Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Σχόλια Αναγνώστη: nansipan

Σχόλιο για το βιβλίο "ΥΠΟΘΕΣΗ ΛΕΒΕΝΓΟΥΟΡΘ"
Κορυφαίο έργο της παγκόσμιας αστυνομικής λογοτεχνίας με αριστουργηματική πλοκή και εντυπωσιακή απόδοση των χαρακτήρων! Οι ανατροπές είναι συνεχείς! Εκεί που ο αναγνώστης νομίζει ότι ανακάλυψε τον ένοχο, κάτι γίνεται και ένας καινούργιος ύποπτος κάνει την εμφάνισή του! Τα αποδεικτικά στοιχεία φανερώνονται σιγά-σιγά! Ο αναγνώστης δε χαλαρώνει στιγμή! Κάτι ήξερε η Άγκαθα Κρίστι κι εμπνεύστηκε από αυτό!
2020-11-14 09:56:16
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΗΣ ΑΒΥΣΣΟΥ "
Ένα αρκετά ενδιαφέρον βιβλίο γεμάτο νυχτερινές περιπλανήσεις στο προπολεμικό Βερολίνο και φιλοσοφικές συζητήσεις ανάμεσα σε δύο νεαρούς ταλαντούχους φίλους. Μπροστά στα μάτια του αναγνώστη παρουσιάζεται η σκοτεινή ατμόσφαιρα μιας ολόκληρης εποχής. Το χιούμορ και η λεπτή ειρωνεία ανακατεμένα με τη φαινομενική ελαφρότητα και κάθε μορφή κοινωνικής παθογένειας προκαλούν έντονα συναισθήματα, αλλά και αφυπνίζουν συνειδήσεις.
Διαβάζεται εύκολα, ενώ το τέλος είναι απρόσμενο, απότομο και άδοξο.
2020-10-29 16:44:21
Σχόλιο για το βιβλίο "ΟΙ ΚΛΑΣΙΚΟΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ "
Μικρά λογοτεχνικά "σφηνάκια" από την παγκόσμια λογοτεχνία, των οποίων οι συγγραφείς αναζητούν το νόημα της ζωής μέσα από τη γνώση του Άλλου. Γραμμένα απλά, γίνονται προσιτά ακόμα και στον λιγότερο έμπειρο αναγνώστη, τον οποίο προβληματίζουν και τον παρασύρουν στην ανάγνωση ολόκληρων κάποιων έργων από αυτά. Πολύ καλή η ιδέα του συγγραφέα να παρουσιάζει το κάθε απόσπασμα και στο πρωτότυπο. Η εισαγωγή, στην οποία η "παιδεία" είναι η λέξη κλειδί, είναι γεμάτη διδαχές, ιδίως για εκπαιδευτικούς. Μάλιστα σκέφτομαι κι εγώ να εφαρμόσω στους μαθητές μου την ολιγόλεπτη εποικοδομητική ελεύθερη ανάγνωση λογοτεχνικών αποσπασμάτων πριν από κάθε μάθημα.
2020-10-26 05:21:47
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΣΤΕΦΑΝΙ"
Ένα από τα σπουδαιότερα νεοελληνικά μυθιστορήματα, ευκολοδιάβαστο, που εισάγει τον αναγνώστη στην ατμόσφαιρα της μικροαστικής Αθήνας από τους Βαλκανικούς πολέμους μέχρι την Κατοχή και τον Εμφύλιο. Πρόκειται για δύο μακροσκελείς ρεαλιστικούς μονολόγους γυναικών γεμάτους κουτσομπολιά, μικροκακίες, προκαταλήψεις, άφθονο σαρκασμό, αλλά και μπόλικη ιστορία. Όπως χαρακτηριστικά έχει πει η Έλλη Αλεξίου: "Δύο γυναίκες συζητάνε για την Ιστορία πάνω από μπουγαδόνερα". Σίγουρα δεν είναι αρκετή μία φορά ανάγνωσης!
2020-10-21 07:34:15
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΦΕΓΓΑΡΟΠΕΤΡΑ"
Αρκετά υπερτιμημένο βιβλίο! Πρόκειται για μια απλή αστυνομική ιστορία που πλατειάζει σε μεγάλο βαθμό, ενώ το τέλος της είναι αρκετά προβλέψιμο! Το μόνο ενδιαφέρον αποτελεί η ολοκληρωμένη ανάλυση των χαρακτήρων.
2020-10-11 08:45:47
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΕΙΚΟΣΙΤΕΤΡΑΩΡΟ ΕΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ "
Ένα βιβλίο για τα βιβλία ή καλύτερα για τους φανατικούς αναγνώστες, όπως εγώ! Είναι ένα βιβλίο ευχάριστο, έξυπνο, που σε κάνει να θες να διαβάσεις πιο πολύ! Στα περισσότερα σημεία ταυτίστηκα με τον συγγραφέα, ενώ δεν άφησα στιγμή το μολύβι από το χέρι μου. Υπογράμμιζα συνεχώς και πρόσθετα τίτλους βιβλίων στη λίστα με αυτά που θα διαβάσω στο μέλλον. Διαβάζεται σε μία μέρα και το τοποθετείς σε κάποιο πρόχειρο σημείο για να το ξαναδιαβάσεις και να το ξαναδιαβάσεις...
Απάντησα στο ερωτηματολόγιο αναγνωστικής συμπεριφοράς που βρίσκεται στο τέλος του βιβλίου, το οποίο απλώς επιβεβαίωσε ότι είμαι βιβλιομανής!!!
Η καλύτερη φράση του βιβλίου: "Μόνο οι ανόητοι δανείζουν βιβλία"
2020-09-20 08:27:46
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΑΝΕ ΟΙ ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ"
Καταπληκτικό βιβλίο! Περιέχει τα πάντα στις σωστές δόσεις: Αστυνομική πλοκή, οικογενειακά δράματα, ερωτική προδοσία, φυλετικές διακρίσεις, βία, αλκοολισμό... μα πάνω απ΄όλα αποτελεί μια ωδή στη φύση και στην ανθρώπινη μοναξιά. Ένα βιβλίο στενάχωρο και ταυτόχρονα αισιόδοξο με μια ηρωίδα ευαίσθητη και έξυπνη που μαγεύει τον αναγνώστη, τον συναρπάζει, αλλά και τον διδάσκει! Συγκλονιστική γραφή χωρίς υπερβολές και υπέροχες περιγραφές των τοπίων! Αξίζει να το διαβάσουν όλοι!
2020-09-19 10:02:26
Σχόλιο για το βιβλίο "ΟΙ ΚΑΡΤ ΠΟΣΤΑΛ"
Ένα ιδιαίτερο, ευκολοδιάβαστο βιβλίο γεμάτο Ελλάδα, ήλιο και θάλασσα! Ένα εικονογραφημένο μυθιστόρημα που περιλαμβάνει εμβόλιμα διηγήματα τα οποία παρουσιάζουν μια εικόνα της χώρας μας που πολύ συχνά ξεχνάμε. Ο αναγνώστης ταξιδεύει σε όμορφα ελληνικά τοπία και έρχεται σε επαφή με τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου του και εμπλουτίζει τις γνώσεις του στην Ιστορία και τη Μυθολογία. Αν και η συγγραφέας φέρνει στην επιφάνεια και πολλά αρνητικά στοιχεία του λαού μας, δεν παύει το βιβλίο να αποτελεί μια από τις καλύτερες διαφημίσεις για τη χώρα μας!
2020-09-13 08:31:36
Σχόλιο για το βιβλίο "ΜΠΑΡ ΦΛΩΜΠΕΡ (ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ)"
Αρκετά ενδιαφέρον βιβλίο με πρωτότυπη πλοκή, καλοδουλεμένους χαρακτήρες και έντονο το κοσμοπολίτικο στοιχείο. Ο ήρωας μέσα από την αναζήτηση κάποιου άλλου προσώπου αναζητά και ανακαλύπτει στο τέλος τον ίδιο του τον εαυτό! Υπαινικτικά απρόσμενο το τέλος και εξαιρετικός ο χειρισμός της γλώσσας από τον συγγραφέα!Σίγουρα θα διαβάσω και άλλα βιβλία του συγκεκριμένου!
2020-09-08 08:25:17
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΡΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΒΑΡΚΑ "
Ένα ανάλαφρο ταξιδιωτικό αφήγημα γεμάτο από το γνωστό αγγλοσαξονικό χιούμορ, που σε κάποια σημεία είναι ευρηματικό, σε κάποια όμως είναι βαρετό. Τρεις φίλοι κι ένας σκύλος σε μια εκδρομή με βάρκα στον Τάμεση! Τίποτα το ιδιαίτερο! Θετικά: Η αυτοσαρκαστική αφήγηση και η διαχρονικότητα που παρατηρείται στην περιγραφή της αστείας πλευράς της καθημερινότητας (οι περισσότερες καταστάσεις που βιώνουν οι ήρωες μας θυμίζουν κάτι που έχουμε βιώσει). Αρνητικά: Η αφήγηση σε πολλά σημεία πλατειάζει και αρκετές παραλείψεις λέξεων ή φράσεων παρατηρούνται σε πολλά σημεία του κειμένου.
2020-08-30 08:07:48
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΒΕΣΑΛΙΟΥ"
Ένα σκοτεινό και περιπετειώδες ταξίδι στη Βαρκελώνη του 19ου αι. Αγωνία, πολλές ανατροπές, αστυνομικό μυστήριο και ένας συνεχής πόλεμος της επιστήμης με τις προλήψεις της εποχής. Η φράση του οπισθόφυλλου: "...τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται..." νομίζω ότι αντιπροσωπεύει αυτό το μυθιστόρημα. Εξαιρετικό βιβλίο από έναν συγγραφέα του οποίου θα ήθελα να μεταφραστούν στην ελληνική γλώσσα και άλλα έργα του.
2020-08-27 09:14:45
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΑΟΣ "
Συγκλονιστικό και αριστουργηματικό μυθιστόρημα, ίσως το καλύτερο του Καλπούζου, αλλά και ένα από τα καλύτερα που έχουν εκδοθεί ποτέ!!! Η μετατροπή του ανθρώπου σε θηρίο ύστερα από μια φυσική καταστροφή! Πρωτότυπη υπόθεση, φρενήρης αφήγηση με συνεχείς ανατροπές, εικόνες καθαρά κινηματογραφικές, σκηνές Δευτέρας Παρουσίας. Κυριαρχούν ο φόβος, η βία, η ψυχολογία του όχλου, τα ζοφερά ένστικτα, οι εσωτερικές συγκρούσεις, αλλά και η αγάπη, ο αλτρουισμός, η δοτικότητα, ο ηρωισμός. Ο συγγραφέας για μια ακόμα φορά αποδεικνύει πόσο καλός είναι στο ψυχογράφημα των ηρώων, αλλά και πόσο εξαίρετος χειριστής του λόγου!
Πρέπει να το δούμε στον κινηματογράφο! Θα ήταν μια καταπληκτική ταινία καταστροφής ή ένα υπέροχο υπαρξιακό θρίλερ!
2020-08-09 10:47:33
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΝΕΜΩΛΙΑ"
Το όνομα Ζουργός είναι εγγύηση! Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς; Την ολοκληρωμένη παρουσίαση των χαρακτήρων, το μεστό αφηγηματικό ύφος, τον ποιητικό λόγο, τη σύνδεση της ιστορίας με τα ομηρικά έπη; Είναι ένα βιβλίο για τη γενιά του \'60, για την ανάγκη φυγής και την αναζήτηση της χαμένης νιότης. Ο συγγραφέας, με το γνωστό του ύφος, που σε κάποια σημεία θυμίζει Καραγάτση, οδηγεί τον αναγνώστη σε μονοπάτια αυτογνωσίας, επειδή όλοι μας βρίσκουμε στο βιβλίο κάποιες πτυχές του εαυτού μας.
Ανυπομονώ να διαβάσω και τα υπόλοιπα βιβλία του...
2020-08-07 18:29:17
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΟΛΑΣΗ"
Ευφυέστατο, διασκεδαστικό, ίσως το πιο πρωτότυπο βιβλίο που έχω διαβάσει! Πρωταγωνιστούν η Λογοτεχνία, η Λογική και τα Μαθηματικά! Διαβάζεται μονορούφι και ξαναδιαβάζεται... και στο τέλος λες: "Μακάρι η κόλαση να ήταν Βιβλιοθήκη!
2020-08-03 04:31:19
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΧΑΡΤΙΝΟ ΣΠΙΤΙ"
Ένα συνοπτικό, τρυφερό, πρωτότυπο ανάγνωσμα, όπου πρωταγωνιστής είναι το βιβλίο! Απευθύνεται σε όλους τους βιβλιοφάγους και με τη γλαφυρή του γλώσσα δείχνει την επίδραση της ανάγνωσης βιβλίων σε έναν εθισμένο αναγνώστη, ενώ συγχρόνως προσφέρει πολύτιμες λογοτεχνικές πληροφορίες μέσα από εκτενείς αναφορές σε σημαντικούς δημιουργούς και τα έργα τους!
Κάποια αγαπημένα παραθέματα του βιβλίου: "Τα βιβλία αλλάζουν το πεπρωμένο των ανθρώπων", "Τα βιβλία τα θεωρούμε μέρος του εαυτού μας", "Η βιβλιοθήκη που εξοπλίζεται θεωρείται ένας ζωντανός οργανισμός", "Η βιβλιοθήκη είναι μια πύλη στον χρόνο".
2020-08-01 05:21:55
Σχόλιο για το βιβλίο "ΘΙΒΕΤΙΑΝΗ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΙΤΑ "
Αδιάφορο, εκνευριστικό! Είναι η πρώτη φορά που αφήνω ένα βιβλίο στη μέση! Επειδή όμως είναι το πρώτο βιβλίο του Ρόμπινς που διαβάζω και επειδή έχω ακούσει καλά λόγια για κάποια από τα μυθιστορήματά του, θα του δώσω μια δεύτερη ευκαιρία και θα διαβάσω κάποια στιγμή το "Άρωμα του ονείρου".
2020-07-31 15:28:25
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΙΟ ΤΟΥ ΜΑΤΙΑΣ ΑΛΜΟΣΙΝΟ"
Ο Ματίας Αλμοσίνο είναι η αφορμή για το υπέροχο αυτό ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο. Ο αναγνώστης διαβάζοντας για τη ζωή αυτού του μοναχικού και χαρισματικού ήρωα μαθαίνει για τον τρόπο ζωής των ανθρώπων στην Ευρώπη του 17ου και 18ου αι., ενημερώνεται για την ανάπτυξη των επιστημών την εποχή αυτή, ιδιαίτερα της ιατρικής και γοητεύεται από τις φιλοσοφικές "μονομαχίες" των ηρώων.Καταπληκτική η γραφή του Ζουργού! Ένα βαθιά ανθρώπινο βιβλίο που σε μαγεύει από την πρώτη ως την τελευταία σελίδα του!
2020-07-28 21:07:51
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΣΠΡΑ"
Γιατί να διαβάσει κάποιος αυτό το βιβλίο; Για την καταιγιστική πλοκή, για τον πρωτότυπο τρόπο αφήγησης με τους διαφορετικούς διαδοχικούς αφηγητές της ιστορίας, για την αγωνία που προκαλεί στον αναγνώστη, για την αξεπέραστη "σκοτεινή" ρομαντική ατμόσφαιρα της εποχής, για τον αριστοτεχνικό τρόπο παρουσίασης των χαρακτήρων, για την πολύ καλή μετάφραση και γιατί περιλαμβάνει τα πάντα: μυστήριο, έρωτα, ίντριγκες, κατασκοπεία, απάτες! Δίνω τέσσερα και όχι πέντε αστεράκια, γιατί γίνεται λίγο φλύαρο στις 150 τελευταίες περίπου σελίδες.
2020-07-19 18:09:54
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ "
Ύστερα από την ανάγνωση του βιβλίου του Σελίν "Ταξίδι στην άκρη της νύχτας", τι πιο κατάλληλο σκέφτηκα για διάβασμα, από ένα ανάλαφρο ανάγνωσμα μυστηρίου! Έτσι επέλεξα το συγκεκριμένο βιβλίο της Hannah! Η συγγραφέας κάνει φιλότιμη προσπάθεια να μεταφέρει στο βιβλίο της την ατμόσφαιρα των έργων της Αγκάθα Κρίστι (παρατηρητικότητα του Πουαρό, το γνωστό του χιούμορ, ανατροπές, τελική λύση μπροστά σε ακροατήριο).
Η μπερδεμένη πλοκή όμως κάπου με κούρασε! Σε κάποια σημεία αναγκαζόμουν να γυρίσω πίσω, γιατί είχα ξεχάσει πρόσωπα και γεγονότα, τα οποία προσπαθούσα να συνδυάσω με αυτά που διάβαζα εκείνη τη στιγμή!
Τρία αστεράκια για τη μυστηριακή ρετρό ατμόσφαιρα και την προσεγμένη μετάφραση του Κορτώ!
2020-07-14 06:33:01
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ"
Ιδιαίτερο, σκληρό, σκοτεινό, αληθινό! Ο Σελίν, χωρίς να "χαϊδεύει τ\' αυτιά" του αναγνώστη, καταγγέλλει την αγριότητα της ανθρώπινης ψυχής, αλλά και τις όποιες ψευδαισθήσεις της ανθρωπότητας, "αποκαθηλώνοντας" όλες τις αξίες του πολιτισμού μας.
Με το αξεπέραστο ύφος του συνδυάζει άψογα το τραγικό με το κωμικό, εναλλάσσει το άγριο με το τρυφερό, ενώ πρωταγωνιστούν ο κυνισμός, ο σαρκασμός και ο θάνατος.
Είναι από τα βιβλία που σίγουρα δε διαβάζεις σε μία παραλία, είναι όμως από αυτά που θα επηρεάσουν βαθιά τη σκέψη σου! Πρέπει να το διαβάσουν όλοι! Εξαιρετική επίσης και η μετάφραση!!!
2020-07-10 18:04:50
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ"
Πολύ ενδιαφέρον βιβλίο! Ο Χρήστος Χωμενίδης επιστρατεύοντας τις γνώσεις του και το ταλέντο του ανατρέπει τις σταθερές τόσων αιώνων και παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για την ιστορία του Μενελάου και της Ελένης. Μέσα από την πρωτοπρόσωπη ρεαλιστική, πληθωρική, αθυρόστομη αφήγησή του ο Μενέλαος βγαίνει από τη σκιά και γίνεται πρωταγωνιστής, βγάζοντας τη δική του αλήθεια. Οι γνωστοί ήρωες του Τρωικού πολέμου παρουσιάζονται απομυθοποιημένοι και εκτεθειμένοι στα μάτια του αναγνώστη.
Ο χειμαρρώδης λόγος του συγγραφέα, το καυστικό χιούμορ του, οι ζωντανοί διάλογοι, οι ενδιαφέρουσες ατάκες, τα διαχρονικά μηνύματα, το κάνουν ένα απολαυστικό ανάγνωσμα!
Το διάβασα μέσα σε ένα απόγευμα!
2020-07-03 15:27:21
Σχόλιο για το βιβλίο "ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ"
Ένα συναρπαστικό ανάγνωσμα στο οποίο μπερδεύονται γλυκά η Ιστορία, τα Μαθηματικά και το αστυνομικό μυστήριο! Ο συγγραφέας παρουσιάζει μια εικόνα από τη ζωή στο Βυζάντιο την εποχή του Ιουστινιανού και παρασύρει τον αναγνώστη στην αναζήτηση της γνώσης και της αλήθειας, ενώ επιτείνει την αγωνία του για την εξεύρεση της λύσης του μυστηρίου. Οι ενδιαφέρουσες εναλλαγές του χρόνου με τις οποίες δίνεται μια ολοκληρωμένη εικόνα των γεγονότων, οι ζωντανοί διάλογοι και οι διαχρονικοί ήρωες σε κάνουν μέρος της ιστορίας την ίδια στιγμή που αδυνατείς να διακρίνεις εύκολα πού τελειώνει η αφήγηση των πραγματικών γεγονότων και πού αρχίζει η μυθοπλασία!
Διαβάζεται απνευστί, ακόμα κι από αυτούς που δεν έχουν ιδιαίτερες μαθηματικές γνώσεις!
2020-07-02 10:45:42
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ "
Ένα βιβλίο που από τη μια κεντρίζει το ενδιαφέρον σου γιατί έρχεσαι σε επαφή με τα γεγονότα και τα πρόσωπα του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου μέσα από μια ενδιαφέρουσα πλοκή, από την άλλη όμως κουράζει με τον υπερβολικό του όγκο, την υπερπληροφόρηση ιστορικών γεγονότων και χαρακτήρων και το πλήθος των πολιτικών συζητήσεων μέσα στις σελίδες του. Στα συν του μπορεί να συμπεριλάβει κανείς και τη ζωντανή αφήγηση, τις υπέροχες περιγραφές και τον πετυχημένο συνδυασμό πραγματικών ιστορικών προσώπων με τους φανταστικούς ήρωες.
Θα ήταν πραγματικά ένα υπέροχο βιβλίο, αν είχαν παραλειφθεί αρκετές περιττές λεπτομέρειες!
2020-07-01 18:12:00
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΠΤΩΣΗ"
Μια συγκλονιστική εξομολόγηση ή ένας εσωτερικός διάλογος ενός συγγραφέα που οδηγείται σε ένα ηθικό ξεγύμνωμα όχι μόνο δικό του, αλλά και του κάθε αναγνώστη. Είναι ένα φιλοσοφικό αφήγημα που προβληματίζει και συγχρόνως προκαλεί συναισθήματα (λυπάσαι, μισείς,απογοητεύεσαι, νιώθεις ενοχές). Το διάβασα υπογραμμίζοντας πολλά σημεία του κειμένου στα οποία θα επανέλθω... Ο Καμύ για ακόμα μια φορά μεγαλούργησε!
2020-06-27 06:37:38
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΝΟΥΒΕΛΑ"
Σε αυτό το ευφυέστατο ψυχογράφημα με τις αλληγορικές προεκτάσεις και την εξομολογητική διάθεση ο συγγραφέας κάνει ματ στα παράδοξα του ανθρώπινου μυαλού. Χωρίς να το χαρακτηρίζει η σύνθετη πλοκή προκαλεί το αμείωτο ενδιαφέρον του αναγνώστη, ο οποίος το διαβάζει σε 2-3 ώρες χωρίς να το αφήσει στιγμή από τα χέρια του! Το διεισδυτικό ύφος του Τσβάιχ, η λιτή αφήγηση που δεν κουράζει, αλλά και η εξαιρετική μετάφραση του βιβλίου κερδίζουν και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη! Δίκαια λοιπόν μπορεί να συμπεριληφθεί στα "βιβλία που έστω και μία φορά στη ζωή του αξίζει να διαβάσει κάποιος".
2020-06-15 15:14:07
Σχόλιο για το βιβλίο "ΙΜΑΡΕΤ "
Εκπληκτικό βιβλίο από έναν συγγραφέα που θα μπορούσε να είναι ένας εξαιρετικός ιστορικός, λαογράφος, γλωσσολόγος! Πρόκειται για έναν ύμνο στην ανθρώπινη φιλία ανάμεσα σε δύο ανθρώπους με διαφορετική κουλτούρα, αλλά με τα ίδια σχεδόν βιώματα. Η κινηματογραφική αφήγηση, οι λεπτομερείς περιγραφές της Άρτας του 19ου αι., οι ολοκληρωμένοι χαρακτήρες και η γλώσσα με πρωταγωνίστρια τη γλωσσική ντοπιολαλιά καθηλώνουν τον αναγνώστη, ο οποίος ψυχαγωγείται, αλλά και ενημερώνεται και συγκινείται συγχρόνως! Είναι η δεύτερη φορά που το διάβασα!
2020-06-01 03:41:38
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ"
Αν επρόκειτο για μια ιστορική μελέτη, θα το χαρακτήριζα εξαιρετικό βιβλίο, γιατί μεταφέρει, όσο γίνεται πιο πιστά, το πολιτικό και κοινωνικό κλίμα της Αθήνας του 1871-1873. Επειδή όμως πρόκειται για ιστορικό μυθιστόρημα, νομίζω ότι θα έπρεπε να δοθεί από τη συγγραφέα περισσότερος χώρος στη μυθοπλασία. Άργησα να το τελειώσω, γιατί με κούραζαν ιστορικές λεπτομέρειες, κάποιες φορές περιττές. Είχα περισσότερες αξιώσεις, τη στιγμή μάλιστα που προηγήθηκε από μένα η ανάγνωση του βιβλίου της "Πριμαρόλια", που το θεωρώ ίσως το καλύτερό της βιβλίο.
2020-05-04 16:08:15
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΝΙΟΒΗΣ (ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)"
Εξαιρετικό ιστορικό μυθιστόρημα που εκφράζει πιστά το κλίμα της εποχής, λίγα χρόνια πριν και λίγα χρόνια μετά από την τραγωδία του Μικρασιατικού Ελληνισμού! Διάβασα και τους τέσσερις τόμους μέσα σε λίγες μέρες! Ο συγγραφέας κατορθώνει και συνδυάζει με έναν καταπληκτικό τρόπο το μυθοπλαστικό και το βιωματικό στοιχείο, ενώ στα συν του βιβλίου ανήκει και η εναλλαγή αφηγητών (συγγραφέας, ένας έφηβος ήρωας, οι ημερολογιακές σελίδες ενός ενηλίκου), η οποία όμως δεν κουράζει καθόλου τον αναγνώστη.
Το προτείνω ανεπιφύλακτα, όπως εξάλλου και όλα τα έργα του συγγραφέα!
2020-04-29 07:51:53
Σχόλιο για το βιβλίο "1984 "
Ένα πραγματικό αριστούργημα! Κλασικό, σκληρό, προφητικό! Και ναι, ένα μικρό απόσπασμά του (αυτό για τη Νέα Ομιλία, ως ένα μέσο ελέγχου των πολιτών) βρίσκεται σε κάποιο σχολικό βιβλίο.
2020-04-29 07:51:48

Βρείτε μας στο...

Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS