Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Σχόλια Αναγνώστη: George Tzemis

Σχόλιο για το βιβλίο "ΘΕΜΑΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ, Β΄ ΚΑΙ Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ"
Μέτριο. Έχω παρατηρήσει μεγάλο αριθμό ορθογραφικών λαθών, τόσο στα αρχαία κείμενα, όσο και στις ασκήσεις και στις λύσεις τους, απαράδεκτο για ένα βιβλίο που στοχεύει, μεταξύ άλλων, και στην καλύτερη εκμάθηση της ζωντανής εδώ και χιλιετίες ορθογραφίας μας. Τα κείμενα δεν είναι κλιμακούμενης δυσκολίας για να μπορέσουν τα παιδιά να διδαχθούν μεθοδικά το αδίδακτο, μα είναι απαιτητικά στην αρχή (κείμενα για τη Β Λυκείου), ενώ σχετικά εύκολα στο τέλος (για τη Γ). Κάποιες ασκήσεις δεν αποτελούν καν αντικείμενο εξέτασης πια. Επίσης, οι μεταφράσεις που προτείνονται στις λύσεις των ασκήσεων αντικρούουν στο νεοελληνικό γλωσσικό αίσθημα και δεν αποτελούν ορθά πρότυπα. Γενικά, δεν θα το πρότεινα, καθώς υπάρχουν έργα πληρέστερα σε μορφή και περιεχόμενο για το Αδίδακτο Κείμενο.
2022-07-05 17:02:08
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΞΕΝΟΣ"
Δεν χωράνε λόγια εδώ για να χαρακτηριστεί αυτό το βιβλίο. Και δε μιλάω για την αισθητική του ποιότητα, δε μιλάω για την ιστορία του. Είναι ένα βιβλίο στο οποίο φανερώνεται ένας χαρακτήρας απίστευτος, κυριολεκτικά – ένας άνθρωπος που ζει τόσο βαρετά και τόσο έντονα, με τόση απάθεια και τόσο συναίσθημα. Ο Μερσό είναι η μικρογραφία της ελεύθερης –αν μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει με ακρίβεια αυτόν τον όρο– ψυχής. Μέτρο του κόσμου του είναι ο εαυτός του. Είναι ένας άνθρωπος που κολυμπά στο αντίθετο ρεύμα – κι όμως, είναι τόσο δυνατός, αλλά και τόσο ευάλωτος ταυτόχρονα. Αντιστέκεται σ\' όλη την ανθρώπινη ύπαρξη, σε καθετί που νομίζουμε ότι μας κάνει ανθρώπους. Είναι πραγματικά ξένος ανάμεσα στους πολλούς, αλλά συνάμα είναι κι ο πιο "άνθρωπος" ανάμεσά τους. Ό,τι και να πει κανείς είναι λίγο για αυτό το βιβλίο. Ο καθένας το αντιλαμβάνεται διαφορετικά και δικάζει με τα δικά του μέτρα τον χαρακτήρα, γιατί θεωρεί ότι βλέπει μέσα στην ψυχή του. Αλλά μάλλον γελιέται. Διαβάστε, δικάστε και κρίνετέ τον, αλλά να μην ξεχάσετε καθόλου πως μαζί του δικάζετε και τον εαυτό σας...
2022-06-11 17:56:21
Σχόλιο για το βιβλίο "ΜΥΘΟΙ ΤΩΝ ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ"
Χρόνια με ενδιαφέρει η Αίγυπτος σε όλες τις εκφάνσεις του πολιτισμού της, στην κοινωνική της οργάνωση, στην πολιτική, στην αρχιτεκτονική της και, φυσικά, στη θρησκεία της. Το συγκεκριμένο βιβλίο με εξέπληξε ευχάριστα. Δεν αποτελεί εισαγωγή στην αιγυπτιακή θρησκεία, δεν θα το πρότεινα, δηλαδή, σε κάποιον που δεν ξέρει τίποτα σχετικά με τους αιγυπτιακούς θεούς και την Ιστορία του τόπου. Εμένα, όμως, με έχει ενθουσιάσει, γιατί μπόρεσα να διεισδύσω στην αιγυπτιακή θεολογία χωρίς να κουραστώ ή να βαρεθώ. Το βιβλίο δεν έχει ιδιαίτερα μεγάλο μέγεθος και περιέχει σημαντικούς μύθους, οι οποίοι αναδεικνύουν περίτρανα το μεγαλείο της αιγυπτιακής κοσμολογικής θεώρησης. Σε μόλις εκατό σελίδες γίνονται απόλυτα κατανοητές οι έννοιες πάνω στις οποίες βασίστηκε η αιγυπτιακή θρησκεία, αλλά και άλλες θρησκείες αργότερα. Προσωπικά, σας το συστήνω ανεπιφύλακτα, αν θέλετε να διασκεδάσετε και συνάμα να εξετάσετε μεγάλα ερωτήματα του σύμπαντος από μια άλλη οπτική.
2022-05-17 09:51:49
Σχόλιο για το βιβλίο "ΙΣΧΥΣ ΚΑΙ ΛΑΟΣ "
Γενικά, ικανοποιητικό. Δεν θα έλεγα ότι οι συγγραφείς του δίνουν συγκεκριμένες απαντήσεις στους αναγνώστες για το πώς θα προσαρμόσουμε τη δημοκρατία, αλλά αφήνουν περισσότερο το ερώτημα να αιωρείται, καλώντας μας σε δράση. Παραθέτουν διαχρονικά παραδείγματα καλής και κακής διαχείρισης της ισχύος που φέρει η αρχή του λαού, και έμμεσα αφήνουν να εννοηθεί ποιο πρότυπο πρέπει να ακολουθήσουμε και σήμερα. Αναλύουν τόσο σύγχρονα προβλήματα της δημοκρατίας, όσο και αρχαία, από τα οποία, όμως, οφείλουμε να μάθουμε. Ίσως σε κάποια σημεία να γίνει κουραστικό για τον συνειδητοποιημένο ιστορικά Έλληνα αναγνώστη, κυρίως στην αρχή, λόγω της διεξοδικής αφήγησης ιστοριών λίγο πολύ γνωστών στο ελληνικό κοινό. Πάντως, θεωρώ πως διαβάζεται γρήγορα. Εγώ θα το πρότεινα, αν κάποιος ήθελε να έρθει σε μια πρώτη επαφή με τη φύση της αρχαίας και της σύγχρονης δημοκρατίας, για τα κοινά προβλήματά τους, και αν ήθελε να προβληματιστεί πάνω σε αυτά.
2022-05-14 20:43:06
Σχόλιο για το βιβλίο "ΟΙ ΔΩΡΙΕΙΣ "
Είχα ενθουσιαστεί να παραλάβω το βιβλίο, διότι δεν διαθέτουμε πολλά στην Ελλάδα που να αφορούν εκείνη την περίοδο της Ιστορίας μας. Δυστυχώς, ένα σημαντικό τμήμα του συγκεκριμένου βιβλίου δεν βασίζεται σε επιστημονικά ευρήματα και υπάρχουν υπερβολές σχετικά με τους Δωριείς (π.χ. ότι έφτασαν στην Αμερική...). Θα ήθελα πολύ να διαβάσω βιβλία σχετικά με τα ελληνικά φύλα, αλλά όχι τέτοιου τύπου.
2022-04-23 12:18:00
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ"
Ένα εξαιρετικό βιβλίο, ειδικά -θεωρώ- για λάτρεις της Ιστορίας και της φιλοσοφίας. Ο Τζον Γουίλιαμς μεταφέρει στο χαρτί το πορτρέτο μιας μοναδικής εποχής, γεμάτης με ίντριγκες και μηχανορραφίες. Η ωριμότητα που επέδειξε ο Αύγουστος τόσο στην αρχή του ενήλικου βίου του, με τον θάνατο του Ιουλίου Καίσαρα, όσο και στο τέλος της ζωής του, όταν ήθελε απλά να «αφεθεί» στον θάνατο, είναι εντυπωσιακή. Κατ\' εμέ, το αποκορύφωμα του βιβλίου είναι όταν συναντιέται για τελευταία φορά με τη μοναχοκόρη του, Ιουλία, και η συγκλονιστική συζητήση που λαμβάνει χώρα μεταξύ τους. Ο «Αύγουστος» είναι ένα συναρπαστικό βιβλίο, το οποίο σας προτείνω ανεπιφύλακτα να το διαβάσετε.
2022-03-06 18:50:38
Σχόλιο για το βιβλίο "ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΙΣ "
Έψαχνα καιρό για ένα πλήρες νεοελληνικό συντακτικό και, έχοντας διαβάσει τις βιβλιογραφίες πολλών άλλων βιβλίων σχετικών με τη γλώσσα μας, αποφάσισα να αγοράσω τη «Νεοελληνική σύνταξι» του αείμνηστου Αχιλλέα Τζάρτζανου. Εξεπλάγην με την ανάλυση όλων των συντακτικών φαινομένων και την πληθωρική παράθεση παραδειγμάτων, κυρίως από δημοτικά τραγούδια και τη δημοτική λογοτεχνική παράδοση. Θεωρώ πως το συντακτικό τούτο μπορεί να επιλύσει πολλές απορίες των Νεολλήνων σχετικά με τη μορφολογία της γλώσσας μας, όπως εξάλλου έκανε και για μένα, και, για όσους έχουν μελετήσει με ζήλο τον αρχαίο ελληνικό λόγο, να αποτελέσει αδιάψευστο τεκμήριο της ιστορικής συνέχειας και της μορφολογικής συνοχής της γλώσσας μας στο διάβα της Ιστορίας. Πιστεύω πως, από τα λίγα διαθέσιμα νεοελληνικά συντακτικά, η «Νεοελληνική σύνταξις» είναι το πληρέστερο, γιατί δεν φείδεται παραδειγμάτων, η γλώσσα του είναι απλή και κατανοητή (μη φοβάστε ότι βρίσκεται σε δύσκολη καθαρεύουσα, είναι γραμμένη στη δημοτική, απλά με πολυτονικό και κάποιους ορθογραφικούς τύπους που πια δεν χρησιμοποιούνται π.χ. τήν σύνταξι) και αναλύει όλα τα φαινόμενα, χωρίς να παραλείπει κάποια χάριν συντομίας, όπως το σχολικό συντακτικό. Προσωπικά, σας τη συστήνω ανεπιφύλακτα!
2022-03-05 19:55:25

Βρείτε μας στο...

Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS