Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Σχόλια Αναγνώστη: theoma7

Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΣΙΣΥΦΟΥ "
Δεν μπορεί να ειπωθεί κάτι επιπλέον για ένα έργο που έχει βραβευθεί με Νόμπελ. Από την πλευρά μου, το βρήκα αρκετά απαιτητικό, αφού απαιτεί γνώσεις από πολλά άλλα έργα, αλλά και ιδιαίτερη προσοχή κατά την ανάγνωση. Ο Καμύ ορίζει το παράλογο, το αναλύει και εξάγει τα συμπεράσματα του, οδηγώντας τον αναγνώστη σε ιδιαίτερα βαθείς προβληματισμούς.
2018-01-19 07:25:56
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΜΕΙΔΙΑΜΑ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ"
Εξαιρετικό βιβλίο. Η αφήγηση είναι πολύ καλή και ελκύει τον αναγνώστη. Ο συγγραφέας μας μεταφέρει με πολύ όμορφο τρόπο στην Αρχαία Ελλάδα, όπου εξελίσσεται το έργο και παραθέτει πολλά στοιχεία για την ζωή του Σωκράτη και των αρχαίων Αθηναίων, καθώς και άλλα ιστορικά για τον Πελοποννησιακό Πόλεμο, ο οποίος διαδραματίζεται παράλληλα με την αφήγηση. Ακόμα, διατυπώνονται διαχρονικές φιλοσοφικές ανησυχίες και προβληματισμοί, δίνοντας μια επιπλέον διάσταση στο έργο.
2018-01-19 07:25:46
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΡΕΙΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ "
Πολύ ενδιαφέρον βιβλίο, το οποίο παρουσιάζει πολλά στοιχεία για τρεις σπουδαίους καλλιτέχνες, από έναν αντίστοιχο που έζησε την ίδια περίοδο με αυτούς. Η αφήγηση είναι λιτή και ευχάριστη, ενώ οι φωτογραφίες των έργων των καλλιτεχνών πολύ χρήσιμες και όμορφες.
2017-11-22 11:18:22
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ "
Περίμενα κάτι πολύ καλύτερο αγοράζοντας το βιβλίο. Ειδικότερα, μια πιο εκ των έσω παρουσίαση του Ανδρέα Παπανδρέου καθώς και μια αντικειμενική αξιολόγηση του έργου του. Σε πολλά σημεία είναι εμφανής η εμπάθεια του συγγραφέα προς τον Παπανδρέου και η συνεχής τάση του να τον μειώσει. Παρ\' όλα αυτά, αντλούνται σημαντικά στοιχεία για τα -πολλά- λάθη της πολιτικής του Ανδρέα, τις απόψεις του και τις ιστορικές -πολιτικά- στιγμές του.
2017-11-22 01:54:30
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΝΟΥΒΕΛΑ"
Πολύ όμορφο έργο του Τσβάιχ, ομολογώ πως με τράβηξε και το διάβασα σε ένα απόγευμα, ενώ γενικά δεν προτιμώ λογοτεχνικά έργα. Η αφήγηση είναι εξαιρετική, η ανάγνωση ευχάριστη και τα στοιχεία που παρουσιάζονται ενδιαφέροντα.
2017-11-16 09:11:08
Σχόλιο για το βιβλίο "ΟΔΕΥΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ"
Πολύ ενδιαφέρον βιβλίο το οποίο αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων έργων του συγγραφέα. Αναδεικνύεται ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός αλλά και η σύγχρονη ελληνική σκέψη. Μοναδικό μειονέκτημα αποτελεί η επανάληψη αρκετών θέσεων από τα προηγούμενα έργα, πράγμα που όμως από την άλλη καθιστά το έργο αυτό αυτοτελές στην ανάγνωση.
2017-11-16 09:10:52
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ "
Εξαιρετικό έργο από τον εθνικό ποιητή της Πορτογαλίας. Μέσα σε αυτό αναπτύσσονται ερωτήματα και ανησυχίες που απασχολούν τον καθένα μας, ενώ παράλληλα εμφανίζονται στοιχεία της -τόσο διαφορετικής- ψυχοσύνθεσης του συγγραφέα.
2017-11-16 09:10:32
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ"
Κλασσικό έργο, το οποίο δίνει πολλές συμβουλές για τακτική και στρατηγική, οι οποίες εύκολα μεταφέρονται και στην καθημερινότητα μας. Παρ\' όλα αυτά, το βρήκα κάπως βαρετό και μονότονο από ένα σημείο και έπειτα. Υπάρχουν άλλα βιβλία, πιο σύγχρονα, που μπορούν να δώσουν πιο συμβατές με τα δεδομένα τις εποχής συμβουλές. Αποτελεί, σε κάθε περίπτωση, ένα έργο κινεζικής παράδοσης και φιλοσοφίας που προσφέρει πραγματάκια.
2017-11-14 23:07:57
Σχόλιο για το βιβλίο "ΓΚΕΜΜΑ"
Πόνημα υψηλού στοχαστικού περιεχομένου. Η προσέγγιση του Λιαντίνη σε καίρια ζητήματα της ανθρώπινης φύσης πραγματοποιείται με τεράστια ευρύτητα και στιβαρή επιχειρηματολογία. Το έργο ξεχειλίζει από μεστότητα, αξιοπρέπεια στην προσέγγιση των πραγμάτων, φέρνει τον αναγνώστη αντιμέτωπο με προσωπικούς "δαίμονες" και αποκαλύπτει μεγάλες αλήθειες.
2017-11-11 19:16:41
Σχόλιο για το βιβλίο "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ "
Ο συγγραφέας στο βιβλίο αυτό πραγματεύεται ένα ύψιστο φαινόμενο, αυτό της Δημοκρατίας. Ξεκινάει παρουσιάζοντας το σύστημα διακυβέρνησης της Ελβετίας το οποίο βασίστηκε στην αρχαία Αθηναϊκή Δημοκρατία. Η σκέψεις του και η ομολογουμένως μεγάλη έρευνα του, αναπτύσσονται με έναν ιδιαίτερο τρόπο ο οποίος με έκανε να τελειώσω το βιβλίο σε λιγότερο από 2 μέρες, όντας πλήρως μαγνητισμένος από το περιεχόμενο. Οι συχνές και επιτυχημένες παρομοιώσεις και παραλληλισμοί, η πληθώρα ιστορικών παρατηρήσεων και φιλοσοφικών πληροφοριών, τα τέσσερα τρίπτυχα που αναπτύσσονται σε ένα σύστημα και η εκτενής ανάλυση των εννοιών των λέξεων που χρησιμοποιούνται κατά κόρον στην πολιτική σκηνή του σήμερα, απογυμνώνουν την σημερινή κατάσταση και αποκαλύπτουν την μεγάλη πλάνη της εποχής μας που εντοπίζεται στην αλλοίωση της έννοιας της Δημοκρατίας και την εξίσωση της με τον κοινοβουλευτισμό. Εξαιρετικό βιβλίο, το οποίο παρουσιάζει έντονη ποιητικότητα και αποκαλύπτει αλήθειες.
2017-10-23 16:22:52
Σχόλιο για το βιβλίο "ΜΙΚΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ"
Εξαιρετικό βιβλίο, πραγματικά απίστευτο. Στην αρχή, επικρατεί ένας προβληματισμός σχετικά με το πως είναι δυνατόν ένα βιβλίο 350 σελίδων να καλύψει όλη την ανθρώπινη ιστορία. Καθώς προχωράει η ανάγνωση, ο προβληματισμός αυτός δίνει την θέση σε ενθουσιασμό και εθισμό στο βιβλίο. Καλύπτει όλα τις εποχές, σε όλο σχεδόν τον πλανήτη, χωρίς να είναι ούτε στο ελάχιστο κουραστικό ή δύσκολο με περιττές έννοιες, ονόματα, χρονολογίες και γεγονότα. Η συγκριτική παράθεση διαφόρων ιστορικών γεγονότων και τα σχόλια πάνω σε αυτά, εξηγούν το πως εξελίχθηκαν οι τέχνες, οι γλώσσες, η επιστήμη, το εμπόριο κ.α. μέχρι και σήμερα.
2017-10-21 11:22:09
Σχόλιο για το βιβλίο "ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ "
Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια πληρέστατη παρουσίαση της ζωής του Δημήτρη Λιαντίνη. Ακολουθεί τον κορυφαίο αυτόν Έλληνα στοχαστή από τα πρώτα του σχολικά χρόνια, μέχρι το τέλος στον Ταΰγετο. Η αλληλογραφία του Λιαντίνη με τον δίδυμο αδερφό του, τον Φάνη, τον Μίλτο, την Αμαλία κ.α, καθώς και το φωτογραφικό υλικό, κάνει άμεση την επαφή του αναγνώστη με αυτόν. Αναδεικνύεται η πορεία εξέλιξης της σκέψης του στα χρόνια, η αλλαγή στα πιστεύω του, τα πάθη, οι προβληματισμοί και τέλος η αιτία που τον οδηγεί να επιλέξει το τέλος του.
Προσωπικά, αντιλήφθηκα το βιβλίο ως δύο διαφορετικά μέρη. Ένα μέχρι το τέλος του Λ. και ένα που αφορά τις έρευνες και τέλος την εύρεση του σκελετού του. Το δεύτερο αποτελεί παράθεση διαφόρων γεγονότων και δεν περιλαμβάνει στοιχεία της σκέψης του. Είναι όμως απαραίτητο για μια τέτοια μελέτη της ζωής του και της επιρροής του.
Παρ' ότι -όπως αναφέρθηκε και πριν- προσφέρει μια πλούσια γνωριμία με την ζωή του Λ. , αποτελεί μια πολύ καλή μεν, εισαγωγή δε στο έργο του. Αξίζει να διαβαστεί από όλους και να αποτελέσει -για όσους έρχονται σε πρώτη φορά επαφή με το φαινόμενο Λιαντίνης- αφορμή για να καταπιαστούν με τα προσωπικά έργα του στοχαστή. Οι αλήθειες που περιλαμβάνονται στα βιβλία του και ο τρόπος με τον οποίο αυτές παρουσιάζονται είναι μοναδικός.
2017-10-21 11:21:54
Σχόλιο για το βιβλίο "ΙΔΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ"
Εξαιρετικό έργο από έναν τεράστιο σύγχρονο φιλόσοφο. Κλασσικός Νίτσε, στο τελευταίο του βιβλίου όπου κάνει μια ανασκόπηση στο έργο, στις ιδέες και τον χαρακτήρα του καθώς και στις προσωπικότητες που τον επηρέασαν. Όχι το πιο εύκολο βιβλίο ως προς την ανάγνωση, απαιτεί συγκέντρωση, ανταμείβοντας όμως στο τέλος τον αναγνώστη.
2017-10-21 11:21:16
Σχόλιο για το βιβλίο "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ"
Απλό στην γραφή του και στην παρουσίαση των εννοιών, το βιβλίο αυτό δεν απαιτεί γνώσεις οικονομικών από τον αναγνώστη. Ο συγγραφέας παρουσιάζει κατά σειρά, με κατατοπιστικά παραδείγματα τις ιδέες του καταφέρνει να καταρρίψει διάφορους αστικούς μύθους που αφορούν το οικονομικό και πολιτικό σκηνικό. Αν και γράφτηκε το 1946, αποτελεί ακόμα και σήμερα ένα σημαντικό "μάθημα" για κάθε άνθρωπο, είτε ενδιαφέρεται είτε όχι για το αντικείμενο.
2017-10-21 11:21:02
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΗΓΕΜΟΝΑΣ"
Ο Ηγεμόνας αποτελεί το πιο γνωστό έργο του Νικκόλο Μακιαβέλλι. Στην παρούσα έκδοση, η εισαγωγή μεταφέρει τον αναγνώστη στην εποχή όπου διαδραματίστηκαν τα όσα περιγράφει ο συγγραφέας. Προσωπική μου γνώμη είναι πως θα μπορούσε να ήταν ακόμα πιο πλούσια και να παρουσίαζε επιπλέον πληροφορίες. Όσον αφορά το κείμενο, σε ορισμένες -λίγες- περιπτώσεις απουσιάζει η αλληλουχία, πράγμα που οφείλεται στην δυσκολία που παρουσιάζει η μετάφραση και το αναφέρει η κ. Κασωτάκη που μετέφραση το κείμενο. Το έργο ξεκινά με την επιστολή του Μακιαβέλλι προς το Λαυρέντιο των Μεδίκων, συνεχίζει με την πλήρη ανάπτυξη των ιδεών του ως προς την διοίκηση των λαών και τελειώνει με την επιστολή στο Φραγκίσκο Βεττόρι. Στο κείμενο γίνεται αναφορά σε πολλά γεγονότα που συνέβησαν εκείνη την εποχή στην Ιταλία, τα οποία αναπτύσσονται στις πολύ χρήσιμες για την ανάγνωση παραπομπές.
2017-10-21 11:20:43
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΣΚΗΤΙΚΗ (ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ) "
Εξαιρετική η εκσυγχρονισμένη έκδοση για αυτό το μεγάλο έργο. Η ποιότητα του χαρτιού και του εξωφύλλου, καθώς και η μορφή και η γραμματοσειρά του κειμένου, καθιστούν ευχάριστη την εμπειρία της ανάγνωσης. Το σημείωμα του εκδότη και η εισαγωγή του Kimon Friar στην αρχή του βιβλίου, φέρνουν τον αναγνώστη σε γνωριμία με το έργο και την ζωή του Καζαντζάκη καθώς και τον λόγο που τον οδήγησε στην συγγραφή της Ασκητικής. Οι υποσημειώσεις σε κάθε σελίδα, με παραπομπές και επεξηγήσεις βοηθούν στην καλύτερη κατανόηση του κειμένου και δίνουν υλικό για περαιτέρω αναζήτηση.
Το έργο είναι θαυμάσιο, μεστό και πλούσιο σε φιλοσοφικές ιδέες αποτυπωμένες με ποιητική διάθεση. Ο Καζαντζάκης φέρνει τον αναγνώστη απέναντι στο χρέος που έχει στον εαυτό του και τους γύρω του και τον καθοδηγεί για το πως θα εξυψώσει τις σχέσεις τους με την φύση, την ζωή και τον θάνατο. Το επίμετρο έρχεται να προσφέρει επιπλέον πληροφορίες, σχόλια και γλωσσολογική ανάλυση της Ασκητικής.
2017-10-21 11:20:30

Βρείτε μας στο...

Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS