Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Σχόλια Αναγνώστη: Γρηγόρης Αυξεντίου

Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΑΝΟΔΟΣ ΚΑΙ Η ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)"
Άρτι αναγνωσθέν.Πολύ αξιόλογο βιβλίο για τους βυζαντινούς μας προγόνους.Προς τιμήν της η συγγραφέας σε πολλά σημεία υπερασπιζεται το Βυζάντιο απέναντι στα ψέματα των διαφωτιστών,τα οποία επηρέασαν και μεταγενέστερους ιστορικούς. Δεν το περίμενα αυτό.Δεν είναι μια γενική ιστορία της Αυτοκρατορίας με χρονολογική σειρά,αλλά μια ικανοποιητική εξέταση επί μέρους θεμάτων . Αξίζει να διαβαστεί το έργο αυτό.
2021-07-25 12:52:41
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"
Άρτι ολοκληρωθέν.Μικρό,αλλά επαρκές για το θέμα που πραγματεύεται και πολύ ευχάριστο στην ανάγνωση το έργο αυτό του κορυφαίου βυζαντινολόγου Ράνσιμαν.Συνέβη κάτι παράδοξο στη βυζαντινή Ιστορία.Η πολιτική παρακμή και γεωγραφική συρρίκνωση μετά το 1204 συνοδεύτηκε με μια ανεπανάληπτη πνευματική ακτινοβολία.Τα γράμματα,οι τέχνες και οι επιστήμες άνθισαν. Ποιόν να πρωτοαναφέρει κανεις ,πραγματικά;Ο ανώτερος ελληνικός πολιτισμός,που διαφυλάχθηκε με προσοχή στο Βυζάντιο, επηρέασε καθοριστικά την Αναγέννηση.Αυτο ειναι αδιαμφισβήτητο.Το κόμπλεξ των διαφωτιστών για το Βυζάντιο,που επηρέασε και πολλούς Έλληνες αργότερα, δεν ερείδεται στην Ιστορία.
2021-07-18 11:57:13
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΙΔΑΝ ΟΙ ΑΡΑΒΕΣ"
Άρτι περαιωθέν. Πολύ ωραίο και ευχάριστο βιβλίο. Η συγγραφέας ασχολείται διεξοδικά με το πως είδαν οι άραβες το Βυζάντιο στο πέρασμα των αιώνων .Οι 2 πλευρές βρίσκονταν σε μια διαλεκτικά συγκροτημένη αλληλοσυσχέτιση.Ιδιαιτερη αξία έχει η παραδοχή των αράβων πως οι βυζαντινοί διεσωσαν την αρχαία ελληνική σοφια,κάτι που αναιρεί τους ισχυρισμούς για δήθεν 《σκοταδιστικό》 Βυζάντιο. Σίγουρα θα αρέσει το έργο αυτό σε κάθε φιλίστορα και σε κάθε φιλομαθή.
2021-07-14 18:37:18
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ "
Υπέροχο βιβλίο. Το διάβασα απνευστί εξαιτίας της συνθετικής ικανότητας και του γλαφυρού λόγου του συγγραφέα,αλλά και λόγω της αγάπης του αειμνήστου Καργάκου για την υπερχιλιετή Αυτοκρατορία του μεσαιωνικού Ελληνισμού.
2021-07-05 17:55:25
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ "
Σπουδαίο βιβλίο. Ο Ρανσιμαν μελέτησε διεξοδικά τις πηγές και δημιούργησε τη δική του Ιστορία για την Άλωση της Πόλης,την οποία διακρίνει (εκτός από τον σεβασμό στα ιστορικά γεγονότα) η χάρη ενός λογοτεχνικού κειμένου.Το τραγικό αυτό γεγονός διερευνάται σχολαστικά. Αξίζει να διαβαστεί αυτό το βιβλίο.
2021-06-21 14:19:00
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΡΔΗΝ ΤΕΥΧΟΣ 51 - ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2004 "
Καταπληκτικό τεύχος του κορυφαίου ελληνικού περιοδικού. Κείμενα των Κορδάτου,Μεταλληνού,Σβορώνου,Καραμπελιά, Ράνσιμαν και άλλων για την Άλωση του 1204 και τις επιπτώσεις της,που εκτείνονται μέχρι τις μέρες μας.Πρόκειται για μια σύνθετη πνευματική εργασία υψηλού επιπέδου.
2021-06-17 19:03:29
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ 1204 ΚΑΙ Η ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΩΤΕΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)"
Άρτι ολοκληρωθέν.Εξαιρετικό βιβλίο-σταθμός,που καταδεικνύει πειστικά πως αφετηρία για τη διαμόρφωση του νεώτερου Ελληνισμού αποτέλεσε η περίοδος ανάμεσα στο 1071 και τον 14ο αιώνα. Παράλληλα, ο Καραμπελιάς επιβεβαιώνει πως το Βυζάντιο υπήρξε έκφραση της ορθόδοξης πνευματικότητας,συνεχιστής του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και πρωτοπόρο στην 《Αναγέννηση 》 των νέων χρόνων. Η υποτίμηση του Βυζαντίου ως δήθεν σκοταδιστικού και θεοκρατικού (η οποία δυστυχώς παρέσυρε και κάποιους Ελληνες) δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Κάτι που είναι πρωτότυπο και μου άρεσε στο βιβλίο αυτό είναι πως παρατίθεται και μια 《Ιστορία των Ιδεών 》.Παρακολουθούμε τις φιλοσοφικές,θεολογικές και πολιτικές έριδες της υστεροβυζαντινής περιόδου και διαπιστώνουμε το υψηλό πνευματικό επίπεδο των βυζαντινών μας προγόνων.Το εθνομηδενιστικό κατεστημένο της διανόησης που κυριαρχεί αγνόησε αυτό το σπουδαίο έργο .Επειδή έχω γνωρίσει όμως τον συγγραφέα,μπορώ να πω πως δε δίνει σημασία. Προτείνω ανεπιφύλακτα το βιβλίο αυτό .
2021-06-15 12:06:13
Σχόλιο για το βιβλίο "ΙΩΑΝΝΗΣ Γ' ΒΑΤΑΤΖΗΣ "
Άρτι αναγνωσθέν.Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη αυτό το ιστορικό έργο.Ο Ιωάννης Βατάτζης υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους βυζαντινούς αυτοκράτορες,κυριολεκτικά μια μεσσιανική προσωπικότητα.Το 1204 πραγματοποιήθηκε η Άλωση της Πόλης από τους Λατίνους.Η Αυτοκρατορία της Νίκαιας έθεσε ως πρωταρχικό στόχο την ανακατάληψη της Βασιλεύουσας και την εκδίωξη των Λατίνων.Ο Βατάτζης βασίλευσε από το 1222 μέχρι το 1254.Ήταν υπόδειγμα ηγεμόνα με τη φιλανθρωπία του,την πραότητά του,τη μόρφωσή του και τις αδιαμφισβήτητες οργανωτικές,στρατιωτικές και διπλωματικές του ικανότητες.Η περήφανη και λεβέντικη επιστολή του στον Πάπα Γρηγόριο Θ\' ήταν ανεπανάληπτη.Η αξία του αναγνωρίζεται από όλους τους ιστορικούς,ακόμα και από τον μαρξιστή Κορδάτο.Δίκαια η Ορθόδοξη Εκκλησία τον τιμά ως άγιο.
2021-05-30 12:03:15
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ... Ω ΣΥΡΙΑ"
Άρτι ολοκληρωθεν.Πρόκειται για ένα μεγάλο βιβλίο της εποχής μας,που αποκάλυψε τι συμβαίνει στη Συρία από το 2011.Πρόκειται για ιμπεριαλιστική επέμβαση με το πρόσχημα του ανθρωπισμού (όπως στη Σερβία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν κλπ) και όχι για εμφύλιο πόλεμο .Ψέμα είναι και ο ισχυρισμός πως επρόκειτο για την 《αραβική Ανοιξη》.Μισθοφόροι τζιχαντιστες από 85 χώρες, εκπαιδευμένοι στην Τουρκία,διέπραξαν ανήκουστες φρικαλεοτητες σε βάρος των ντόπιων.Αποκεφαλισμούς,ακρωτηριασμούς,βιασμούς κλπ.Την επίθεση ενορχήστρωσαν και εξόπλισαν τα μοναρχοφασιστικά καθεστώτα του Κόλπου,σε συνεργασία με την Τουρκία και δυτικές χώρες. Ευτυχώς για την ανθρωπότητα ηττήθηκαν από τον Άξονα της Αντίστασης (Ρωσία, Ιράν, Συριακό στρατό, Χεζμπολάχ και παλαιστινιακές Ταξιαρχίες).Τα δυτικά ΜΜΕ διαστρεβλώνουν την αλήθεια. Το κοσμικό κράτος εκεί υποστηρίζει την ανεξιθρησκεία,τον κοινοβουλευτισμο, την παιδεία και τις τέχνες. Συγκινητικοι είναι οι μακραίωνοι ιστορικοί και θρησκευτικοί δεσμοί με την Ελλάδα.
2021-05-23 13:31:44
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΟΥ 1821 "
Το ακούσαμε κι αυτό....Η Εκκλησία λέει πολέμησε την Επανάσταση του 1821...Μην αγοράζετε τέτοια βιβλία,είναι γεμάτα ψέμματα και ανακρίβειες.Οι Ελληνες κληρικοί έδωσαν ολο τους το είναι για την πατρίδα μας και στα 400 χρόνια σκλαβιάς και στο τρισένδοξο 1821.Αμέτρητοι ιερωμένοι βρήκαν φριχτό θανατο για την Ελλάδα.Τους αξίζει σεβασμός.
2021-05-17 16:39:23
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΦΑΛΜΕΡΑΙΕΡ (ΕΚΔΟΣΗ 2012) "
Άρτι ολοκληρωθέν. Ήμουν υποψιασμένος ότι ο μεγάλος μας ιστορικός γελοιοποιεί τις επιστημονικοφανείς ασυναρτησίες του Αυστριακού τυχοδιώκτη, αλλά το έργο αυτό ξεπέρασε τις προσδοκίες μου.Ο Παπαρρηγόπουλος σχολαστικά αποδελτιώνει και αποσαρθρώνει τα φληναφήματα του Φαλμεράιρερ. Ο Αυστριακός, ανάμεσα στα άλλα λάθη του,παραποίησε σκόπιμα κρίσιμες λέξεις των βυζαντινών ιστορικών.Τι κρίμα κορυφαίοι ιστορικοί ,όπως οι Παπαρρηγόπουλος,Σβορώνος,Καργάκος να έχουν στιγματιστεί ως εθνικιστές...Κρίμα για τους φοιτητές που δεν τους διαβάζουν.
2021-05-07 23:15:31
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΜΟΥ 11ος - 15ος ΑΙΩΝΑΣ"
Άρτι ολοκληρωθέν.Σπουδαίο βιβλίο,το οποίο εξηγεί την απώλεια της Μικράς Ασίας για το Βυζάντιο και τις οδυνηρές της επιπτώσεις.Η μάχη του Μαντζικέρτ το 1071 ήταν καθοριστική για τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία, καθώς τότε ξεκίνησε η κατάληψη εδαφών από τις διάφορες φυλές Τούρκων.4 αιώνες αργότερα η Μικρά Ασία θα ενοποιηθεί πολιτικά υπό Οθωμανική διοίκηση. Η απώλεια των εδαφών αυτών μετέτρεψε την Αυτοκρατορία σε μικρό κράτος που έδινε αγώνα επιβίωσης. Αυτό γιατί το οικονομικό,θρησκευτικό και πολιτιστικό κέντρο βάρους βρισκόταν στην Ανατολή,η οποία ήταν και η κυρία πηγή ανθρώπινου δυναμικού. Σκληρό ήταν το πλήγμα και για την Ορθόδοξη Εκκλησία, που αποδιοργανώθηκε ολοκληρωτικά.Ο Ελληνισμός ολοκλήρωσε τη φάση της επέκτασης προς την Ανατολή, που ξεκίνησε στα ελληνιστικά χρόνια, και επέστρεψε στην κοιτίδα του.Συγκίνηση προκαλεί η επιβίωση μέχρι τις μέρες μας θρύλων για ανάκτηση της Πόλης και της δόξας του Βυζαντίου.
2021-05-06 19:09:35
Σχόλιο για το βιβλίο "ΔΡΟΜΟΣ ΑΝΤΟΧΗΣ"
Το σύντομο αυτό βιβλίο δεν είναι βιογραφία του θρυλικού Τσέχου δρομέα.Ο συγγραφέας εστιάζει σε ορισμένες περιόδους από την τεράστια καριέρα του Ζάτοπεκ.Παρ\'ολα αυτά είναι ένα πολύ ευχάριστο βιβλίο και διαβάζεται απνευστί .Το διακρίνει η ειρωνεία και το χιούμορ απέναντι στο σκληρό κομμουνιστικό καθεστώς. Ο Ζάτοπεκ είναι ένας από τους κορυφαίους δρομείς όλων των εποχών ,αλλά και ένας σπάνιος χαρακτήρας.
2021-04-30 20:25:46
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΑΤΡΙΚΑΙ ΝΟΥΘΕΣΙΑΙ"
Από τα πιο αγαπημένα βιβλια μου το συγκεκριμένο. Δεν πέρασα απλώς τον χρόνο μου διαβάζοντας το,αλλά με στηριξε καθοριστικά σε μια δύσκολη στιγμή της ζωής μου.Δε θα το ξεχάσω ποτέ αυτό.Ο αγιος γέροντας Εφραίμ Φιλοθέης καθοδηγεί με δεκάδες επιστολές τα πνευματικά του παιδιά (και όλους τους χριστιανους) σε παρα πολλούς τομείς της ζωής. Οι επιστολές του έχουν τη χάρη του άγιου Πνεύματος και λειτουργούν καταπραΰντικά στις πονεμένες ψυχές.
2021-04-27 23:40:06
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΗΣ ΚΡΟΝΣΤΑΝΔΗΣ"
Εξαιρετικό βιβλίο,χρησιμότατο βοήθημα για τη μελέτη μιας μαύρης σελίδας στην ιστορία της Σοβιετικής Ένωσης.Οι μπολσεβίκοι έπνιξαν στο αίμα τη γνήσια λαϊκή εξέγερση γιατί δεν ανεχονταν την παραμικρή αμφισβήτηση στην πολιτική τους.Η προπαγάνδα τους μετα συκοφαντησε τους αγωνιστές,που δεν μπορούσαν φυσικά να αντιδράσουν.Κι όμως,η Κρονστανδη αποτελεί σταθμό στην ιστορία των επαναστατικών κινημάτων.
2021-04-15 21:57:04
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΕΙΡΟ"
Σπουδαίο βιβλίο, από τα σημαντικότερα του περασμένου αιώνα.Αναφέρεται στις δίκες της Μόσχας.Αποτελεί μια διαχρονική καταγγελία του σταλινισμού και των εγκλημάτων του.
2021-04-10 14:47:02
Σχόλιο για το βιβλίο "1984 "
Από τα σημαντικότερα βιβλία του 20ου αιώνα,πραγματικά προφητικό.Η ολοκληρωτική κοινωνία που περιγράφει έχει πολλά κοινά στοιχεία με τη δική μας.Μακάρι οι νέοι να διαθέσουν τον ελεύθερο χρόνο τους διαβάζοντας το έργο αυτό του Όργουελ και περιφρονώντας τα παρακμιακά ριάλιτι. Θα ωφεληθούν.
2021-04-06 12:50:38
Σχόλιο για το βιβλίο "ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ"
Γνώρισα τα βιβλία του Ραφαηλίδη πριν 20 χρόνια περίπου, όταν σπούδαζα στη Νομική Αθηνών. Από τα πολλά έργα του που διάβασα αυτό ήταν το αγαπημένο μου. Συνδυάζει τις ιστορικές γνώσεις με το χιούμορ ,κάνοντας πιο ευχάριστη τη μελέτη για
μια πολύπαθη περιοχή του πλανήτη, όπου κυριαρχεί εδώ και δεκαετίες η βία και η δυστυχία.
2021-04-02 23:08:17
Σχόλιο για το βιβλίο "ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗΣ"
Θαυμάσιο βιβλίο,αντάξιο του μεγάλου ασκητή.Τυχερός ο 20ος αιώνας,στον οποίο έζησαν τέτοιοι Πατέρες.Να έχουμε την ευχή του.
2021-03-31 00:42:49
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΗΣ "
Υπέροχο βιβλίο,εκδόθηκε μετά τον θάνατο του συγγραφέα.Πνευματική παρακαταθήκη υψηλής αξίας.Ο Καργάκος στις 344 σελίδες του βιβλίου αποδεικνύει πειστικά την αδιάσπαστη συνέχεια του ελληνικού Έθνους από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Φυσικά οι Έλληνες ήρθαν σε επαφή με άλλους λαούς,δεν αφομοιωθηκαν όμως.Απαντα με νηφάλιο λόγο στους εθνοαποδομητες ιστορικούς που παραχαρασσουν την ιστορία με επιστημονικοφανεις θεωρίες για 《εθνικούς μύθους》.Συχνά προκαλούν θυμηδια με τις απόψεις τους (πχ ο《συνωστισμός》 στην προκυμαία της Σμύρνης).Η επίθεση εναντίον της Ιστορίας, της
γλώσσας και της παράδοσής μας στοχεύει στην αποσάρθρωση της εθνικής μας ταυτότητας και την εξάλειψη του αντιστασιακου χαρακτηρα του νεώτερου Ελληνισμού.Ετσι όμως θα μεταβληθουμε σε παρασιτική απόφυση της Δύσης.Σχετικα με αυτούς που ισχυρίζονται ότι το ελληνικό Έθνος προέκυψε εξαιτίας του Διαφωτισμού, απαντούν οι 123 εξεγέρσεις εναντίον των Οθωμανών κατά την Τουρκοκρατία και οι ίδιοι οι αγωνιστές του \'21 που διαφυλαξαν την ελληνικότητά τους.
2021-03-22 16:18:32
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΙΜΗ ΣΤΟ 21 "
Εξαιρετικό βιβλίο.Μικρό και περιεκτικό. Προέκυψε ως αντίδραση στην προσπάθεια κάποιων
να διαστρεβλώσουν την Ιστορία απαξιώνοντας τους ήρωές μας,εξωραίζοντας την επαχθεστατη σκλαβιά στους Οθωμανούς και αναμασώντας τα δοκησίσοφα ανιστορικά συμπεράσματα του Φαλμεραυρερ σχετικά με την καταγωγή των Ελλήνων . Μακάρι να διαβαστεί από πολλούς Έλληνες ,ώστε να τιμηθεί η επέτειος των 200 χρονων από την Επανάσταση όπως πρέπει.
2021-03-16 20:51:29
Σχόλιο για το βιβλίο "ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΚΟΝΤΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ"
Το βιβλίο αυτό αξίζει τα λεφτά του.Ελειπε από την ελληνική βιβλιογραφία για το τρέξιμο .Λειτουργεί σαν ένας προπονητής και άνετα μπορεί να καθοδηγήσει έναν δρομέα για υψηλές επιδόσεις με τα εκπληκτικά προγράμματα που περιλαμβάνει. Πολυ χρήσιμα είναι και τα κεφάλαια για τη διατροφή, την ανάλυση των προπονήσεων και τον εξοπλισμό .Περιλαμβάνει επίσης εκατοντάδες φωτογραφίες για ενδυνάμωση και προληψη τραυματισμών.Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε κάθε δρομέα.
2021-03-14 09:43:52
Σχόλιο για το βιβλίο "ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ (ΕΚΤΟΣ ΤΟΜΟΣ) "
Μόλις τελείωσα τον εν λόγω τόμο. Είναι ένα εξαιρετικό συλλογικό έργο, το οποίο ρίχνει φως σε μια κρίσιμη περίοδο για το ελληνικό Έθνος.Οι Έλληνες ,παρά τη μακρά υποταγή τους στην κοσμοκράτειρα Ρώμη ,διατήρησαν την ιδιοπροσωπία τους μέχρι τη δημιουργία του ανατολικού ρωμαϊκού κράτους,στο οποίο κυριάρχησαν σε όλη τη διάρκεια της ύπαρξής του.Μου έκαναν εντύπωση 3 πράγματα :
1.Η φοβερή λεηλασία που υπέστη ο ελληνισμός από τους νικητές Ρωμαίους.Στην κυρίως Ελλάδα,τη Μεγαλη Ελλαδα, τη.Μ.Ασια και αλλού οι νικητές έκλεψαν αγάλματα, βιβλιοθήκες,πολύτιμα μεταλλα, αφιερώματα,ανθρώπους ,έργα τέχνης κλπ.Η ελίτ της Ρώμης είχε ανησυχήσει κάποτε γιατί ο λαός εκεί έβλεπε με φόβο και συστολή τις ελληνικές δημιουργίες.
2.Το κίνημα της δεύτερης Σοφιστικης (μια έμμεση 《αντίσταση》 στη Ρωμη),που προήλθε από
τη λογοτεχνία, αλλά είχε επίδραση και σε άλλους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας.Μειονεκτημα της με μακραίωνες συνέπειες ήταν η διάσταση ανάμεσα στη γλώσσα του λαού και των συγγραφέων.
3.Η υπέροχη συνάντηση Ελληνισμού και Χριστιανισμού,τη σημασία της οποίας είχε προβλέψει ο Γλυκύτατος Θεάνθρωπος στο Κατά Ιωαννην Ευαγγέλιο.
2021-02-28 17:19:04
Σχόλιο για το βιβλίο "ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ "
Διάβασα το βιβλίο αυτό προς τιμήν του μεγαλομάρτυρα του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα και παντοτινού συμβόλου φιλοπατρίας,Μπόμπι Σαντς.Είναι μια σπαρακτική κραυγή για δικαιοσύνη ·τόσο για την πολύπαθη Β.Ιρλανδία, όσο και για τους φυλακισμένους αγωνιστές του IRA.Η κυβέρνηση Θάτσερ οδήγησε στον θάνατο τον Μπόμπι και άλλους 9 συντρόφους του προκαλώντας παγκόσμια κατακραυγή.Το μαρτύριο αυτών των παιδιών ,όμως ,δεν πήγε χαμένο.
2021-01-28 19:16:08
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΡΗΣ, Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΑΤΑΚΤΩΝ "
Διάβασα παλαιότερα το βιβλίο αυτό.Μου άρεσε πολύ.Κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη ως το τέλος. Ιδιαίτερα μου άρεσε πως ο Χαριτοπουλος παρουσίασε με ενάργεια το γενικότερο πλαίσιο της εποχής.Φοβάμαι όμως προσπαθησε να εξιδανικευσει τη μορφή του Άρη.Πχ πιστεύω πως ευθυνοταν ο Άρης για την αιματηρή διάλυση του 5/42,όπως και για κάποια άλλα περιστατικά στην ίδια περιοχή.Η στάση του ΚΚΕ ήταν η βασική αιτία του χαμού του Βελουχιώτη και η 《αποκατάστασή 》του τόσες δεκαετίες μετά προκαλεί θυμηδία.
2021-01-23 21:39:13
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ "
Μόλις το ολοκλήρωσα.Θαυμάσιο βιβλίο,που συμπλήρωσε τις γνώσεις μου για την αρχαιότητα.Οι συγγραφείς με ευχάριστο και καθόλου κουραστικό τρόπο παρακολουθούν τις εξελίξεις από τον 8ο αιώνα πΧ μέχρι την οριστική διάσπαση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας σε ανατολικό και δυτικό τμήμα στους τομείς της πολιτικής, του πολέμου και του πολιτισμού.Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα βρήκα τα κεφάλαια για τον θρησκευτικό συγκρητισμό και για την σταδιακή κυριαρχία της Ρώμης σε όλη τη Μεσόγειο.
2021-01-05 17:30:58
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΔΙΓΛΩΣΣΗ ΕΚΔΟΣΗ)"
Μόλις ολοκλήρωσα το βιβλίο αυτό του πρώην Υπουργού Μάρτη.Είναι ένα σπουδαίο βιβλίο που καταδεικνύει την ελληνικότητα της Μακεδονίας, καθώς και την ιλαροτραγικη προσπάθεια των γειτόνων μας να σφετεριστούν την Ιστορία της.Οι πηγές που παραθέτει ο συγγραφέας είναι πάμπολλες . Δεν είναι μόνο οι αρχαίοι συγγραφείς.Είναι και οι επιγραφές,τα νομίσματα,οι αγιογραφίες κλπ.Η ελληνικότητα της Μακεδονίας επιβεβαιώνεται επίσης από Προφήτες της Π.Διαθήκης,καθώς και από αναφορές στο εβραϊκό Ταλμούδ και σε Εβραίους ιστορικούς.Δυστυχώς, το κράτος των Σκοπίων που ιδρύθηκε το 1944,συστηματικά (με τρόπους που εκτίθενται ) διαστρεβλώνει την Ιστορία επιδιωκοντας τη δημιουργία ενός πλαστού παρελθόντος, το οποίο θα στηρίξει την αλυτρωτική πολιτική του.Τα ιστορικά γεγονότα, όμως, βροντοφωναζουν την αλήθεια. Η μεθοδική
προπαγάνδα δεκαετιών δεν έχει ως θύμα μόνο τον συμπαθέστατο λαό των Σκοπίων (έχω ταξιδέψει εκεί ),αλλά και καλοπροαιρετους μελετητές της Ιστοριας σε όλο τον κόσμο.Ομως,《αγει προς φως την αλήθειαν χρονος》.
2020-12-27 12:38:15
Σχόλιο για το βιβλίο "ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ "
Μόλις τελείωσα το βιβλίο αυτό.Δεν το θεωρώ κάτι εξαιρετικό.Δεν είναι τα αρκετά ορθογραφικά λάθη που με ξενίζουν,αλλά κάποια αυθαίρετα και ανιστορικά συμπεράσματα του συγγραφέα.Είναι γνώρισμα των μαρξιστών συγγραφέων να προσπαθούν να εξηγησουν την πραγματικότητα με βάση τη θεωρία του Μαρξ,πρεπει όμως να υπαρχει σεβασμός στα ιστορικά γεγονοτα.Πχ η αποψη ότι ο χριστιανισμός ήταν ο κομμουνισμός του ρωμαϊκού προλεταριάτου δεν είναι σωστή.Επίσης,είναι σαφές ότι η διδασκαλία του Χριστού δεν ήταν αντιθρησκευτικη.Αξίζει στο βιβλίο η καταγραφή των σημαντικοτερων κοινωνικών αγώνων της αρχαιότητας.
2020-12-25 10:59:03
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΡΔΗΝ, ΤΕΥΧΟΣ 113, ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ - ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2018 "
Διαβάζω το τεύχος αυτό του Άρδην (του κορυφαίου ελληνικού περιοδικού,κατά τη γνώμη μου).Περιέχει ένα θαυμάσιο αφιέρωμα στον Μεγαλέξανδρο με κείμενα του Σ.Καργάκου,του Γ.Κοντογιώργη,του Κ.Παπαιωάννου κλπ.Όλα τα τεύχη του Άρδην, εκτός από τα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας, περιέχουν και διάφορα,πολύ κατατοπιστικά αφιερώματα.
2020-11-28 22:48:30
Σχόλιο για το βιβλίο "ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Ι-ΙΙ (ΕΠΙΤΟΜΟ-ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)"
Τέλειωσα μόλις το αριστούργημα αυτό και είμαι ενθουσιασμένος.Πρόκειται για ένα κομψοτέχνημα,μια διαφήμιση του γραπτού λόγου.Έχει την πρωτοτυπία και την πληρότητα επιστημονικής διατριβης,τη χάρη των μεγάλων λογοτεχνικών έργων και μια καταπληκτική μετάφραση από τον Ρένο Αποστολίδη.Είναι ,αναμφίβολα,το καλύτερο έργο που γράφτηκε για τον Μεγαλέξανδρο.Ο Μ.Αλέξανδρος σε ηλικία 25 ετών κατέλυσε την κυριαρχία του αχανούς περσικού κράτους και αργότερα έφτασε ως τον Ινδό Ποταμό.Η εισβολή του στην Ασία φυσικά δεν ήταν ιμπεριαλιστική,αλλά ένας δίκαιος αμυντικός πόλεμος.Άλλώστε,σεβάστηκε τις θρησκείες και τις παραδόσεις των λαών που συνάντησε στην κοσμοιστορική πορεία του και φέρθηκε με ευγένεια σε αυτούς.Αξίζει να σημειωθεί πως το όνομά του αναφέρεται στα ιερά κείμενα και των 3 μεγάλων μονοθειστικών θρησκειών.Η μεγάλη του προσφορά έγκειται στο ότι έδωσε διέξοδο στην ενεργητικότητα του ελληνισμού,που αναλωνόταν μέχρι τότε σε ατέρμονες μάχες στον περιορισμένο ελλαδικό χώρο,καθώς και ότι μετέδωσε τον ελληνικό πολιτισμό σε μια τεράστια έκταση ενοποιώντας την ουσιαστικά.Η ενοποίηση αυτή (με την πρόσληψη του ελληνικού πολιτισμού) προετοίμασε το έδαφος,ώστε 3 αιώνες μετά να κηρυχτεί το Ευαγγέλιο.Η αξία
του Μ.Αλέξανδρου επιβεβαιώνεται και από το ότι πλήθος σπουδαίων λαών τον ενέταξε τιμητικά στην παράδοσή τους
2020-11-27 23:46:50

Βρείτε μας στο...

Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS