Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή και αντικαταβολή για αγορές άνω των 30€ | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 350.000 τίτλους

Σχόλια Αναγνώστη: Aristonoos

Σχόλιο για το βιβλίο "Περί Φύσεως ή Μούσαι (χαρτόδετη έκδοση) "
Άλλο ένα “εγερσίνοο” βιβλίο των Εκδόσεων ΗΛΙΟΔΡΟΜΙΟΝ, στην υπέροχη Σειρά της Ελληνικής Παραδόσεως. Μετά τον “Κρατύλο” έρχεται ως φυσική συνέχεια το “Περὶ Φύσεως ἢ Μοῦσαι” του Ηρακλείτου, σε μια πληρέστατη έκδοση, καλαίσθητη και λειτουργική, με την οποία μας ξανασυστήνεται ο Ηράκλειτος, φωτεινός ως “ Ἥλιος νέος ἐφ’ ἡμέρι ”!
2024-03-28 12:31:46
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΜΙΑΣ "
Είναι το καταλληλότερο, κατά την γνώμη μας, βιβλίο για να ξεκινήσει κανείς την μελέτη της Ελληνικής Φιλοσοφίας αλλά και την μελέτη και γνώση του ίδιου του εαυτού του. Συστήνεται ανεπιφύλακτα!
2022-08-20 12:00:38
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΡΟΚΛΟΣ: ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ "
Ένα άριστο βιβλίο με το οποίο μπορεί κανείς να ξεκινήσει την γνωριμία του με τον φιλόσοφο και υμνογράφο Πρόκλο. Η κατατοπιστική Εισαγωγή που περιλαμβάνει, τόσο για την θεματική του βιβλίου όσο και για την βιογραφία και εργογραφία του Πρόκλου, δίνουν μια πλήρη εικόνα στον αναγνώστη. Η αρτιότητα της έκδοσης ολοκληρώνεται με τα εκτενή και θαυμαστά Σχόλια και το ειδικό Λεξικό των Ύμνων.
2022-01-18 22:13:36
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ: «ΠΕΡΙ ΑΓΑΛΜΑΤΩΝ» "
Είναι ένα βιβλίο που κυριολεκτικά μας ανοίγει τα μάτια για να καταλαβαίνουμε τί βλέπουμε στα Μουσεία και να συνειδητοποιήσουμε την αξία του Κάλλους… Αλφαβητάρι για την εννόηση της μυστικής γλώσσας των αγαλμάτων! Η εισαγωγή και τα σχόλια ολοκληρώνουν με τον καλύτερο τρόπο το θέμα.
2022-01-15 00:33:53
Σχόλιο για το βιβλίο "ΟΙ «ΟΡΟΙ» ΤΟΥ ΣΠΕΥΣΙΠΠΟΥ - ΛΕΞΙΚΟΝ ΕΝΝΟΙΩΝ ΤΗΣ ΠΛΑΤΩΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ "
Η γνώση και κατανόηση των φιλοσοφικών εννοιών είναι πολύ σημαντικό στάδιο στην πορεία μελέτης και βίωσης της Φιλοσοφίας. Ο συγγραφέας μας δίνει πραγματικά εδώ ένα μοναδικό “εργαλείο σκέψεως” και μας ανάγει πολύ όμορφα και μεθοδικά στις πηγές της Ελληνικής Φιλοσοφίας!
2022-01-08 13:01:53
Σχόλιο για το βιβλίο "ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ"
Εκφρασμένες με μιά δυναμική, ρωμαλέα γλώσσα, οι «Μυστικές Φωνές» του Γιώργου Λαθύρη, είναι ένα σύνολο 12 διηγημάτων, που καταγράφουν διαδρομές σε διάφορους τόπους και χρόνους, διαπνεόμενες από μια μυστική ενότητα, από έναν «μυστικό άνεμο», όπως λέει ο ίδιος ο συγγραφέας, που σε αναζωογονεί πνευματικά και σε μαγεύει!
2022-01-04 15:28:06
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΜΗ ΔΕΙΝ ΔΑΝΕΙΖΕΣΘΑΙ "
Ένα πρακτικότατο φιλοσοφικό εγχειρίδιο, σε μια καλαίσθητη και προσεγμένη έκδοση, έτσι όπως θά ‘πρεπε να εκδίδεται κάθε αρχαίο σύγγραμμα. Όποιος το μελετήσει προσεκτικά, μόνο να ωφεληθεί έχει, διότι θα τον κάνει να συνειδητοποιήσει την βασική αιτία εξάρτησης ατόμων και κοινωνιών, και το πώς μπορεί να οδηγηθεί στην αυτάρκεια και την ελευθερία!
2021-12-29 12:06:20
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΒΥΖΑΝΤΙΟΣ: ΕΘΝΙΚΑ "
Tο έργο αυτό είναι πραγματικά, όπως το λέει και ο υπότιτλός του, ένας Θησαυρός Αρχαιογνωσίας. Μοναδική και πολύτιμη έκδοση, προσεγμένη ώς την τελευταία λεπτομέρεια!
2021-12-12 00:07:41
Σχόλιο για το βιβλίο "ΛΕΞΙΚΟΝ ΟΜΟΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΛΕΞΕΩΝ"
Με το Λεξικό αυτό στα χέρια, μπορεί κανείς ν’ αρχίσει να μαθαίνει την Αρχαία Ελληνική, μελετώντας καθημερινά λίγες λέξεις και κατανοώντας την σημασία τους. Εξαιρετική η ανάλυση για την “Κυψέλη του Έλληνος Λόγου”, που περιλαμβάνεται στην Εισαγωγή. Είναι κάτι σαν πυξίδα στην θάλασσα του Λόγου· ταξειδεύεις μ’ αυτήν!
2021-12-03 15:17:34
Σχόλιο για το βιβλίο "88 ΙΕΡΟΙ ΥΜΝΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ"
Είναι πέρα από κάθε αμφιβολία η πληρέστερη έκδοση των Ορφικών Ύμνων! Με το που πιάνεις το βιβλίο αυτό στα χέρια σου, αισθάνεσαι να αποπνέει ένα ιδιαίτερο άρωμα επιμέλειας, ευσέβειας και αρμονίας!
2021-11-30 20:03:39
Σχόλιο για το βιβλίο "ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΙΑ "
Μοναδικές ιστορικές πληροφορίες από αρχαίους ιστορικούς που τα έργα τους χάθηκαν, μέχρι και αποσπάσματα του Ορφέως έχει, που σώζονται μόνο σε αυτό το σύγγραμμα! Ταυτόχρονα, είναι και ένας σπάνιος γλωσσικός θησαυρός, πολύτιμος για όποιον μελετά την Ελληνική Γλώσσα. Βοηθάει πάρα πολύ η εξήγηση των δύσκολων λέξεων παρά πόδας του κειμένου αλλά και το Γλωσσάριο Σπανίων Λέξεων, που υπάρχει στο τέλος του βιβλίου!
2021-11-25 20:38:03
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΓΓΕΙΑ "
Μια πρωτοποριακή μελέτη που σου ανοίγει μια άλλη οπτική θέασης της αρχαίας Ελληνικής τέχνης και ιδίως των αγγείων. Εξαίφνης συνειδητοποιείς ότι η τέχνη αυτή αποτελεί έναν βαθύ πολιτισμικό κώδικα με πληροφορίες και επιστημονικές γνώσεις, κωδικοποιημένες με μοναδικό τρόπο... Η έκδοση είναι άριστα φροντισμένη, με πολύ καλή ποιότητα χαρτιού και πλήθος έγχρωμες εικόνες, απαραίτητες για την κατανόηση του θέματος.
2021-11-21 22:05:51
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΑΡΑΟΥΚΑΝΩΝ ΤΗΣ ΧΙΛΗΣ"
Στον πρόλογο του βιβλίου, ο μεταφραστής γράφει τα εξής ενδιαφέροντα: “Οι σφόδρα δυσπιστούντες, όπως και οι σφόδρα πεπεισμένοι, παραπλανούνται ως προς την αναζήτηση της αλήθειας, διότι αποτυγχάνουν να εξετάσουν το δυνατόν και το ενδεχόμενον...”! Εδώ είμαστε: Η εξέταση του “δυνατού” και του “ενδεχόμενου” μες από στοιχεία και τεκμήρια είναι που ανοίγει πάντα τους δρόμους της γνώσης και αυτό ισχύει πρωτίστως για την Ιστορία... Όποιος το διαβάσει με προσοχή, θα βρεθεί μπροστά σε μια ιστορική αποκάλυψη και έχει πολλά να ωφεληθεί!
2021-11-17 17:20:31
Σχόλιο για το βιβλίο "ΖΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ"
Στο βιβλίο περιλαμβάνονται τέσσερα ιστορικά αφηγήματα, που αναφέρονται σε τέσσερις σπουδαίες ιστορικές προσωπικότητες της Αρχαίας Ελλάδας· τὸν Λεωνίδα, τον Θεμιστοκλή, τὸν Φειδία, και τον Σωκράτη. Ως σύνολο, είναι ένα ευχάριστο και συνάμα ωφέλιμο ανάγνωσμα, για μικρούς και μεγάλους!
2021-11-15 14:53:35
Σχόλιο για το βιβλίο "ΙΛΙΟΥ ΑΛΩΣΙΣ "
Ο Αλεξανδρινός ποιητής Τριφιόδωρος, στο μοναδικό αυτό έργο του, μας περιγράφει αναλυτικά την κατασκευή του “δουρείου ίππου” και το πώς εν συνεχεία αλώθηκε η Τροία… Αυτά τα γεγονότα, παρά την εντύπωση για το αντίθετο, δεν τα περιγράφει ο Όμηρος στην Ιλιάδα, καθώς η Ιλιάδα τελειώνει με τον θάνατο και την ταφή του Έκτορα… Έτσι, με το μικρό αυτό έπος του ο Τριφιόδωρος συμπληρώνει το κενό. Πολύ αξιόλογη και η εργασία της φιλολόγου Αγγελικής Πανωφοροπούλου, που έκανε την έμμετρη απόδοση του αρχαίου κειμένου, την εισαγωγή, και τα σχόλια.
2021-11-11 20:07:58
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ: ΛΕΞΙΚΟΝ ΚΑΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟΝ ΙΛΙΑΔΟΣ ΚΑΙ ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ "
Το γεγονός και μόνο ότι είναι το αρχαιότερο σωζόμενο Λεξικό της Ελληνικής Γλώσσας, το καθιστά πολύτιμο απόκτημα για κάθε βιβλιοθήκη. Αλλά γίνεται ακόμα πολυτιμότερο, όταν ξεφυλλίζοντάς το διαπιστώνεις ότι εδώ ερμηνεύονται και ετυμολογούνται περί τις 3.000 λέξεις και φράσεις από την Ιλιάδα και την Οδύσσεια, με μια καταπληκτική σαφήνεια και συντομία. Απαραίτητο εργαλείο μελέτης της Γλώσσας μας και του Ομήρου!
2021-11-05 11:07:47
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΛΑΤΩΝ: ΚΡΑΤΥΛΟΣ (ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ) "
Ένα εμβληματικό σύγγραμμα σε μια υποδειγματική και άριστα επιμελημένη έκδοση! Η διαίρεση σε Κεφάλαια με τον επεξηγηματικό τίτλο στην αρχή του κάθε Κεφαλαίου βοηθάει πάρα πολύ στην εννόηση του κειμένου. Επίσης, το Ετυμολογικό Λεξικό που εκπονήθηκε από τους συγγραφείς και υπάρχει στο βιβλίο, με όλες τις λέξεις που ετυμολογεί ο Σωκράτης, δίνει την ευχέρεια στον αναγνώστη να ανευρίσκει την ζητούμενη λέξη μέσα στο κείμενο. Κάτι πρωτοποριακό, επίσης, που έχει γίνει με το βιβλίο αυτό είναι ότι παρουσιάζεται ολόκληρο σε 24 μαθήματα από τον κ. Γιώργο Λαθύρη στο διαδίκτυο. Τα μαθήματα είναι ελεύθερα προσβάσιμα, στον καθέναν που θέλει να τα παρακολουθήσει, στο τηλεοπτικό κανάλι “Φρυκτωρίες”. Έτσι, συνδυάζοντας την ανάγνωση του βιβλίου με την παρακολούθηση των μαθημάτων, μπορεί κανείς να αποκτήσει μια σωστή και ολοκληρωμένη γνώση για την γένεση και την φιλοσοφική βάση της Ελληνικής Γλώσσας. Είμαστε πραγματικά ευγνώμονες!
2021-09-24 22:28:16
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΥΠΙΚΟΝ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ "
Ένα βιβλίο - πνευματικός οδηγός, που επιβεβαιώνει την αρχαία ρήση “οὐκ ἐν τῷ μεγάλῳ τὸ εὖ κείμενον εἴη, ἀλλ\' ἐν τῷ εὖ τὸ μέγα” και μετατρέπει την γιορτή των γενεθλίων σε πραγματική μυσταγωγία!
2021-09-22 08:14:18

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS