Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή και αντικαταβολή για αγορές άνω των 30€ | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 350.000 τίτλους

Σχόλια Αναγνώστη: kkoudas

Σχόλιο για το βιβλίο "ΓΡΑΜΜΙΚΗ ΑΛΓΕΒΡΑ "
Πολύ καλό βιβλίο. Πλήρες, αναλυτικό και με πολλά παραδείγματα. Έχει εφαρμογές της Γραμμικής Άλγεβρας σε άλλους τομείς, αλλά θα μπορούσε να έχει κι άλλες. Αυτό όμως δεν το κάνει να υστερεί στον τομέα της Γραμμικής Άλγεβρας καθαυτής.
2023-02-19 15:04:06
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ"
Πραγματικά υπέροχο βιβλίο. Τεκμηριωμένο και αναλυτικό. Η γραφή του επίσης είναι συγκλονιστική. Είναι από τα λίγα ιστορικά βιβλία που καταφέρνουν να σου μεταδώσουν συναίσθημα. Είναι εντυπωσιακό το πώς ο συγγραφέας καταφέρνει να σου μεταδώσει μια πικρία κι απογοήτευση για τα γεγονότα που συνέβησαν πριν από 2000 χρόνια.
2023-02-17 09:19:43
Σχόλιο για το βιβλίο "ΓΡΑΜΜΙΚΗ ΑΛΓΕΒΡΑ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ"
Πολύ καλό βιβλίο! Διατυπωμένο με κατανοητό κι επεξηγηματικό τρόπο είναι ένα άριστο σύγγραμμα για όποιον κάνει τα πρώτα του βήματα στην Γραμμική Άλγεβρα. Τα θεωρήματα βγαίνουν αβίαστα μέσα στην πορεία του κειμένου κι όχι μέσα σε αποσπασματικά κουτάκια, ως συνήθως. Αυτό μπορεί για κάποιους να το κάνει θελκτικό και συναρπαστικό. Κάποιους άλλους ίσως να τους δυσκολέψει. Συμπερασματικά, ίσως για πρώτο βήμα να μην είναι κατάλληλο, αλλά για μια δεύτερη επαφή-εμβάθυνση.
2022-09-08 23:48:29
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΠΕΙΡΟΣΤΙΚΟΣ ΛΟΓΙΣΜΟΣ (ΕΠΙΤΟΜΟ, ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)"
Υπέροχο βιβλίο με μεγάλη ποικιλία θεμάτων και θελκτική-επεξηγηματική εικονογράφηση! Αξίζει να το έχει κάθε ένας που θέλει ν’ ασχοληθεί με τα μαθηματικά και τις εφαρμογές τους. Ξεφεύγει από την ξερή παράθεση ορισμών και θεωρημάτων και σηκώνει τα μανίκια να πιάσει δουλειά με υπαρκτά πράγματα. Ταυτόχρονα όμως δεν έχει να ζηλέψει τίποτα σε αυστηρότητα από άλλα πανεπιστημιακά συγγράμματα.
2022-09-08 23:43:59
Σχόλιο για το βιβλίο "ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ "
Άψογο βιβλίο! Τεκμηριωμένο, με έξυπνη ανάλυση και όμορφο λόγο. Το εντυπωσιακό με το βιβλίο αυτό είναι η βαθιά του επιστημονική του δομή: ακόμα κι αν ο αναγνώστης θεωρεί ιμπεριαλιστικό πόλεμο την Μικρασιατική Εκστρατεία, ακόμα κι αυτός θα συμφωνήσει με τους λόγους που αναφέρουν οι συγγραφείς ότι ώθησαν την Σοβιετική Ρωσία σε αυτές τις επιλογές (απλά αυτός θα δικαιολογήσει τη Σ.Ρ., ενώ οι συγγραφείς όχι). Αξίζει να διαβαστεί!
2022-09-08 23:29:31
Σχόλιο για το βιβλίο "ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ "
Πολύ ενδιαφέρον βιβλίο. Τεκμηριωμένο από πολλές πηγές, εμπεριστατωμένο και με εξαιρετική γραφή. Το μόνο αρνητικό που φέρει είναι ότι το βιβλίο είναι μια συλλογή άρθρων από εφημερίδες. Ως εκ τούτου τα κεφάλαια δεν έχουν καλή σύνδεση μεταξύ τους και πολλά χωρία επαναλαμβάνονται (αυτούσια) ανά τακτά διαστήματα. Βέβαια, τα προαναφερθέντα δεν οδηγούν στο ότι το βιβλίο δεν αξίζει να διαβαστεί. Αξίζει να διαβαστεί, αλλά θα ήταν καλή μια επανέκδοση από τη μεριά του συγγραφέως.
2022-09-08 23:20:35
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ "
Πολύ στρωτή γραφή, εμπεριστατωμένος λόγος, αλλά και πολλή (ανεξήγητη) εμπάθεια. Κατά τον συγγραφέα οτιδήποτε πράττει ο Μέγας Αλέξανδρος (Μ.Α.) κρύβει μεγαλομανία και ιδιοτέλεια. Όταν λέω "οτιδήποτε" εννοώ "οτιδήποτε": Δωρίζει πανοπλίες στην Αθήνα ο Μ.Α.; Σημαίνει έμμεση απειλή. Νικάει στον Γρανικό κατόπιν του δικού του σχεδίου; Σημαίνει ότι ήταν αλαζόνας. Δίνει ο Μ.Α. την διοίκηση πλούσιων επαρχιών σε φίλους του Παρμενίωνα; Σημαίνει ότι θέλει να τους ξεφορτωθεί. Φταρνίζεται ο Μ.Α.; Σημαίνει υπονοούμενο για την ελευθερία των υπόλοιπων ελληνικών πόλεων.
2019-03-17 21:17:46
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΕΥΟΝΤΑ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ) "
Το βιβλίο αυτό δεν είναι επιστημονικό, είναι καθαρά ιδεολογικό και μάλιστα του χειρίστου (ως προς την απόχρωση και τα επιχειρήματα) είδους. Σε πρώτη φάση ο συγγραφέας προσπαθεί να πείσει πως ο κάθε αδύναμος της σημερινής κοινωνίας θα πρέπει να κάτσει στ\' αβγά του και να μην επιζητάει κάτι καλύτερο. Το επιχείρημα είναι ότι αυτό κάνουν οι μπαμπουίνοι. Με το ίδιο επιχείρημα στηρίζει και την άποψη ότι το βίσμα που έβαλε (καθ\' ομολογίαν του) στο στρατό είναι κάτι θεάρεστο. Για να μην μακρηγορώ, το βιβλίο ήταν χάσιμο χρόνου.
2019-02-14 13:28:05
Σχόλιο για το βιβλίο "ΖΩΗ ΚΑΙ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ"
Πάρα πολύ καλό βιβλίο από έναν πρωταγωνιστή του πολέμου. Η βιαιότητα και η θλίψη του πολέμου σχεδιάζονται με ακρίβεια δια (και συν) της σχεδίασης των ανθρώπινων συναισθημάτων (τρόμος, αγάπη, μίσος, έλεος, απογοήτευση, ενθουσιασμός, κουράγιο, συντροφικότητα, μοναξιά κ.τ.λ.) των ανθρώπων που έζησαν τον Μεγάλο Πόλεμο. Δεδομένων αυτών καταλήγει να είναι μια καλή κοινωνιολογική μελέτη, εκτός από ένα έξοχο μυθιστόρημα.
2017-06-15 01:56:05
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΙ ΘΑ ΕΒΛΕΠΕ Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ"
Ενδιαφέρον βιβλίο. Ο συγγραφέας καταφέρνει να μεταφέρει στον αναγνώστη τον ενθουσιασμό και την περιέργειά του για τον κόσμο των φυτών. Έχει όμως 2 μειονεκτήματα: 1) Απουσιάζουν εντελώς οι εικόνες. Αυτό καθιστά το περιεχόμενο του κειμένου από δύσκολα απομνημονεύσιμο (π.χ. αναφορές σε είδη φυτών) έως ασαφώς αντιληπτό ακόμα και σε περιπτώσεις όπου απαιτείται συγκεκριμένη εικόνα (π.χ. στην φυτική ανατομία). 2) Παρότι ξεκινάει με την διάθεση να γίνει κατανοητό από τους πάντες, σε ορισμένα σημεία χρησιμοποιεί ορολογία και φαινόμενα (π.χ. πολυπλοειδία) τα οποία απαιτούν στοιχειώδη ή καλούτσικη γνώση Βιολογίας.
2017-06-15 01:44:08
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΚΟΜΜΟΥΝΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 1342-1349"
Ευχαριστήθηκα από την ανάγνωσή του και έμαθα απ' αυτό. Πέραν του ότι αποτελεί τμήμα της μικρής βιβλιογραφίας επί του ζητήματος, αξίζει να διαβαστεί σαν μια άλλη εικόνα του Βυζαντίου, διαφορετική από την ηρωική και σχεδόν θεολογική που παρουσιάζεται συνήθως.
2017-05-31 04:15:21
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ "
Ένα έξοχο βιβλίο από τα ελάχιστα που καταπιάνονται με την ιστορία αυτή. Η γραφή και το ύφος των ιστορικών γεγονότων σε τραβάνε σαν μυθιστόρημα.
2017-05-31 04:15:11
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΗΣ ΑΛΕΠΟΥΣ"
Πολύ διασκεδαστική σειρά όλη. Θα την ευχαριστηθεί και το παιδί και ο γονιός! Επίσης η εικονογράφηση είναι μια ιστορία από μόνη της.
2017-05-29 16:06:09
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΛΑΣΣΟΝ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΟΝ"
Σαν επιστημονικό βιβλίο Γεωμετρίας είναι άψογο. Έχει πραγματικά πολλές πληροφορίες επί της επιστήμης αυτής. Αν όμως κάποιος θέλει να το διαβάσει επιδιώκοντας να "παίξει" λίγο με ασκήσεις Γεωμετρίας, θα δυσαρεστηθεί από τον περιορισμένο τους αριθμό. Το πρόβλημα αυτό, διαβάζω, λύνεται στο Γεωμετρικόν του ιδιίου, που δυστυχώς δεν έχω διαβάσει.
2017-05-29 16:05:55
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ: ΑΠΑΝΤΑ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ) "
Όταν το διάβασα γοητεύτηκα από δύο, φαινομενικά αντιφατικά, πράγματα: 1) από τις σύγχρονες ιδέες απειροστικού λογισμού που χρησιμοποιούσε, 2) από την απουσία άλγεβρας (προφανώς) και την τελείως γεωμετρική συλλογιστική του. Όποιος μαθηματικός το διαβάσει, θα νιώσει να ταξιδεύει.
2017-05-29 16:05:41
Σχόλιο για το βιβλίο "ΔΙΑΝΥΣΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΙΣΜΟΣ"
Άριστο βιβλίο! Πολύτιμο εργαλείο για έναν σπουδαστή που θέλει να γνωρίσει το αντικείμενο. Απ' αυτό (και μόνον από αυτό) έμαθα γιατί ο χαρακτηρισμός ενός πεδίου ως "αστρόβιλο" ανταποκρίνεται στην μαθηματική διατύπωσή του και ποια η φυσική σημασία των αρμονικών συναρτήσεων.
2017-05-29 16:05:10
Σχόλιο για το βιβλίο "ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΜΕΓΙΣΤΑ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ "
Πάρα πολύ καλό! Γεύεσαι την ερμηνευτική και συμπερασματολογική δύναμη των μαθηματικών όσον αφορά ερωτήματα καθόλα απτά και σημαντικά. Μπορεί να διαβαστεί από έναν καλό μαθητή Β' ή Γ' Λυκείου, από έναν με αντίστοιχες γνώσεις που θέλει να κολυμπήσει με ασφάλεια και ευχάριστα σε βαθύτερα μαθηματικά νερά και από μαθηματικούς που θα τους άρεσε να δουν μαθηματικές οντότητες να αποκτούν σάρκα και οστά.
2017-05-29 16:04:52
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΙΚΕΣ ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ "
Το καλύτερο βιβλίο που έχω δει σχετικό με το ζήτημα στα ελληνικά. Οι διαφορικές εξισώσεις εκπορεύονται ή ερμηνεύουν πρακτικά ερωτήματα, κι έτσι παύει το βιβλίο να είναι ένα ξερό τυπολόγιο, όπως τα υπόλοιπα.
2017-05-28 20:16:28
Σχόλιο για το βιβλίο "ΚΒΑΝΤΟΜΗΧΑΝΙΚΗ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ - ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ) "
Πάρα πολύ καλό. Απαιτεί καλές γνώσεις μαθηματικών, αλλά είναι προσιτό από κάποιον χωρίς σπουδές Φυσικής.
2017-05-28 20:13:41
Σχόλιο για το βιβλίο "Sapiens (σκληρόδετη επετειακή έκδοση) "
Καθόλου καλό βιβλίο: 1) Δεν ήταν Ιστορία του ανθρώπου. Το μισό βιβλίο ήταν κάτι ευφάνταστες εικασίες για την τροφοσυλλεκτική περίοδο και το άλλο μισό εγκώμια για την σύγχρονη καπιταλιστική κοινωνία. Όλοι οι υπόλοιποι αιώνες είναι συμπιεσμένοι σε 10 σελίδες μεταξύ αυτών των δύο! 2) Είχε υπερβολική άγνοια απέναντι σε ιδεολογίες και πολιτικές απόψεις που διαμόρφωσαν τον κόσμο. 3) Είχε μια έντονη πολιτική απόχρωση, αφενός ενάντια σε οτιδήποτε σοσιαλίζον, αφετέρου έφτανε να αποκαλεί τον ναζισμό την μόνη επιστημονική ιδεολογία.
2017-05-27 11:19:23
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣ ΘΕΩΡΗΜΑ ΤΗΣ ΑΛΓΕΒΡΑΣ"
Καταπληκτικό βιβλίο! Όσοι αγαπούν τα μαθηματικά θα το λατρέψουν, ενώ ένας πρωτοετής φοιτητής στο τμήμα μαθηματικών θα το βρει και πρακτικά χρήσιμο, καθόσον θα αποκτήσει μια εικόνα για τις μαθηματικές κατευθύνσεις που θα συναντήσει.
2017-05-26 14:46:06
Σχόλιο για το βιβλίο "ΟΙ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ"
Άριστο! Μαθαίνεις Φυσική και όχι ένα στεγνό τυπολόγιο! Μαθαίνεις να ερμηνεύεις τον κόσμο και να αγαπάς την διαδικασία ερμηνείας του. Μπορεί να διαβαστεί από έναν ανήσυχο ενήλικα χωρίς θετικές σπουδές, από έναν καλό μαθητή Γυμνασίου και από έναν εκπαιδευτικό που θέλει να δώσει λίγη ζωή στο μάθημά του.
2017-05-25 17:27:03
Σχόλιο για το βιβλίο "Οι νεράιδες του δάσους "
Ακόμα ένα υπέροχο βιβλίο της σειράς. Το μόνο που θα πρέπει να λάβει κάποιος υπόψιν (στο παρόν βιβλίο, όχι στα υπόλοιπα της σειράς) είναι ότι υπάρχουν κάποιες στενάχωρες καταλήξεις σε ορισμένες ιστοριούλες, όπερ σημαίνει ότι ένα μικρό παιδάκι ίσως να μην μπορεί να τις διαχειριστεί συναισθηματικά.
2017-05-25 17:26:53
Σχόλιο για το βιβλίο "Έρχονται οι γίγαντες! "
Το είχα λατρέψει μικρός, το αγάπησε τώρα και η κόρη μου. Όμορφη φαντασία, ειρηνικό αλλά και περιπετειώδες σενάριο και εικονογράφηση που σε κάνει να ονειροπολείς. Όλη η σειρά είναι υπέροχη.
2017-05-25 17:26:45
Σχόλιο για το βιβλίο "ΓΕΜΑΤΟΙ ΖΩΗ "
Πολύ ενδιαφέρον βιβλίο! Βλέπεις την εξέλιξη των ειδών εν δράσει σ\' ένα παιδίο φανερό στην καθημερινότητά μας.
2017-05-25 16:58:40
Σχόλιο για το βιβλίο "ΓΙΑΤΙ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΟΥΜΕ "
Αν και ουδεμία σχέση με τον κλάδο της Ιατρικής έχω, το διάβασα εύκολα και ευχάριστα. Έμαθα πολλά κυρίως για την Θεωρία της Εξέλιξης και το πώς αυτή είναι συνεχώς παρούσα.
2017-05-25 16:56:38
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΟΛΑΡΙΣ"
Από τα καλύτερα βιβλία επιστημονικής φαντασίας που 'χω διαβάσει. Ζωντανές περιγραφές, φιλοσοφία στις απόψεις και άκρως ανθρώπινα συναισθήματα δένονται σ' ένα σενάριο απίστευτης έμπνευσης.
2017-05-24 17:14:17
Σχόλιο για το βιβλίο "ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΜΠΑΝΙΕΡΑ"
Πάρα πολύ καλό βιβλίο, σε καθηλώνει με έναν σιωπηλό τρόπο. Ακόμα αισθάνομαι την κλειστοφοβία και το αίσθημα καταδίωξης που απέπνεε. Προσοχή! Ο συγγραφέας έχει την "μαγική" δύναμη να σε κάνει να μπερδεύεσαι μέχρι λίγες σελίδες πριν το τέλος και στις σελίδες αυτές να αποκτάει διαμιάς νόημα όλο το μπερδεμένο κουβάρι που είχες.
2017-05-24 17:14:04
Σχόλιο για το βιβλίο "ΥΦΑΝΤΟΚΟΣΜΟΣ"
Έπεσε τυχαία στα χέρια μου στη σκοπιά στο στρατό και ακόμα θυμάμαι τις εικόνες και τα συναισθήματα που μου προκαλούσε. Ένα κύμα εικόνων και γεγονότων απίστευτης φαντασίας χτυπάει τον αναγνώστη σε κάθε κεφάλαιο, με τέτοιο ρεαλισμό διατυπωμένα που σε πείθει ότι μια μεταφυσική κοσμοθεωρία κρύβεται πίσω από αυτό.
2017-05-24 17:13:45
Σχόλιο για το βιβλίο "ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΩΡΗΜΑ ΤΗΣ ΜΗ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ GODEL"
Το βιβλίο παρουσιάζει την μοναδική σωστή απόδειξη του εν λόγω θεωρήματος που έχω δει από συγγράμματα που καταπιάνονται μαζί του.

Πολύ καλό, διαβάζεται εύκολα από κάποιον με λίγη μαθηματική παιδεία και συλλογιστική.
2017-05-24 17:13:14

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS