Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Σχόλια Αναγνώστη: apgkiz

Σχόλιο για το βιβλίο "ΟΣΤΑΝΔΗ 1936 "
Μια ιστορία συνάντησης Γερμανών/Γερμανόφωνων εξόριστων καλλιτεχνών στην Οστάνδη το 1936. Ουσιαστικά προσφέρεται ως ερέθισμα για να έρθει κάποιος σε επαφή με τα έργα του Ροτ και του Τσβαιχ και το χαρακτήρα τους. Διαβάζεται εύκολα, έχει κάποιο ενδιαφέρον αλλά ως εκεί.
2022-08-08 12:18:59
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΝΕΚΠΛΗΡΩΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"
Πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση πολιτικού μυθιστορήματος με αναφορές στην σύγχρονη κοινωνία της Αιγύπτου και τις ιδιομορφίες της. Σε πολλά μού θύμισε την "Πατρίδα" του Αραμπούρου, ίδιως όσον αφορά την απλή, στρωτή ροή του κειμένου που σε παρακινεί να συνεχίσεις την ανάγνωση και να μη θέλεις να τελείωσει. Εδώ όμως ο συγγραφέας τοποθετείται ξεκάθαρα έχοντας λάβει μέρος και στα γεγονότα της πλατείας Ταχρίρ εκφράζοντας το παράπονο του για τον Αιγυπτιακό λαό. Και ενώ στην "Πατρίδα" έρχεται η συγχώρεση και η σύμπνοια εδώ προδιαγράφεται η συνέχιση του κύκλου βίας..
2022-06-14 10:25:35
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΖΟΦΕΡΟΣ ΟΙΚΟΣ (ΔΙΤΟΜΟ)"
Αν κάποιος έχει χρόνο και διάθεσή να καταπιαστεί με το συγκεκριμένο κλασικό έργο σίγουρα δεν θα ζημιωθεί. Κοινωνικά, πολιτικά, δικαστικά, διαπροσωπικά ζητήματα θίγονται μεταξύ άλλων εντός του. Σίγουρα έχει γραφτεί σε άλλες εποχές με διαφορετικά λογοτεχνικά πρότυπα και σε μερικές (ευτυχώς ελάχιστες) περιπτώσεις πλατιάζει. Ωστόσο ακόμα και σε αυτές τις περίπτωσεις δεν χάνει το ενδιαφέρον του κεντρίζοντας την προσοχή του αναγνώστη. Η μετάφραση άθλος, θα επιθυμούσα να υπάρχει και ένα εισαγωγικό υπόμνημα με τα πρόσωπα του έργου.
2022-05-13 12:11:03
Σχόλιο για το βιβλίο "ΨΗΛΑ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ "
Σίγουρα είχα μεγαλύτερες προσδοκίες. Ενώ ο συγγραφέας προσπαθεί να περιγράψει την ιστορία της οικογενειάς του κατά τον 20ο αίωνα με έμφαση στη ζωή στη ΛΔΓ,ένα θέμα με μεγάλο κοινωνικό/πολιτικό/ιστορικό ενδιαφέρον κατά την άποψή μου, στο τέλος χάνει το στόχο και κάνει ένα απότομο κλείσιμο. Διαβάζεται εύκολα λόγω της δημοσιογραφικής προσέγγισης του συγγραφέα αλλά πέραν μιας ευχάριστης ανάγνωσης οι προσδοκίες πρέπει να είναι περιορισμένες.
2022-03-04 15:35:31
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΕ ΞΕΝΗ ΓΗ"
Σίγουρα πρόκειται περί ενός ενδιαφέροντος κειμένου όπου ο πρωταγωνιστής πατέρας αναμετράται με το παρελθόν του, τα λάθη και τις επιλογές του. Η αφήγηση ρέει ομαλά χωρίς εξάρσεις, η γραφή μεστή χωρίς φιοριτουρες, η μετάφραση και εν γένει επιμέλεια του κειμένου άριστες. Θα
ήθελα να δω και άλλα κείμενα του συγγραφέα από ελληνικές εκδόσεις.
2021-12-30 09:26:41
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΠΟΡΤΝΟΙ"
Σίγουρα πρόκειται για ιδιαίτερη περίπτωση που είτε θα αρέσει είτε θα εκνευρίσει. Κατά την άποψή μου η επανάληψη του ίδιου μοτίβου καταντά κουραστική και ενώ κάποιος θα περίμενε την εξέλιξη της ιστορίας τελικά μένει στάσιμος στις σεξουαλικές εμμονές του συγγραφέα που μονοπωλούν την αφήγηση. Περίμενα περισσότερα πράγματα.
2021-06-08 09:55:11
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥ"
Ένα από τα καλύτερα μυθιστορήματα που έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό. Μεγάλος μάστορας της γραφής ο Λιόσα και η ιστορία που περιγράφει σου κεντρίζει το ενδιαφέρον από την αρχή μέχρι το τέλος της. Ένα ωραίο ταξίδι στη Δομινικανή Δημοκρατία και την περιοχή της Λατινικής Αμερικής. Η μετάφραση αποδίδει το κείμενο σωστά, η επιμέλεια της έκδοσης θα μπορούσε να είναι καλύτερη (π.χ. μια εισαγωγή δεν θα έβλαπτε).
2021-03-12 11:25:42
Σχόλιο για το βιβλίο "ΜΕΣΗ ΑΓΓΛΙΑ"
Ενδιαφέρον ανάγνωσμα όπου αναλύεται η προσέγγιση του συγγραφέα για το πώς φτάσαμε στο Brexit. Διαβάζεται ευχάριστα, η πλοκή ρέει αλλά να μην περιμένει κανείς βαθυστόχαστες αναλύσεις.Η μετάφραση και επιμέλεια της έκδοσης εξαιρετικές κατά την άποψή μου.
2021-01-11 14:43:40
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΑ ΟΧΤΩ ΒΟΥΝΑ"
Πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση ιδίως για αυτούς που έχουν ασχοληθεί λίγο με τα βουνά. Απλή γραφή, ωραίες εικόνες, ανθρώπινη προσέγγιση των πραγμάτων χωρίς μελοδραματισμούς.
2020-11-04 12:00:19
Σχόλιο για το βιβλίο "ΗΜΕΡΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ"
Φιλόδοξη εκδοτική προσπάθεια και πολύ καλή μεταφραστική δουλειά αλλά νομίζω το αποτέλεσμα δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες. Ο συγγραφέας πλατιάζει πολύ σε κάποια σημεία και κουράζει, ενώ οι καλές ιδέες και ενδιαφέρουσες προσεγγίσεις σε θέματα οικογένειας/αμερικανικής κοινωνίας/μοναξιάς/εργασίας κλπ τελικά μένουν άνευ αντικρίσματος. Αν ήταν μισό σε έκταση θα ήταν σίγουρα πιο ελκυστικό. Θεωρώ πολύ καλύτερη προσέγγιση στα εν λόγω θέματα τις "Διορθώσεις" του Φράνζεν.
2020-08-14 12:03:18
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΙΟ ΤΟΥ ΜΑΤΙΑΣ ΑΛΜΟΣΙΝΟ"
Λένε ότι το βιβλίο είναι ο καλύτερος φίλος ιδίως σε δύσκολες εποχές. Και γίνεται ιδανικός όταν απαντάει στα ερωτήματά σου και λύνει τις απορίες σου. Καταπιάστηκα μαζί του την περίοδο της καραντίνας και ομολογώ ότι έμεινα καταγοητευμένος. Αν και μεγάλο σε έκταση δεν σε αφήνει αδιάφορο πουθενά, η θεματολογία του (ανησυχίες ενός νέου και η περιπλάνηση, αντιμετώπιση της απώλειας, ασθένειες και πανδημίες, η Ευρώπη και η Ελλάδα τον 17ο αιώνα) σού κεντρίζει την προσοχή και ο λόγος ρέει σαν δροσερό νερό. Η νεοελληνική γραμματεία στα καλύτερά της, σίγουρα αξίζει να ασχοληθεί κανείς μαζί του.
2020-07-16 16:42:31
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΙ ΗΞΕΡΕ Η ΜΕΙΖΙ"
Είπα να ασχοληθώ με το συγγραφέα λόγω και ευρύτερης εμπιστοσύνης στην Αμερικάνικη Λογοτεχνία της εποχής και αποφάσισα να ξεκινήσω με το συγκεκριμένο βιβλίο. Απογοήτευση. Πολύ δυνατό το θέμα (ένα κορίτσι στη μέση γονέων που δεν επικοινωνούν μεταξύ τους και το εγκαταλείπουν σε γκουβερνάντες και θετούς γονείς) αλλά νομίζω πιο άνευρη και επίπεδη αφήγηση δεν έχω ξανασυναντήσει. Κρίμα στην επιμέλεια της έκδοσης και τη μεταφραστική πρσοσπάθεια που είναι αξιέπαινες αλλά δεν σώζουν την κατάσταση..
2020-07-03 11:08:48
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΡΕΖΑ"
Σίγουρα η πολύ θετική κριτική με επηρέασε να ασχοληθώ με το βιβλίο. Όμως φευ, άνθρακας ο θησαυρός. Πρόζα για την πρόζα, βαρύγδουπες φράσεις κενές περιεχομένου και στο τέλος -κατά την άποψή μου- μια απογοήτευση. Κρίμα γιατί από την Ισπανία έχουμε δει πολύ ενδιαφέροντα έργα τον τελευταίο καιρό (Αραμπουρου, Θέλα, Cabre Jaume).
2020-06-25 16:20:03
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΓΙΟΙ"
Επηρεασμένος από τα θετικά σχόλια αγόρασα το βιβλίο. Ωστόσο δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα μιας και πρόκειται περί μιας μελό ιστορίας για μετεφηβικούς έρωτες και απογοητεύσεις . Πάντα εξαιρετική η επιμέλεια της έκδοσης και η μετάφραση των κειμένων από τις εκδόσεις ΑΓΡΑ.
2020-05-19 10:08:22
Σχόλιο για το βιβλίο "ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΠΑΜΑΝΟ"
Συμφωνώ με τα σχόλια του /της Petrosar, πραγματικά αξιέπαινο βιβλίο, αν κάποιος συνηθίσει την εναλλαγή του προσώπου, χρόνου ακόμα και στην ίδια παράγραφο πραγματικά απολαμβάνει την ανάγνωση. Επίσης, η μετάφραση του Ευρυβιάδη Σοφού και των δύο κειμένων που έχω διαβάσει από τον Cabre (του εν λόγω και του Confiteor) είναι εξαιρετική.
2020-04-02 12:43:43

Βρείτε μας στο...

Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS