιο για το βιβλίο "ΓΡΑΜΜΑΤΑ Σ' ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΟΙΗΤΗ"
Τελειώνοντας το βιβλίο αυτό, Κυριακή κάπου γύρω στις 00:30 σκέφτηκα μέσα μου: Θεέ μου τι ύφος, τι λόγος! Όλο το βράδυ τα λόγια και ο λόγος του Ράινερ με στοίχειωναν στον όποιο ύπνο κατάφερα να έχω.

υ.γ. είναι το πρώτο βιβλίο που διάβασα ποτέ, μου άλλαξε την ζωή. Αφού το τελείωσα, κατάλαβα την μαγεία του βιβλίου. Από τότε πάντα δίπλα στο κρεβάτι μου ένα βιβλίο, για συντροφιά και προστασία. υ.γ. το μόνο βιβλίο που κάνω δώρο και προτείνω σε όποιον δεν έχει διαβάσει ποτέ στην ζωή του.
2016-11-08 16:08:17
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ)"
Τι να πει κανείς για τον Πεσσόα και το βιβλίο της ανησυχίας; Η βίβλος, το μόνο που μπορεί να πει κανείς σε κάποιον που δεν το έχει διαβάσει.
2016-11-08 16:07:46
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΤΕΜΠΕΛΙΑ"
Ανεξαρτήτως τις πολιτικές πεποιθήσεις, εάν και εφόσον έχει κανείς, το δικαίωμα στην τεμπελιά είναι ένα βιβλίο που πρέπει κάποιος να διαβάσει. Ο Λαφάργκ απλώς και με σκληρή γραφή, μεταφέρει στον αναγνώστη εικόνες σκληρές και εξαθλίωσης από τα χρόνια εκείνα, και συνειδητοποιεί κανείς πως τίποτα δεν έχει αλλάξει από τότε.
2016-11-04 15:32:11
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΡΜΑΝ ΕΣΣΕ: 66 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΣΟΦΙΑΣ"
Μη έχοντας διαβάσει Έσσε και θέλοντας να μπω στον κόσμο του, και δίχως να ψάξω ιδιαίτερα το περί τίνος είναι το βιβλίο αυτό, εμπιστεύτηκα το ένστικτο μου και δυστυχώς, δεν εκπλήρωσε τις αναγνωστικές μου φιλοδοξίες. Καταρχήν το βιβλίο έχει μαζεμένα αποφθέγματα (δεν γνωρίζω αν είναι όλα του Έσσε) και από κάτω σαν συνέχεια ο Άλαν Πέρσι κάνει προσπάθεια να τα αναλύσει. Δυστυχώς η ανάλυση του, προσωπικά δεν με κάλυψε (μόνο προς το τέλος βρήκα ενδιαφέρον καμία δεκαριά κείμενα). Το βιβλίο θα έπρεπε ίσως να είχε για τίτλο: Ο Έσσε, ο Βούδας, ο Ομπάμα και οι ατάκες από ταινίες που μου άρεσαν· αφού και οι αναλύσεις όπου και θα διαβάσει κανείς από τον Άλαν Πέρσι (δίχως λογοτεχνικό τόνο), θα είναι από ομιλίες του Ομπάμα, του J.F.K, από ταινίες όπως το Avatar και γνωμικά του βούδα (όπου είναι άξια λόγου). Το βιβλίο αξίζει μόνο για κάποια μικρά αποσπάσματα από λογοτεχνικά κείμενα του Έσσε, του βούδα και copy paste αποφθέγματα λογοτεχνών (αραιά και που).
2016-11-04 15:31:57

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS