Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές πάνω από 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες Δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 150000 τίτλους

Σχόλια Αναγνώστη: oceansoul

Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΜΟΝΤΕΣΤ ΜΙΝΙΟΝ"
Η ιδιοφυΐα του Μπαλζάκ και το αστείρευτο ταλέντο του στη γραφή, ξεδιπλώνονται για ακόμη μια φορα σε αυτό το μυθιστόρημα που συνθέτει μαζί με τα υπόλοιπα αριστουργήματά του, το εκπόνημα της Ανθρώπινης Κωμωδίας. Η μελέτη την ηθών, όπως την αποκαλεί κι ο ίδιος, διαφένεται σε όλες τις ιστορίες του όπως και στη Μοντέστ Μινιόν. Το χρήμα, οι κοινωνικοί τίτλοι και οι δολοπλοκίες της υψηλής κοινωνίας ψάχνουν να βρουν τον αντίποδά τους στον αληθινό έρωτα και την εξίψωση των ηθών. Δεν μπορώ να κρίνω αντικειμενικά τον Μπαλζάκ γιατί τον λατρεύω. Η Μοντέστ Μινιόν μάς ταξιδεύει μεν σε παλαιότερες εποχές αλλά βρίσκουμε γνώριμα διαχρονικά στοιχεία που προδίδουν τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά. Καλή έκδοση με ωραίο εξώφυλλο και εξαιρετική μετάφραση.
2019-09-09 21:46:45
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΣΕΡ ΝΑΙΤΖΕΛ "
Μυθιστόρημα μιας άλλης εποχής με τις αξίες και τα ήθη των Ιπποτων μέσα από την ιστορία του ευγενούς ιπποκόμου Νάιτζελ που αναζητούσε ανδραγαθήματα για να γίνει Ιππότης. Το βιβλίο προσφέρει την ευκαιρία ενός ευχάριστου αναγνώσματος που ταξιδεύει το νου.
2019-09-06 15:59:16
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΤΟΥ"
Άλλο ένα σημαντικό έργο του Μπαλζάκ. Μια ιστορία για έναν άνθρωπο τυφλά αφιερωμένο στην επιστήμη του που καταφέρνει να γλιτώσει από την οικονομική καταστροφή χάρη στους φύλακες αγγέλους της οικογένειάς του. Μέχρι την τελευταία ανάσα της ζωής του οραματίζεται την αναζήτηση του απόλυτου. Το βιβλίο αυτό θίγει μια μεγάλη αλήθεια. Το δράμα που ζουν οι συγγενείς όσων αφιερώνονται στο κάλεσμα των οραμάτων τους. Για όλους τους ανήσυχους που ψάχνουν το δικό τους"απόλυτο" την ώρα που οι άνθρωποι που τους αγαπούν αγωνίζονται να τους συμπαρασταθούν, ανεχόμενοι τη διαφορετικότητα ή το ταλέντο τους.
2019-09-06 10:37:52
Σχόλιο για το βιβλίο "Σ' ΕΝΑΝ ΕΡΗΜΟ ΤΟΠΟ"
Εύκολη γραφή σαν να διαβάζεις σενάριο. Υπόθεση που κρατά το ενδιαφέρον για να το διαβάσεις γρήγορα χωρίς να σε κουράζει. Προσπαθεί να σε βάλει στο μυαλό του δολοφόνου αλλά όχι τόσο ικανά ώστε να καταλάβεις το κίνητρο των δολοφονιών-εκτός αν η συγγραφέας αφήνει σκόπιμα να δημιουργήσουν οι αναγνώστες μόνοι τους το κίνητρο ή να θεωρήσουν πως ενεργεί από καθαρή παραφροσύνη.
2019-08-27 19:13:05
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΜΠΑΡΜΠΑ-ΓΚΟΡΙΟ"
Ο Μπαλζάκ είναι σταθερή αξία. Όλα τα βιβλία του έχουν διδακτικό χαρακτήρα και απολαυστική διήγηση. Ανθρώπινες ιστορίες, που αποδίδονται όπως εκείνος τις ονόμασε, ως μια Ανθρώπινη Κωμωδία.
2019-08-26 12:01:07
Σχόλιο για το βιβλίο "ΜΑΣΙΜΙΛΑ ΝΤΟΝΙ"
Υποδιέστερο έργο των δυνατοτήτων του Μπαλζάκ. Διηγηματικού χαρακτήρα με έντονο ρομαντισμό που όμως δεν καταφέρνει να σε μαγέψει με άπειρο συναίσθημα διότι είναι μια σύντομη ιστορία μιας παράξενης αγάπης. Το βρήκα πρόχειρο και γραμμένο μόνο για να ικανοποιήσει κάποια εσωτερική ανάγκη του Μπαλζάκ. Έχει γράψει αριστουργήματα που δε σε αφήνουν να παρατήσεις ούτε λεπτό την ανάγνωση. Αυτό το βιβλίο δεν είναι ανάλογο με τα υπόλοιπα. Το αγόρασα και το διάβασα ώστε να το προσθέσω στη συλλογή των έργων του Μπαλζάκ που διατηρώ.
2019-08-25 10:19:53
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ"
Αξιόλογο εγχείρημα που αφορά μια προσπάθεια να καταγραφεί ιστορικά η πολιτική αλλά και η γεωγραφική υπόσταση της ανατολής με φόντο τις θρησκευτικές ανησυχίες του συγγραφέα. Επισκέψεις σε μοναστήρια και μαρτυρίες μοναχών στα χνάρια του Ιωάννη του Μόσχου. Είναι περισσότερο μια καταγραφή υπό τη μορφή ταξιδιωτικού οδηγού παρά ένα μυθιστόρημα. Σαν ένα καλογραμμένο ντοκυμαντέρ. Περίμενα να διαβάσω πιο πολλά για τη ζωή του Ιωάννη του Μόσχου.
2019-08-20 15:28:33
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΥΓΕΝΙΑ ΓΚΡΑΝΤΕ"
Ο Μπαλζάκ είναι λατρεία! Τα έργα του μοναδικά και διδακτικά. Άλλο ένα βιβλίο για τις αξίες της ζωής και τη ματαιότητα των υλικών αγαθών με σπουδαίες φιλοσοφικές πινελιές μέσα από μια όμορφη ιστορία.
2019-08-20 12:29:29
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΩΝ ΚΒΑΝΤΑ "
Εξαιρετικά ενδιαφέρον επιστημονικό αντικείμενο με φιλοσοφικές διαστάσεις, τις οποίες προσφέρει αφειδώς η μυστηριώδης συμπεριφορά των σωματιδίων. Είναι ένα βιβλίο που προσπαθεί να αναλύσει σε βάθος τις ανεξήγητες ιδιότητες της κβαντικής φυσικής με φόντο την ιστορική αναζήτηση των επιστημόνων που ασχολήθηκαν από την ανακάλυψη/παρατήρησή της το 1925-27 μέχρι σήμερα.
2019-08-15 22:43:18
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΜΙΣΙΣΙΠΗ"
Ήταν ό,τι έπρεπε για χαλαρό ανάγνωσμα στις διακοπές. Σαν κόμικ δίχως σκίτσα τα οποία όμως σε κάνει ο συγγραφέας να τα φανταστείς κ να τα ζωγραφίσεις με το νου. Μια μεταφυσική περιπέτεια που τη διαβάζεις μονορούφι με ανεξάντλητη αγωνία. Ξετυλίγεται σαν ταινία στο μυαλό του αναγνώστη και το τέλος σε αφήνει ικανοποιημένο για τις 609 σελίδες της ιστορίας του. Μου άρεσε κ το συστήνω.
2019-08-10 11:14:01
Σχόλιο για το βιβλίο "CONFITEOR"
Είναι δίχως αμφισβήτιση ένα ρομαντικό λογοτεχνικό έπος. Γρήγορες εναλλαγές από το παρελθόν στο παρόν που ενώ προσδίσουν στη μαγεία της αφήγησης, ίσως να μπερδέψουν λίγο έναν αρχάριο-μη εκπαιδευμένο αναγνώστη. Είναι ο μόνος λόγος που στερώ ένα αστέρι στο βιβλίο αυτό. Οι εναλλαγές των εποχών γίνονται λίγο απότομα χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία. Κατά τα άλλα είναι ένα αριστουργηματικό ανάγνωσμα. Ένα μουσικό ταξίδι στον κόσμο των συναισθημάτων με πρωταγωνιστή ένα σπάνιο βιολί που περνά από τα χέρια διαφορετικών ανθρώπων που γράφουν τη δική τους ιστορία στον χώρο και στον χρόνο.
2019-08-08 10:39:31
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΟΥ ΛΟΓΙΑ"
Μια μαρτυρία για το τέλος της ανθρωπότητας. Άκρως επίκερο εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής και της υπερκατανάλωσης των πόρων του πλανήτη.Μου άρεσε η ιστορία, η γραφή που γίνεται πολλές φορές ποιητική αλλά και οι αναφορές στον Υπερίωνα του Χάιλντερλιν. Οι τελευταίες φράσεις αφήνουν μια αχτίδα ελπίδας να διαπεράσει τα ζοφερά σύννεφα της μυθοπλασίας στα οποία όμως υποβόσκει έντονα η πραγματικότητα για την κατάληξη της ανθρωπότητας. Διαβάζεται γρήγορα κ ευχάριστα.
2019-08-02 20:05:11
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΓΑΛΑΤΑΣ"
Η ιστορία και η πλοκή του βιβλίου έχουν ενδιαφέρον. Ο τρόπος αφήγησης όμως είναι εξαντλητικός. Από το τρίτο κεφάλαιο και μετά κάποια γεγονότα επαναλαμβάνονται και είναι τόσο φλύαρη και καταιγιστική η διήγηση που νόμιζα ότι είχα απέναντι μου μια γυναίκα που μιλά ασταμάτητα χωρίς να παίρνει ανάσα. Είναι δύσκολο βιβλίο και δεν διαβάζεται εύκολα. Τις τελευταίες σελίδες τις πέρασα γρήγορα γιατί ήθελα να το τελειώσω. Όσον αφορά όμως τη θεματολογία, η συγγραφέας εκθέτει το καταπιεστικό καθεστώς μιας χώρας που διχάζεται για τα πολιτικά και θρησκευτικά πιστεύω, περιγράφοντας τον τρόπο που επιβιώνουν οι πολίτες κάτω από τον ζυγό του φόβου, της λογοκρισίας και της συνεχούς παρακολούθησης του κράτους και του παρακράτους. Μεικτά συναισθήματα έχω γι’ αυτό το βιβλίο. Με κούρασε μεν αλλά δεν μετάνιωσα που ακολούθησα ένα καταπιεσμένο κορίτσι στον δρόμο που παραμονεύει ο «Γαλατάς».
2019-07-29 21:32:25
Σχόλιο για το βιβλίο "ΨΑΡΑΣ ΤΗΣ ΙΣΛΑΝΔΙΑΣ"
Ρομαντική ιστορία αγάπης με ποιητικές περιγραφές που συγκινούν τον αναγνώστη ενώ παράλληλα εκθέτουν μια ζοφερή πραγματικότητα για τη ζωή των ψαράδων της Ισλανδίας. Η έκδοση περιέχει φωτογραφικό υλικό από την εποχή που διαδραματίζεται το έργο καθώς επίσης και την άκρως ενδιαφέρουσα βιογραφία του συγγραφέα. Αξιόλογη μετάφραση και ποιοτικά όμορφη έκδοση.
2019-07-28 11:50:12
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ"
Ευχάριστο στην ανάγνωση. Ενδιαφέρουσα ιστορία που σε κάνει να μη θέλεις να το αφήσεις. Το διάβασα σε 2 μέρες. Μου άρεσε η εισαγωγή του μεταφραστή, στην οποία αναφέρεται η αινιγματική ζωή της συγγραφέως. Δεν είναι το πολύπλοκο αστυνομικό μυθιστόρημα που θα καταπλήξει τον αναγνώστη. Καταπιάνεται με την ανάλυση ενός ιστορικού γεγονότος της σκληρής βικτωριανής εποχής που γίνονταν εγκλήματα για την κατάκτηση κ τη διαδοχή του θρόνου. Αξίζει να ταξιδέψεις σε εκείνη την εποχή για να καταλάβεις ότι το πάθος για την εξουσία είναι τελικά μια διαχρονική υπόθεση.
2019-07-24 10:33:13
Σχόλιο για το βιβλίο "ΓΚΙΑΚ"
Σε μεταφέρει στην εποχή του μικρασιατικού και είναι σαν να ακούς τους ανθρώπους αυτούς να σου διηγούνται καταπρόσωπο τις ιστορίες τους. Η διάλεκτος και ο τρόπος αφήγησης είναι σαν να βλέπω τα γεγονότα όπως μου τα διηγείται ο παππούς μου.
2019-07-24 08:43:32
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΕΞΑΔΕΛΦΟΣ ΠΟΝΣ"
Εξαιρετική γραφή από τον Μετρ των κλασσικών μυθιστορημάτων. Έξυπνη πλοκή με θεατρικότητα που κρατά το ενδιαφέρον σε ολόκληρη την ανάγνωση του έργου. Αγαπώ τα βιβλία του διότι έχουν διδακτικό χαρακτήρα και πάντοτε καταλήγουν να σε κάνουν να σκεφτείς τη ματαιότητα των υλικών αγαθών. Μετά το μαγικό δέρμα, αυτό το βιβλίο είναι ένα ακόμη αγαπημένο του Μπαλζάκ. Ευχαριστούμε την Πολιτεία για την εξαιρετική τιμή.
2019-07-19 11:40:23
Σχόλιο για το βιβλίο "ΜΕΤΑΒΑΣΗ"
Μου άρεσε περισσότερο από το πρώτο της σειράς "Το Περίγραμμα". Πιο μεστό, πιο συναισθηματικό με συνεχή τάση της συγγραφέως να ψυχολογεί τους ανθρώπους που συναναστρέφεται.Αναμένουμε το τρίτο κ τελευταίο της σειράς.
2019-07-17 08:55:52
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΚΑΛΟΣΥΝΗ"
Ευχάριστο στην ανάγνωση. Η συγγραφέας περιγράφει με χιούμορ την ιστορία μιας οικογένειας που διαλύθηκε εξαιτίας των παράλογων θεσμών μιας θρησκευτικής Σέκτας στην οποία ανήκε.
2019-07-16 07:01:40
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΕΡΒΟ"
Η ιστορία είναι μόλις 37 σελίδες. Το βιβλίο συμπληρώνουν τα σχόλια και τα ανέκδοτα ποιήματα του Τόλκιν. Σε αυτήν την τιμή, αν κάποιος το θέλει για να συμπληρώσει τη συλλογή του Τόλκιν, συστήνεται για αγορά. Αν όμως περιμένετε μια αξιόλογη μυθοπλασία αντάξια των μετέπειτα βιβλίων του Τόλκιν δεν το συστήνω. Ήταν από τα πρώτα που έγραψε και αυτό ίσως δικαιολογεί ότι δε με ευχαρίστησε ιδιαίτερα η ανάγνωσή του.
2019-07-13 17:20:11
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΕΡΙ ΗΡΩΩΝ ΚΑΙ ΤΑΦΩΝ"
Ενδιαφερουσα ιστορία. Εξαιρετική γραφη, όμως σε μερικά σημεία καταντά κουραστική. Ειναι μια ευκαιρία να παρακολουθήσει ο αναγνώστης,μέσα από αυτό το βιβλίο, τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην Αργεντινή.
2019-07-13 08:55:58
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ"
Ιστορίες καθημερινών ανθρώπων κυρίως για τις προσωπικές σχέσεις και για ατυχείς γάμους με μια ενδιαφέρουσα πλοκή και αφήγηση. Δεν με ενθουσίασε. Είναι ένα μέτριο βιβλιαράκι κατά την προσωπική μου άποψη. Ευχάριστο στην ανάγνωση αλλά όχι αριστούργημα. Θα διαβάσω βέβαια και το δεύτερο να δω μήπως η κατάληξη είναι πιο δραματική και πιο ενθουσιώδης.
2019-07-09 21:26:21
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΚΑΛΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ "
Ενδιαφέρον βιβλίο. Αριστοτεχνική γραφή όπως ακριβώς την περιγράφουν οι κριτικές. Η ιστορία θυμίζει τα ερωτικά πάθη της εποχής μας αν και γράφτηκε αρκετές δεκαετίες πριν, κάτι που δείχνει ότι είτε ήταν διορατικός ο συγγραφέας είτε είναι διαχρονικές μερικές συνήθειες των ανθρώπων.
2019-07-09 19:41:53
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΕΡΗΜΟΣ ΤΩΝ ΤΑΡΤΑΡΩΝ"
Υπέροχο βιβλίο. Συναισθηματική γραφή με αλληγορική σημασία. Αξιόλογη μετάφραση. Πραγματικά χαίρομαι που το διάβασα και θα το έχω από δω και πέρα στη βιβλιοθήκη μου.
2019-07-06 09:03:12
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΡΜΑΝΤΕΙΛ"
Πολύ καλό βιβλίο. Μου άρεσε για την πλοκή, την καλή μετάφραση, τον τρόπο που εξελίσσεται η ιστορία και το ενδιαφέρον που διατηρείται ως το τέλος των 1.200 σελίδων. Το αγάπησα και με κέρδισε. Κλασσικό στυλ και σταθερή αξία Βρετανικού στυλ.
2019-06-01 22:28:18
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΗΣ ΑΒΥΣΣΟΥ "
Το διάβασα σε ένα απόγευμα. Ενδιαφέρουσα ιστορία με ιδιαίτερο ύφος και ήθος. Ένιωσα σα να ήμουν ο ήρωας κ να φιλοσοφώ για τη θεωρία του Χάους. Μέσα από τις περιγραφές για την κατάντια της κοινωνίας και τον ξεπεσμό του ανθρώπου η συνειδητοποίηση του ήρωα για το περιβάλλον του με γέμισε με ελπίδα. Αν δεν ήταν γραμμένο σε μιαν άλλη εποχή θα έλεγα ότι γράφτηκε σήμερα. Διαχρονικές ανθρώπινες συνήθειες κ ερωτικά πάθη που συναντώνται σε οποιαδήποτε κοινωνική ομάδα. Πολιτικές αντιπαραθέσεις και ιδεολογίες της εποχής που παρατηρούνται κ στις μέρες μας.
2019-04-25 18:33:35
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΤΡ ΒΟΛΦ"
Μου άρεσε πολύ. Καλογραμμένο με ενδιαφέρουσα πλοκή αλλά και με φιλοσοφική χροιά. Διέκρινα μια διδακτική πρόθεση υπαρξιακών νοημάτων διαμέσου της μυθοπλασίας.
2019-04-25 18:22:50
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ"
Το διάβασα απνευστί. Όμορφη γραφή. Μεγάλες αλήθειες με αναφορές σε ιστορικά πρόσωπα. Ο συγγραφέας τονίζει την αντίθεσή του στη βία και στον πόλεμο με μια πολύ πρωτότυπη μυθοπλασία. Μου άρεσε.
2019-04-13 20:20:40
Σχόλιο για το βιβλίο "ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΦΑΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ"
Πολύ όμορφο λεύκωμα με εξαιρετική ανάλυση για τους φάρους στο εξωτερικό. Η τιμή του πολύ καλή για το μέγεθος και την ποιότητά του!
2017-11-30 19:08:23
Σχόλιο για το βιβλίο "ΦΑΡΟΙ - ΦΩΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΝΥΧΤΑ"
Εξαιρετικό λεύκωμα! Τεράστιο σε μέγεθος! Πολύ καλή τιμή!!! Αναλυτική περιγραφή για τους φάρους στον ελλαδικό χώρο και όμορφο φωτογραφικό υλικό.
2017-11-30 19:06:04

Βρείτε μας στο...

Verisign Eurobank EFG
Paypal MyBank