Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή και αντικαταβολή για αγορές άνω των 30€ | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 350.000 τίτλους

Σχόλια Αναγνώστη: nansipan

Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΑΔΕΡΑΣ"
Συνηθισμένη υπόθεση, αλλά τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται! Τα γεγονότα έχουν μια απρόσμενη τροπή και "οι μάσκες πέφτουν" κάποια στιγμή, με τον βασικό ήρωα, αλλά και τους αναγνώστες να βυθίζονται σε μια σοκαριστική, βίαιη και ασφυκτική ατμόσφαιρα από την οποία θεωρούν ότι δεν μπορούν να ξεφύγουν!
Καταιγιστική πλοκή, έντονες εικόνες, άφθονες ανατροπές, ρεαλιστικοί διάλογοι, καθηλωτικός λόγος, μια γερή δόση κοινωνικού σχολιασμού από τον συγγραφέα και ένας ιδιαίτερος κεντρικός ήρωας που μου θύμισε αρκετά τον Χάρι Χόλε του Νέσμπο, αλλά στο πιο αλήτικο στιλ!
Πολύ καλό για όσους επιθυμούν κάτι πιο έντονο και σοκαριστικό!
2024-01-28 17:45:28
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΑΥΤΟΥ ΨΥΧΗΣ"
Η Ιστορία συναντά τη μυθοπλασία με έναν συγκλονιστικό τρόπο, ο κεντρικός ήρωας σε κερδίζει από τις πρώτες σελίδες, καλοδουλεμένοι όλοι οι χαρακτήρες, ζωντανοί διάλογοι, προσοχή στη λεπτομέρεια, γλαφυρές περιγραφές, πετυχημένος συνδυασμός πρωτοπρόσωπης με τριτοπρόσωπη αφήγηση και μια υπέροχη γλώσσα! Διαβάστε το αν θέλετε να μάθετε, να νιώσετε και να προβληματιστείτε! Εξαιρετικό βιβλίο από έναν εξαιρετικό συγγραφέα!
2024-01-07 13:22:34
Σχόλιο για το βιβλίο "Η φωτιά του χειμώνα"
Χειμώνας, χιόνια, ένα παγωμένο και μυστηριώδες τοπίο που παίζει τον δικό του ρόλο στην υπόθεση, φιλικές σχέσεις που δοκιμάζονται, φαντάσματα του παρελθόντος που επιστρέφουν, πολλές ξαφνικές πυρκαγιές, τοπικοί θρύλοι που μπλέκονται με την πραγματικότητα, πισωγυρίσματα στον χρόνο και ήρωες που δρουν σύμφωνα, κυρίως, με τα προσωπικά τους συμφέροντα!
Εξαιρετική η ψυχογραφία των ηρώων, συναρπαστική η πλοκή, γρήγορη η εξέλιξη των γεγονότων, σε κάθε σελίδα συναντάς και μία ανατροπή, ενώ το τέλος είναι τόσο αποκαλυπτικό και απρόσμενο που σε αφήνει άφωνο!
Όλοι είναι ύποπτοι και πιθανοί ένοχοι, τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται και το αδύνατο αποδεικνύεται, τελικά, δυνατό!
Ό,τι πρέπει για ανάγνωση τα κρύα χειμωνιάτικα βράδια, δίπλα στο τζάκι με ένα ζεστό τσάι και τη γατούλα σου να γουργουρίζει στα πόδια σου!
2023-12-27 19:39:14
Σχόλιο για το βιβλίο "ΟΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΙΛΟΠΟΙΟΥ"
Εξαιρετικό ψυχολογικό θρίλερ με κεντρικούς ήρωες έναν πιλοποιό και τον γείτονά του, έναν ράφτη, των οποίων οι ζωές, όμως, επιδρούν με καθοριστικό τρόπο η μία στην άλλη! Κάποιες δολοφονίες γυναικών στη γαλλική επαρχία αποτελούν την αιτία της αρχής του παιχνιδιού γάτας με ποντίκι ανάμεσα στους δύο ήρωες και ο αναγνώστης βυθίζεται σε μια ασφυκτική ατμόσφαιρα όπου τα μοναδικά χρώματα είναι το μαύρο και το γκρίζο!
Ο Σιμενόν φωτίζει λίγο-λίγο την υπόθεση ή, πιο σωστά, την ψυχοσύνθεση του θύτη, ο οποίος, όμως, στο τέλος μεταμορφώνεται σε θύμα(!) και οδηγείται σε μια λυτρωτική κάθαρση! Οι εξαιρετικές λεπτομερείς περιγραφές μας μεταφέρουν το κλίμα του φόβου και της καχυποψίας που είναι διάχυτα στην ατμόσφαιρα, ενώ κάποιες χιτσκοκικές αναφορές καθιστούν το ανάγνωσμα ακόμα πιο ενδιαφέρον!
Είναι το πρώτο βιβλίο του Σιμενόν που διαβάζω, σίγουρα, όμως, θα αναζητήσω και άλλα δικά του!
2023-12-27 14:19:37
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΛΥΤΡΩΤΗΣ (ΕΚΔΟΣΗ POCKET)"
Ένας πληρωμένος δολοφόνος σκοτώνει το λάθος άτομο και προσπαθεί να επανορθώσει το λάθος του! Αν και ο δολοφόνος είναι γνωστός από την αρχή, ο εντολέας που αποκαλύπτεται στο τέλος σε αφήνει άφωνο!
Εξαιρετική πλοκή με πάθη, λαγνεία, εκδίκηση, ψέματα κι έναν Χόλε που στο μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου βρίσκεται μακριά από το ποτό! Αν και στις πρώτες σελίδες δυσκολεύτηκα να καταλάβω τις σχέσεις μεταξύ των προσώπων, οι απορίες μου λύθηκαν πολύ γρήγορα και η ανάγνωση κύλησε ευχάριστα και γρήγορα με την αγωνία να μεγαλώνει όσο γύριζα τις σελίδες και την εξέλιξη να γίνεται απρόβλεπτη! Πολύ καλό!
2023-12-17 10:26:20
Σχόλιο για το βιβλίο "ΡΩΞΑΝΗ"
Ατμοσφαιρικό αστυνομικό θρίλερ που δεν καταλαβαίνεις πότε το τελειώνεις!
Ο Άρης, ένας ριψοκίνδυνος και παρατηρητικός συγγραφέας επισκέπτεται το Κάστρο της Μονεμβασιάς προς αναζήτηση έμπνευσης και μπλέκεται σε μια σκοτεινή και περίπλοκη υπόθεση όπου τα όρια ανάμεσα στην αυτοκτονία και τη δολοφονία δεν είναι ευδιάκριτα! Ποιο είναι, όμως το τίμημα για την ανακάλυψη της αλήθειας;
Ο αναγνώστης ακολουθεί τα βήματα του Άρη στην προσπάθειά του να ανακαλύψει τον ή τους ενόχους, ταξιδεύοντας μαζί με τους ήρωες στην πανέμορφη Λακωνία (Μονεμβασιά, Σπάρτη, Γύθειο) και νιώθοντας ότι συμμετέχει κι αυτός στη δράση!
Πλούσια πλοκή, πολύ καλή σκιαγράφηση χαρακτήρων, έντονη δράση, αρκετή αγωνία, πολλές - πολλές ανατροπές, πολύ καλά δομημένος λόγος και ένα απρόσμενο εκπληκτικό φινάλε! Σε κάθε του σελίδα νομίζεις ότι έχεις ξεχωρίσει τον βασικό ύποπτο, αλλά τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται!
Πραγματικά καθηλωτικό, αν και πρώτο βιβλίο του συγγραφέα! Περιμένω με αγωνία το επόμενο!
2023-12-04 16:58:08
Σχόλιο για το βιβλίο "ΚΟΡΙΤΣΙ, ΓΥΝΑΙΚΑ, ΑΛΛΟ "
Ιδιαίτερο πολυφωνικό μυθιστόρημα στο οποίο γυναίκες διαφορετικής κοινωνικής προέλευσης, διαφορετικών ηλικιών και επαγγελμάτων και διαφορετικού σεξουαλικού προσανατολισμού δίνουν τη δική τους καθημερινή μάχη απέναντι στις διακρίσεις και τις σύγχρονες προκαταλήψεις σε μια βρετανική κοινωνία πολυπολιτισμική μεν, αλλά γεμάτη με ρατσιστικές αντιλήψεις! Κάθε όνομα ηρωίδας ακολουθείται από μια ιδιαίτερη, ξεχωριστή ζωή με κοινό ζητούμενο, όμως, την ελευθερία από κάθε είδους περιορισμό!
Πολλά ονόματα, ποικίλα γεγονότα, εναλλαγές του παρόντος με το παρελθόν και ιστορίες που στην αρχή φαίνονται ασύνδετες μεταξύ τους, αλλά προς το τέλος καταλαβαίνεις ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ των ηρωίδων (οι οποίες είναι κυρίως μαύρες ή μιγάδες) είτε συγγενική, είτε προσωπική, είτε επαγγελματική!
Καθώς γνωρίζουμε σε βάθος την κάθε ηρωίδα, ερχόμαστε σε επαφή και με σύγχρονα πολιτικά ρεύματα, καθώς και με τις αντιλήψεις της συγγραφέως, η οποία χωρίς να ωραιοποιεί καταστάσεις, με αμεσότητα και ρεαλισμό ασκεί τη δική της κριτική απέναντι στην ομοφοβία, την ισλαμοφοβία, τη σύγχρονη εκπαίδευση ή τους κριτικούς της τέχνης και περνάει τα δικά της μηνύματα με βασικότερο το πόσο σημαντικό είναι για τον καθένα να ζει με τον τρόπο που θέλει.
Τα συναισθήματα που σου προκαλούνται είναι πολλά, οι προβληματισμοί αρκετοί, ενώ το σοκ σε κάποια σημεία αναπόφευκτο! Εκτός από το περιεχόμενο γοητεύεσαι και από την πρωτότυπη γραφή με την απουσία σημείων στίξης και κεφαλαίων γραμμάτων και με τις μικρές παραγράφους που σου δίνουν την εντύπωση κάποιες στιγμές ότι διαβάζεις θεατρικό κείμενο!
Πολύ ενδιαφέρον βιβλίο! Το απόλαυσα πραγματικά!
2023-12-04 14:50:52
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ"
Συναρπαστικό ψυχολογικό θρίλερ γεμάτο μυστήριο, καλά κρυμμένα μυστικά και αρκετές δόσεις συγκίνησης, με καταπληκτικές περιγραφές του φθινοπωρινού τοπίου της σουηδικής επαρχίας, με τη γνωστή ανατροπή που συνηθίζει ο συγγραφέας στα βιβλία του, αλλά και χρονικές εναλλαγές, καθώς σε μεταφέρει από το 1990 στο 2017 και αντίστροφα!
Κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον σου μέχρι το τέλος!
2023-11-18 16:27:14
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ (ΕΚΔΟΣΗ POCKET)"
Το καλύτερο ίσως από τα βιβλία της σειράς με τον Χάρι Χόλε που έχω διαβάσει μέχρι τώρα! Τα βιβλία τα διαβάζω με τη σειρά και νομίζω ότι το κάθε επόμενο είναι καλύτερο από το αμέσως προηγούμενο!
Ένας κατά συρροή δολοφόνος, καλά σχεδιασμένοι φόνοι, μια υπέροχη πλοκή, μυστήριο, αγωνία, γρήγοροι ρυθμοί, ανατροπές και δεν μπορείς να το αφήσεις από τα χέρια σου μέχρι να το τελειώσεις και να έρθει η πολυπόθητη κάθαρση! Σε κάποια σημεία νομίζεις ότι έχεις βρει τον δολοφόνο, αλλά γρήγορα συνειδητοποιείς ότι έχεις πέσει έξω!
Το προτείνω!
2023-11-18 16:24:21
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΤΥΧΕΡΗ ΔΑΦΝΗ"
Ατμοσφαιρικό ψυχολογικό θρίλερ, από τα καλύτερα που έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Τρεις άνδρες και μια γυναίκα σε ένα ιστιοπλοϊκό, ένα ταξίδι που ξεκινά με τις καλύτερες προϋποθέσεις, ένα ξερονήσι, πολλά παιχνίδια της τύχης, ένα πλήθος έντονων συναισθημάτων και η περιπέτεια αρχίζει...
Δεν πρόκειται για την αναζήτηση της ταυτότητας του δολοφόνου από έναν χαρισματικό ντετέκτιβ, ο οποίος πρέπει να βρει την άκρη ανάμεσα σε μια σειρά υπόπτων, αλλά για μια εμβάθυνση του συγγραφέα στις σκέψεις και τα συναισθήματα των ηρώων που τους οδηγούν σε συγκρούσεις, μοιραίες αποφάσεις και συγκεκριμένους τρόπους διαχείρισης κάποιων καταστάσεων!
Η πρωτότυπη πλοκή, τα εκπληκτικά ψυχογραφήματα των ηρώων, οι καθηλωτικές περιγραφές, το πλήθος των καλολογικών στοιχείων και ο ιδιαίτερος τρόπος αφήγησης όπου οι ήρωες αφηγούνται εναλλάξ σε α΄ πρόσωπο, το καθιστούν ένα εξαιρετικό ανάγνωσμα, ενώ η αγωνία και η ένταση συνοδεύουν τον αναγνώστη μέχρι την τελευταία σελίδα!
Μπράβο στον συγγραφέα που, αν και είναι το πρώτο του βιβλίο, έκανε μια εξαιρετική δουλειά!
2023-11-18 16:02:45
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΑΝΩΜΑΛΙΑ"
Όλα σχεδόν τα λογοτεχνικά είδη συναντώνται εδώ! Λιγη επιστημονική φαντασία, λίγο κοινωνικό δράμα, λίγο θρίλερ, λίγο σάτιρα, λίγο περιπέτεια, και ο συγγραφέας με μοναδικό τρόπο παίζει με το μυαλό μας και όλες οι βεβαιότητες κλονίζονται! Ο χρόνος δεν κυλά με τον φυσιολογικό τρόπο που όλοι ξέρουμε και ο θάνατος δεν αποτελεί, τελικά, μια κατάσταση αμετάκλητη!
Αρκετοί οι χαρακτήρες, οι οποίοι παρουσιάζονται, ο καθένας ξεχωριστά, στο πρώτο μέρος του βιβλίου (πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους). Κάποια στιγμή γίνεται η σύνδεση και τότε όλοι προσπαθούν να διαχειριστούν, με τον δικό του τρόπο ο καθένας, το αδύνατο που έχει γίνει δυνατό!
Πολλά τα φιλοσοφικά, τα κοινωνικά και τα θέματα θρησκείας που θίγονται, καθώς και οι διάφορες επιστημονικές θεωρίες. Πρωταγωνιστούν η ανατροπή, η αμφισβήτηση και η αβεβαιότητα σε ένα βιβλίο που αποτελεί μία λογοτεχνική έκπληξη, όπου ένας ευφυής συγγραφέας αφήνει τον κάθε αναγνώστη να δώσει στο τέλος τις δικές του απαντήσεις!
Πολύ καλό βιβλίο, αν και δυσκολονόητο σε κάποια σημεία!
2023-10-29 08:52:55
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ"
Ενδιαφέρον αστυνομικό μυθιστόρημα, ατμοσφαιρικό που διαβάζεται ευχάριστα και γρήγορα αν και κάποια σημεία μένουν στο τέλος αδιευκρίνιστα! Παρουσιάζονται τα μυστικά μιας μικρής κοινωνίας, τα συμφέροντα, κάποιες κρυφές ή περίεργες σχέσεις και οι ενοχές που τις συνοδεύουν, ενώ συνειδητοποιείς ότι οι συνέπειες του παρελθόντος είναι αναπόφευκτες για το μέλλον!
Ενδιαφέρουσα η πλοκή, πειστικοί οι χαρακτήρες, κλιμακούμενη η ένταση και το παζλ συμπληρώνεται αργά - αργά, στοιχείο το στοιχείο, και εσύ, φτάνοντας στο ανατρεπτικό φινάλε, οδηγείσαι στο συμπέρασμα ότι τελικά τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται!
2023-10-29 08:50:51
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΣΥΒΑΡΙΤΙΣΣΑ"
Η ΣΥΒΑΡΙΤΙΣΣΑ, ένα από τα πιο γνωστά βιβλία της Ζωγράφου, βασίζεται στη ζωή της και μαζί με την προσωπικότητα της βασικής ηρωίδας προβάλλει και τη νοοτροπία μιας ολόκληρης κοινωνίας του πρώτου μισού του 20ου αι.
Η Ελένη Κούρκαπα μεγαλώνει σε μια οικογένεια "ξεχωριστή" με έναν πατέρα αφέντη που προκαλεί μεγάλο φόβο στην ίδια και στις αδελφές της, αν και απουσιάζει από την οικογενειακή εστία για μεγάλα διαστήματα! Σε αυτό έχουν συμβάλει οι συνεχείς απειλές της μητέρας, η οποία μεταφέρει στις κόρες της την καταπίεση που έχει δεχτεί η ίδια στη ζωή της! Η Ελένη, όμως, μεγαλώνοντας κάνει τις δικές της επιλογές και αποφασίζει να ζήσει με τον τρόπο που θέλει, χωρίς συμβιβασμούς και υποταγή στον καθωσπρεπισμό της κοινωνίας μας! Δε θα προδώσει ποτέ τα θέλω της, θα παντρευτεί, θα γεννήσει το παιδί της στη φυλακή, θα πάρει διαζύγιο, θα αποκτήσει πολλούς εραστές, θα μπει στην Αντίσταση και θα δείξει πλήρη αδιαφορία απέναντι στη γνώμη του κόσμου!
Ενδιαφέρων ο κοινωνικός σχολιασμός που γίνεται στο βιβλίο, καθώς και ο συνδυασμός της ευαισθησίας με τη δύναμη και το πάθος! Στα θετικά, επίσης, συμπεριλαμβάνονται ο μεστός λόγος, το υπέροχο λεξιλόγιο, το διακριτικό χιούμορ και οι έντονες αντιθέσεις ως προς την παρουσίαση των χαρακτήρων (άλλοι παρουσιάζονται υποταγμένοι στη μοίρα τους και άλλοι ως επαναστάτες με τη διάθεση να ανατρέψουν τα πάντα στο διάβα τους)!
Εκείνο που με ενόχλησε είναι η υπερβολή με την οποία παρουσιάζονται κάποιοι χαρακτήρες, όπως αυτός της σκληρής μητέρας, οι απότομες αλλαγές του χρόνου μέσα στο ίδιο κεφάλαιο, ακόμα και στην ίδια παράγραφο κάποιες φορές, αλλά και μια νοηματική σύγχυση που επικρατεί, κυρίως στις τελευταίες 50-60 σελίδες, με αποτέλεσμα να μπερδεύει ο αναγνώστης ονόματα και γεγονότα!
Ενώ το ξεκίνησα με ενδιαφέρον, τελικά το εγκατέλειψα στις τελευταίες σελίδες!
2023-10-13 17:49:25
Σχόλιο για το βιβλίο "ΘΑΛΑΣΣΑ, ΘΑΛΑΣΣΑ "
Αριστούργημα! Η φιλοσοφία συνδυάζεται με επιτυχία με την ψυχολογία και τη λογοτεχνία, καθώς ο Πλάτωνας συναντά τον Σαίξπηρ, η συγγραφέας κάνει ένα καταπληκτικό ψυχογράφημα των ηρώων συνδυάζοντας τη σάτιρα και την ειρωνεία με το χιούμορ, το μυστήριο και τις αναλυτικές περιγραφές και το υπερφυσικό στοιχείο κάνει έντονη την παρουσία του, καθώς φαντάσματα και περίεργα θαλάσσια πλάσματα κάνουν την εμφάνισή τους! Ερωτικές εμμονές, ζήλεια, φθόνος, φόβος, ενοχές, ματαιοδοξία κυριαρχούν και γεννιέται ένα πλήθος προβληματισμών σχετικά με την κτητικότητα, τον θεσμό του γάμου, τις λανθασμένες ερωτικές επιλογές, την εξαπάτηση, την απληστία, τη μοναξιά, την απόρριψη και τα υπαρξιακά αδιέξοδα!
Το μυθιστόρημα είναι ογκώδες, πάνω από 900 σελίδες, κι όμως δε βαριέσαι με τίποτα! Σε απορροφά τόσο πολύ, ενώ σε γοητεύει η εξαιρετική δουλειά της μεταφράστριας! Το προτείνω σε όλους!
2023-10-06 13:58:04
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΓΑΠΗ ΠΑΡΑΝΟΜΗ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)"
Όταν το ερωτικό πάθος μπαίνει πάνω από την αγάπη για το ίδιο σου το παιδί και η δύναμη των ενστίκτων αποδεικνύεται πιο ισχυρή από οτιδήποτε άλλο, τότε το μόνο που απομένει είναι η προσπάθεια "να μη βγει τίποτα προς τα έξω"!
Ο Θεοτόκης αποδεικνύεται για άλλη μια φορά "μάστορας" στο ηθογραφικό διήγημα και μας ταξιδεύει στη σκοτεινή ανθρώπινη πλευρά μέσα από μια σκληρή όσο και τραγική ιστορία, με τους ήρωες να παλεύουν συνεχώς με τους προσωπικούς τους δαίμονες και όλα αυτά σε μία υπέροχη γλώσσα μέσα από την οποία αναδεικνύεται η μαγευτική ντοπιολαλιά!Εξαιρετικό!
2023-09-21 11:45:35
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΣΤΑΘΜΑΡΧΗΣ ΦΑΛΛΜΕΡΑΥΕΡ"
Μια ιστορία αγάπης με άδοξο τέλος την εποχή του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου! Μικρό, λιτό, αλλά μεστό έντονων συναισθημάτων με τον συγγραφέα να κάνει "βουτιά" στον ανθρώπινο ψυχισμό, με ποιητικές περιγραφές και ένα τέλος απρόσμενο και εξαιρετικά σύντομο! Υπέροχο, πραγματικά!
2023-09-20 21:50:11
Σχόλιο για το βιβλίο "ΝΕΜΕΣΙΣ"
Ληστείες τραπεζών, φόνοι, έρωτες από το παρελθόν, καταχρήσεις, διαφθορά, μπόλικη δόση ψυχολογίας, αρκετοί γρίφοι, ανατροπές και έντονη δράση, η γνωστή συνταγή, λοιπόν, σε αυτό, το τέταρτο βιβλίο της σειράς με τον Χάρι Χόλε! Ο γνωστός αντιδραστικός ντετέκτιβ απέναντι σε κάθε μορφή εξουσίας, προσπαθεί να εξιχνιάσει δύο ή τρεις υποθέσεις συνδέοντας τις ιστορίες του με αρκετά έξυπνο τρόπο και κρατώντας σε εγρήγορση τον αναγνώστη!
Αρκετές οι αναφορές στα προηγούμενα βιβλία, καλή η ανάπτυξη των χαρακτήρων! Διαβάζεται ευχάριστα, αν και δεν ανήκει στα καλύτερα της σειράς!
2023-09-20 17:30:34
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ"
Ο Φάουστ συναντά τον Ροΐδη και τον Έκο, συνομιλεί με τον Σαίξπηρ και κλείνει το μάτι στον Νταν Μπράουν σε αυτό το γοτθικό μυθιστόρημα του 18ου αι. όπου ο τρόμος, το μυστήριο και το υπερφυσικό στοιχείο κυριαρχούν και το κακό ελλοχεύει παντού.
Παρακολουθούμε την άνοδο και την πτώση ενός ηγούμενου της καθολικής εκκλησίας στη Μαδρίτη, ο οποίος στο πλαίσιο της ματαιοδοξίας του και της λαχτάρας του να ικανοποιήσει τις σαρκικές του επιθυμίες, δε διστάζει να διαπράξει τα πιο φρικτά εγκλήματα και να περάσει από τον έπαινο στην καταδίκη!
Στην αρχή πιστεύεις ότι διαβάζεις κάποιες ξεχωριστές ιστορίες, προχωρώντας, όμως, οι ιστορίες αυτές "δένουν" μεταξύ τους σε μια ενδιαφέρουσα πλοκή κι εσύ δεν μπορείς να το αφήσεις από τα χέρια σου! Διαβάζεις για τάφους, μοναστήρια, λαγνεία, βία, μαγεία, πάθη, αμαρτίες, φόνους, μπουντρούμια, απαγωγές, βιασμούς, Ιερά Εξέταση και βασανιστήρια, συμβόλαια με τον διάβολο, κάστρα, ιππότες και συνειδητοποιείς πως ο άνθρωπος είναι ικανός για όλα, και για το καλό και για το κακό και ότι "τα ράσα δεν κάνουν τον παπά", σύμφωνα με τη γνωστή λαϊκή φράση!
Συγκλονιστικό βιβλίο, προκλητικό και ιερόσυλο για την εποχή που γράφτηκε, καθώς στηλιτεύει τον καθολικισμό και την υποκρισία της εκκλησίας, σκοτεινό, με εξαιρετικές περιγραφές, απλή αφήγηση, ανατροπές και ένα, πραγματικά, συγκλονιστικό τέλος! Πρόκειται, επίσης, για ένα ταξίδι στον εσωτερικό κόσμο της ανθρώπινης ύπαρξης αποτελώντας, έτσι, ένα από τα πρώτα δείγματα ψυχανάλυσης!
Αν εξαιρέσει κανείς τα ποιήματα που παρεμβάλλονται και κουράζουν λίγο, αποτελεί εξαιρετικό δείγμα του είδους!
2023-09-03 14:00:18
Σχόλιο για το βιβλίο "ΜΙΚΡΑ ΑΓΓΛΙΑ"
Άρωμα θάλασσας,έρωτας και η μονοπατωσιά σε ένα διώροφο ανδριώτικο σπίτι την εποχή του μεσοπολέμου αποτελούν τον βασικό κορμό αυτού του ηθογραφικού ιστορικού μυθιστορήματος. Το φόντο αποτελεί μια κλειστή και συντηρητική κοινωνία όπου κυριαρχεί το πάθος για κοινωνική άνοδο, το συμφέρον, ο θρήνος για χαμένες ζωές, η στέρηση!
Μαγευτική η αφήγηση, ποιητικός ο τρόπος γραφής, υπέροχες οι περιγραφές, μακροπερίοδος ο λόγος που λίγο κουράζει, ενδιαφέρον το θέμα, αν και καταθλιπτικό!
Συγκινητικό και ατμοσφαιρικό που αξίζει να διαβαστεί!
2023-09-02 10:04:33
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΚΟΚΚΙΝΟΛΑΙΜΗΣ"
Η πλοκή είναι ενδιαφέρουσα, συναρπαστικοί οι χαρακτήρες με εξαιρετική ανάπτυξη, ζωντανές οι περιγραφές, αρκετή αγωνία, περιπέτεια και ανατροπές και ένας Χόλε πολύ πιο ανθρώπινος!
Αρκετή βία, διαφθορά, αυτοδικία, λαθρεμπόριο όπλων και αρκετή ψυχανάλυση κυριαρχούν στις σελίδες του με τον έρωτα να παίζει καθοριστικό ρόλο στη ζωή του Χόλε και τη βία με τον ρομαντισμό "να βαδίζουν χέρι-χέρι".
Ξεδιπλώνονται από την αρχή πολλές ιστορίες ταυτόχρονα που, όμως, σε κάποιο σημείο δένουν μεταξύ τους και η ιστορία κάνει έντονη την παρουσία της, καθώς γίνεται αναφορά στη συνεργασία εθελοντών Νορβηγών με τη ναζιστική Γερμανία στη διάρκεια του Β\' Παγκοσμίου πολέμου στο Ανατολικό Μέτωπο, με αποτέλεσμα να μεταφερόμαστε από το 1942 στο 2000 και αντίστροφα! Εκτός από τις εναλλαγές χρόνου ενδιαφέρουσες είναι και οι εναλλαγές στην αφήγηση (πρωτοπρόσωπη, τριτοπρόσωπη, επιστολογραφία)!
Μένουν, βέβαια, αναπάντητα κάποια ερωτήματα, αλλά είναι το τρίτο βιβλίο της σειράς και υπάρχει δρόμος ακόμα...τουλάχιστον για μένα!
2023-08-25 12:20:31
Σχόλιο για το βιβλίο "ΟΙ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ"
Ο Jo Nesbo μας μεταφέρει στην Ταϊλάνδη με τον γνωστό ντετέκτιβ να προσπαθεί να εξιχνιάσει τη δολοφονία του Νορβηγού πρέσβη και μας προσφέρει άφθονη περιπέτεια, δράση και ανατροπές, βάζοντάς μας ακόμα περισσότερο στον κόσμο του βασικού ήρωα, ο οποίος εξακολουθεί να παλεύει με τους προσωπικούς του δαίμονες (ποτό, οικογενειακά προβλήματα, περασμένους έρωτες), αλλά και φέρνοντάς μας σε επαφή με τη Μαφία, τον τζόγο, την πορνεία και τη διαφθορά της μακρινής αυτής χώρας.
Δεν ήταν κακό το βιβλίο! Ήταν καλύτερο από το πρώτο βιβλίο της σειράς, τη ΝΥΧΤΕΡΙΔΑ, καθώς η γραφή του συγγραφέα εξελίσσεται μαζί με τον βασικό ήρωα, σίγουρα, όμως, θέλει κι άλλη δουλειά!
Πολλοί οι υποψήφιοι ύποπτοι και αυτό μεγαλώνει την αγωνία και το μυστήριο, πολύ καλή η σκιαγράφηση χαρακτήρων, εξαιρετικές οι περιγραφές χώρων, προσώπων, ζωής στην Ταϊλάνδη που αποδίδουν πολύ πειστικά την παρακμιακή ατμόσφαιρα της χώρας, αν και κουράζουν σε πολλά σημεία οι συχνές αναφορές σε χρηματοοικονομικά θέματα, καθώς και τα πολλά και δύσκολα ονόματα!
Συνεχίζω με τον ΚΟΚΚΙΝΟΛΑΙΜΗ και ελπίζω ότι θα είναι πολύ καλύτερο!
2023-08-19 10:59:05
Σχόλιο για το βιβλίο "ΝΗΣΟΣ ΘΕΡΟΣ"
Διασκεδαστικό, με αρκετές αστείες ατάκες και καλή σκιαγράφηση χαρακτήρων, ανάλαφρο, φρέσκο, αισιόδοξο, ό,τι πρέπει για συντροφιά στις διακοπές!
2023-08-06 12:24:19
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ"
Υπέροχο ψυχογράφημα του βασικού ήρωα, απλή γλώσσα που δεν έχει τίποτα το περιττό,ρεαλιστικοί χαρακτήρες που μας δίνουν την εντύπωση ανθρώπων "της διπλανής πόρτας"!
Εκτός από τα ποικίλα συναισθήματα που μας προκαλεί, γεννά και προβληματισμούς και ερωτήματα, όπως: είμαστε εμείς, ή όχι μόνο, υπεύθυνοι για τις επιλογές μας, υπάρχει ουσιαστική επικοινωνία με τους γύρω μας, πόσα από αυτά που ονειρευτήκαμε στο παρελθόν καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε ή πόσο ειλικρινείς είμαστε με τους άλλους, αλλά, κυρίως, με τον ίδιο μας τον εαυτό, από τον οποίο, τελικά, είναι δύσκολο να γλυτώσουμε;
Αποτελεί μια κοινωνική τοιχογραφία της σύγχρονης Αθήνας της κρίσης.
Είναι ένα βιβλίο με ευαισθησία, ειλικρίνεια, χιούμορ και ειρωνεία, άμεσότητα, βαθιά ανθρώπινο και αρκετά εύστοχο, που αξίζει να διαβαστεί!
2023-08-06 12:22:28
Σχόλιο για το βιβλίο "ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)"
Αν σας αρέσει η μυθολογία, έστω και λίγο "πειραγμένη" ή αν είστε λάτρεις της λογοτεχνίας του φανταστικού και δε σας ενοχλούν οι ακραίες ερωτικές σκηνές, που, ομολογουμένως, είναι αρκετές, τότε αυτό είναι το βιβλίο σας!
Ο συγγραφέας προσπαθεί να προσαρμόσει τον μύθο στη σύγχρονη πραγματικότητα και θίγει ζητήματα φεμινισμού, αγώνα για τον σεξουαλικό αυτοπροσδιορισμό των ανθρώπων, κατάργησης διάκρισης μεταξύ αρσενικού και θηλυκού και ανεξιθρησκίας, ενώ παρουσιάζει τους χαρακτήρες του να προσπαθούν για τη δημιουργία ενός κόσμου όπου όλοι θα έχουν ίσα δικαιώματα! Συγχρόνως, μας ενημερώνει με έμμεσο τρόπο για συνήθειες, αντιλήψεις, διατροφή, κοινωνική διαστρωματωση, τρόπο κατασκευής κατοικιών και συνδυάζει το μύθο με την Ιστορία με πολύ επιτυχημένο τρόπο!
Τα υπερφυσικά γεγονότα και το αλλόκοτο κυριαρχούν, καθώς και οι εικόνες που μπορεί από λυρικές να γίνουν ρεαλιστικές και να αγγίξουν τα όρια της ωμής βίας και του ακραίου απελευθερωμένου ερωτισμού, κάτι που με ενόχλησε κάποιες φορές, γιατί το θεώρησα σε οριμένα σημεία υπερβολικό και περιττό, ενώ οι μεταμορφώσεις, το μυστήριο και η βία συνοδεύουν τις πράξεις των κεντρικών ηρωίδων.
Είναι κάτι ιδιαίτερο, αλλά διαβάζεται γρήγορα και εύκολα!
2023-08-01 15:11:57
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΑΓΟΣ"
Η διαφθορά, η βία, η καταπίεση, οι ψυχικές διαταραχές, οι αυτοκτονίες, ο αλκοολισμός και το σκοτάδι κυριαρχούν σε μια κοινωνία που φαίνεται να έχει αποδεχθεί τη μοίρα της, οι νέοι "φοβούνται, νιώθουν απομονωμένοι και ανήμποροι" ή δείχνουν ότι έχουν γεράσει πριν από την ώρα τους ("Πόσων χρονών ήταν, εικοσιτριών; Έδειχνε τριάντα, ή σαράντα σε σύγκριση με τα κορίτσια της Δύσης που τα έβλεπε στο διαδίκτυο. Μια επιταχυνόμενη γήρανση που οφειλόταν στη ρύπανση της βιομηχανικής πόλης, στις μεγάλες αποκλίσεις της θερμοκρασίας και στους τρεις μήνες της συνεχούς νύχτας μετά τους άλλους τρεις της απόλυτης μέρας που απορρύθμιζαν τον μεταβολισμό της"), οι χαρακτήρες είναι πολλοί και αρκετά ενδιαφέροντες, ενώ θίγονται από τον συγγραφέα μεγάλα πολιτικά, κοινωνικά και οικολογικά ζητήματα, όπως η στενή σχέση του ανθρώπου με τη φύση, η κλιματική αλλαγή, καθώς και τα προβλήματα των αυτόχθονων κατοίκων ή των ομοφυλόφιλων!
Το μυστήριο, λοιπόν, συνδυάζεται με τα ιστορικά και πολιτισμικά στοιχεία, καθώς ο συγγραφέας φαίνεται ότι έχει κάνει ενδελεχή έρευνα για την ιστορία του τόπου, την πολιτική κατάσταση και τις κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν. Σου δίνει την εντύπωση, όμως, ότι αυτά κάποιες φορές υπερκαλύπτουν την πλοκή και αναλώνεσαι σε κάποιες σελίδες στο να εμπλουτίζεις απλώς τις γνώσεις σου, κάτι που θα μπορούσες να κάνεις διαβάζοντας ένα άλλο βιβλίο επιστημονικού, πολιτικού ή ιστορικού περιεχομένου! Η πλοκή δεν παύει, βέβαια, να είναι ενδιαφέρουσα, χωρίς, όμως, τις μεγάλες ανατροπές! Η ανάλυση των χαρακτήρων είναι πολύ καλή, οι περιγραφές ρεαλιστικές, χωρίς να χάνουν σε πολλά σημεία τον λυρισμό τους, ενώ το τέλος αρκετά ελπιδοφόρο! Έχεις την αίσθηση, συνεχώς, όμως, ότι κάτι λείπει και, μάλιστα, ενώ περιμένεις, σε κάποια σημεία, να συμβεί αυτό το "συγκλονιστικό", αυτό δεν έρχεται με τίποτα! Καλό, αλλά μέχρι εκεί!
2023-07-26 12:46:12
Σχόλιο για το βιβλίο "Δεκαεπτά κλωστές"
Το διάβασα σε μία μέρα και μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις! Δεν πρόκειται μόνο για ένα εκπληκτικό ψυχογράφημα του κεντρικού ήρωα, αλλά και για ένα κοινωνικό ψυχογράφημα μέσα από το οποίο ο συγγραφέας αναζητά τον πραγματικό φταίχτη για όλα τα δεινά που συμβαίνουν στο βιβλίο και προσπαθεί να βρει τις απαντήσεις στα αμέτρητα "γιατί" που προβληματίζουν και τον αναγνώστη. Πώς είναι δυνατόν ένας νέος με συστολή, ευγένεια ψυχής και τόσα ταλέντα να βιώσει την κοινωνική απόρριψη και να οδηγηθεί σε πράξεις που δε ταιριάζουν με τον χαρακτήρα του; Πόσο κακό μπορεί να προκαλέσει η κοινωνία σε κάποιον από φθόνο; Τι είναι τελικά ηθικό και τι όχι για τον καθένα;
Αριστοτεχνικές οι περιγραφές των περιοχών των Κυθήρων, των τοπίων, των σπιτιών! Νομίζεις ότι βρίσκεσαι κι εσύ στο νησί και περπατάς μαζί με τους ήρωες! Πολύ καλή, επίσης, η έρευνα που έχει γίνει από τον συγγραφέα ως προς τα ηθογραφικά στοιχεία του νησιού, αλλά και κάποια ιστορικά στοιχεία που παρουσιάζει!
Τέλος, αξίζει να αναφερθεί η εξαιρετική χρήση της γλώσσας, αλλά και η προσεγμένη έκδοση και ειδικότερα η σελιδοποίηση με το χαρακτηριστικό μαύρο χρώμα σε κάποιες σελίδες, που ταιριάζει με το ύφος του βιβλίου!
Κύριε Δημάκη, κάνατε καταπληκτική δουλειά! Έχω ήδη αγοράσει το επόμενο βιβλίο και με περιμένει στη βιβλιοθήκη μου!

Υ.Γ. Ο τίτλος του βιβλίου γίνεται κατανοητός στην προτελευταία σελίδα!
2023-07-18 11:07:55
Σχόλιο για το βιβλίο "ΦΟΒΑΜΑΙ, ΤΑΥΡΟΜΑΧΕ (ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)"
Συγκλονιστικό βιβλίο, που δεν μπορείς να το αφήσεις από τα χέρια σου μέχρι να το τελειώσεις, σου προκαλεί έντονα συναισθήματα και η ιδιαίτερη γλώσσα του, την οποία διακρίνει μουσικότητα και ζωντάνια σε συναρπάζει!
Ο έρωτας και η ανάγκη για τρυφερότητα συνδιαλέγονται με τους αγώνες για την ανατροπή του καθεστώτος στη Χιλή του δικτάτορα Πινοσέτ και την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή! Εικόνες, χρώματα και άφθονη μουσική συνοδεύουν τις έμμεσες αναφορές του συγγραφέα σε κοινωνικά θέματα, όπως η φτώχεια, η κοινωνική ανισότητα, η περιθωριοποίηση των ομοφυλόφιλων!
Χαρακτηριστικές είναι οι εναλλαγές του γένους της Τρελής από Απέναντι, ενός μεσήλικα ομοφυλόφιλου, από αρσενικό σε θηλυκό και αντίστροφα, αλλά και οι εναλλαγές στην αφήγηση, καθώς η τριτοπρόσωπη διαδέχεται την πρωτοπρόσωπη και τούμπαλιν.
Κρίμα που ο Λεμεμπέλ έγραψε μόνο ένα μυθιστόρημα!

Υ.Γ. Καλό θα είναι να διαβαστεί πρώτα το επίμετρο που είναι στο τέλος του βιβλίου! Έτσι γνωρίζει ο αναγνώστης την εποχή, αλλά και την προσωπικότητα του συγγραφέα και μπαίνει πιο εύκολα στην υπόθεση!
2023-07-17 11:17:20
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΘΟΛΟΣ"
Τι βιβλίο ήταν αυτό! 1163 σελίδες και ούτε που το κατάλαβα! Τι υπέροχη πλοκή και πόσα συναισθήματα μου προκάλεσε, με κυρίαρχο, βέβαια, αυτό της αγωνίας!
Το υπερφυσικό στοιχείο κάνει κι εδώ την εμφάνισή του, όπως, εξάλλου, στα περισσότερα έργα του King, οι έμμεσες πολιτικές νύξεις του συγγραφέα είναι αρκετές, ενώ θίγονται και διάφορα άλλα θέματα, όπως τα εγκλήματα πολέμου, οι διάφορες μορφές βίας, η θρησκοληψία, οι αγώνες για τα ανθρώπινα δικαιώματα, η κατάχρηση εξουσίας!
Καθώς παρακολουθείς αυτόν τον "κλειστό κόσμο με το αιώνιο σούρουπο, έναν κόσμο όπου δεν μπορείς να ανασάνεις τον αέρα και ο χρόνος έχει πάψει να έχει οποιοδήποτε νόημα", γίνεσαι "ένα" με τους ήρωες και νιώθεις την ένταση, τον φόβο τους, αλλά και την αγωνία τους για το μέλλον τους! Συνειδητοποιείς, στο τέλος, ότι ο άνθρωπος, κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες, μπορεί να διαπράξει το μεγαλύτερο κακό, αλλά και το μεγαλύτερο καλό!
Πολύ εύστοχος από τον συγγραφέα ο παραλληλισμός της ζωής μέσα στον Θόλο με τη ζωή των μυρμηγκιών, κάτι που γίνεται περισσότερο κατανοητό στο τέλος του βιβλίου, ενώ πολύ χρήσιμα είναι στις πρώτες σελίδες ο χάρτης της πόλης, καθώς και η κατάσταση των ονομάτων των ηρώων!
2023-07-13 19:49:42
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΔΕΜΑ"
Εάν σας αρέσουν τα ψυχολογικά θρίλερ με τις συνεχείς ανατροπές, το απρόβλεπτο τέλος και σας καθηλώνουν αυτά που "παίζουν" με το μυαλό του αναγνώστη και σας κάνουν συνεχώς να αμφιβάλλετε για τα όρια ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα, τότε ΤΟ ΔΕΜΑ είναι αυτό που πρέπει να διαβάσετε!
Ένα δέμα που παραλαμβάνει η ψυχίατρος Έμα Στάϊν, αλλά ανήκει σε άλλον παραλήπτη, δημιουργεί πολλά προβλήματα στην ήδη διαταραγμένη προσωπικότητά της!
Κινηματογραφική πλοκή, γρήγορες και απρόσμενες εξελίξεις, κλιμάκωση της έντασης όσο προχωρά η ανάγνωση με την αδρεναλίνη να φθάνει στα ύψη και τον φόβο και την αγωνία να κορυφώνονται, καθώς η ταυτότητα του ενόχου είναι δύσκολο να γίνει αντιληπτή από τον αναγνώστη! Σε κάθε κεφάλαιο βυθίζεσαι όλο και περισσότερο σε μια ασφυκτική και ζοφερή ατμόσφαιρα με την αίσθηση ότι το οξυγόνο σου λιγοστεύει όλο και περισσότερο! Μαζί με την ηρωίδα, η οποία αμφιβάλλει, αλλά και αμφισβητείται, αμφιβάλλεις κι εσύ και αναρωτιέσαι, αν τελικά κάποιος μπορεί να εμπιστεύεται ακόμα και τους πιο κοντινούς του ανθρώπους και σου δημιουργούνται ερωτήματα του τύπου: "Τώρα αυτή τρελάθηκε ή λέει την αλήθεια;"
Είναι το πρώτο βιβλίο του Φίτζεκ που διαβάζω και ομολογώ ότι μου άρεσε πολύ! Σίγουρα θα αναζητήσω και άλλα δικά του!
2023-07-03 14:03:14
Σχόλιο για το βιβλίο "ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΥΣ"
Πρόκειται για ένα βιβλίο γεμάτο ήλιο, θάλασσα, καλοκαίρι και ερωτικές αναζητήσεις, όπου η μυθοπλασία συνδυάζεται όμορφα με την πραγματικότητα και το τραγούδι, ο χορός, οι λογοτεχνικές συζητήσεις και τα νυχτερινά μπάνια κυριαρχούν στις σελίδες του. Γίνεται αναφορά σε γνωστά πρόσωπα του καλλιτεχνικού (Χένρυ Φόντα, Μελίνα Μερκούρη) και λογοτεχνικού, κυρίως, χώρου (Ντοστογιέφσκι, Κάφκα, Χένρυ Μίλλερ, Σιμόν ντε Μποβουάρ, Σαρτρ, Τζακ Κέρουακ, Ρίλκε), ενώ δύο από τους βασικούς ήρωες αποτελούν ο γνωστός τραγουδοποιός Λέοναρντ Κοέν και η αγαπημένη του Μαριάννε.
Σε μια εποχή όπου το διεθνές jet-set απολαμβάνει τις ομορφιές της μαγευτικής Ύδρας οι ήρωες του βιβλίου χαρακτηρίζονται από μια τυχοδιωκτική συμπεριφορά και δρουν ενάντια στο κατεστημένο, μακριά από κοινωνικές συμβάσεις και γεμάτοι από ουτοπικά όνειρα, αλλά και βαθιά επιθυμία "να ζήσουν τα όνειρά τους".
Το νοσταλγικό, ρομαντικό και συγκινητικό αυτό ταξίδι εμπλουτίζεται από τις λυρικές περιγραφές του Υδραίικου τοπίου, αλλά και από πληροφορίες για την καθημερινότητα,έθιμα, συνήθειες, γνωστές οικίες και κτίρια,αλλά και φημισμένα μαγαζιά του νησιού.
Όμορφες εικόνες, λοιπόν, μυρωδιές, γεύσεις και ήχοι μαγεύουν τον αναγνώστη και τον "ταξιδεύουν" σε γνωστές περιοχές του νησιού (Μανδράκι, Καμίνι, Πλάκες), όμως μέχρι εκεί!
Η έλλειψη πλοκής, τα υπερβολικά πολλά ονόματα, οι συχνές επαναλήψεις, καθώς και κάποια περίεργα "πισωγυρίσματα" του χρόνου, που κάθε άλλο παρά πετυχημένα είναι, κουράζουν και σε κάνουν να θέλεις να εγκαταλείψεις την ανάγνωση! Με κράτησαν οι περιγραφές και κάποια σημεία που αναφέρονταν στην "αιώνια" πάλη αρσενικού - θηλυκού!
Το βιβλίο, ενώ είχε όλες τις προϋποθέσεις για να χαρακτηριστεί ως ένα απολαυστικό ανάγνωσμα, νομίζω ότι δεν τα κατάφερε!
2023-07-03 14:01:45

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΣΚΥΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ
BUKOWSKI CHARLES
€9.54 €4.29
(-55%)
Κερδίζετε €5.25
ΚΡΥΜΜΕΝΟΙ ΚΟΣΜΟΙ
FIEBAG PETER
€9.90 €4.46
(-55%)
Κερδίζετε €5.44

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS