Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Σχόλια Αναγνώστη: xadamalas

Σχόλιο για το βιβλίο "Η Σταύρωση του βασιλιά της δόξης "
Εξαιρετική έκδοση!!! Του βάζω πέντε αστέρια με τόνο!!! Η συγγραφέας διηγείται την περίοδο των παθών του Χριστού προσπαθώντας να εισάγει τον αναγνώστη από τον 21ο αιώνα στον 1ο αιώνα παρέχοντας του πολύτιμες ιστορικές κ.λπ. πληροφορίες, ώστε ο αναγνώστης να κατανοήσει τις συμπεριφορές, τις συνήθειες και γενικότερα την κουλτούρα εκείνης της εποχής. Πολλές φορές δεν κατανοούμε κάποια πράγματα επειδή τα συγκρίνουμε με βάση την δική μας εποχή. Το συγκεκριμένο βιβλίο διορθώνει με τον καλύτερο τρόπο αυτό το λάθος που κάνουμε. Συνιστώ το βιβλίο προς μελέτη και εύχομαι να υπάρξουν μελλοντικά νέες εκδόσεις και για άλλες περιόδους της ζωής του Χριστού.
2024-04-15 14:30:02
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΜΕΤΑΛΗΨΕΩΣ ΤΩΝ ΑΧΡΑΝΤΩΝ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ"
Πολύ καλό βιβλίο και πολύ καλή απόδοση του αρχικού κειμένου στην νεοελληνική γλώσσα. Εν κατακλείδι ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης λέει ότι όσο πιο συχνά κοινωνεί κανείς το Σώμα και το Αίμα του Χριστού τόσο πιο προσεκτικός είναι στην πνευματική του ζωή πριν και μετά την θεία μετάληψη μαζί με την θεία Χάρη που λαμβάνει. Στην αντίθετη περίπτωση είναι αμελής στην πνευματική του ζωή. Δυστυχώς, οι περισσότεροι από εμάς είμαστε αμελείς στην πνευματική μας ζωή, βρίσκοντας συνεχώς δικαιολογίες όπως ο Αδάμ και η Εύα αμέσως μετά την πτώση τους. Του Αδάμ του έφταιγε η γυναίκα για την πτώση του, της Εύας της έφταιγε το φίδι και εμάς μας φταίει η κοινωνία. Και όπως ο Αδάμ μετά την πτώση του κρύφτηκε από τον Θεό, έτσι και εμείς "κρυβόμαστε" από την θεία μετάληψη. Έστω και ένας να ζει στην κοινωνία όπως θέλει ο Χριστός (και όχι ο Άγιος Νικόδημος) είναι κατηγορία εναντίον μας. Εκεί εφαρμόζεται ο λόγος του Αποστόλου Παύλου: "ουκ οίδατε ότι οι Άγιοι τὸν κόσμον κρινούσι;" (Α\' Κορ. 6,2).
2024-04-13 11:49:37
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο Κύριος της Δόξης (σκληρόδετη έκδοση) "
Ένα ακόμη εξαιρετικό βιβλίο του μητροπολίτη Ναυπάκτου, ανάμεσα στα τόσα πολλά που έχει συγγράψει. Το συγκεκριμένο βιβλίο πρόκειται για απομαγνητοφωνημένες ομιλίες του που αφορούν ερμηνευτικά σχόλια πάνω στο βιβλίο της Παλαιάς Διαθήκης και μπορεί κανείς να τις βρει στο youtube υπό τον τίτλο "Θεολογία γεγονότων". Από προσωπική εμπειρία,έχοντας παρακολουθήσει κάποιες εκπομπές και διαβάζοντας τα αντίστοιχα κεφάλαια από το βιβλίο, η κατανόηση των λεγόμενων είναι καλύτερη καθώς η ανάγνωση του γραπτού κειμένου επιτρέπει την αφομοίωσή του σε αντίθεση με τον προφορικό λόγο που δεν το επιτρέπει στον ίδιο βαθμό.
2024-04-01 17:59:49
Σχόλιο για το βιβλίο "1821 Η ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ "
Πρόκειται για μια εκπληκτική συνοπτική αφηγηματική ιστορία από την συγγραφέα όσον αφορά τους χρόνους της Επανάστασης και της διακυβέρνησης του Καποδίστρια. Το βιβλίο προτείνεται για τον μέσο αναγνώστη που επιθυμεί να έχει μια καλή εικόνα εκείνων των χρόνων και το βιβλίο το επιτυγχάνει σε ικανοποιητικό βαθμό σε συνδυασμό με ένα ακόμα βιβλίο της ίδια συγγραφέως με τίτλο "Αλφαβητάρι νεοελληνικής ιστορίας 1821-1862".
2024-03-27 22:08:59
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ"
Περισσότερο Χριστοκεντρική ερμηνεία και λιγότερο αντιχριστοκεντρική όπως έχει επικρατήσει στις μέρες μας επηρεασμένοι από τον προτεσταντικό κόσμο, όπου και με την βοήθεια του διαδικτύου η παρείσφρηση του είναι πιο εύκολη από ποτέ. Το βιβλίο της Αποκάλυψης αφορά έως επί τω πλείστον μια συγκεκριμένη γενιά σε κάποια εποχή ή είναι διαχρονικό βιβλίο που αφορά όλες τις γενιές των Χριστιανών; Πιστεύω πως είναι κυρίως το δεύτερο ακόμα και αν ο Άγιος Ιωάννης υπονοεί και το πρώτο. Ενώ λαμβάνουμε καθημερινά το χάραγμα του θηρίου σε πνευματικό επίπεδο που υπονοεί η Αποκάλυψη εμείς ασχολούμαστε με ένα άλλο χάραγμα υλικό (τσιπάκι κ.λπ.). Κοινώς κάνουμε αυτό που λέει ο Χριστός "οι διυλίζοντες τὸν κώνωπα, τὴν δὲ κάμηλον καταπίνοντες" (Μάτθ. κγ,24). Ο συγγραφέας με την βοήθεια κυρίως των Πατέρων ερμηνεύει πνευματικά τα εδάφια της Αποκάλυψης αποφεύγοντας να δίνει αυθαίρετες ερμηνείες και να τα συσχετίζει ανάλογα με τα τεκταινόμενα της κάθε εποχής και παραπέμπει πολλά εδάφια απ\' την Παλαιά Διαθήκη τα οποία χρησιμοποιεί ο Ιωάννης στην Αποκάλυψη. Ο αριθμός χξς (666) αναφέρεται στην Παλαιά Διαθήκη. Μήπως ο Ιωάννης έλαβε αυτόν τον αριθμό από εκεί για να τον χρησιμοποιήσει ως εικόνα (όπως κάνει σε όλο το βιβλίο της Αποκάλυψης) για να μας επισημάνει κάτι και εμείς ψάχνουμε να βρούμε το όνομα κάποιου συγκεκριμένου ανθρώπου;
2023-12-29 12:43:35
Σχόλιο για το βιβλίο "ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΔΙΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ "
Εξαιρετικό βιβλίο! Ο συγγραφέας σε πιάνει από το χέρι και σε ξεναγεί στον πνευματικό ναό δια του...ναού.
2023-12-28 16:07:53
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο Α' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ, Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ Ο Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ "
Σπουδαίο βιβλίο παρά τον μικρό αριθμό σελίδων. Πλούσια εικονογραφημένο με όμορφους και κατανοητούς χάρτες που υποστηρίζουν το καλογραμμένο και περιεκτικό κείμενο. Ακόμα και αυτοί που αντιπαθούν την ιστορία με αυτό το βιβλίο θα την συμπαθήσουν.
2023-12-04 18:13:35
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΠΙΟ ΜΙΚΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ"
Αξιόλογο βιβλίο! Περιγράφει αρκετά συνοπτικά και με ωραίο τρόπο ολόκληρη την ιστορία της Ελλάδας από τα αρχαία χρόνια μέχρι και τις μέρες μας και θα το συνιστούσα για ανάγνωση.
2023-12-02 14:44:31
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΖΩΗ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ"
Το πιο ωραίο βιβλίο που έχω διαβάσει για το θέμα που πραγματεύεται και απαντάει με βάση την ορθόδοξη διδασκαλία και ανθρωπολογία!
2023-10-10 20:12:00
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΑΤΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥΣ "
Πολύ σημαντικό βιβλίο ώστε να γνωρίζει κανείς τις ετερόδοξες διδασκαλίες και να μπορεί να τις διακρίνει από τις "ψευδομορφώσεις" που έχουν εισχωρήσει στην ορθόδοξη διδασκαλία, κυρίως από τα χρόνια της σύστασης του Νεοελληνικού κράτους μετά την Ελληνική επανάσταση και αργότερα ...
2023-10-02 12:27:47
Σχόλιο για το βιβλίο "Το πικρό ποτήρι "
Πολύ ωραίο βιβλίο! Ήταν αρκετά "εύπεπτο" στην ανάγνωση του. Αν το μάθημα της ιστορίας στα σχολεία ήταν "ντυμένο" με ένα λογοτεχνικό ύφος σαν της συγγραφέως τα παιδιά θα λάτρευαν το μάθημα ιστορίας και θα την απομνημόνευαν πιο εύκολα.
2023-08-26 13:43:22
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΜΠΕΙΡΙΚΗ ΔΟΓΜΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ-ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ) "
Ένα πολύ ωφέλιμο βιβλίο που τοποθετεί τα πράγματα στην σωστή τους βάση και δείχνει πόσο επηρεασμένοι είμαστε ακόμα και σήμερα από την δυτική θεολογία σε ορισμένα θέματα. Πολύ ωραία και η παρουσίαση του μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιεροθέου των προφορικών παραδόσεων του π. Ρωμανίδη. Το απόσταγμα του βιβλίου είναι ότι ο ορθόδοξος Χριστιανός πρέπει να χρησιμοποιεί την Αγία Γραφή, την Πατερική διδασκαλία και τα δόγματα ως φάρμακα για να επιτύχει την κάθαρση, τον φωτισμό και την θέωση. Τα δόγματα της Εκκλησίας δεν είναι για να πιστευθούν, αλλά είναι για να βιωθούν. Εμείς, οι σύγχρονοι Χριστιανοί ζούμε μια κοσμική ζωή με όλες τις απολαύσεις της και θεωρούμε ότι επιτυγχάνουμε την σωτηρία μας απλώς πιστεύοντας στα σωστά δόγματα. Για ποιον λόγο να πιστεύει κανείς απλώς στα σωστά δόγματα αν δεν τα χρησιμοποιεί και ως φάρμακα για να θεραπευθεί; Είναι σαν έναν άρρωστο που δέχεται τα φάρμακα που του δίνει ο γιατρός αλλά δεν τα χρησιμοποιεί για να θεραπευθεί. Τι σημασία έχει απλώς η αποδοχή των φαρμάκων;
2023-08-11 11:24:04
Σχόλιο για το βιβλίο "ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ "
Ο αείμνηστος πατήρ Ι. Ρωμανίδης προσέφερε μια μεγάλη παρακαταθήκη με αυτήν του την εργασία σε όλους εμάς τους σύγχρονους Έλληνες - και όχι μόνο - που παρασυρθήκαμε από την δυτική προπαγάνδα και αποκόψαμε ένα μέρος της ιστορίας μας (το κακώς λεγόμενο "Βυζάντιο") χάνοντας την εθνική μας αυτοσυνειδησία.

Επίσης, το σχίσμα δεν υφίσταται ανάμεσα στο Πατριαρχείο της πρεσβυτέρας Ρώμης και στο Πατριαρχείο της Νέας Ρώμης όπως μας έμαθαν, αλλά ανάμεσα στο Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης και τους Φράγκους οι οποίοι αφού κατέκτησαν τα εδάφη της δυτικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας έχοντας υπο ομηρία τους Ρωμαίους πολίτες, στο τέλος κατέκτησαν τον παπικό θρόνο (το 1009 - όπου ο Ρωμαίος πάπας στην φραγκοκρατία ήταν ότι ήταν και ο πατριάρχης Κων/πόλης στην τουρκοκρατία
, δηλαδή εθνάρχης ) διορίζοντας δικούς τους Φράγκους πάπες. Έτσι εξηγείται πως επί τόσους αιώνες οι Ρωμαίοι πάπες ήταν ορθόδοξοι και σε συμφωνία με τα υπόλοιπα πατριαρχεία και στα καλά καθούμενα άλλαξαν δόγμα.

Το βιβλίο θα μπορούσε να συνδυαστεί με μια ανάλογη εργασία του Αναστάσιου Φιλιππίδη με τίτλο "Ρωμηοσύνη ή Βαρβαρότητα" από τις εκδόσεις της Ι.Μ. Γενεθλίου της Θεοτόκου.
2023-08-05 00:40:40
Σχόλιο για το βιβλίο "ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ 324-1453 (ΕΠΙΤΟΜΟ)"
Το βιβλίο του Βασίλιεφ δεν θα το συνιστούσα σε κάποιον που θέλει να ξεκινήσει να διαβάσει για την (Χριστιανική) Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία (το λεγόμενο "Βυζάντιο"). Θεωρώ ότι προϋποθέτει ήδη να έχεις μια εικόνα για το "Βυζάντιο" από άλλα βιβλία πιο εύκολα στην εξιστόρηση τους όπως το "Σύντομη Ιστορία του Βυζαντίου" του Norwich από τις εκδόσεις Γκοβόστη, καθώς η εργασία του Βασίλιεφ είναι περισσότερο συστηματική και όχι μια απλή εξιστόρηση γεγονότων που έναν αρχάριο θα τον δυσκολέψει, ενώ έναν γνωστή θα τον βοηθήσει να πάρει ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες εμβαθύνοντας.
2023-07-26 13:25:50
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ"
Τρομερή η πένα του Νόριτς (ο συγγραφέας προφέρεται Νόριτς και όχι Νόργουιτς)!!! Δίνει πολλές πληροφορίες σχετικές με όλη την περίοδο της ονομαζομένης Βυζαντινής αυτοκρατορίας γραμμένες με τέτοιον μοναδικό τρόπο που πραγματικά είναι σαν να ζεις σε αυτή την περίοδο καθώς διαβάζεις το κείμενο. Επειδή το βιβλίο όπως αναφέρθηκε είναι κυρίως πολιτικοστρατιωτική ιστορία, συνοδευόμενο με το βιβλίο του Sture Linner "Ιστορία του βυζαντινού πολιτισμού" από τις ίδιες εκδόσεις αποκτά κανείς μια εξαιρετική εικόνα για το Βυζάντιο σχεδόν σε όλες τις πτυχές του. Αν επανεκδοθεί το βιβλίο το συστήνω ανεπιφύλακτα.
2023-06-11 16:50:43
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ"
Ένα πολύ καλό βιβλίο που διηγείται εκλαϊκευμένα την θέση της γυναίκας στο Βυζάντιο. Η αείμνηστη συγγραφέας, παρά την ιδεολογία της που αντίκειται στο πνεύμα του Χριστιανισμού, δεν εμποδίζεται στο να καταγράψει την αλήθεια, ύστερα από την εμπεριστατωμένη μελέτη της, σχετικά με την βελτίωση των συνθηκών ζωής της Βυζαντινής σε σχέση με την γυναίκα στην Ελλάδα και την προ-Χριστιανική Ρώμη. Το Ελληνικό και Ρωμαϊκό δίκαιο είχε υποβιβασμένη την γυναίκα σε ένα κτήμα του άντρα χρήσιμη κυρίως για παιδοποιία και φυσικά το παιδί κατά προτίμηση έπρεπε να είναι αγόρι. Στο Βυζαντινό δίκαιο, χάρην της επίδρασης του Χριστιανισμού, η γυναίκα παύει μέσα στην οικογένεια να είναι απλώς ένα κτήμα του άνδρα χάρην της παιδοποιίας. Βελτιώθηκαν νόμοι σχετικά με τα κληρονομικά κ.λπ.

Φυσικά, παρ\' όλα αυτά δεν έπαψε να υφίσταται η ανδροκρατία και στο Βυζάντιο όπως συνέβαινε και στην Ελλάδα και την Ρώμη, αλλά σίγουρα τα πράγματα βελτιώθηκαν αισθητά και δεν πρέπει να βλέπουμε τα ιστορικά γεγονότα αναχρονιστικά με βάση τις σημερινές συνθήκες, αλλά με βάση πως ήταν πριν (στην αρχαία Ελλάδα) και πως μετά (στο Βυζάντιο).

Όπως έγραψα αρχικά, το βιβλίο είναι εκλαϊκευμενο και δεν τηρεί την επιστημονική μέθοδο, καθώς προοριζόταν για ομιλία σε φεμινιστικό συνέδριο.

Τα δύο αστέρια τα αφαιρώ για την προχειρότητα της έκδοσης, όπου παραλείπονται σε αρκετά σημεία γράμματα από μερικές λέξεις και σημεία στίξης σε κάποια σημεία.
2023-05-28 20:54:42
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΑΤΗΡ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΡΟΟΥΖ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ) "
Η βιογραφία ενός αγίου ανθρώπου στην συνείδηση των ορθοδόξων Χριστιανών όσων είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν προσωπικά και όσων τον γνώρισαν μέσα από την βιογραφία του και τα γραπτά έργα που άφησε ως παρακαταθήκη. Νομίζω ότι είναι θέμα χρόνου μέχρι να επισημοποιηθεί και τυπικά η αγιότητα του βίου του. Η απερίγραπτη τρίτομη σειρά περιγράφει αρκετά αναλυτικά την ζωή του πατήρ Σεραφείμ Ρόουζ (Ευγένιος ήταν το κοσμικό του όνομα), ενός Αμερικανού διανοούμενου όπου είχε όλα τα προσόντα να ασχοληθεί με την ακαδημαϊκή σταδιοδρομία αλλά την απέρριψε καθώς έβλεπε μια ματαιότητα στον ακαδημαϊκό κόσμο. Το προτεσταντικό περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσε τον οδήγησε αρχικά στην αθεΐα και στην συνέχεια στην αναζήτηση του του νοήματος της ζωής μέσω των ανατολικών θρησκειών όπου σε καμία από αυτές τις θρησκείες δεν αναπαυόταν ώσπου γνώρισε την ορθοδοξία μέσω της Ρωσικής Εκκλησίας της Διασποράς και άλλαξε σταδιακά ολόκληρος ο εσωτερικός του κόσμος. Το βιβλίο είναι αριστούργημα!
2023-05-04 18:34:32
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΝΙΤΣΕ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ "
Ένα καλό προς μέτριο βιβλίο για να γνωρίσει κανείς μερικές πτυχές από το τελευταίο έργο του Νίτσε και του χαρακτήρα του. Στο απολογητικό κομμάτι ο συγγραφέας χρησιμοποιεί όχι πολύ δυνατά επιχειρήματα και ειναι μια από τα ίδια από άλλα έργα του (π.χ. το στοίχημα του Πασκάλ) χωρίς να πρωτοτυπεί ιδιαίτερα ή να παρουσιάζει κάτι νέο.
2023-03-19 19:17:50
Σχόλιο για το βιβλίο "ΟΨΕΙΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΙΓΥΠΤΟ "
Νομίζω ότι έλειπε από την ελληνική βιβλιογραφία ένα βιβλίο σαν αυτό όπου εξειδικεύεται στα φαινόμενα θρησκευτικής βίας στους "βυζαντινούς" χρόνους συγκεντρώνοντας πολύ πλούσιο βιβλιογραφικό υλικό. Το βιβλίο πρόκειται για μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τέτοιου είδους επιστημονικά βιβλία σαν και αυτό είναι υγιή βιβλία για να μελετάει κανείς σε αντίθεση με άλλα αυτοαποκαλούμενων "συγγραφέων-ερευνητών" που περνάνε τις προσωπικές τους ιδεολογίες χωρίς καμία επιστημονική προσέγγιση. Το βιβλίο πρόκειται ουσιαστικά για 376 σελίδες αντί για 476 σελίδες, καθώς οι 100 πρώτες σελίδες αφορά την βιβλιογραφία. Το βιβλίο περιλαμβάνει πολλές υποσημειώσεις σε κάθε σελίδα που βοηθούν το κείμενο. Ο συγγραφέας είναι αρκετά αντικειμενικός λαμβάνοντας υπόψη όλη την διαθέσιμη βιβλιογραφία για τα γεγονότα που πραγματεύεται αλλα και τα αρχαιολογικά ευρήματα.
2023-03-02 22:36:29
Σχόλιο για το βιβλίο "Ι. ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ ΕΡΓΑ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ) "
Για το θεσπέσιο έργο του Ιωάννη του Δαμασκηνού δεν χρειάζεται να σχολιάσω κάτι. Το ένα αστέρι το αφαιρώ εξαιτίας του εκδοτικού οίκου που επέλεξε να τυπώσει το βιβλίο με οικονομική εκτύπωση με αποτέλεσμα αρκετά γράμματα σε αρκετές λεξεις σε όλο το βιβλίο να αχνοφαίνονται ή σε κάποια σημεία να μην φαίνονται και καθόλου. Δεν δικαιολογείται κάτι τέτοιο για την τιμή του βιβλίου.
2023-01-04 15:59:20
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ; "
Όσοι γνωρίζουν τον Πέτρο Μπότση μέσα από τα βιβλία του γνωρίζουν και την συγγραφική του δεινότητα. Το βιβλίο μέσα σε λίγες σελίδες λέει τόσα πολλά όσα θα έλεγε ένα αντίστοιχο του από άλλον συγγραφέα στις διπλάσιες σελίδες. Αρκετά κατατοπιστικό σχετικά με τις πλάνες του Ρωμαιοκαθολικισμού και των προτεσταντών απαντώντας μέσα από την Πατερική και Αγιογραφική Γραμματεία.
2022-11-15 22:06:09
Σχόλιο για το βιβλίο "ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΑΛΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ "
Έχει κάποιες χρήσιμες πληροφορίες και είναι αφυπνιστικό σε κάποια θέματα, ενώ σε άλλα θέματα ο συγγραφέας δείχνει απόλυτος, όπως ότι η συντέλεια του κόσμου και κάτ\' επέκταση η Δευτέρα Παρουσία θα γίνει στην γενιά μας, αγνοώντας τον λόγο του Χριστού που λέει: "Ποια όμως μέρα και ώρα θα έρθει το τέλος, κανένας δεν το ξέρει· ούτε οι άγγελοι των ουρανών, παρά μόνον ο Πατέρας μου." (ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ 24:36)

Μια γραφικότητα του βιβλίου είναι ότι ,επηρεασμένος ο συγγραφέας από αυτά που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο , προτείνει δύο πιθανά ονόματα ως τον επίδοξο Αντίχριστο. Αυτό είναι κάτι που έπρεπε να το αποφύγει.

Ένα άλλο μειονεκτημα θα μπορούσα να πω είναι ορισμένη βιβλιογραφία και κάποιεςιστοσελίδες από το διαδίκτυο αμφιβόλου προελεύσεως που έχει επιλέξει να χρησιμοποιήσει ο συγγραφέας καθιστώντας ορισμένες πληροφορίες μη αξιόπιστες.

2022-10-16 18:44:52
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΜΕΤΑ ΣΥΝΤΟΜΟΥ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)"
Η ερμηνεία της 20τομης σειράς της αδελφότητας του Σωτήρ πρόκειται για μια κολοσσιαία εργασία από καταξιωμένους Θεολόγους (ενδεικτικά αναφέρω τους αείμνηστους Νικόλαο Βασιλειάδη καί Παναγιώτη Τρεμπέλα) η οποία βασίζεται στους μεγάλους αρχαίους Πατέρες κατά κύριο λόγο. Θεωρώ ότι είναι η καλύτερη και πληρέστερη ερμηνευτική δουλειά της Παλαιάς Διαθήκης στην ελληνική βιβλιογραφία.
2022-08-18 22:15:38
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ, ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ) "
Να είχε άλλα πέντε αστέρια να του βάλω δέκα!!! Όπως και το πρώτο βιβλίο, έτσι αναπόφευκτα και αυτό είναι πάρα πολύ καλό και άκρως ωφέλιμο!!!
2022-08-09 13:24:38
Σχόλιο για το βιβλίο "«ΕΦΟΒΗΘΗΝ!»"
Το θετικό είναι ότι είναι εκλαϊκευμένο ώστε να είναι κατανοητό στους παντες. Το αρνητικό είναι ότι είναι αρκετά υπερ-απλουστευμένο. Στην ουσία πρόκειται για 50 σελίδες αντί για 100.
2022-07-08 12:32:10
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ-ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)"
Άκρως ωφέλιμο πνευματικό βιβλίο!!! "Ξεκλειδώνει" αρκετά Αγιογραφικά χωρία από την κατά γράμμα ερμηνεία τους.
2022-07-03 16:04:47
Σχόλιο για το βιβλίο "ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ 324-1453 (Β' ΕΚΔΟΣΗ, ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ)"
Πολύ καλό βιβλίο και ευανάγνωστο!!! Για όποιον επιθυμεί μία συνοπτική και αξιόπιστη προπαντώς εξιστόρηση ολόκληρης της βυζαντινής περιόδου (από την αρχή της ίδρυσης της από τον Μ. Κωνσταντίνο μέχρι και την άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς) με τα σημαντικότερα γεγονότα που διαδραματίστηκαν, χωρίς περιττές πληροφορίες που κουράζουν τον αναγνώστη, το βιβλίο αυτό είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή.
2022-05-04 16:14:26
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΒΒΑ ΔΩΡΟΘΕΟΥ - ΕΡΓΑ ΑΣΚΗΤΙΚΑ"
Εξαιρετικό βιβλίο με πολύ ωραίες πνευματικές διδασκαλίες!!! Με μια λέξη θα το χαρακτήριζα ένα "διαμάντι" της Ορθοδοξίας που βάζει το δικό του λιθαράκι στην ορθόδοξη κατήχηση. Θέλει ηρεμία κατά την ανάγνωση (χωρίς στρες και διάφορους ενοχλητικούς σύγχρονους ήχους) και όπως λέει ο φίλος στο παρακάτω σχόλιο "χωρίς ρολόι".
2022-04-27 17:42:48
Σχόλιο για το βιβλίο "ΜΥΘΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ"
Μία αρκετά καλή προσπάθεια αν αναλογιστεί κανείς ότι ο κ. Κρούστης δεν είναι θεολόγος. Σε αυτό το πόνημα ο συγγραφέας προσπαθεί να αναχαιτίσει σύγχρονα και μη μυθεύματα όσο γίνεται πιο σύντομα και απλά/κατανοητά.
2022-03-15 00:15:46
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ Ο ΛΟΓΟΣ ΣΑΡΞ ΕΓΕΝΕΤΟ"
Έξοχο βιβλίο με όλη την σημασία της λέξεως!!! Με έναν μοναδικό τρόπο, ο Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς προσεγγίζει τους πρώτους στίχους του πρώτου κεφαλαίου του κατά Ιωάννη ευαγγελίου κάνοντας τα...ακατανόητα στον κοινό νου όσο γίνεται πιο κατανοητά.
2022-03-07 21:47:31

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS