Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Σχόλια Αναγνώστη: nansipan

Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΕΝΑΜΠΡΑ"
Μου αρέσουν τα βιβλία που αναφέρονται σε βιβλία, όταν μάλιστα το μυστήριο συνοδεύεται από μια ενδιαφέρουσα πλοκή. Το συγκεκριμένο όμως με απογοήτευσε, γιατί πρόκειται για ένα ανάγνωσμα υπερφορτωμένο με πληροφορίες τεχνολογικής φύσεως, που το χαρακτηρίζει μια βαρετή πλοκή, αλλά και μια ανολοκλήρωτη σκιαγράφηση χαρακτήρων, οι οποίοι θυμίζουν περισσότερο ρομπότ που κινούνται. Ένα αστεράκι μόνο για την πρωτοπρόσωπη αφήγηση που χαρίζει ζωντάνια στο κείμενο!
2021-02-21 09:05:18
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΓΡΙΑ ΦΥΣΗ"
Ύστερα από την ανάγνωση του βιβλίου Η ΞΗΡΑΣΙΑ δεν μπορούσα να μη διαβάσω το επόμενο βιβλίο της, αφού η Χάρπερ συμπεριλαμβάνεται πια στις αγαπημένες μου συγγραφείς. Το βιβλίο όχι μόνο δεν με απογοήτευσε, αλλά το θεωρώ καλύτερο από το προηγούμενο. Πρόκειται για ένα συναρπαστικό θρίλερ με εξαιρετική πλοκή που περιγράφει την άγρια φύση της αυστραλιανής ενδοχώρας, αλλά και την άγρια φύση του ανθρώπου. Η κινηματογραφική αφήγηση το μυστήριο, η κλειστοφοβική ατμόσφαιρα, τα κρυμμένα μυστικά που βγαίνουν σιγά-σιγά στην επιφάνεια, οι ολοκληρωμένοι χαρακτήρες και η εναλλαγή παρόντος και παρελθόντος στην αφήγηση κερδίζουν τον αναγνώστη από τις πρώτες σελίδες! Διαβάζεται απνευστί!
2021-02-14 11:27:40
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ"
Πρόκειται για ένα ιστορικό μυθιστόρημα που κινείται στο μεταίχμιο δύο αιώνων (19ου και 20ου) και αναφέρεται στις προσπάθειες δύο νέων ανθρώπων να αλλάξουν τον κόσμο. Η πολιτική και κοινωνική ιστορία της Αγγλίας την εποχή εκείνη, περνάει μπροστά από τα μάτια του αναγνώστη, ο οποίος πληροφορείται για κάθε είδους κίνημα (γυναικείο, εργατικό, κίνημα για την ανεξαρτησία της Ιρλανδίας). Οι πολλές ιστορικές πληροφορίες λειτουργούν σε πολλά σημεία σε βάρος της πλοκής και το καθιστούν δυσανάγνωστο, αν και φαίνεται η πολύ καλή ιστορική έρευνα της συγγραφέως. Απλώς, πιστεύω ότι το βιβλίο απευθύνεται σε συγκεκριμένο αναγνωστικό κοινό.
2021-02-13 10:19:34
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ"
Μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση της ζωής και του έργου του Ιωάννη Καποδίστρια από έναν φανταστικό σωματοφύλακά του. Η λιτή και περιεκτική αφήγηση και η γρήγορη ροή οδηγούν σε μια ευχάριστη ανάγνωση!
2021-01-26 09:13:59
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΠΟΡΤΡΕΤΟ ΤΟΥ ΝΤΟΡΙΑΝ ΓΚΡΕΥ"
Ένα κλασικό, διαχρονικό, φιλοσοφικό αριστούργημα για την ανθρώπινη ματαιοδοξία! Ένα μάθημα για το πού μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος, αλλά και για το κατά πόσο μπορεί να αντέξει τις συνέπειες των επιλογών του! Μια ναρκισσιστική στάση ζωής με βασικό γνώρισμα την προβολή της ομορφιάς και την απόλαυση των ηδονών! Ένα βιβλίο σταθμός στη λογοτεχνία, στο οποίο, μέσα από τους πνευματώδεις διαλόγους, αλλά και τις πράξεις των ηρώων, αποκαλύπτονται οι φιλοσοφικές απόψεις του συγγραφέα.
Ένα βιβλίο που δε γερνά, όσα χρόνια και να περάσουν, όπως το πορτρέτο του ήρωά του!
2021-01-13 09:23:00
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΞΟΔΟΣ"
Ένα πραγματικό διαμάντι που ανακάλυψα τυχαία! Χωροχρονικά παιχνίδια ενός ευρηματικού συγγραφέα που παρουσιάζει ιστορικά και φανταστικά στοιχεία σε ισόποσες δόσεις και κερδίζει τον αναγνώστη από τις πρώτες σελίδες! Ανάλαφρο γράψιμο, ευφυές και λεπτό χιούμορ! Καταπληκτική η έρευνα που έχει κάνει! Πρέπει να το διαβάσουν όλοι!!!
2021-01-07 08:54:43
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ"
Σαν άλλος Ροΐδης ο Νίκος Δήμου θίγει "τα κακώς κείμενα" των Ελλήνων σε ένα μικρό, περιεκτικό και διαχρονικό (δυστυχώς) βιβλίο που πρέπει να διαβάσουν όλοι οι Έλληνες! Πολλούς ίσως τους ενοχλούν τα γραφόμενά του και τον θεωρούν υπερβολικό, όμως η αλήθεια είναι αυτή: Μας χρειάζεται αυτογνωσία, αυτοκριτική και αλλαγή πλεύσης!
2021-01-04 10:10:38
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ (ΕΚΔΟΣΗ POCKET)"
Τρεις ιστορίες που θα τις χαρακτήριζε κάποιος αστυνομικές χωρίς την κλασική δομή όμως του αστυνομικού έργου. Το σκηνικό είναι κοινό, η Νέα Υόρκη, μια χαοτική και αινιγματική πόλη. Ο συγγραφέας, με έναν μεταμοντέρνο τρόπο γραφής, πραγματεύεται το θέμα της μοναξιάς, της απομόνωσης, της ταυτότητας. Τα στοιχεία ενός χαρακτήρα εμφανίζονται και σε άλλους, ενώ η πραγματική ταυτότητα των ηρώων έχει σχέση με την οπτική από την οποία βλέπει κανείς τα πράγματα. Μια αίσθηση του παραλόγου διατρέχει όλο το έργο και ο αναγνώστης ψάχνει να βρει απαντήσεις σε ερωτήματα που μένουν αναπάντητα. Το πραγματικό μπερδεύεται με το επινοημένο και οι ήρωες φαίνονται χαμένοι μέσα στην πόλη, αλλά και μέσα στον εαυτό τους. Είναι ένα αρκετά αξιόλογο έργο που θυμίζει έντονα Κάφκα και Σαρτρ και που θα αρέσει και θα γίνει πιο κατανοητό ιδιαίτερα σε εκείνους που ασχολούνται με τη συγγραφή. Αξίζει, τέλος, να αναφερθούν οι πολλές εγκιβωτισμένες πληροφορίες, οι σχετικές με φιλοσοφία, λογοτεχνία, γλωσσολογία και κοινωνιολογία!
2021-01-04 09:58:29
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΙΤΡΙΝΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟΥ"
Το καλύτερο βιβλίο μυστηρίου που έχω διαβάσει! Μια παράξενη ιστορία με συνεχείς εκπλήξεις και ανατροπές στην οποία ο ορθολογισμός "τα βάζει" με το υπερφυσικό, ενώ η αλήθεια αλλάζει πρόσωπο συνεχώς! Ένα εγκεφαλικό μυθιστόρημα με πολλούς γρίφους, αρκετούς υπόπτους με ισχυρό κίνητρο και ισχυρό άλλοθι ταυτόχρονα, αλλά και με ένα τόσο μα τόσο απρόσμενο τέλος! Ζωντανές εικόνες, ενδιαφέροντες χαρακτήρες, εξαιρετική μετάφραση! Κορυφαίο!!!
2020-12-30 15:58:16
Σχόλιο για το βιβλίο "ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΖΟΡΜΠΑ "
Τι να πει κανείς για το έπος αυτό; Κλασικό έργο, κλασικός συγγραφέας, ο πιο γνωστός και αγαπημένος νεοελληνικός χαρακτήρας! Δύο κοσμοθεωρίες, αυτή του θεωρητικού διανοούμενου και αυτή του ανθρώπου της πρακτικής φιλοσοφίας και των αισθημάτων! Μέσα από πλατωνικούς διαλόγους ο αναγνώστης αισθάνεται την επιθυμία να μάθει, να ερωτευτεί και να γλεντήσει μαζί με τον Ζορμπά, αλλά και να προβληματιστεί για τα αιώνια ερωτήματα του κόσμου. Και όλα αυτά με φόντο μια μαγευτική Κρήτη με τους ατίθασους ανθρώπους της και τα υποβλητικά της τοπία!
2020-12-29 08:57:44
Σχόλιο για το βιβλίο "ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ"
Μια φανατική των βιβλίων απευθύνεται σε φανατικούς των βιβλίων! Η συγγραφέας με έναν ιδιαίτερο και παιγνιώδη τρόπο ενημερώνει τον αναγνώστη για βιβλία που μιλάνε για βιβλία, για διάδραση βιβλίων με άλλους τομείς της Τέχνης, για τους τόπους και τρόπους διακίνησής τους, για βιβλιοθήκες και τρόπους οργάνωσής τους, για τις συνήθειες των αναγνωστών, για τα μέρη των βιβλίων, για όλους αυτούς που κινούνται επαγγελματικά ή μη γύρω από αυτά! Ο αναγνώστης ταυτόχρονα προβληματίζεται και συνειδητοποιεί ότι οι στιγμές της καθημερινότητας που συνδέονται με το βιβλίο είναι πολλές! Για τους λάτρεις του είδους!
2020-12-27 12:16:54
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΣΤΟΟΥΝΕΡ"
Ένα βιβλίο που, χωρίς να έχει μια ιδιαίτερη πλοκή ή ανατροπές, σε γοητεύει και σε καθηλώνει με την απλότητά του, αλλά και με τις αντιφάσεις του και τα αδιέξοδά του! Πρόκειται για το οδοιπορικό ενός ανθρώπου από τα πρώτα χρόνια της ζωής του μέχρι και τον θάνατό του. Ο Στόουνερ είναι μια εύθραυστη προσωπικότητα, ένας φοβισμένος γενναίος, ένας ταπεινός ήρωας που δεν παρεκκλίνει από τις αξίες του. Δεν είναι κραυγαλέος, δε διαμαρτύρεται, είναι συγχρόνως πρωταγωνιστής, αλλά και παρατηρητής της ζωής του. Το μόνο πάθος του είναι η εμμονή στο καθήκον, ενώ η στωική συμπεριφορά τον χαρακτηρίζει ακόμα και στο τέλος του! Ο αναγνώστης υποκλίνεται στο μεγαλείο του!
Εξαιρετική η μετάφραση! Υπέροχη γραμματοσειρά που το καθιστά εύκολο στην ανάγνωσή του, εξαιρετική βιβλιοδεσία!
2020-12-26 11:20:44
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΤΩΝ ΤΡΕΛΩΝ"
Η τοιχογραφία μιας ολόκληρης εποχής, πραγματική μελέτη επάνω στην ανθρώπινη φύση! Μέσα σε ένα πλοίο, λίγα χρόνια πριν ξεσπάσει ο Β\' Παγκόσμιος Πόλεμος, στο ταξίδι από το Μεξικό στη Γερμανία, ξεδιπλώνονται σιγά-σιγά διάλογοι, πράξεις και συναισθήματα ηρώων που οδηγούν τον αναγνώστη στη γνώση της πολιτικής, της φιλοσοφίας και της ιστορίας της Ευρώπης του Μεσοπολέμου. Ένα μωσαϊκό λαών που σε φέρνει πιο κοντά στις ταξικές διαφορές της εποχής, στον αντισημιτισμό που κυριαρχούσε τότε, αλλά και στην απειλητική σκιά του ναζισμού που άπλωνε τα πλοκάμια της σε όλη την Ευρώπη. Χαρακτηριστική είναι η πρόθεση της συγγραφέως να αφήσει τους αναγνώστες στο τέλος με την απορία για την τύχη των επιβατών, ώστε να φανταστούν οι ίδιοι την κατάληξη που επιθυμούν για κάθε ήρωα! Πραγματικό αριστούργημα!
2020-12-19 11:42:05
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΜΟΥΣΤΑΚΙ"
Ένα οδοιπορικό τρέλας, του οποίου το περιεχόμενο σε συνδυασμό με τις πυκνογραμμένες σελίδες και την απουσία διαλόγων προκαλεί τρομερή ένταση στον αναγνώστη. Εκεί που περιμένεις να έρθει στο τέλος η κάθαρση, αυτό δε γίνεται ποτέ, αλλά αντιθέτως μένεις με πολλά αναπάντητα ερωτήματα...Το μόνο που συνειδητοποιείς είναι πόσο κοντά βρίσκεται η λογική με τη σχιζοφρένεια!
2020-12-04 08:28:19
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΑΛΕΡΜΟ "
Ένα ιδιαίτερο και συγχρόνως σκληρό βιβλίο από αυτά που τα θυμάσαι για καιρό! Με τράβηξε ο τίτλος του βιβλίου, καθώς και η κριτική του Κοκκινόπουλου στο εξώφυλλο, η οποία πράγματι ανταποκρίνεται στο περιεχόμενό του. Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται και οι ανατροπές είναι συνεχείς μέχρι και την τελευταία σελίδα! Ο ψυχισμός των ηρώων αποκαλύπτεται με επιτυχημένο τρόπο, ενώ αρκετά πρωτότυπο είναι το γεγονός ότι τα χαρακτηριστικά τους εναρμονίζονται με τα χαρακτηριστικά των θεών του Ολύμπου! Οι θεατρικοί διάλογοι, οι ηχηρές λέξεις, οι ενδιαφέρουσες αναλύσεις περί φυσιογνωμικής και γλώσσας του σώματος, καθώς και ο πετυχημένος συνδυασμός μυθοπλασίας, θρησκείας και μυθολογίας συμπεριλαμβάνονται στα συν του βιβλίου, ενώ η εμμονή στην αστρολογία, ο μεγάλος αριθμός των αρχαίων χωρίων, καθώς και κάποιες υπερβολές στην πλοκή, ανήκουν στα αρνητικά.
2020-12-01 09:16:05
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ"
Μια μάλλον αδιάφορη αστυνομική ιστορία πασπαλισμένη με θρησκευτικές διαμάχες και αρκετά μεγάλες δόσεις περίεργων μαγειρικών συνταγών. Οι γρήγορες εναλλαγές του χρόνου αλλά και η πληθώρα των ονομάτων κουράζουν τον αναγνώστη! Οι χαρακτήρες παρουσιάζονται αρκετά επιφανειακά και λείπει η έκπληξη! Μάλλον πρόκειται για κακή επιλογή!
2020-11-28 18:08:43
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΞΗΡΑΣΙΑ"
Ένα καλογραμμένο, σφιχτά δομημένο αστυνομικό θρίλερ γεμάτο ένταση, εκπλήξεις, ανατροπές! Ευκολοδιάβαστο μυθιστόρημα με δύο παράλληλα εξελισσόμενες ιστορίες, μία στο παρελθόν και μία στο παρόν. Ενδιαφέρουσα πλοκή, η οποία απογειώνεται όσο πλησιάζουμε προς το τέλος! Πολύ καλές οι περιγραφές του τοπίου και η ανάλυση των χαρακτήρων η οποία μας δείχνει μέχρι πού μπορούν να φτάσουν τα ανθρώπινα όρια, αλλά και οδηγεί στο μικροσκόπιο τις παρεκτροπές μιας μικρής κοινωνίας. Παρά το ογκώδες σχήμα του διαβάζεται πολύ γρήγορα και όταν το τελειώσεις θέλεις αμέσως να διαβάσεις το επόμενο βιβλίο της συγγραφέως!
2020-11-17 10:35:37
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΝΑ ΚΑΠΟΙΟ ΤΕΛΟΣ"
Ένα συνοπτικό, γλυκό βιβλίο, μεστό από νοήματα που διεισδύει στην ανδρική κυρίως ψυχοσύνθεση! Είναι ένα ταξίδι αυτογνωσίας του βασικού ήρωα ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με τις ενοχές του, ενώ προσπαθεί μαζί με τον αναγνώστη να απαντήσει σε ερωτηματικά που θέτει στον εαυτό του. Μέσα από τις σελίδες του ξεπηδούν οι συζητήσεις, οι σεξουαλικοί κώδικες, οι επιλογές μιας ολόκληρης γενιάς (του \'60), ενώ το παιχνίδι της μνήμης, η νοσταλγία, η αλήθεια που έχει διάφορες πλευρές, η λεπτή ειρωνεία και ο αυτοσαρκασμός κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Είναι από τα βιβλία που θυμάται κανείς για χρόνια!
2020-11-15 09:21:48
Σχόλιο για το βιβλίο "ΥΠΟΘΕΣΗ ΛΕΒΕΝΓΟΥΟΡΘ"
Κορυφαίο έργο της παγκόσμιας αστυνομικής λογοτεχνίας με αριστουργηματική πλοκή και εντυπωσιακή απόδοση των χαρακτήρων! Οι ανατροπές είναι συνεχείς! Εκεί που ο αναγνώστης νομίζει ότι ανακάλυψε τον ένοχο, κάτι γίνεται και ένας καινούργιος ύποπτος κάνει την εμφάνισή του! Τα αποδεικτικά στοιχεία φανερώνονται σιγά-σιγά! Ο αναγνώστης δε χαλαρώνει στιγμή! Κάτι ήξερε η Άγκαθα Κρίστι κι εμπνεύστηκε από αυτό!
2020-11-14 09:56:16
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΗΣ ΑΒΥΣΣΟΥ "
Ένα αρκετά ενδιαφέρον βιβλίο γεμάτο νυχτερινές περιπλανήσεις στο προπολεμικό Βερολίνο και φιλοσοφικές συζητήσεις ανάμεσα σε δύο νεαρούς ταλαντούχους φίλους. Μπροστά στα μάτια του αναγνώστη παρουσιάζεται η σκοτεινή ατμόσφαιρα μιας ολόκληρης εποχής. Το χιούμορ και η λεπτή ειρωνεία ανακατεμένα με τη φαινομενική ελαφρότητα και κάθε μορφή κοινωνικής παθογένειας προκαλούν έντονα συναισθήματα, αλλά και αφυπνίζουν συνειδήσεις.
Διαβάζεται εύκολα, ενώ το τέλος είναι απρόσμενο, απότομο και άδοξο.
2020-10-29 16:44:21
Σχόλιο για το βιβλίο "ΟΙ ΚΛΑΣΙΚΟΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ "
Μικρά λογοτεχνικά "σφηνάκια" από την παγκόσμια λογοτεχνία, των οποίων οι συγγραφείς αναζητούν το νόημα της ζωής μέσα από τη γνώση του Άλλου. Γραμμένα απλά, γίνονται προσιτά ακόμα και στον λιγότερο έμπειρο αναγνώστη, τον οποίο προβληματίζουν και τον παρασύρουν στην ανάγνωση ολόκληρων κάποιων έργων από αυτά. Πολύ καλή η ιδέα του συγγραφέα να παρουσιάζει το κάθε απόσπασμα και στο πρωτότυπο. Η εισαγωγή, στην οποία η "παιδεία" είναι η λέξη κλειδί, είναι γεμάτη διδαχές, ιδίως για εκπαιδευτικούς. Μάλιστα σκέφτομαι κι εγώ να εφαρμόσω στους μαθητές μου την ολιγόλεπτη εποικοδομητική ελεύθερη ανάγνωση λογοτεχνικών αποσπασμάτων πριν από κάθε μάθημα.
2020-10-26 05:21:47
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΣΤΕΦΑΝΙ"
Ένα από τα σπουδαιότερα νεοελληνικά μυθιστορήματα, ευκολοδιάβαστο, που εισάγει τον αναγνώστη στην ατμόσφαιρα της μικροαστικής Αθήνας από τους Βαλκανικούς πολέμους μέχρι την Κατοχή και τον Εμφύλιο. Πρόκειται για δύο μακροσκελείς ρεαλιστικούς μονολόγους γυναικών γεμάτους κουτσομπολιά, μικροκακίες, προκαταλήψεις, άφθονο σαρκασμό, αλλά και μπόλικη ιστορία. Όπως χαρακτηριστικά έχει πει η Έλλη Αλεξίου: "Δύο γυναίκες συζητάνε για την Ιστορία πάνω από μπουγαδόνερα". Σίγουρα δεν είναι αρκετή μία φορά ανάγνωσης!
2020-10-21 07:34:15
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΦΕΓΓΑΡΟΠΕΤΡΑ"
Αρκετά υπερτιμημένο βιβλίο! Πρόκειται για μια απλή αστυνομική ιστορία που πλατειάζει σε μεγάλο βαθμό, ενώ το τέλος της είναι αρκετά προβλέψιμο! Το μόνο ενδιαφέρον αποτελεί η ολοκληρωμένη ανάλυση των χαρακτήρων.
2020-10-11 08:45:47
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΕΙΚΟΣΙΤΕΤΡΑΩΡΟ ΕΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ "
Ένα βιβλίο για τα βιβλία ή καλύτερα για τους φανατικούς αναγνώστες, όπως εγώ! Είναι ένα βιβλίο ευχάριστο, έξυπνο, που σε κάνει να θες να διαβάσεις πιο πολύ! Στα περισσότερα σημεία ταυτίστηκα με τον συγγραφέα, ενώ δεν άφησα στιγμή το μολύβι από το χέρι μου. Υπογράμμιζα συνεχώς και πρόσθετα τίτλους βιβλίων στη λίστα με αυτά που θα διαβάσω στο μέλλον. Διαβάζεται σε μία μέρα και το τοποθετείς σε κάποιο πρόχειρο σημείο για να το ξαναδιαβάσεις και να το ξαναδιαβάσεις...
Απάντησα στο ερωτηματολόγιο αναγνωστικής συμπεριφοράς που βρίσκεται στο τέλος του βιβλίου, το οποίο απλώς επιβεβαίωσε ότι είμαι βιβλιομανής!!!
Η καλύτερη φράση του βιβλίου: "Μόνο οι ανόητοι δανείζουν βιβλία"
2020-09-20 08:27:46
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΑΝΕ ΟΙ ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ"
Καταπληκτικό βιβλίο! Περιέχει τα πάντα στις σωστές δόσεις: Αστυνομική πλοκή, οικογενειακά δράματα, ερωτική προδοσία, φυλετικές διακρίσεις, βία, αλκοολισμό... μα πάνω απ΄όλα αποτελεί μια ωδή στη φύση και στην ανθρώπινη μοναξιά. Ένα βιβλίο στενάχωρο και ταυτόχρονα αισιόδοξο με μια ηρωίδα ευαίσθητη και έξυπνη που μαγεύει τον αναγνώστη, τον συναρπάζει, αλλά και τον διδάσκει! Συγκλονιστική γραφή χωρίς υπερβολές και υπέροχες περιγραφές των τοπίων! Αξίζει να το διαβάσουν όλοι!
2020-09-19 10:02:26
Σχόλιο για το βιβλίο "ΟΙ ΚΑΡΤ ΠΟΣΤΑΛ"
Ένα ιδιαίτερο, ευκολοδιάβαστο βιβλίο γεμάτο Ελλάδα, ήλιο και θάλασσα! Ένα εικονογραφημένο μυθιστόρημα που περιλαμβάνει εμβόλιμα διηγήματα τα οποία παρουσιάζουν μια εικόνα της χώρας μας που πολύ συχνά ξεχνάμε. Ο αναγνώστης ταξιδεύει σε όμορφα ελληνικά τοπία και έρχεται σε επαφή με τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου του και εμπλουτίζει τις γνώσεις του στην Ιστορία και τη Μυθολογία. Αν και η συγγραφέας φέρνει στην επιφάνεια και πολλά αρνητικά στοιχεία του λαού μας, δεν παύει το βιβλίο να αποτελεί μια από τις καλύτερες διαφημίσεις για τη χώρα μας!
2020-09-13 08:31:36
Σχόλιο για το βιβλίο "ΜΠΑΡ ΦΛΩΜΠΕΡ (ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ)"
Αρκετά ενδιαφέρον βιβλίο με πρωτότυπη πλοκή, καλοδουλεμένους χαρακτήρες και έντονο το κοσμοπολίτικο στοιχείο. Ο ήρωας μέσα από την αναζήτηση κάποιου άλλου προσώπου αναζητά και ανακαλύπτει στο τέλος τον ίδιο του τον εαυτό! Υπαινικτικά απρόσμενο το τέλος και εξαιρετικός ο χειρισμός της γλώσσας από τον συγγραφέα!Σίγουρα θα διαβάσω και άλλα βιβλία του συγκεκριμένου!
2020-09-08 08:25:17
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΡΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΒΑΡΚΑ "
Ένα ανάλαφρο ταξιδιωτικό αφήγημα γεμάτο από το γνωστό αγγλοσαξονικό χιούμορ, που σε κάποια σημεία είναι ευρηματικό, σε κάποια όμως είναι βαρετό. Τρεις φίλοι κι ένας σκύλος σε μια εκδρομή με βάρκα στον Τάμεση! Τίποτα το ιδιαίτερο! Θετικά: Η αυτοσαρκαστική αφήγηση και η διαχρονικότητα που παρατηρείται στην περιγραφή της αστείας πλευράς της καθημερινότητας (οι περισσότερες καταστάσεις που βιώνουν οι ήρωες μας θυμίζουν κάτι που έχουμε βιώσει). Αρνητικά: Η αφήγηση σε πολλά σημεία πλατειάζει και αρκετές παραλείψεις λέξεων ή φράσεων παρατηρούνται σε πολλά σημεία του κειμένου.
2020-08-30 08:07:48
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΒΕΣΑΛΙΟΥ"
Ένα σκοτεινό και περιπετειώδες ταξίδι στη Βαρκελώνη του 19ου αι. Αγωνία, πολλές ανατροπές, αστυνομικό μυστήριο και ένας συνεχής πόλεμος της επιστήμης με τις προλήψεις της εποχής. Η φράση του οπισθόφυλλου: "...τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται..." νομίζω ότι αντιπροσωπεύει αυτό το μυθιστόρημα. Εξαιρετικό βιβλίο από έναν συγγραφέα του οποίου θα ήθελα να μεταφραστούν στην ελληνική γλώσσα και άλλα έργα του.
2020-08-27 09:14:45
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΑΟΣ "
Συγκλονιστικό και αριστουργηματικό μυθιστόρημα, ίσως το καλύτερο του Καλπούζου, αλλά και ένα από τα καλύτερα που έχουν εκδοθεί ποτέ!!! Η μετατροπή του ανθρώπου σε θηρίο ύστερα από μια φυσική καταστροφή! Πρωτότυπη υπόθεση, φρενήρης αφήγηση με συνεχείς ανατροπές, εικόνες καθαρά κινηματογραφικές, σκηνές Δευτέρας Παρουσίας. Κυριαρχούν ο φόβος, η βία, η ψυχολογία του όχλου, τα ζοφερά ένστικτα, οι εσωτερικές συγκρούσεις, αλλά και η αγάπη, ο αλτρουισμός, η δοτικότητα, ο ηρωισμός. Ο συγγραφέας για μια ακόμα φορά αποδεικνύει πόσο καλός είναι στο ψυχογράφημα των ηρώων, αλλά και πόσο εξαίρετος χειριστής του λόγου!
Πρέπει να το δούμε στον κινηματογράφο! Θα ήταν μια καταπληκτική ταινία καταστροφής ή ένα υπέροχο υπαρξιακό θρίλερ!
2020-08-09 10:47:33

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΣΑΛΑΜΠΩ
FLAUBERT GUSTAVE
€12.72 €6.36
(-50%)
Κερδίζετε €6.36
Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΩΝ ΕΡΑΣΤΩΝ
SIMONETTI PABLO
€11.10 €3.88
(-65%)
Κερδίζετε €7.22

ΣελιδοδείκτηςΠερισσότερα

Οι ήρωες της λατινοαμερικανικής ανεξαρτησίας είχαν την εξής κατάληξη ... Οι ήρωες της λατινοαμερικανικής ανεξαρτησίας είχαν την εξής κατάληξη: Οι Μιγκέλ Ιδάλγο, Χοσέ Μαρία Μορέλος, Χοσέ Μιγκέλ Καρέρα και Φρανσίσκο ντε Μορα...

Βρείτε μας στο...

Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS