Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Σχόλια Αναγνώστη: Γρηγόρης Αυξεντίου

Σχόλιο για το βιβλίο "ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΑΠΑΝΤΑ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ) "
Άρτι ολοκληρωθέν.Σπουδαίο έργο. Τα Απομνημονεύματα του Κολοκοτρώνη, της δόξας του νεώτερου Ελληνισμού, προξενούν στον αναγνώστη (200 χρόνια μετά την Εθνεγερσία του 1821) ευγνωμοσύνη, θαυμασμό και περηφάνια για τον Γέρο του Μοριά. Τσάκισε μια τεράστια και βάρβαρη αυτοκρατορία για να μας χαρίσει την Ελευθερία. Οι μάγκικες,《γηπεδικές》απαντήσεις του στον Ιμπραήμ ήταν εξαιρετικές.Ο Θοδωράκης ήταν ένθεος και είχε πυκνή μυστηριακή ζωή με προσευχή, νηστεία κλπ.Το διάβασμα του τόμου αυτού μπορεί να συμπληρωθεί με την παρακολούθηση μιας πολύ αξιόλογης τηλεοπτικής εκπομπής του Δ.Νατσιου στο 4Ε,όπου ο αείμνηστος Καργάκος μιλά για το τρισένδοξο 1821.
2022-11-16 20:45:18
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΡΔΗΝ, ΤΕΥΧΟΣ 84, ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2011 "
Άρτι περαιωθέν. Παλιό τεύχος που αντέκρουε τους τραγελαφικούς ισχυρισμούς μιας τηλεοπτικής εκπομπής πως δεν υπήρχε Ελληνικό Έθνος πριν την Επανάσταση του 1821.Τα κείμενα είναι εξαιρετικά, όπως και όλη η εκδοτική προσπάθεια του χώρου αυτού.Βέβαια λυπηθήκαμε για τη συμπόρευσή του με την κυβέρνηση στα ζητήματα της πανδημίας και του πολέμου στην Ουκρανία.
2022-11-08 22:15:04
Σχόλιο για το βιβλίο "ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ (ΤΕΤΡΑΤΟΜΟ)"
Άρτι αναγνωσθέν. Σημαντικό έργο για την τρισένδοξη Επανάσταση του 1821 από κάποιον που συμμετείχε ενεργά σε αυτή. Ο Μεσολογγίτης Τρικούπης έγραψε την Ιστορία του πολλά χρόνια μετά τον Αγώνα. Δυστυχώς, δεν είναι απόλυτα αμερόληπτος. Απουσιάζει παντελώς η κριτική στον ραδιούργο Μαυροκορδάτο, προφανώς εξαιτίας του ότι ο συγγραφέας παντρεύτηκε την αδερφή του.Πολύ άσχημος είναι ο υπαινιγμός του Τρικούπη ,ότι ο Θ.Κολοκοτρώνης κέρδισε χρήματα στη διάρκεια του Αγώνα.Τέλος ,πολύ ενοχλητική είναι η εκτεταμένη και άδικη κριτική στον Καποδίστρια.
2022-10-16 17:00:43
Σχόλιο για το βιβλίο "ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ - ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)"
Άρτι αναγνωσθέν. Απογοητεύτηκα βαθιά διαβάζοντας το έργο αυτό από την εμπάθεια του συγγραφέα για τους Έλληνες, καθώς και από τη διαστρέβλωση της Ιστορίας που πραγματοποίησε.Το έργο αυτό γράφτηκε πολλά χρόνια μετά τον Αγώνα και τον ανταγωνισμό των ξενικών κομμάτων στην Ελλάδα.Ο Finlay υπερασπιζεται με πάθος την πατρίδα του και κατηγορεί όποιον στράφηκε εναντίον της. Χαρακτηρίζει τους Φιλικούς ως ανίκανους και ραδιούργους τυχοδιώκτες.Αποκαλεί τον Δ.Υψηλάντη χαζό. Τον Κολοκοτρώνη αποκαλεί πανούργο,αρχικλέφτη, θηριώδη,φίλαυτο, ιδιοτελή, ανίκανο,κατ όνομα αρχηγό και λέει πως είναι μύθος ότι νίκησε τον Δραμαλη.Κατηγορεί με παρόμοιες απερίσκεπτες εκφράσεις τον Καποδίστρια, τον Οδυσσέα Ανδρούτσο και άλλους,ενώ υπερασπίζεται τον Λάζαρο Κουντουριώτη. Παράλληλα υποστηρίζει πως οι Έλληνες είχαν στην τουρκοκρατία καλύτερη δικαιοσύνη από τους Τούρκους,ήταν από τους πιο μορφωμένους λαούς στην Ευρώπη, ενώ η θέση των Ελλήνων αγροτών βελτιώθηκε με την οθωμανική κατάκτηση.Δικαιολογεί τον απαγχονισμό του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε !Εξαιτίας της καταγωγής του πάντα στρέφεται εναντίον της Ρωσίας.Κατηγορεί μάλιστα τους Έλληνες, γιατί δεκαετίες μετά τα ληστρικά δάνεια που τους έδωσαν αγγλικές τράπεζες δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν την πληρωμή τους.Επισης,κουράζει πολύ ο συγγραφέας με την υποτίμηση των Ελλήνων στρατιωτικών και τη διαρκώς επαναλαμβανόμενη παρατήρηση 《 Αν οι Έλληνες ηταν πιο έξυπνοι ή πιο προσεκτικοί ή γνώριζαν να πολεμούν...》 .Ευτυχώς υπάρχουν πολύ καλύτερα έργα για τον μεγάλο Εθνικοαπελευθερωτικό μας Αγώνα.
2022-08-20 14:01:09
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΡΔΗΝ ΤΕΥΧΟΣ 74 - ΜΑΡΤΙΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2009 "
Πολύ ενδιαφέρον αφιέρωμα στη μεγάλη Ελληνική Επανάσταση του 1821.Περιέχονται κείμενα των Μοσκώφ,Σβορώνου,Μεταλληνού, Καραμπελιά, αλλά και αποσπάσματα από τα Απομνημονεύματα των Κολοκοτρώνη, Νικηταρά, Μακρυγιάννη.Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει στον εντυπωσιακό και αδιαμφισβήτητο αριθμό των 81 τουλάχιστον αρχιερέων που έγιναν μέλη της Φιλικής Εταιρείας.Το στοιχείο αυτό, μαζί με αρκετά άλλα, αναιρεί την κραυγαλέα ανιστόρητη θέση περί αντεπαναστατικής δραστηριότητας του Πατριαρχείου.Δυστυχώς,δεν αναφέρεται σε ένα πρόσφατα εκδοθέν βιβλίο για το θέμα αυτό με ενθουσιώδη σχόλια επιδοκιμασίας.
2022-08-02 22:15:16
Σχόλιο για το βιβλίο "ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ (ΔΩΔΕΚΑΤΟΣ ΤΟΜΟΣ) "
Θαυμάσιο συλλογικό ιστορικό έργο, αναμφίβολα από τα καλύτερα που κυκλοφορούν για την πανένδοξη Ελληνική Επανάσταση του 1821.Οι έγκριτοι επιστήμονες που συνεργάστηκαν μας παρουσιάζουν τα γεγονότα του φοβερού Αγώνα με ακρίβεια, χωρίς ωραιοποιήσεις ή παρασιωπήσεις. Στα 9 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης στη Μολδοβλαχία μέχρι το πρωτόκολλο του Λονδίνου ,που αναγνώριζε ανεξάρτητο Ελληνικό Κράτος ,υπήρξαν στιγμές τεράστιου ηρωισμού και αυταπάρνησης, αλλά και τραγωδίες, όπως οι δολοφονίες Ανδρούτσου, Π.Κολοκοτρώνη ή του Καποδίστρια λίγο αργότερα. Οι εμφύλιοι πόλεμοι ήταν πολύ θλιβεροί επίσης. Η Ελευθερία όμως κατακτήθηκε με αίμα και πολύ κόπο. Όχι στα διπλωματικά κονκλάβια ,ούτε ήταν εθνικιστές αυτοί που πολέμησαν εναντίον των Τούρκων, όπως διατείνονται κάποιοι Βρετανοί ιστορικοί. Αυτοί που μελετούν την Ιστορία της περιόδου εκείνης ας δουν και το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ από το Αρχείο της ΕΡΤ, με τίτλο : 1821.Η πορεία προς τη μεγάλη στιγμή.
2022-07-31 17:34:59
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΤΙΣ ΑΜΜΟΥΔΙΕΣ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ [3.000 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ] "
Καταπληκτικό βιβλίο.Ευχάριστη διέξοδος από τα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες αυτή την περίοδο, αλλά και απάντηση στην παρακμιακή ελληνική τηλεόραση. Συγχαρητήρια στον Γ.Υφαντή.Πρόκειται για μια συγκέντρωση των εκλεκτότερων ποιημάτων που γράφτηκαν στην τρισχιλιετή γλώσσα μας.Πράγματι υπέροχη ανθολόγηση.Παρουσιάζονται ποιήματα από τον Όμηρο μέχρι τις μέρες μας,με χρήσιμα σχόλια του Υφαντή. Ποιόν ποιητή μας να πρωτοαναφέρει κανείς;Σχεδόν όλοι μνημονεύονται,μαζί με στίχους αγαπημένων τραγουδιών. Σε μια δεύτερη έκδοση θα μπορούσε να περιληφθεί και κάποιο απόσπασμα από το Ευαγγέλιο και κάποια αντάρτικα τραγούδια.
2022-07-17 19:44:05
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΙ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΙ"
Σπουδαίο βιβλίο, πρόταση του αείμνηστου Βασίλη Ραφαηλίδη.Ο Φανόν εξετάζει την ψυχολογία των ανθρώπων που αποτινάσσουν τα δεσμά της αποικιοκρατίας,αλλά και τη βία που δυστυχώς είναι αναγκαία την περίοδο αυτή.
2022-06-15 18:54:22
Σχόλιο για το βιβλίο "ΜΕΓΑΛΟΙ ΜΥΣΤΕΣ "
Άρτι περαιωθέν. Ανυπόφορες ασυναρτησίες με περισπούδαστο ύφος, χωρίς καμία ιστορική, λογοτεχνική ή θρησκευτική αξία. Μήπως ο συγγραφέας έβλεπε οράματα υπό την επήρεια ναρκωτικών όταν έγραφε;Φανταζόμουν πιο σοβαρά τα έργα των αποκρυφιστών και θεοσοφιστών από αυτές τις ανούσιες φλυαρίες του Σιρέ.Αν πάντως ο Σιρέ έγραψε χωρίς τη χρήση ουσιών το κείμενο αυτό, διακρίνεται η προσπάθεια των προαναφερθέντων αντίχριστων κύκλων να εξισώσουν όλες τις θρησκείες.
2022-05-28 18:09:14
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ"
Εξαιρετικό ιστορικό μυθιστόρημα,που σέβεται τα πραγματικά γεγονότα. Αποδίδεται τιμή στην αρχαία Σπάρτη ,η οποία μπορεί να μην ξεχώρισε στις Επιστήμες και στις Τέχνες (όπως η Αθήνα),ήταν όμως η πατρίδα ολιγάριθμων,αλλά σκληρών πολεμιστών ,που πρόθυμα πέθαιναν για αυτή.Αξίζει να αναφερθεί πως στην Ανοπαία Ατραπό πραγματοποιείται κάθε χρόνο θαυμάσιος ορεινός αγώνας τρεξίματος.
2022-05-19 20:01:50
Σχόλιο για το βιβλίο "ΘΑΥΜΑΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ"
Μόλις το ολοκλήρωσα και είμαι καταχαρούμενος.Ο Άγιος Πορφύριος είναι ο μόνος Άγιος που είδα εν ζωή και με ευλόγησε. Το αξιόλογο αυτό βιβλίο περιέχει διάφορα θαυμαστά περιστατικά με τον Άγιο,καθώς και διάφορες συμβουλές του σε πνευματικά παιδιά. Είναι πραγματικά εντυπωσιακός ο τρόπος που επενεργεί το Άγιο Πνεύμα διαμέσου των φωτισμένων Αγίων της Ορθοδοξίας. Στην εποχή μας έζησαν πολλοί Άγιοι, που στήριξαν χιλιάδες πιστούς. Τα ΜΜΕ σπάνια αναφέρουν κάτι για αυτό, αντίθετα υπερπροβάλλουν παρακμιακά ριάλιτι και μεσημεριανάδικα που αποχαυνώνουν τους τηλεθεατές.
2022-05-03 21:14:11
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΕΞΑΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ"
Ο Κούρος είναι ο μεγαλύτερος υπερμαθωνοδρόμος όλων των εποχών. Στην καριέρα του έσπασε περισσότερα από 160 παγκόσμια ρεκόρ. Κέρδισε τους μεγαλύτερους διεθνείς αγώνες. Τον εκθειάζουν πολύ οι Noakes και Jurek στα best seller βιβλία τους.Όταν έτρεξα τον μαραθώνιο του Βουκουρεστίου πριν λίγα χρόνια, ένας Ρουμάνος μου μιλούσε με συγκίνηση και θαυμασμό για τον Κούρο.Το βιβλίο αφορά την υπερπροσπάθεια του Κούρου στον αγώνα των 6 ημερών της Νέας Υόρκης το 1984.Ο Κούρος θριάμβευσε καλύπτοντας 1.022 χλμ και καταρρίπτοντας πολλά παγκόσμια ρεκόρ. Παράλληλα όμως μαθαίνουμε για τη δύσκολη και γεμάτη στερήσεις ζωή του. Μέχρι την ανάγνωση του βιβλίου αυτού λυπόμουν μόλις σκεφτόμουν τον Γιάννη. Είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών στις υπεραποστάσεις ,αλλά κέρδισε ψίχουλα σε σχέση με τους κορυφαίους μπασκετμπολίστες ή ποδοσφαιριστές, που κερδίζουν πολλά εκατομμύρια ευρώ. Τώρα όμως ξέρω πως είναι κούφιοι εσωτερικά αυτοι. Αντίθετα ,ο Γιάννης έχει βάθος, περιεχόμενο, ουσία. Είναι ποιητής, συνθέτης, συγγραφέας.Εχει γνώσεις πάνω στη Φιλοσοφία, τη Λογοτεχνία, την Ιστορία .Αντλεί έμπνευση από τους ήρωες της Ελλάδας μέσα στους αιώνες .
Είναι πολύ καλλιεργημένος ώστε να λυπάται για τα χρήματα.
Να τον ευλογεί ο Θεός.
2022-04-27 22:47:30
Σχόλιο για το βιβλίο "ΜΠΕΝ ΧΟΥΡ "
Θαυμάσιο ιστορικό μυθιστόρημα - τοιχογραφία του αρχαίου κόσμου. Ο Μπεν Χουρ συναντά τον Γλυκύτατο Θεάνθρωπο Κύριο Ιησού Χριστό λίγο πριν τον φριχτό Του θάνατο και η ζωή του αλλάζει ριζικά.
2022-04-26 21:00:40
Σχόλιο για το βιβλίο "ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΔΙΑΘΗΚΗ"
Ενδιαφέρον βιβλίο.Ο συγγραφέας δεν εστιάζει στα φοβερά γεγονότα του Ισπανικού Εμφυλίου, αλλά στην κράτησή του ως φυλακισμένου και μελλοθανάτου από τους στρατιωτικούς του πραξικοπηματία Φράνκο.Επί μήνες ζούσε με το άγχος της εκτέλεσης και γλίτωσε χάρη στη βρετανική υπηκοότητά του.Η ανάγνωση των σκέψεών του φανερώνει, εκτός από την αγωνία για την επιβίωσή του,τον ευγενικό του χαρακτήρα.
2022-04-20 19:40:18
Σχόλιο για το βιβλίο "ΟΨΕΙΣ ΕΘΝΟΑΠΟΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"
Πολύ αξιόλογο βιβλίο. Στο πρώτο μέρος σχολαστικά αντικρούονται οι επιστημονικοφανείς προσπάθειες αποδόμησης του νεωτερικού έθνους. Πχ η άποψη πως έθνος υπάρχει μόνο εφόσον υπάρχει εθνικό κράτος και νομιμοφροσύνη σε αυτό ή πως οι Βυζαντινοί δεν ήταν Έλληνες. Ο Ταχόπουλος επισημαίνει τις αντιφάσεις των αναθεωρητών ιστορικών σχετικά με τη συνέχεια του ελληνικού έθνους ,καθώς και την απαράδεκτη προσπάθειά τους να εξιδανικεύσουν την οθωμανική αυτοκρατορία.Οι Έλληνες διαφωτιστές ήταν αυτοί που δημιούργησαν την εικόνα των Τούρκων ως βάρβαρων και αιμοδιψών σφαγέων των Ελλήνων. Οι ίδιοι επίσης, με πρώτο τον Κοραή,υπερασπίστηκαν την ανωτερότητα της χριστιανικής θρησκείας .Και το δεύτερο μέρος είναι εξίσου ενδιαφέρον. Εκεί αναλύονται τα προβλήματα της ιδεολογίας του λεγόμενου αντιεθνικισμού με ωραία επιχειρηματολογία.
2022-04-09 23:27:27
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ε' ΚΑΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821"
Άρτι αναγνωσθέν. Συγχαρητήρια στον συγγραφέα για την κοπιαστική του έρευνα σε βιβλιοθήκες και για το θάρρος του να συγγράψει ένα βιβλίο που ανατρέπει την παγιωμένη υποτιμητική άποψη των εθνομηδενιστών ιστορικών για τον εθνομάρτυρα Γρηγόριο Ε\' .Ο Κεκαυμένος μεθοδικά αποσαρθρώνει τα ανιστορικά και κομπλεξικά επιχειρήματα εναντίον του μάρτυρα Πατριάρχη (κυκλοφόρησε και ένας λίβελλος εναντίον του πρόσφατα με πανηγυρικά σχόλια επιδοκιμασίας...).Ο Γρηγόριος ,όπως αποδεικνύεται από τις πηγές, ήταν ενήμερος και υποστήριζε τη δράση της Φιλικής Εταιρείας. Είχε τη δυνατότητα να διαφύγει στο εξωτερικό, προτίμησε όμως να θυσιαστεί για χάρη του ποιμνίου του .Ήταν πράος ,ταπεινός και αφιλοχρήματος.Μια ευγενική φυσιογνωμία που προκαλούσε τη συμπάθεια. Οι δε αφορισμοί που εξαναγκάστηκε με συντάξει (με χαρακτηριστική καθυστέρηση) είχαν σκόπιμα λάθη, ώστε να είναι ανυπόστατοι. Όπως παραδέχθηκε ο Καποδίστριας και πολλοί άλλοι, ο θάνατος του Πατριάρχη καθιστούσε εντελώς ανέφικτο οποιονδήποτε συμβιβασμό με τους Τούρκους. Δεν υπήρχε επιστροφή πλέον. Οι Έλληνες εξοργίστηκαν για τη φριχτή δολοφονία του υπέργηρου Πατριάρχη και προέβησαν σε μαζικές πράξεις αντεκδίκησης εναντίον των Τούρκων. Η προσπάθεια κάποιων κύκλων να εμφανίσουν την Εκκλησία αντίθετη στην Επανάσταση είναι εμπαθής και ανιστόρητη. Πέρα
από τη συμμετοχή δεκάδων αρχιερέων στη Φιλική Εταιρεία ,δεσπόζει ο λόγος του Κολοκοτρώνη στην Πνύκα.Η Επανάσταση πρώτα έγινε υπέρ Πίστεως και έπειτα υπέρ Πατρίδος.
2022-04-09 17:06:10
Σχόλιο για το βιβλίο "ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΣ"
Άρτι αναγνωσθέν. Εξαιρετικό βιβλίο, που εστιάζει σε μια σύντομη περίοδο 50 ετών (1774-1821), η οποία όμως αποδείχθηκε κρίσιμη για τη συνέχεια του Ελληνικού Έθνους. Ο Διαφωτισμός υπήρξε ένα καθολικό κίνημα των διαθέσεων του ανθρώπου, δεν ήταν απλώς μια ιδεολογία. Εμβληματικές μορφές σε εμάς υπήρξαν οι Ρήγας Φεραίος,Αδαμάντιος Κοραής,Δημητράκης Καταρτζής, Ευγένιος Βούλγαρης, Νεόφυτος Δούκας.Έπαιξαν ρόλο στον Νεοελληνικό Διαφωτισμό η τεράστια ανάπτυξη του εμπορίου και της ναυτιλίας τις τελευταίες δεκαετίες του 18ου αιώνα και οι επαφές με τη Δύση, ιδιαίτερα με τη Γαλλία. Εύστοχα σημειώνει ο συγγραφέας πως οι Έλληνες είχαν διατηρήσει την ανάμνηση της αρχαιότητας.Ο Κοραής (δράξασθε παιδείας) και άλλοι είχαν κατανοήσει πως η μόρφωση των Ελλήνων θα τους οδηγούσε στην Ελευθερία. Για τον λόγο αυτό προχώρησαν σε ένα καταπληκτικό εκδοτικό έργο. Ενδιαφέρουσα είναι η διαμάχη για τη γλώσσα, η οποία συχνά κατέληγε σε βίαιες προσωπικές επιθέσεις.
2022-03-19 19:32:15
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΙ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ "
Καταπληκτικό βιβλίο - απάντηση στους αποδομητές ιστορικούς, που κυριαρχούν στα πανεπιστήμια και τον δημόσιο λόγο. Μπράβο στον συγγραφέα. Ο Διαμαντής καταγγέλει τεκμηριωμένα και πειστικά την ιδεοληπτική θέση περί κατασκευής του ελληνικού έθνους τον 19ο αιώνα .Η γέννηση της νεοελληνικής εθνικής συνείδησης γύρω στο 1204 είναι αδιαμφισβήτητη για τους καλοπροαίρετους, όπως και η συμβολή της Εκκλησίας στη διαφύλαξη της εθνικής μας ταυτότητας.Κυκλοφορούν βιβλία (με ενθουσιώδη σχόλια επιδοκιμασίας) που αποκαλύπτουν τον αντεθνικό τάχα ρόλο της Εκκλησίας,εξαιτίας εξαναγκαστικών πρακτικών που πήγαζαν από τη θέση του κατακτημένου ,όπως οι αφορισμοί κλπ.Η μίμηση του αντικληρικαλισμού της Δύσης είναι φυσικά τελείως άστοχη και ανιστόρητη σε εμάς, καθώς η Εκκλησία και το Έθνος είναι στενά συνδεδεμένα. Σε όλες τις εξεγέρσεις μετά το 1453 συμμετείχαν κληρικοί. Ιδιαίτερος σεβασμός αξίζει στον Εθνομάρτυρα Γρηγόριο Ε\' ,ο οποίος ήταν μαρτυρικό σύμβολο για τους επαναστάτες.Υπάρχει επιστολή του προς τον Επίσκοπο Ησαΐα, από την οποία προκύπτει πως ήταν ενήμερος για τη δράση της Φιλικής Εταιρείας και είχε έμμεση εμπλοκή. Αναφέρονται,όμως, τέτοια στοιχεία;....Οι κραυγαλέα ανιστορικές επιθέσεις εναντίον του Έθνους-Κράτους φαίνεται πως έχουν κίνητρο τη δημιουργία της ομογενοποιημένης παγκόσμιας αγοράς του χρήματος και την ανεμπόδιστη κυκλοφορία του διεθνούς χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου.
2022-03-17 18:42:05
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ "
Άρτι περαιωθέν.Εξαίσιο βιβλίο, πνευματική παρακαταθήκη του πρόσφατα κοιμηθέντος π.Γεωργίου.Ο συγγραφέας ασχολείται με την πορεία του Ελληνισμού στα ζοφερά χρόνια της τουρκοκρατίας.Τον ενδιαφέρουν και τα ιστορικά γεγονότα και οι ιδεολογικές διαμάχες του υπόδουλου Ελληνισμού. Εύστοχα σημειώνει πως υποδουλώθηκε μόνο το σώμα των Ελλήνων, ενώ η ψυχή και το φρόνημα παρέμειναν αδούλωτα .Σειρά παραγόντων οδήγησε στο 1821.Η μεγάλη ανάπτυξη του εμπορίου και της ναυτιλίας,ο νεοοελληνικός Διαφωτισμός,η πολύτιμη στρατιωτική πείρα των Κλεφτών, Σουλιωτών,Μανιατών,η παρακμή της οθωμανικής αυτοκρατορίας κλπ.Ο Μεταλληνός υπερασπίζεται
την Τροφό του Γένους Ορθόδοξη Εκκλησία.Είναι βαθιά ανιστόρητοι και εμπαθείς
οι χαρακτηρισμοί για τάχα αντεθνική της δράση στα χρόνια πριν το \'21.Οι ελάχιστες αντιδραστικές εγκύκλιοί της οφείλονται στις απειλές της τουρκικής ηγεσίας και τη δυσμενή διεθνή συγκυρία μετά το 1792,με τη συμμαχία Ρωσίας, Τουρκίας.Οι καλοπροαίρετοι μπορούν να πειστούν από τα άφθονα και εύκολα προσβάσιμα στοιχεία για την ολόψυχη αφοσίωσή της στη ιερή υπόθεση της Ελευθερίας της Πατρίδας.
2022-03-06 20:41:24
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ "
Άρτι περαιωθέν. Πολύ δυνατό έργο, αναμφίβολα. Για την ταυτότητα του συγγραφέα μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν, καθώς δεν αποκαλύφθηκε για λόγους ασφαλείας. Μάλλον δεν είναι ο Κωλέττης, καθώς δε θα μπορούσε να κατηγορεί ως τύραννο τον ευεργέτη του Αλή πασά. Ο Κερκυραίος Πασχάλης Ιωάννης Δονάς συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες. Το έργο είναι μια παθιασμένη προτροπή στους Έλληνες να επαναστατήσουν και ένας ύμνος της Ελευθερίας.Τιμάται ιδιαίτερα ο εθνεγέρτης Ρήγας Φεραίος, που είχε βρει φριχτό θάνατο πριν λίγα χρόνια. Ο συγγραφέας κατηγορεί τους Τούρκους, τον κλήρο και τους προεστούς, καθώς τους θεωρεί υπεύθυνους για τη σκλαβιά των Ελλήνων. Αντίθετα με τον Κοραή,ο Ανώνυμος προσβλέπει αποκλειστικά στους Έλληνες για την απελευθέρωση.Ο συγγραφέας είναι βαθιά επηρεασμένος από τον ευρωπαϊκό Διαφωτισμό. Απορρίπτει έτσι συνολικά το Βυζάντιο ως σκοταδιστικό και στρέφεται εναντίον του κληρου με χυδαίες εκφράσεις. Ειδικά για το παραλήρημά του εναντίον του κλήρου φαίνεται πως επηρεάστηκε από Ιταλό Αλφιέρι. Η Νομαρχία γράφτηκε το 1806.Δυστυχως ο συγγραφέας δεν αφιέρωσε 2 γραμμές για τον Εθνομάρτυρα Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό,που είχε μαρτυρήσει ελάχιστα χρόνια πριν, έχοντας προηγουμένως δημιουργήσει περισσότερα από 200 σχολεία. Και ο Ανώνυμος συνέβαλε με τη Νομαρχία του στο μεγαλειώδες \'21 και τον ευχαριστούμε. Όσοι διαβάσουν το βιβλίο αυτό, να δουν και τη σχετική καταπληκτική εκπομπή από το Αρχείο της ΕΡΤ,όπου οι ιδέες του έργου αναλύονται με αναφορά στους μεγάλους Αγώνες του Λαού μας μέχρι τις μέρες μας για Εθνική Ανεξαρτησία και Κοινωνική Δικαιοσύνη.
2022-02-19 18:58:33
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΝ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ "
Άρτι αναγνωσθέν .Εμβληματικό έργο ενός κορυφαίου επιστήμονα και φίλου των Ελλήνων. Γλαφυρός και ευχάριστος λόγος, που συχνά διανθίζεται με χιούμορ. Ο συγγραφέας αναγνωρίζει πως οι Έλληνες ήταν πολίτες δεύτερης κατηγορίας στην τουρκοκρατία και υφίσταντο σοβαρότατους περιορισμούς στη θρησκευτική λατρεία και την εκπαίδευσή τους.Παραδέχεται φυσικά τον καθοριστικό ρόλο της Εκκλησίας στη διαφύλαξη της εθνικής μας ταυτότητας στους αιώνες της σκλαβιάς .Επισημαίνει, όμως, και τις ανάρμοστες συμπεριφορές πολλών ιεραρχών με τη δουλοπρέπεια,τους χρηματισμούς κλπ.Αντί, όμως,να κατηγορήσει συνολικά την Εκκλησία (όπως πολλοί αντικληρικαλιστές) ,εξηγεί πειστικά πως τέτοιες συμπεριφορές παρουσιάζουν όλοι οι λαοί που ζουν σκλαβωμένοι χωρίς δικαιώματα. Δεν ξέρω αν ο Ράνσιμαν είχε βαπτιστεί χριστιανός ορθόδοξος, πάντως δήλωσε πως ο 21ος αιώνας θα είναι ο αιώνας της Ορθοδοξίας, γιατί ο καθολικισμός και ο προτεσταντισμός κατέληξαν σε ορθολογιστικά σχήματα που δεν μπορούν να βοηθήσουν τον σύγχρονο άνθρωπο.
2022-02-08 21:13:29
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΟΣ ΕΝ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ"
Άρτι ολοκληρωθέν. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο των τελευταίων ετών, που ρίχνει φως στη σκοτεινή περίοδο της Τουρκοκρατίας.Ο Καραμπελιάς, μετά από μεγάλη έρευνα στις πηγές, ασχολείται με τη συμβολή της Ορθόδοξης Εκκλησίας στη διαφύλαξη της εθνικής μας ταυτότητας, αλλά και την ευρύτερη πνευματική Αναγέννηση, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιτυχή έκβαση της Επανάστασης του 1821.Ο συγγραφέας με τεκμηριωμένο λόγο εξηγεί γιατί ποτέ στην Ελλάδα η Εκκλησία δε στάθηκε απέναντι στον Διαφωτισμό. Μεμονωμένα άτομα ίσως είχαν αντιδραστικές απόψεις, όχι όμως και η Εκκλησία σαν σύνολο (άρα και η μομφή αφορά τα πρόσωπα και όχι τον θεσμό).Οι Έλληνες κληρικοί στάθηκαν στο πλευρό του λαού στους αιώνες της σκλαβιάς και πολλές φορές έδωσαν το αίμα τους στους Αγώνες για την Ελευθερία. Ιδιαίτερη τιμή αξίζει στον κατασυκοφαντημένο εθνομάρτυρα Γρηγόριο Ε\',που μαρτύρησε το Πάσχα του 1821.Ο θρυλικός γραμματέας του ΚΚΕ Ν.Ζαχαριάδης επιβεβαιώνει τα παραπάνω, σε μια μαρτυρία-έκπληξη που παρατίθεται στο βιβλίο.
2022-02-02 20:16:56
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "
Άρτι αναγνωσθέν .Θαυμάσιο βιβλίο, συγχαρητήρια στον συγγραφέα και τον εκδότη.Πλέον,όποιος θελήσει να μάθει για το Κρυφό Σχολειό δεν μπορεί να προσπεράσει το έργο αυτό.Ο Κεκαυμένος αποδομεί τα αίολα επιχειρήματα των αποδομητών και αναθεωρητών ιστορικών, που συντονισμένα επιτίθενται στους 《εθνικούς μας μύθους 》.Μεθοδικά ο συγγραφέας αναιρεί τις απόψεις για δήθεν θρησκευτική ελευθερία και ακώλυτη εκπαιδευτική δραστηριότητα στην τουρκοκρατία επιχειρηματολογώντας και τεκμηριώνοντας επαρκώς τις απόψεις του. Οι πηγές στις οποίες στηρίζεται είναι πολλές, ετερόκλητες, από διάφορες εποχές και περιοχές. Δεν αμφισβητούνται.Τέλος,παραθέτει και σειρά μαρτυριών για την ύπαρξη του Κρυφού Σχολειού.
2022-01-27 23:20:34
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΤΕΤΡΑΤΟΜΟ - ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ) "
Άρτι περαιωθέν. Το έργο αυτό του Γαλαξιδιώτη Σάθα είναι σπουδαίο. Ο συγγραφέας, μετά από επίπονη πολυετή έρευνα σε ξένα αρχεία, καταγράφει την Ιστορία της τουρκοκρατούμενης Ελλάδας. Μετά την ανάγνωση του βιβλίου είναι σαφές πως στα ατέλειωτα χρόνια της σκλαβιάς οι Έλληνες διατήρησαν την εθνική τους συνείδηση. Αδιαμφισβήτητη απόδειξη (για τους καλοπροαίρετους) τα δεκάδες επαναστατικά κινήματα στον ελλαδικό χώρο που καταπνίγονταν στο αίμα, συχνά προδομένα από τις Μεγάλες Δυνάμεις. Στην 1η γραμμή της Αντίστασης στους Τούρκους βρέθηκαν οι Νεομάρτυρές μας ,που θανατώνονταν με φρικιαστικό τρόπο αρνούμενοι να προδώσουν την πίστη και την πατρίδα μας.Τους ευχαριστούμε εκ βάθους καρδίας. Αλλά και οι πολυάριθμοι επαναστάτες αξίζουν τον σεβασμό και την αγάπη μας.Ήταν υπέροχοι όλοι τους.Ο Κορκόδειλος Κλαδάς,οι Χιμαριώτες,οι αδέσποτοι Μανιάτες, οι ανυπότακτοι Σουλιώτες,οι αμέτρητοι ιερωμένοι,οι Μελισσηνοί, οι Γριβαίοι,ο Διονύσιος Σκυλόσοφος, ο Λιβίνης,οι Μαυρομιχαλαίοι,ο Δασκαλογιάννης,ο Κατσώνης, ο Ανδρέας Βερούσης,ο Στάθας,ο Νικοτσάρας,ο Μπλαχάβας,ο Ρομφέης,ο εθνεγέρτης Ρήγας Φεραίος, οι Κολοκοτρωναίοι και χιλιάδες άλλοι ανώνυμοι που πότισαν με το αίμα τους το δέντρο της Ελευθερίας. Οι εθνομηδενιστές ιστορικοί που κυριαρχούν αγνοούν έργα όπως αυτά. Ο καθένας καταλαβαίνει γιατί....Οι νέοι, όμως, που μελετούν Ιστορία να τα διαβάζουν προσεκτικά. Έτσι ,θα είναι περήφανοι για τον αντιστασιακό χαρακτήρα που διέπει τη νεοελληνική Ιστορία και θα οργίζονται με τις απόπειρες διαστρέβλωσής της (πχ συνέδριο στα Ιωάννινα,όπου τίμησαν τον Αλή πασά !).
2022-01-22 20:32:49
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ "
Θλιβερό να εκδίδονται τέτοια βιβλία. Κρίμα. Αναρωτιέμαι για ποιό λόγο επιχαίρει ο πρώην υπουργός.Η προδοτική συμφωνία ,που υπογράφτηκε κατόπιν πιέσεων των ΗΠΑ και της Γερμανίας, έχει ήδη παραβιαστεί από τους γείτονές μας πάμπολλες φορές. Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού ήταν εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών και περιφρονήθηκε μεγαλοπρεπέστατα από το 《προοδευτικό 》κόμμα που κυβερνούσε.Αναγνωρίστηκε από την ελληνική κυβέρνηση μακεδονική γλώσσα και εθνότητα.Αν είναι δυνατόν....Θα έπρεπε να κάνει αυτοκριτική με συντριβή για αυτά που υπέγραψε ο συγγραφέας.
2022-01-16 11:31:07
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ "
Παλαιότερα το είχα διαβάσει .Πολύ χρήσιμο βιβλίο για
να καταλάβει κάποιος τις αιτίες της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή. Τα ΜΜΕ αποκρύπτουν ή διαστρεβλώνουν την αλήθεια.Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη.
2021-12-31 11:26:32
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΕΙΡΑΙΩΤΕΣ "
Καταπληκτικό βιβλίο.Μου αρέσει πολύ ο Πειραιώτης και δηλωμένος Ολυμπιακός Χαριτόπουλος,αν και είμαι φίλος της ΑΕΚ.Το βιβλίο αυτό αποτελείται από 《ειδήσεις 》και σύντομες ιστορίες για τον Πειραιά των πρώτων
μεταπολεμικών δεκαετιών.Πέρα από το φοβερό χιούμορ του συγγραφέα στο βιβλίο υπάρχει και η μελαγχολική αναφορά για τη φτωχή Πατρίδα μας και τον υπόκοσμο του Πειραιά,με τις τόσες
μορφές του εγκλήματος, αλλά και την ωραία πειραιώτικη μαγκιά.
2021-12-22 17:57:25
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΕΝΔΟΞΟΤΕΡΟΣ ΑΓΩΝΑΣ "
Σίγουρα υπάρχουν καλύτερα βιβλία για την Επανάσταση του 1821.Ο συγγραφέας εντελώς ανιστόρητα χαρακτήρισε δικτάτορα τον Καποδίστρια, ενώ σκόπιμα χαρακτήρισε νεοφιλελεύθερη (αντί για εθνικοαπελευθερωτική) την Επανάσταση.Υπήρξε μέλος της εθνομηδενιστικής επιτροπής Αγγελόπουλου,με ο,τι αυτό συνεπάγεται...
2021-12-21 22:24:49
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ "
Σπουδαίο βιβλίο.Αν και είναι μικρό σε έκταση,έχει πυκνά νοήματα και φυσικά το ευχάριστο και γλαφυρό ύφος του Δασκάλου.Πραγματικά εντυπωσιάζουν τα διορατικά κείμενα του Καργάκου.Πρέπει όλοι μας να αντισταθούμε στη Νέα Παγκόσμια Τάξη.
2021-12-20 21:50:13
Σχόλιο για το βιβλίο "ΝΤΟΥΡΡΟΥΤΙ "
Ενδιαφέρον βιβλίο σχετικά με τη ζωή ενός μεγάλου επαναστάτη. Αν και ο συγγραφέας έζησε τα συγκλονιστικά γεγονότα του Ισπανικού εμφυλίου και πολέμησε μαζί με τον Ντουρούτι,θεωρώ καλύτερο το έργο του Εντσεσμπέργκερ.
2021-12-04 13:22:33

Βρείτε μας στο...

Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS