Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές πάνω από 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες Δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 150000 τίτλους

Σχόλια Αναγνώστη: ster

Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΞΥΛΙΝΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ "
Ο ‘Ξύλινος Σταυρός’ είναι μια ιστόρηση των συμβάντων στην Βόρεια Ήπειρο από το 1900 και μετά. Η συγγραφέας κατορθώνει με μαγευτικό τρόπο να μας αναβιώσει το απίστευτα τυραννικό καθεστώς του Εμβέρ Χότζα καθώς και τα βασανιστήρια και τις εξορίες που υπέστησαν οι Ελληνικής καταγωγής πολίτες.
Ίσως κανένα άλλο καθεστώς να μην υπήρξε σκληρότερο από το καθεστώς Εμβέρ Χότζα. Οι κακουχίες των Ελλήνων την Βορείου Ηπείρου είναι πράγματι ανείπωτες. Δυστυχώς α κόμη και σήμερα φαίνεται ότι συνεχίζονται.
Το βιβλίο είναι ένα αριστούργημα που σε μεταφέρει με πολύ παραστατικό τρόπο σε χώρους και χρόνους με έναν εκπληκτικά και ευρηματικό τρόπο. Αν και είναι αρκετά μεγάλο σε έκταση, δύσκολα θα κομπιάσει κανείς μαζί του.
Κρίμα που το ‘Αθηναϊκό Κράτος’ παραμελεί τέτοιας δυναμικής και ιστορικής εγκυρότητας βιβλία, αφήνοντάς τα στην αφάνεια. Η άγνοια και οι ιδεολογικές προκαταλήψεις, φαίνεται ότι είναι η κύρια αιτία της παραμέλησης αυτού του θησαυρού.
Ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου είναι ένα α κόμη αδικημένο κομμάτι του Ελληνισμού και φαίνεται ότι ξέρουμε πολύ λίγα γι αυτό.
Έχω την εντύπωση ότι ανακάλυψα έναν πολύτιμο λίθο. Λίθο αλήθειας και ανθρώπινης δύναμης.
2019-02-10 18:25:38
Σχόλιο για το βιβλίο "ΛΟΓΙΑ ΚΑΡΔΙΑΣ (ΒΙΒΛΙΟΔΕΤΗΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ)"
Εξαιρετικό. Αφού περιγράφει τον βίο και τα λόγια μιας
μεγάλης προσωπικότητας και μιας μεγάλης αγίας.
2018-10-17 11:41:37
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ"
Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση του Δυτικού Πολιτισμού. Νομίζω ότι εξετάζει το ζήτημα με μεγάλη ευρυμάθεια και κάνει πολύ εύστοχες παρατηρήσεις.
Είναι λίγο κουραστικό στην παρουσίαση αλλά αξίζει τον κόπο να το διαβάσει κανείς. Δεν μετάνιωσα που επέλεξα αυτό το βιβλίο και το συστήνω και σε άλλους.
2018-09-19 19:13:26
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ"
Ας δούμε πως ο συγγραφέας γενοκτονία 1.300.000 Αρμενίων από τους Τούρκους. Στην σελίδα 93 γράφει «Επακολούθησαν σκηνές μεγάλης σκληρότητας, καθώς τουλάχιστον 700.000 άνθρωποι υποχρεώθηκαν να πορευτούν με τα πόδια ή φορτώθηκαν σε τρένα προς την βόρεια Συρία όπου κλείστηκαν σε στρατόπεδα και πάρα πολλοί απ’ αυτούς πέθαναν από την πείνα και τις αρρώστιες». Μια πρόταση για μια γενοκτονία 1.300.000 ανθρώπων. Αυτό θυμίζει Ιστορία «συνωστισμού». Αυτό εγώ το θεωρώ έγκλημα!
Όμως η εξήγηση είναι απλή ο συγγραφέας είναι διδακτικό προσωπικό σε 2 πανεπιστήμια στην Τουρκία.
Προφανώς ο Stone δεν μας τα λέει καλά!
2018-01-08 06:19:57
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΣΠΑΘΙΩΝ"
Είναι από τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει. Συναρπαστικό από κάθε άποψη. Το βιβλίο είναι ένα πανόραμα της Βυζαντινής εποχής και ταυτόχρονα ένα ψυχογράφημα της Ελληνικής φυλής αφού παρουσιάζει με ακρίβεια τις αρετές και τα ελαττώματα των Ελλήνων που φαίνεται ότι ισχύουν διαχρονικά. Και μόνο γι’ αυτό το βιβλίο μπορεί να χαρακτηριστεί ως διαχρονικό. Ο συγγραφέας μεγάλος λογοτέχνης και σίγουρα αδικημένους από την γενιά του.
Ιστορία, ψυχολογία, ηρωισμός, φιλοσοφία, προδοσίες, μάχες, θάνατοι, έρωτες και ομορφιά της ζωής περιπλέκονται με αριστοτεχνικό τρόπο. Εκπληκτικό!
2018-01-01 18:55:37
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΤΟΥΝΕΛ"
Γράφτηκε το 1948 (επιδιορθώθηκε το 1979) και εγώ το διάβασα το 2017. Όμως τίποτα δεν έχασε, γιατί το θέμα του είναι διαχρονικό. Είναι σαν να γράφτηκε σήμερα. Είναι μια ζωηρή περιγραφή εσωτερικών καταστάσεων. Γράφτηκε σε α' πρόσωπο, ο πρωταγωνιστής - δολοφόνος είναι ταυτόχρονα και αφηγητής, Είναι μια αριστουργηματική περιγραφή των παθών και κυρίως της ερωτικής ζήλιας. Γι αυτό είναι και απολύτως διαχρονικό. Είναι περιγραφή μιας δαιμονο-πληξίας. Δεν έχει φιοριτούρες και άλλες ωραιοποιήσεις, έχει όμως σαφήνεια περιγραφής ψυχικών καταστάσεων. Το τούνελ είναι η υπόγεια διαδρομή του αφηγητή η οποία και τον οδηγεί στον φόνο. Η ερωτική ζήλια η οποία εκφράζεται σαν απαίτηση να κατοχής του άλλου.
Ρεαλιστικό έργο, και επιτομή του εσωτερικού μονολόγου.To Τούνελ είναι σίγουρα ένα κλασσικό έργο.
2017-12-12 07:21:29
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ"
Κατ’ αρχήν να πω ότι το βιβλίο από ενότητες 1.5-2 σελίδων έως και 4 σελίδες. Σε όλες αυτές τις ενότητες τελεία υπάρχει μόνο στο τέλος. Όπως καταλαβαίνεται αυτό – ως αναγνώστη – με διέλυσε, γιατί δυσκόλευε αρκετά να παρακολουθήσεις το story. Αλλά πιο story? Μια απλή υπόθεση χωρίς συνοχή και δικαιολογία. Αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι στη μέση του πελάγους και δεν βλέπεις στεριά. Δυστυχώς, μου ξέσκισε τον χρόνο. Έκανα υπομονή μέχρι να φτάσω σε σημείο που να είναι κάπως κατανοητό, αλλά μέχρι τέλος συνεχίστηκε η ίδια ακατανόητη και ασύνδετη γραφή.
2017-12-05 07:21:26
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΕΤΚΑΝΑ "
Εκπληκτικό ιστορικό μυθιστόρημα το οποίο αναφέρεται στην ζωή της οσίας Παρασκευής, μεγάλης ασκητικής μορφής των Βυζαντινών χρόνων. Σαφώς χριστιανικό έργο, αλλά με εξαιρετική δύναμη περιγραφής και μαεστρία. Η συγγραφέας άλλωστε είναι πολύ γνωστή στην Σερβία και έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Είναι να απορεί κανείς πως τέτοια έργα δεν συνοδεύονται από ανάλογες κριτικές και πέφτουν στα χαμηλά. Και όμως είναι ένα πολύ σημαντικό καλό έργο. Νομίζω ότι δικαιώθηκε η επιλογή μου.
2017-11-09 09:25:59
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ ΚΑΙ Ο ΛΥΚΟΣ"
Η λαγνεία δεν είναι λογοτεχνικό έργο! Νομίζω ότι έχασα κατά κάποιον τρόπο τον χρόνο μου. Πολύ λυπάμαι γι αυτό!
2017-11-09 05:42:02
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΙ ΩΡΑΙΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ!"
Πρόκειται για ένα σύγχρονο ρεαλιστικό Αγγλικό μυθιστόρημα. Περιγράφει με πολύ διεισδυτικότητα την λεηλασία, την έντεχνη λεηλασία των δημόσιων αγαθών, από τα μέλη μιας μεγάλης αριστοκρατικής οικογένεια της Αγγλίας, καθώς επίσης και το πλιάτσικό που γίνεται και σε άλλες χώρες, εν προκειμένω στο Ιράκ. Ένας ‘ύμνος’ της πλεονεξίας σε όλες τις μορφές του δημόσιου βίου. Το μυθιστόρημα είναι σχετικά πολύπλοκο, ιδίως στην αρχή μέχρι να συνειδητοποιήσεις τα άτομα –που είναι πολλά- τα οποία λαμβάνουν μέρος. Στη μέση δείχνει με λεπτομερή τρόπο τον ρόλο και τις συνέπιες του κάθε ατόμου στο δημόσιο βίο. Στο τέλος βέβαια καταλήγει σε μια σειρά διαδοχικών φόνων και όλα αυτά σε ένα καταθλιπτικό περιβάλλον. Θα μου πείτε αυτό ήταν αναγκαίο; Κατά την γνώμη μου όχι. Όμως ο συγγραφέας προφανές δεν μπόρεσε να ξεφύγει από το Αγγλικό στερεότυπο των μυθιστορημάτων. Προφανώς όμως το μυθιστόρημα διατηρεί την λογοτεχνική του αξία.
2017-10-23 16:22:18
Σχόλιο για το βιβλίο "ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ "
ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!
ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ! ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΕΊ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΌ ΤΟ ΒΙΒΛΊΟ, ΟΤΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙ.ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΝΑΜΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ!
2017-10-03 13:19:54
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΛΕΣΧΗ ΤΩΝ ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΩΝ"
Ευχάριστο στην ανάγνωση, κυλάει καλά. Θα το βγάλετε χωρίς δυσκολία. Όμως, το ερώτημα.... γιατί όλα αυτά .....το τελικό συμπέρασμα είναι 'άνθρακας'. Όμως ο συγγραφέας έχει την ικανότητα να γράφει ... Υπάρχει και μια στρέβλωση της Ιστορίας αλλά τώρα άλλα λόγια να αγαπιόμαστε ...
2016-09-01 17:04:26
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΕΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ"
Διαφωτιστικό σε πολλές πλευρές ... Διαβάζοντας το καταλαβαίνεις τα πράγματα καλύτερα. Καλή παρουσίαση των γεγονότων στην Κεντρική Αμερική. Διαβάζοντας το θα καταλάβεις καλύτερα τι συμβαίνει αυτές τις μέρες μας στη χώρα μας. Αξίζει να διαβαστεί από όλους.
2016-09-01 17:04:07
Σχόλιο για το βιβλίο "ΧΑΜΕΝΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ "
Εκπληκτικό. Ανάγλυφο της εποχής. Αυτό το εκπληκτικό βιβλίο θα πρέπει να το διαβάσουν όλοι, για τα καταλάβουν τι έγινε
στην Σμύρνη το 1922. Αντικειμενικό από κάθε άποψη. Διαβάζεται μονορούφι. Τα νεύρα σου απογειώνονται για τα όσα γράφει.
2016-07-20 16:42:55
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ "
Έξοχο βιβλίο. Αποκαλύπτει με ενάργεια την μεγάλη απάτη! Το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όλους. Είναι πολύ επίκαιρο!
2016-06-15 17:32:26
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΥΚΟΙ"
Εξαιρετικό βιβλίο που περιγράφει με ανατομικό τρόπο τον ισλαμικό φονταμεταλισμό. Το σκηνικό είναι το Αλγέρι, πατρίδα του συγγραφέα.Το θέμα είναι επίκαιρο και η ιστορία διατηρεί το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος.Θα μπορούσα άνετα να το βαθμολογήσω και με 5 αστέρια. Δεν μετάνιωσα που διάβασα αυτό το βιβλίο.
2016-06-07 04:19:26
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΣΕ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ"
Έχω την αίσθηση ότι θα μπορούσε να είχαμε ένα άριστο μυθιστόρημα αν μπορούσε κανείς να υποχρεώσει το συγγραφέα να ξαναγράψει το ίδιο μυθιστόρημα με τον περιορισμό να μην ξεπεράσει τις 300 σελίδες. Η φλυαρία του δεν έχει όρια. Κλασσικό μειονέκτημα πολλών νοτιαμερικανών. Το βιβλίο είναι ένα κατηγορώ για τον Σταλινισμό. Αποδίδει πολύ καλά το κλίμα της εποχής και στον πυρήνα του έχει ποιότητα.
2016-05-08 01:28:28
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΣΩΜΑΤΙΔΙΑ"
Καλή αποτύπωση του Δυτικού κόσμου. Διαβάζεται ευχάριστα και παρ όλο που διαθέτει αρκετή τσόντα δεν είναι ένα φτηνιάρικο βιβλίο.
2016-03-15 03:51:09
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΘΙΜΑ ΤΑΦΗΣ"
Εξαιρετικό λογοτεχνικό βιβλίο. Με εξαιρετικές περιγραφές που σε μεταφέρουν στο απόκοσμο τοπίο της Ισλανδίας και μάλιστα στον 19 αιώνα. Πρόκειται για την εξιστόρηση της τελευταίας εκτέλεσης που έγινε στην Ισλανδία. Είναι δηλαδή και Ιστορικό γεγονός. Ο τίτλος μου φαίνεται ξεκάρφωτος και τα ονόματα (πραγματικά όμως) μου φάνηκαν δύσκολα. Όμως διατηρεί αμείωτο το σασπένς. Το τελείωσα σε δύο μέρες. Δεν συνηθίζω να βγάζω βιβλία σε τόσο σύντομο χρόνο. Η μετάφραση της Μαρίας Αγγελίδου τέλεια. Να λάβουμε υπ όψιν ότι χρησιμοποιούνται σε διάφορα σημεία ειδικές λέξεις, μάλλον απίθανες και δύσκολες. Το βιβλίο κυριολεκτικά ρέει. Το μόνο μείον που του προσάπτω είναι ότι είναι περιγραφικό και δεν έχει ιδιαίτερες φιλοσοφικές αναφορές ή υπονοούμενα. Όμως η περιγραφή είναι πολύ δυνατή. Απίστευτη. Σε παρασύρει κυριολεκτικά.
2016-01-10 12:41:01
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΜΟΣ, ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ, ΑΦΟΜΟΙΩΣΗ "
Πρόκειται για ένα πολύ κατατοπιστικό και πλούσιο σε ιδέες, έννοιες και στοιχεία βιβλία. Διαβάζοντάς το θα γίνετε σοφότερη. Επιστημονική προσέγγιση και όχι συναισθηματική. Το συνιστώ σε όλους ...
2016-01-05 00:35:14
Σχόλιο για το βιβλίο "ΥΠΟΤΑΓΗ"
Ένα πολιτικό και ηθικό μυθιστόρημα. Προηγείται της εποχής του.Έξοχη η προσέγγιση του συγγραφέα. Μετά τα γεγονότα στο Παρίσι ο συγγραφέας μας βγαίνει και προφητικός! Μπράβο του.
2015-12-31 23:49:07
Σχόλιο για το βιβλίο "ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΘΡΙΑΜΒΟΙ "
Καλή εξιστόριση γεγονότων αλλά η επεξήγηση που δίνει δεν είναι πάντοτε εύστοχη ...Πάντως διαβάζεται ευχάριστα!
2015-10-03 17:22:54
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ "
Το θέμα αφορά το 1755 και το σεισμός με τσουνάμι που κατέστρεψε την Λισαβόνα. Το θέμα αφορά και τη συνέχεια των τεκταινομένων στην υπόλοιπη Ευρώπη, γι αυτό είναι
ενδιαφέρον το θέμα. Έκπληξη!
2015-09-17 15:32:25
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΦΩΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΩΚΕΑΝΟΥΣ"
Είναι ένα ευχάριστο -γυναικείο - μυθιστόρημα, σταθερό στην αναγνωστική του απόλαυση από την αρχή μεχρι το τέλος.
2015-09-04 16:33:01
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ"
Που κουραστικό βιβλίο. Δεν θα το διάβαζα αν ήξερα τι διαπραγματευεται. Πολυμαθής, πράγματι ο συγγραφέας, αλλά με τα μεταφυσικά θέματα τα κάνει γενικώς μαντάρα .... Πάντως είναι λογοτεχνία!
2015-09-04 16:32:38
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο 13ος ΑΘΛΟΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ "
Το βιβλίο αυτό περιγράφει γνωστές καταστάσεις αλλά τις ερμηνεύει με ιδεολογική προκατάληψη. Και γι αυτό τα συμπεράσματά του είναι λάθος.
2015-04-19 16:42:33
Σχόλιο για το βιβλίο "ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ"
To συγκεκριμένο βιβλίο αναλύσει τις βασικές έννοιες με πολύ γλαφυρό και
κατανοητό τρόπο. Το βρίσκω εξαιρετικά χρήσιμο για τον καθένα. Και φυσικά το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όλους!
2015-01-03 23:26:51
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ"
Πρόκειται για ένα ευκολοδιάβαστο μυθιστόρημα το οποίο έχει πλοκή και ρέει πολύ γρήγορα - αν και μεγάλο σε μέγεθος. Η συγγραφέας εξασφαλίζει αστυνομική σχεδόν πλοκή και ελκυστικές περιγραφές. Εικόνες κάλους σχηματίζονται στο μυαλό του αναγνώστη και χρησιμοποιείται μεγάλος όγκος λέξεων. Η αφηγηματική γραφή είναι αναμφισβήτητη. Όμως παρ όλα αυτά όλα είναι ρηχές περιγραφές. Το μυθιστόρημα δεν έχει να παρουσιάσει τίποτα στο κόσμο των ιδεών και της φιλοσοφία της ζωής. Δεν σου μένει τίποτα ως ηθικό δίδαγμα ή ως στάση ζωής. Είναι η καλή αμερικάνικη ρηχή περιγραφή.Δεν μπορεί να συγκριθεί με ανάλογα αριστουργήματα της Ευρώπης. Δεν την χαρακτηρίζω ως κλασσική συγγραφέα. Τελικά πολύς χρόνος για την ευχαρίστηση της ανάγνωσης και μόνο. Αξίζει; Νομίζω μάλλον όχι.
2014-11-10 15:13:21
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΧΑΜΕΝΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ"
Ένα πολύ μέτριο μυθιστόρημα. Περιγραφές χωρίς να εμβαθύνει σε τίποτα. Ιστορία η οποία αναδιπλώνεται με αναδρομή αλλά με λίγο άτεχνο και όχι ευρκινή τρόπο.
2014-11-09 15:32:49
Σχόλιο για το βιβλίο "ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΕΝΟΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΟΥ"
Είναι ένα πνευματικό βιβλία υψηλής αξίας.Δεν χάνει κανείς το ενδιαφέρον του. Σκεφθείτε ποιο άλλο βιβλίο θα μπορούσε να είναι τόσο ενδιαφέρον μετά από τόσα χρόνια;'Aρα η Ακαδημία ΑΘηνών ήξερε τι έκανε ... Μπράβο της!
2014-09-30 16:14:53

Βρείτε μας στο...

Ασφαλείς Συναλλαγές

Verisign Eurobank EFG
Paypal MyBank
Verisign Eurobank EFG
Paypal MyBank