Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Σχόλια Αναγνώστη: nansipan

Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑΣ (ΔΙΤΟΜΟ) "
Συναρπαστικό ιστορικό μυθιστόρημα, το τρίτο μέρος της τριλογίας ΑΙΩΝΑΣ έπειτα από την ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ και τον ΧΕΙΜΩΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. Μέσα από τις ιστορίες των γνωστών πια ηρώων μαθαίνουμε για όλα τα σημαντικά παγκόσμια γεγονότα της περιόδου 1961-2008. Η γραφή ρέει αβίαστα και ο τρόπος του συγγραφέα με τον οποίο εναλλάσσει χώρες και πρόσωπα είναι μοναδικός. Μαθαίνεις με έναν υπέροχο τρόπο τη νεότερη ιστορία.
Σίγουρα θα διαβάσω και τα υπόλοιπα βιβλία του!
2021-08-03 11:10:47
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΒΛΑΚΕΙΑΣ"
Ένα μικρό ευκολοδιάβαστο, ευχάριστο βιβλιαράκι αυτογνωσίας, που προσεγγίζει με χιουμοριστικό τρόπο την ανθρώπινη βλακεία. Όλο και κάποια πρόσωπα από το περιβάλλον του θα αναγνωρίσει ο καθένας μας, ίσως και τον εαυτό του σε κάποιες περιπτώσεις. Πολύ ενδιαφέρουσες όλες αυτές οι λέξεις που αναφέρει ο συγγραφέας για την περιγραφή του βλάκα, ατυχής, όμως, η έμμεση αναφορά στον συγκεκριμένο πρωθυπουργό.
Σε γενικές γραμμές, είναι ένα "έξυπνο" βιβλίο που διαβάζεται και ξαναδιαβάζεται...
2021-07-27 08:59:59
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙΝ"
Μια καυστική κοινωνική κριτική, ένα νοσταλγικό μυθιστόρημα με μικρές δόσεις αστυνομικού μυστηρίου, ένα δραματικό, συμβολικό έργο; Μάλλον λίγο απ\' όλα. Ο συγγραφέας με πολλά πισωγυρίσματα στον χρόνο (που ομολογουμένως κουράζουν σε μεγάλο βαθμό τον αναγνώστη),με πολυπρόσωπους διαλόγους και με συνεχείς εγκιβωτισμούς παρουσιάζει μέσα από τις ιστορίες των μελών μιας παρέας, αλλά και την περίεργη πτώση στη θάλασσα ενός από αυτούς, την Ελλάδα των χρόνων 1979-2009.Καλή η ψυχογραφία των προσώπων, σωστός χειρισμός της γλώσσας, ενδιαφέροντες οι συμβολισμοί! Οι πολύ συχνές, όμως αναφορές στην τέχνη του κινηματογράφου, η χαλαρή πλοκή και τα αναπάντητα ερωτηματικά με τα οποία μένει ο αναγνώστης στο τέλος, αποτελούν αρνητικά στοιχεία του βιβλίου.
Σίγουρα, όμως, θα ήθελα να διαβάσω και άλλα βιβλία του συγγραφέα!
2021-07-25 09:00:42
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΛΗΝ"
Ταιριαστός ο τίτλος με το περιεχόμενο! Πρόκειται για ένα πολύ μέτριο έως αδιάφορο βιβλίο με έναν εκνευριστικό ήρωα, στα όρια της αυτολύπησης, αλλά αρκετά ματαιόδοξο, γεμάτο ανασφάλειες και φοβίες, ο οποίος ταξιδεύει στον κόσμο για να επαναπροσδιοριστεί ως άτομο. Έντονο είναι σε πολλά σημεία το στοιχείο της υπερβολής, ιδιαίτερα στην έμφαση που δίνεται από τον συγγραφέα στην ομοφυλοφιλία του ήρωα.
Ένα αστεράκι για το ενδιαφέρον εξώφυλλο και για κάποια έξυπνα σχόλια, τα οποία όμως καλό είναι να διαβαστούν στο πρωτότυπο κείμενο.
2021-07-19 17:10:52
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ [ΜΕΓΑΛΟ ΣΧΗΜΑ] "
Εξαιρετικό βιβλίο! Δεν κουράζει, αν και είναι πολυσέλιδο, σε αντίθεση με το πρώτο βιβλίο της τριλογίας Η ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ. Είναι ένας ιστορικός πίνακας γεμάτος γεγονότα, πρόσωπα, μάχες, χώρες, που εστιάζει στην άνοδο του φασισμού στην Ευρώπη και στα γεγονότα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο συγγραφέας με έναν αριστοτεχνικό τρόπο μας παρουσιάζει τις ζωές κάποιων οικογενειών της εποχής στην Αγγλία, τη Γερμανία, τη Ρωσία και την Αμερική. Μπορεί να διαβαστεί και μεμονωμένα, χωρίς να έχει προηγηθεί η ανάγνωση του πρώτου βιβλίου.
2021-07-13 09:37:28
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΒΙΒΛΟΣ ΓΙΑ ΑΘΕΟΦΟΒΟΥΣ"
Μια παρωδία της Βίβλου, όπου ο συγγραφέας με έξυπνο τρόπο παρουσιάζει πρόσωπα και γεγονότα που μας είναι γνωστά από τα Θρησκευτικά του σχολείου, δίνοντας τη δική του χιουμοριστική ερμηνεία κάθε φορά. Διαβάζεται γρήγορα και ευχάριστα, είναι όμως ακατάλληλο για όσους πιστεύουν ότι θίγεται το θρησκευτικό τους αίσθημα.
2021-06-27 17:53:34
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο 13ος ΕΠΙΒΑΤΗΣ "
Αγωνία, μυστήριο, καλοδουλεμένη και έξυπνη πλοκή σε ένα ατμοσφαιρικό αστυνομικό μυθιστόρημα με άρωμα δεκαετίας \'60. Ο κλασικός Γιάννης Μαρής σε μεγάλα κέφια!

Υ.Γ. Εξαιρετικές οι εκδόσεις ΑΓΡΑ με χαρακτηριστικό το πολυτονικό σύστημα!
2021-06-26 08:26:06
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΜΕΡΟΠΗ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ"
Ένα ρεαλιστικό παραμύθι, μια ιστορία που κινείται μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας με φόντο την ελληνική επαρχία. Απλή γραφή, ζωντανές περιγραφές ανθρώπων και τοπίων, ¨έξυπνο" και αναπάντεχο φινάλε, όμως νιώθεις ότι κάτι λείπει, κάτι που περιμένεις, αλλά δεν έρχεται... Το περίεργο όμως είναι ότι θέλεις να διαβάσεις και άλλα βιβλία της!
2021-06-23 15:31:21
Σχόλιο για το βιβλίο "ΟΙ ΠΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΚΑΝΔΗΣ "
Το δεύτερο μέρος ΤΗΣ ΤΡΙΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΜΥΣΤΡΑ είναι ένα εξ ίσου, αν όχι πιο ενδιαφέρον, ιστορικό μυθιστόρημα. Αναφέρεται στην επίθεση του Ταμερλάνου, αρχηγού των Μογγόλων, εναντίον των Οθωμανών και σε όλα τα γεγονότα που τη συνοδεύουν. Πολύ παραστατικές περιγραφές μαχών, ενδιαφέρουσα πλοκή που δεν απομακρύνεται σχεδόν καθόλου από την ιστορική αλήθεια και ένα καταπληκτικό εξώφυλλο.
4 αστεράκια κι όχι 5, γιατί κάποιες σελίδες θα μπορούσαν να παραλειφθούν.
2021-06-21 10:28:38
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"
Εξαιρετικό βιβλίο, από έναν εξαιρετικό βυζαντινολόγο του 20ου αι., για τους δύο τελευταίους αιώνες πριν από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης. Με απλά λόγια, μαθαίνει κάποιος για την πνευματική Αναγέννηση της εποχής, που συνοδευόταν όμως από πολιτική και οικονομική παρακμή, για τις θρησκευτικές έριδες, για την εκπαίδευση, τη στάση των βυζαντινών απέναντι στα κλασικά γράμματα, τις βασικές διαφορές Δυτικής και Ανατολικής εκκλησίας, τους Ησυχαστές, τους λόγιους. Πολύ ιδιαίτερη, στη σελ. 43, η αναφορά του συγγραφέα στα χαρακτηριστικά του Έλληνα.
Ολιγοσέλιδο βιβλίο, με αποτέλεσμα να διαβάζεται σχετικά γρήγορα, προσεγμένη η μετάφραση και πολύ χρήσιμο το αλφαβητικό ευρετήριο στο τέλος!
Για τους λάτρεις του είδους!
2021-06-16 08:14:05
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΧΙΟΛΙ"
Ένα βιβλίο που είναι ταυτόχρονα ιστορική μαρτυρία και δημοσιογραφική έρευνα. Τρεις γενιές ανθρώπων αφηγούνται τις προσωπικές τους ιστορίες για το "κυνήγι" του πτυχίου και της μόρφωσης γενικότερα. Αν και το θέμα εξετάζεται μόνο από την πλευρά των ανθρώπων της επαρχίας, η γραφή της Νικολαϊδου είναι πολύ καλή και το βιβλίο της δίνει αρκετή τροφή για σκέψη, όπως, ας πούμε, το γεγονός ότι σήμερα οι περισσότεροι θεωρούν τις σπουδές δεδομένες ή ότι μοιράζονται, ή καλύτερα χαρίζονται, "χαρτιά" που δεν έχουν κανένα αντίκρισμα και που δεν έχουν καμία σχέση με τις πραγματικές γνώσεις του ατόμου.
Σίγουρο είναι, πάντως, ότι κάποια στιγμή θα αναζητήσω κάποιο άλλο είδος βιβλίου της για να σχηματίσω μια πιο ολοκληρωμένη άποψη για τη συγγραφέα.
2021-06-13 09:59:07
Σχόλιο για το βιβλίο "ΓΑΤΑ ΜΕ ΠΕΤΑΛΑ"
Μια απλή ιστορία όπου παρουσιάζεται σε όλο της το μεγαλείο η ελληνική επαρχία με την υποκρισία της. Χαρακτηριστικό το ειρωνικό ύφος της Φακίνου και αρκετά ρεαλιστικοί οι χαρακτήρες της. Σύντομο, απλό, ευκολοδιάβαστο, χωρίς να είναι κάτι ιδιαίτερο.
2021-06-09 19:09:42
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ "
Εξαιρετικό ιστορικό μυθιστόρημα, το πρώτο μιας τριλογίας, με σωστή αναλογία μύθου και ιστορίας. Ομολογώ ότι ο συγγραφέας με εντυπωσίασε με τις γνώσεις του, αποτέλεσμα, υποθέτω, μακροχρόνιας και πολύ προσεκτικής έρευνας. Πολύ καλή η μετάφραση και πολύ κατατοπιστικό το ιστορικό υπόμνημα στο τέλος του βιβλίου. Σίγουρα θα διαβάσω και τα άλλα δύο βιβλία της τριλογίας, τα οποία ήδη υπάρχουν στη βιβλιοθήκη μου!
2021-06-09 10:12:56
Σχόλιο για το βιβλίο "ΚΥΝΗΓΟΣ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΩΝ "
Λιτό, ανάλαφρο, ευκολοδιάβαστο μεν, χωρίς πολλές εκπλήξεις και ιδιαίτερη πλοκή δε, με ρηχούς χαρακτήρες και βαρετό σε κάποια σημεία. Ανήκει στα βιβλία που τα ξεχνάς γρήγορα! Θεωρώ ατυχή τη σύγκριση με την Αγκάθα Κρίστι!
2021-05-09 09:10:45
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΔΙΧΑΣΜΟΣ [ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ] "
Το δεύτερο μέρος της τριλογίας ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ είναι ένα ακόμα καλογραμμένο ιστορικό μυθιστόρημα με φόντο την Αθήνα του 1840-1875 σε μια Ελλάδα που προσπαθεί να εξελιχθεί και να διεκδικήσει τη θέση της στον κόσμο.
Νέοι χαρακτήρες μπλέκονται με τους ήρωες που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε στο πρώτο βιβλίο. Απαγορευμένοι έρωτες, πόνος, αντικρουόμενα συμφέροντα, μυστικά, αγώνας για επιβίωση γεμίζουν τις σελίδες του βιβλίου που μαζί με τις γνωστές πληροφορίες που δίνει η Λαπατά για την εποχή, κεντρίζουν το ενδιαφέρον του αναγνώστη, ο οποίος ταξιδεύει, νοσταλγεί, εκπλήσσεται.
Εξαιρετικές οι περιγραφές της ψυχοσύνθεσης των ηρώων και πολύ βοηθητικές οι επεξηγήσεις που δίνονται από τη συγγραφέα σε κάθε σελίδα.
Αρνητικά σημεία αποτελούν η απουσία διαλόγων, καθώς και η καθυστέρηση στην είσοδο της πλοκής, λόγω των περιγραφών των διαφόρων χαρακτήρων.
2021-05-08 09:30:20
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ [ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ] "
Είναι ένα βιβλίο για όσους ενδιαφέρονται να ξεναγηθούν στην Αθήνα της εποχής 1800-1836. Η Φιλομήλα Λαπατά με αφορμή την ιστορία δύο γυναικών, οι οποίες τολμούν να τα βάλουν με το κατεστημένο της εποχής και να ορίσουν οι ίδιες τη ζωή τους, προσφέρει πληθώρα πληροφοριών για τις κοινωνικές τάξεις, τις αντιλήψεις, τις συνθήκες διαβίωσης, την αρχιτεκτονική, τη ρυμοτομία και τα επαγγέλματα της Αθήνας την εποχή εκείνη.
Εξαιρετική ιστορική έρευνα που ισορροπεί την απουσία δράσης και μοναδική η γραφή της συγγραφέως, η οποία άλλοτε αποστασιοποιείται και άλλοτε συμμετέχει στην αφήγηση με τα δικά της σχόλια, διανθίζοντας το κείμενό της με κάποια στοιχεία χιούμορ.
Το σκηνικό στήνεται με άριστο τρόπο, καθώς επίσης αριστοτεχνικός είναι και ο τρόπος που τοποθετούνται οι ήρωες μέσα σ\' αυτό.
Σου δημιουργείται η επιθυμία να υπογραμμίζεις συνέχεια, αλλά και να περπατήσεις στα μέρη που περιγράφονται στο βιβλίο! Αξίζει να διαβαστεί!
2021-05-04 10:19:25
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΝΑΣ ΤΙΓΡΗΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ "
Ένα αρκετά ενδιαφέρον αστυνομικό μυθιστόρημα, που σε μεταφέρει στο ομιχλώδες μεταπολεμικό Λονδίνο. Θυμίζει σε πολλά σημεία έργα του Ουγκώ και του Ντίκενς, ενώ δε λείπουν και οι θρησκευτικές και φιλοσοφικές αναφορές. Ξεχωρίζουν οι συναρπαστικές περιγραφές των τόπων και των χαρακτήρων, ενώ η πλοκή του, χωρίς να χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερες ανατροπές, κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη μέχρι το τέλος.
Συμφωνώ με την άποψη της Αγκάθα Κρίστι από το οπισθόφυλλο, ότι "διαθέτει μια φινέτσα που συνήθως δε τη συναντάμε στις αστυνομικές ιστορίες."
2021-04-28 14:43:23
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΡΑΝ - ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ "
Άλλο ένα βιβλίο του Γιάννη Καλπούζου που σε μαγεύει με τη συναρπαστική πλοκή του, με τον αριστοτεχνικό του τρόπο αφήγησης των γεγονότων, με την καταπληκτική του γλώσσα!!! Ο συγγραφέας δεν παρουσιάζει απλώς την εποχή της Εικονομαχίας, αλλά βυθίζεται κυριολεκτικά σ\' αυτήν και παρασύρει μαζί του και τον αναγνώστη! Πολλές οι εκπλήξεις και οι ανατροπές, πολλοί οι χαρακτήρες, με τις φωτεινές και σκοτεινές πλευρές τους, πολλά τα ερωτήματα που δημιουργούνται στον αναγνώστη γύρω από τον πόνο, τον έρωτα, τη θρησκεία, την ευτυχία.
Κύριε Καλπούζο, σε ευχαριστούμε για ακόμα μία φορά που μας ταξίδεψες!!!
2021-04-24 11:08:17
Σχόλιο για το βιβλίο "ΚΛΕΟΠΑ, Η ΠΡΙΓΚΙΠΕΣΣΑ ΤΟΥ ΜΥΣΤΡΑ"
Νόμιζα ότι θα διάβαζα ένα ιστορικό μυθιστόρημα! Δεν πρόκειται όμως για κάτι τέτοιο! Μάλλον πρόκειται για ιστορικές αφηγήσεις! Η πλοκή είναι σχεδόν ανύπαρκτη και το μόνο που κάνει ο συγγραφέας είναι να παραθέτει ιστορικά στοιχεία για την ιστορία του Μυστρά, για τις σχέσεις του με τη Δύση, για πολιτικές και πνευματικές προσωπικότητες της εποχής των Παλαιολόγων και άλλα συναφή. Ομολογουμένως, πολύ καλή η έρευνά του, αλλά η μυθοπλασία λείπει!
2021-04-17 09:14:18
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ"
Ένα βιβλίο που κινείται ανάμεσα στα όρια του αστυνομικού μυστηρίου και του φιλοσοφικού δοκιμίου και σου δημιουργεί την αίσθηση ότι εκτός από τον δολοφόνο ανακαλύπτεις σιγά-σιγά και την ανθρώπινη φύση. Διαβάζεται γρήγορα, αν και χρειάζεται η προσήλωση του αναγνώστη. Στα θετικά του περιλαμβάνεται το ομολογουμένως ανατρεπτικό τέλος, στα δε αρνητικά του η μικρή έκταση του βιβλίου.
2021-04-11 09:02:15
Σχόλιο για το βιβλίο "ΨΕΥΤΡΑ ΓΛΩΣΣΑ"
Με επηρέασαν δύο πράγματα για να ξεκινήσω την ανάγνωση αυτού του βιβλίου, η φράση στο οπισθόφυλλο " καταφέρνει να συνδυάσει τη γοτθική ατμόσφαιρα του Ντίκενς με το ανατριχιαστικό σασπένς των χιτσκοκικών θρίλερ" και η πόλη-σκηνικό, η Βενετία. Δεν απογοητεύτηκα! Πρόκειται για ένα συναρπαστικό ψυχολογικό θρίλερ, ευκολοδιάβαστο, με αγωνία και συνεχείς ανατροπές. Είναι ένα παιχνίδι για γερά νεύρα ανάμεσα στους δύο βασικούς ήρωες που παρασύρει τον αναγνώστη σε μια συνεχή ανάγνωση μέχρι το απρόσμενο τέλος.
2021-04-07 09:48:14
Σχόλιο για το βιβλίο "ΦΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΑΞΑ"
Περίμενα ίσως μια πιο ενδιαφέρουσα πλοκή ύστερα από αυτά που διάβασα στο οπισθόφυλλο του βιβλίου. Δε συνέβη κάτι τέτοιο! Την ταυτότητα του δράστη την είχα υποπτευτεί από τις πρώτες σχεδόν σελίδες, η πλοκή μου φάνηκε σχετικά αδιάφορη και το φινάλε αναμενόμενο. Τα δύο αστεράκια τα έβαλα για τις περιγραφές του αυστραλιανού κόσμου του 19ου αιώνα, για τις γνώσεις του συγγραφέα σε θέματα λογοτεχνίας, ποίησης, μουσικής, ζωγραφικής και πολιτικής, που αποδεικνύονται σχεδόν σε κάθε σελίδα και, φυσικά, για την υπέροχη έκδοση!
2021-04-02 16:26:53
Σχόλιο για το βιβλίο "ΒΑΜΜΕΝΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΜΑΛΛΙΑ"
Ένα κλασικό ψυχολογικό μυθιστόρημα χαρακτήρων με έντονο ερωτισμό. Μια κοινωνική τοιχογραφία της μετεμφυλιακής εποχής, όπου τίποτα δεν παραμένει ίδιο. Εξάλλου και ο ίδιος ο αναγνώστης, μέχρι το τέλος του βιβλίου, αλλάζει πολλές φορές γνώμη για τους ήρωες, οι οποίοι παρουσιάζονται να πληρώνουν όλοι το τίμημα των επιλογών τους.
Η συναρπαστική αφήγηση, η θεατρικότητα του κειμένου, οι ολοκληρωμένοι χαρακτήρες, η ρεαλιστική γραφή και οι εναλλαγές του αφηγηματικού χρόνου γοητεύουν τον αναγνώστη και τον οδηγούν σε μια απνευστί ανάγνωση του βιβλίου!
2021-03-27 10:42:26
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΔΕΚΑ"
Κλασικός και αγαπημένος Καραγάτσης σε ένα βιβλίο σταθμό στη νεοελληνική λογοτεχνία! Σε ένα παλιό εργοστάσιο που έχει μετατραπεί σε πολυκατοικία, σε μια φτωχοσυνοικία του Πειραιά, τη δεκαετία του ΄50, ο συγγραφέας περιγράφει με τον δικό του μοναδικό τρόπο τις ζωές των ενοίκων με τις δυσκολίες τους, τα όνειρά τους, τη φτώχεια τους, τους έρωτές τους και ξεμπροστιάζει αμαρτίες, πάθη και διαστροφές μιας ψευτοπουριτανικής εποχής. Ένα ανεπεξέργαστο διαμάντι που καθηλώνει τον αναγνώστη, παρ\' όλα τα συγγραφικά του λάθη, τις επαναλήψεις, τη βιαστική και άτσαλη μετάβαση από τη μια ιστορία στην άλλη, το έντονο, σε πολλά σημεία, στοιχείο της υπερβολής, τις σεξουαλικές εμμονές. Ο Καραγάτσης, γήινος, χειμαρρώδης, ειρωνικός, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι είναι ένας σπουδαίος αναλυτής του ψυχικού κόσμου του ανθρώπου!
Ακόμα και ανολοκλήρωτο, το 10 είναι ένα αριστούργημα!
2021-03-17 09:07:37
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ"
Ένα βιβλίο που θυμίζει αρχαία ελληνική τραγωδία! Η ιστορία ενοχής μιας ιδιόρρυθμης παρέας, η οποία καταλήγει στον φόνο με ό,τι αυτό συνεπάγεται (τύψεις, εμμονές, λάθη, προδοσίες, αυτοκαταστροφικές τάσεις)! Ενδιαφέρουσα πλοκή, πολύ καλή η σκιαγράφηση χαρακτήρων, ζωντάνια στις περιγραφές, αν και θα μπορούσε το βιβλίο να έχει μικρότερη έκταση, γιατί κάποιες λεπτομέρειες κουράζουν!
2021-03-12 10:14:22
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΕΝΑΜΠΡΑ"
Μου αρέσουν τα βιβλία που αναφέρονται σε βιβλία, όταν μάλιστα το μυστήριο συνοδεύεται από μια ενδιαφέρουσα πλοκή. Το συγκεκριμένο όμως με απογοήτευσε, γιατί πρόκειται για ένα ανάγνωσμα υπερφορτωμένο με πληροφορίες τεχνολογικής φύσεως, που το χαρακτηρίζει μια βαρετή πλοκή, αλλά και μια ανολοκλήρωτη σκιαγράφηση χαρακτήρων, οι οποίοι θυμίζουν περισσότερο ρομπότ που κινούνται. Ένα αστεράκι μόνο για την πρωτοπρόσωπη αφήγηση που χαρίζει ζωντάνια στο κείμενο!
2021-02-21 09:05:18
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΓΡΙΑ ΦΥΣΗ"
Ύστερα από την ανάγνωση του βιβλίου Η ΞΗΡΑΣΙΑ δεν μπορούσα να μη διαβάσω το επόμενο βιβλίο της, αφού η Χάρπερ συμπεριλαμβάνεται πια στις αγαπημένες μου συγγραφείς. Το βιβλίο όχι μόνο δεν με απογοήτευσε, αλλά το θεωρώ καλύτερο από το προηγούμενο. Πρόκειται για ένα συναρπαστικό θρίλερ με εξαιρετική πλοκή που περιγράφει την άγρια φύση της αυστραλιανής ενδοχώρας, αλλά και την άγρια φύση του ανθρώπου. Η κινηματογραφική αφήγηση το μυστήριο, η κλειστοφοβική ατμόσφαιρα, τα κρυμμένα μυστικά που βγαίνουν σιγά-σιγά στην επιφάνεια, οι ολοκληρωμένοι χαρακτήρες και η εναλλαγή παρόντος και παρελθόντος στην αφήγηση κερδίζουν τον αναγνώστη από τις πρώτες σελίδες! Διαβάζεται απνευστί!
2021-02-14 11:27:40
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ"
Πρόκειται για ένα ιστορικό μυθιστόρημα που κινείται στο μεταίχμιο δύο αιώνων (19ου και 20ου) και αναφέρεται στις προσπάθειες δύο νέων ανθρώπων να αλλάξουν τον κόσμο. Η πολιτική και κοινωνική ιστορία της Αγγλίας την εποχή εκείνη, περνάει μπροστά από τα μάτια του αναγνώστη, ο οποίος πληροφορείται για κάθε είδους κίνημα (γυναικείο, εργατικό, κίνημα για την ανεξαρτησία της Ιρλανδίας). Οι πολλές ιστορικές πληροφορίες λειτουργούν σε πολλά σημεία σε βάρος της πλοκής και το καθιστούν δυσανάγνωστο, αν και φαίνεται η πολύ καλή ιστορική έρευνα της συγγραφέως. Απλώς, πιστεύω ότι το βιβλίο απευθύνεται σε συγκεκριμένο αναγνωστικό κοινό.
2021-02-13 10:19:34
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ"
Μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση της ζωής και του έργου του Ιωάννη Καποδίστρια από έναν φανταστικό σωματοφύλακά του. Η λιτή και περιεκτική αφήγηση και η γρήγορη ροή οδηγούν σε μια ευχάριστη ανάγνωση!
2021-01-26 09:13:59
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΠΟΡΤΡΕΤΟ ΤΟΥ ΝΤΟΡΙΑΝ ΓΚΡΕΥ"
Ένα κλασικό, διαχρονικό, φιλοσοφικό αριστούργημα για την ανθρώπινη ματαιοδοξία! Ένα μάθημα για το πού μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος, αλλά και για το κατά πόσο μπορεί να αντέξει τις συνέπειες των επιλογών του! Μια ναρκισσιστική στάση ζωής με βασικό γνώρισμα την προβολή της ομορφιάς και την απόλαυση των ηδονών! Ένα βιβλίο σταθμός στη λογοτεχνία, στο οποίο, μέσα από τους πνευματώδεις διαλόγους, αλλά και τις πράξεις των ηρώων, αποκαλύπτονται οι φιλοσοφικές απόψεις του συγγραφέα.
Ένα βιβλίο που δε γερνά, όσα χρόνια και να περάσουν, όπως το πορτρέτο του ήρωά του!
2021-01-13 09:23:00

Βρείτε μας στο...

Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS