Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Σχόλια Αναγνώστη: tim8

Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΙΜΩΛΙΑ"
Tip: Ενώ είναι, κατά τη γνώμη μου, το τέλος αδύναμο, κάπως προβλέψιμο και λιγότερο \'δουλεμένο\' από όλο το υπόλοιπο βιβλίο, θα καταφέρει να γοητεύσει τελικά με το \'μωσαϊκό\' των χαρακτήρων των ηρώων του, και το μυστήριο που υφαίνεται με γνώμονα κάποια περίεργα σχέδια με κιμωλία.
2024-02-23 21:41:03
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ"
Tip: Ίσως το καλύτερο βιβλίο του Αντωνιάδη - σε όποιους/ες αρέσουν οι μαθηματικοί γρίφοι και το \'Έτερος εγώ\' θα κάνει θετική εντύπωση.
2024-02-23 21:38:23
Σχόλιο για το βιβλίο "ΚΑΛΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙ"
Tip: H Γερμανίδα Hausmann γράφει σαν Σκανδιναβή και αποζημιώνει στο τέλος, αν και το 1ο μέρος του μυθιστορήματος είναι αρκετά αργόσυρτο - προτεινόμενο και σαν audiobook.
2024-02-23 21:37:37
Σχόλιο για το βιβλίο "ΚΑΛΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙ (ΕΚΔΟΣΗ POCKET)"
Tip: H Γερμανίδα Hausmann γράφει σαν Σκανδιναβή και αποζημιώνει στο τέλος, αν και το 1ο μέρος του μυθιστορήματος είναι αρκετά αργόσυρτο.
2024-02-23 21:37:09
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΣΠΡΟΥ ΒΡΑΧΟΥ"
Tip: Μαζί με \'Το τρένο των 9.45\' είναι τα απόλυτα page tu
ers του Μαρή χωρίς τον Αστυνόμο Μπέκα - η αποτύπωση της ατμόσφαιρας των τελών του 190υ αιώνα έχει κάτι το εντελώς μυστηριακό.
2024-02-23 21:36:09
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΓΚΛΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟ"
Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά page- tu
ers της Ελληνικής Αστυνομικής Λογοτεχνίας μέχρι τη στιγμή που κάπου προς το τέλος αρχίζουν να φαίνονται οι ελλείψεις και τα μειονεκτήματα στην πλοκή (3,3/5).
2024-01-07 22:28:58
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΕΙΔΕΧΘΗΣ ΧΙΟΝΑΝΘΡΩΠΟΣ"
Το βιβλίο που ενέπνευσε πιθανότατα τον Νέσμπο να γράψει τον \'Χιονάνθρωπο\' - Εντυπωσιάζει μεν, αλλά καί διχάζει με κάποια προβλέψιμα και αργόσυρτα στοιχεία στην πλοκή (3,7/5).
2024-01-07 22:27:50
Σχόλιο για το βιβλίο "MORRISON HOTEL"
Πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα για κόμικ με βάση το άλμπουμ των Doors του 1970, ωστόσο, πολλές σελίδες περιέχουν μόνο στίχους από τραγούδια του άλμπουμ, και σκίτσα με το συγκρότημα. Επίσης, υπάρχουν κάποια λάθη στην επιμέλεια της έκδοσης, όπως και μια ψυχεδελική ασάφεια σε κεφάλαια του βιβλίου, τα οποία όλα έχουν τον τίτλο ενός από τα τραγούδια του άλμπουμ.

Πέρα από αυτό, όμως, να υπογραμμίσω την λειτουργικότητα των περισσότερων έγχρωμων σκίτσων που σε μεταφέρουν στα τέλη της δεκαετίας του \'60 με αρχές του \'70, και η πολύ έξυπνη αναφορά στη σημεία των καιρών π.χ. στο πόλεμο του Βιετνάμ, στο φιλοσοφικό πνεύμα της εποχής , στο πνεύμα ελευθερίας και την πολιτικοποίηση των κοινωνικών ομάδων, τα οποία όλα επιτυγχάνονται εδώ μέσα από τους στίχους γνωστών τραγουδιών του \'Morrison Hotel\'.

Να μην ξεχάσω να πω ότι το εξώφυλλο του μουσικού άλμπουμ είναι από φωτογράφηση των Doors στο καφέ του ξενοδοχείου \'Morrison Hotel\' στο Los Angeles.
2023-06-10 22:29:46
Σχόλιο για το βιβλίο "ΜΑΡΗΣ: ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ"
Για πρώτη φορά, ο Μαρής διχάζει το αναγνωστικό κοινό τόσο πολύ όσον αφορά την αξιολόγηση ενός βιβλίου του. Αυτό ίσως συμβαίνει, γιατί, ενώ περιέχει για πρώτη φορά τόσο πικάντικες περιγραφές των ερωτικών σχέσεων κάποιων προσώπων, στο τέλος, δίνει την αίσθηση της σχεδόν απόλυτα προβλέψιμης πλοκής με την αίσθηση του μυστηρίου να \'τρεμοσβήνει\' στο μεγαλύτερο μέρος του μυθιστορήματος.

Στα θετικά στοιχεία του βιβλίου σίγουρα είναι οι πολύ προσεκτικά σκιαγραφημένοι χαρακτήρες με έντονες τις ατομικές διαφορές στην προσωπικότητα, όπως και οι αρκετά εύστοχοι διάλογοι που αποτελούν και το στοιχείο για να κρατήσει σε εγρήγορση το μυαλό των αναγνωστών.

Παραδόξως, δεν υπάρχουν στιγμές που να περιγράφεται η κατανυκτική ατμόσφαιρα της περιοχής του Αγίου Όρους παρά μια διεκπεραιωτική αναφορά στη καθημερινότητα των μοναχών και στην περιουσία του Αγίου Όρους. Αντίθετα, μεγαλύτερη εντύπωση προκαλούν εδώ κάποια στοιχειωτικά γεγονότα της Κατοχής που εμπλέκουν τουλάχιστον 3 από τους ήρωες του βιβλίου στο αιματοβαμμένο κυνήγι για την απόκτηση του περιβόητου \'Σταυρού των Κομνηνών\'.

Προτεινόμενο για το καλοκαίρι!

Βαθμολογία: 3,3/5 ή 6,6/10.
2023-06-10 22:28:56
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΝΥΧΤΕΡΙΔΑ (ΕΚΔΟΣΗ POCKET)"
Είναι, βέβαια, το βιβλίο που ξεκίνησε τη \'Nesbomania\' σε πολλές χώρες του κόσμου, το οποίο, όμως, έχει αρκετές αδυναμίες, ειδικά, στον ρυθμό της αρκετά προβλέψιμης πλοκής και στη σκιαγράφηση του χαρακτήρα του Χάρι Χόλε. Σε πολλά σημεία, οι αναφορές του Νέσμπο στη κουλτούρα των Αβορίγινων καλύπτει την ουσία του βιβλίου, ενώ δεν υπάρχει και ξεκάθαρος συγγραφικός στόχος τουλάχιστον μέχρι τη μέση. Στα θετικά είναι το \'νουάρ πρόσωπο\' του κοσμοπολίτικου Σίντνυ, κάποιοι δευτερεύοντες χαρακτήρες και η κατακλείδα του μυθιστορήματος. Βαθμολογία: 6,4/10.
2023-06-04 23:00:11
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΚΛΗΡΟ ΡΟΚ "
Για μένα, είναι το χειρότερο από άποψη χιούμορ και βασικής ιστορίας απ\' όλη τη σειρά. Υπάρχουν πολλές επαναλήψεις και \'χοντροκομμένο\' χιούμορ σε όλο το βιβλίο. Η προσπάθεια σάτιρας της εφήμερης προβολής, φήμης και επιτυχίας στον κόσμο της μουσικής και του θεάματος δεν \'περνά\' στον θεατή.
2023-06-04 22:54:39
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΡΣΕΝ ΛΟΥΠΕΝ, ΤΖΕΝΤΛΕΜΑΝ - ΛΩΠΟΔΥΤΗΣ"
Η συγκεκριμένη έκδοση περιέχει τις 9 πρώτες ιστορίες με ήρωες τον Αρσέν Λουπέν και τον αιώνιο διώκτη του, τον επιθεωρητή Γκαλιμάρ, η οποία εκδόθηκε το 1907. Τα διηγήματα είναι άνισα μεταξύ τους ως προς τον ρυθμό και την ουσία της πλοκής, ενώ πολλές φορές το διάχυτο χιούμορ φαίνεται να \'καπελώνει\' τη μυστηριώδη ατμόσφαιρα που επιθυμεί να δημιουργήσει ο Λεμπλάν.

Βαθμολογία: 3/5 ή 6/10.
2023-04-19 23:34:15
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΚΟΥ, ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ! (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)"
Δεδομένου του γεγονότος ότι κυκλοφόρησε το βιβλίο το 1948, μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, την εποχή που είχε διωχθεί ο Ράιχ, καταλαβαίνω τη διάχυτη οργή του για το πού έχει οδηγηθεί ο άνθρωπος και ο πολιτισμός της εποχής του. Δεν δικαιολογώ όμως, και ειδικά για την εποχή μας, το επιβλητικό, απόλυτο και αρκετά επιθετικό του ΄ύφος\' σε όλο το βιβλίο με το οποίο δείχνει ότι θέλει να κατηγορήσει και να πιέσει περισσότερο παρά να προτρέψει τον \'ανθρωπάκο\' να γίνει άνθρωπος ουσιαστικά. Στα θετικά του βιβλίου είναι η διαχρονικότητα του θέματος και η επιδραστικότητά του ακόμα και σήμερα, όπως και πολλές αλήθειες για τη διαβρωτική τροχιά που είχε πάρει η ανθρωπότητα εκείνη την εποχή. Θα μπορούσε να ήταν 30-40 σελίδες μικρότερο γιατί πλατιάζει ο συγγραφέας χρησιμοποιώντας την επανάληψη στα παραδείγματά του αρκετές φορές.
2023-04-19 22:27:00
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΙΟ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)"
Πρόκειται ένα από τα πιο γνωστά και κλασικά βιβλία για τη τέχνη της πειθούς που φαντάζομαι θα έχουν διαβάσει αρκετοί πολιτικοί. Εμπνευσμένος από τους αρχαίους Έλληνες και Ρωμαίους φιλοσόφους, παρουσιάζει την τέχνη της διαλεκτικής εριστικής μέσα από διάφορα σχετικά παραδείγματα και τεχνάσματα που προβάλλουν καί τα πλεονεκτήματα καί τα μειονεκτήματα της με, ίσως, ένα τρόπο κυνικό. Κλασικό και χρήσιμο μεν, ντεμοντέ στην δομή και στον ρυθμό που έχει γραφτεί δε.
2023-04-19 22:04:07
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο λύκος της στέπας"
Μερικά βιβλία πλέον το έτος 2023 αρχίζουν να χάνουν την διαχρονικότητά τους, και το συγκεκριμένο είναι, κατά τη γνώμη μου ένα από αυτά. Ενώ ξεκινά με ενδιαφέρον η ιστορία του Χάρρυ Χάλλερ (1927) που είναι ένας μοναχικός \'λύκος της στέπας\', ένας ήρωας της καθημερινότητας αρκετά απομακρυσμένος από τα εγκόσμια και τις εξελίξεις της εποχής του, στη συνέχεια, η πομπώδης, αργόσυρτη και αμφιλεγόμενη γραφή του Έσσε καθιστά το βιβλίο από παρωχημένο έως και βαρετό.
2023-04-19 21:48:27
Σχόλιο για το βιβλίο "ΟΙ ΤΕΜΠΕΛΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΝΟΣ ΤΕΜΠΕΛΗ"
Ο Τζερόουμ δείχνει τις χιουμοριστικές του προθέσεις από την αρχή της νουβέλας, ωστόσο στο τέλος δίνει την εντύπωση στο αναγνωστικό κοινό ότι διαβάζει κάτι παρωχημένο και ξεπερασμένο. Πέρα από αυτό, σε αρκετές περιπτώσεις, ίσως, (λόγω της μετάφρασης) δεν περνά η χιουμοριστική \'πινελιά\' και διάθεση στον αναγνώστη, ενώ κάπου στη μέση υπάρχει η αίσθηση του κορεσμού. Οφείλω, όμως, να αναφέρω ότι εκφράζει αρκετές αλήθειες που προκαλούν το γέλιο σε θέματα όπως π.χ. οι σχέσεις, ο έρωτας, τα επιπλωμένα διαμερίσματα ή το φαγητό.
2023-01-30 00:16:19
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ (ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)"
Το 1ο μισό του βιβλίου κινείται σε τόνους κοινωνικού θρίλερ, ωστόσο το 2ο μισό είναι πολύ πιο ατμοσφαιρικό και αγωνιώδες. Η Χούλντα παρουσιάζεται πολύ πιο ανθρώπινη από άλλους βασικούς ήρωες αστυνομικών μυθιστορημάτων, αλλά ο επίλογος δημιουργεί ανάμεικτες σκέψεις και συναισθήματα. Οφείλω, όμως, να αναφέρω ότι ο Γιόνασσον καταπιάνεται με 2 άκρως φλέγοντα σύγχρονα, αλλά και διαχρονικά, κοινωνικά θέματα.
2022-12-27 00:14:48
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ"
Ίσως το χειρότερο βιβλίο της Λέκμπεργκ με τα πιο γραφικά εγκλήματα. \'Εχει πολλά σημεία που η πλοκή δεν προχωρά, ενώ θα μπορούσε να ήταν πολύ μικρότερο το βιβλίο σε έκταση λόγω ακατάσχετης και ανούσιας φλυαρίας. Για μένα, απογοητευτικό.
2022-12-27 00:10:21
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ (ΕΚΔΟΣΗ POCKET)"
Αρκετά μέτριο και φλύαρο, όπως και τα περισσότερα βιβλία της Λέκμπεργκ- άντε να εξαιρέσω 3-4 βιβλία της. Σε κάποια σημεία, είναι ατμοσφαιρικό, αλλά πιστεύω ότι είναι πλέον ξεπερασμένο και παρωχημένο.
2022-12-27 00:07:42
Σχόλιο για το βιβλίο "ΟΝΕΙΡΕΥΤΗΚΑ ΤΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΣΟΥ "
Δεν είναι το καλύτερο βιβλίο της Νικολούλη, αν και μέσω της ερμηνείας κάποιων ονείρων της συγγραφέα, γίνεται κάπως ενδιαφέρον. Το τέλος, αν και αρκετά γλυκερό, διαθέτει ένταση. Καλό μέχρι ένα σημείο.
2022-12-27 00:03:51
Σχόλιο για το βιβλίο "ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΕ ΧΕΙΛΗ ΚΟΚΚΙΝΑ "
Θα τολμήσω να πω ότι είναι το πιο καλογραμμένο μέχρι τώρα βιβλίο της Νικολούλη με μια από τις πιο ενδιαφέρουσες υποθέσεις στα ελληνικά αστυνομικά δρώμενα.
2022-12-08 21:49:05
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΙΣΑΙ Ο,ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ"
Η διαχρονική αξία αυτού του μικρού σε έκταση βιβλίου είναι έκδηλη (γράφτηκε το 1902), και η επιδραστικότητα του Allen μεγάλη. Ακόμα και αν για την εποχή μας ο τρόπος προσέγγισης του θέματος του βιβλίου από τον συγγραφέα φανεί κάπως μηχανιστική, το προτρεπτικό ύφος του και η εκπληκτική κατακλείδα μένουν αξέχαστα στοιχεία.
2022-12-03 23:46:06
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΔΕΜΑ"
Ενδιαφέρουσα η κεντρική ιστορία, αλλά η διαλεύκανση του μυστηρίου δεν πείθει σε πολλά σημεία. Ίσως το πιο αμφιλεγόμενο βιβλίο του Fitzek!
2022-12-03 23:42:30
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ"
Ένα βιβλίο-παραίσθηση!Χρειάζεται προσήλωση και προσοχή, κατά την ανάγνωση. Από τα καλύτερα του Fitzek!
2022-12-03 23:40:39
Σχόλιο για το βιβλίο "ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ"
Το απόλυτο \'page tu
er\' του καλοκαιριού! Το αναγνωστικό κοινό θα ενθουσιαστεί. Βαθμολογία: 4,5/5 ή 9/10.
2022-12-03 23:33:42
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΥ "
Η μεγαλύτερη απογοήτευση του φετεινού καλοκαιριού! Το σημαντικότερο στοιχείο της συλλογής είναι τα βιογραφικά στοιχεία των συγγραφέων των ιστοριών, όσο και τα διαχρονικά θέματα και οι παραδόσεις που αποτέλεσαν τις βάσεις για τα \'σκοτεινά\' αυτά διηγήματα. Καμία από τις ιστορίες δεν έχει ουσιαστική εξέλιξη, ούτε μπορεί να τραβήξει εύκολα το ενδιαφέρον του αναγνωστικού κοινού.

Βαθμολογία: 2/5 ή 4/10.
2022-12-03 23:30:32
Σχόλιο για το βιβλίο "(P/B) WRONG TIME, WRONG PLACE"
Μια νουβέλα (2012) 92 σελίδων καταιγιστικής περιπέτειας και αγωνίας με έντονα στοιχεία horror που έχει ως κεντρικό θέμα το trafficking και την καταδιωκτική ατμόσφαιρα των δασών και της βρετανικής υπαίθρου. Ο Κέρνικ έχει εξελιχθεί σε ένα δεξιοτέχνη του μυστηρίου και του σασπένς. Βαθμολογία: 4,2/5 ή 8,4/10.
2022-07-09 22:34:25
Σχόλιο για το βιβλίο "Σ' ΑΦΗΣΑ"
Είναι από τα λίγα βιβλία που έχω ανακαλέσει τη βαθμολογία, γιατί ανέτρεξα σε κάποια κεφάλαια μετά από τη μέση. Το 1ο μισό είναι απροσδόκητα βαρετό, και η έκταση του βιβλίου μεγάλη σε σχέση με την ανάπτυξη της πλοκής - ωστόσο, αν το αναγνωστικό κοινό κάνει υπομονή μέχρι τα κεφάλαια 27 και 28, η ιστορία της Τζένα Γκρέι συναρπάζει από εκεί και πέρα, ανεξάρτητα από κάποιες ίσως υπερβολές στην περιγραφή κάποιων δυσάρεστων γεγονότων.

Η Μάκιντος αποπροσανατολίζει στο 1ο μέρος όσον αφορά το κεντρικό θέμα της ιστορίας: δεν είναι κυρίως δηλ η εγκατάλειψη θύματος τροχαίου ατυχήματος που επιθυμεί συγγραφικά να αναπτύξει. Βαθμολογία: 3,7/5 ή 7,4/10.
2022-07-09 22:25:23
Σχόλιο για το βιβλίο "Η φωτιά"
Είναι γνωστό ότι ο Λόντον έζησε μόνο 40 χρόνια, αλλά έμεινε στην ιστορία σαν έναν από τους πιο επιδραστικούς διηγηματογράφους της Αμερικάνικης και Παγκόσμιας Λογοτεχνίας. \'Η φωτιά\' είναι μια από τις πιο σύντομες και γνωστές ιστορίες του, η οποία, ακόμα, εντυπωσιάζει με την περιγραφικότητα των δύσκολων συνθηκών επιβίωσης ενός θαρραλέου, αλλά και απερίσκεπτου άντρα που παλεύει με τα χιόνια, τον πάγο και τους -60 βαθμούς για να φτάσει σε έναν καταυλισμό όπου τον περιμένουν οι χρυσοθήρες φίλοι του. Το χρυσοθηρικό πνεύμα των αρχών του 20ού αιώνα είναι καί πάλι σε πρώτο πλάνο, όμως, εδώ, δεν σατιρίζεται - απλά, γίνεται επικίνδυνο. Πέρα από αυτό, η αξία της φωτιάς αποτελεί και το κεντρικό θέμα της ιστορίας, θυμίζοντάς μας τον μύθο του Προμηθέα που την είχε κλέψει από τους 12 θεούς του Ολύμπου για να την δώσει στους ανθρώπους με τις γνωστές, βέβαια, δυσάρεστες συνέπειες για τον ίδιο.
Ο Λόντον θα μπορούσε να είχε επεκτείνει την ιστορία σε 20 ακόμα σελίδες, γιατί δεν προλαβαίνει να περιγράψει τη σχέση του βασικού ήρωα με τον σκύλο που τον συνοδεύει παρά μόνο στο τέλος - υπάρχει δηλ. μια αίσθηση ότι η ιστορία είναι ημιτελής, ενώ ουσιαστικά δεν είναι. Η κατάληξη, επίσης, διαθέτει αρκετή προβλεψιμότητα, στοιχείο που μαρτυρεί την παλαιότητα της ιστορίας. Ανεξάρτητα, όμως, η αξία της \'Φωτιάς\' είναι διαχρονική έστω και μετά από 120 χρόνια.

Βαθμολογία: 3,9/5 ή 7,8/10.
2022-06-19 21:48:16
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΚΛΕΜΜΕΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ"
Όπως έχω αναφέρει ξανά, πολύ πιθανόν, ο Μπλέικ Έντουαρντς να εμπνεύστηκε από αυτή την κλασική χιουμοριστική ιστορία του Τουέιν το σενάριο της διάσημης ταινίας του \'Το πάρτυ\' (1969). Με τη σειρά του και ο Τουέιν ένιωσε την ανάγκη να σατιρίσει τις αστυνομικές έρευνες και τα μυθιστορήματα μυστηρίου, ίσως, λόγω της επιδραστικότητας κάποιων αστυνομικών ιστοριών που είχαν δημοσιευτεί εκείνη την εποχή ή ακόμη και από τον αντίκτυπο του έργου του Έντγκαρ Άλαν Πόου.

Η μετάφραση και η επιμέλεια του μικρού αυτού βιβλίου είναι σε υψηλό επίπεδο, ωστόσο θα μπορούσε να είχε μεταφραστεί με μεγαλύτερη χιουμοριστική ευρηματικότητα για να προκαλεί περισσότερο γέλιο.

Βαθμολογία: 3,8/5 ή 7,6/10.
2022-06-19 21:46:06

Podcast – Βίος και Πολιτεία

BannersLeft top

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS