Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Σχόλια Αναγνώστη: Γιώργος997

Σχόλιο για το βιβλίο "ΦΕΓΓΑΡΟΦΥΛΑΚΕΣ"
Πολύ Καλό!!! Αποτελεί μια ενδιαφέρουσα προσθήκη στον (πολυβασανισμένο) χώρο του ελληνικού fantasy μυθιστορήματος. Δυνατή πλοκή, ευχάριστος ρυθμός, πρωτότυπη ιδέα, και όλα αυτά με ένα μεστό λογοτεχνικό γράψιμο, που δεν κουράζει με προχειρότητες σε σύγκριση με άλλα του είδους.
Συστήνεται.
2021-10-15 19:24:59
Σχόλιο για το βιβλίο "ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ"
Εξαιρετικό βιβλίο. Αν και είναι το πρώτο του μεγάλου λογοτέχνη, μπορείς να διακρίνεις στοιχεία της γραφής του που θα συναντάς και στα "Έγκλημα και Τιμωρία", "Οι Δαιμονισμένοι".
2021-02-08 09:56:46
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΜΕΡΑ ΕΝΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΤΟ 2889 (MICRO BOOKS)"
Πολύ ενδιαφέροντα διηγήματα από τον αδιαμφισβήτητο μετρ της επιστημονικής φαντασίας. Η μετάφραση είναι πολύ καλή αν και η έκδοση θα μπορούσε να ήταν καλύτερη. Σίγουρα, για την τιμή της η έκδοση είναι άψογη.
2020-11-16 11:36:47
Σχόλιο για το βιβλίο "THE MINORITY REPORT "
Εξαιρετικά διηγήματα, γεμάτα ανατροπές και συμβολισμούς που θα σε βάλουν σε σκέψεις. Καλή έκδοση και με καλή μετάφραση, ωραία προσθήκη για την βιβλιοθήκη σας.
2020-10-20 12:00:38
Σχόλιο για το βιβλίο "NICK CAVE "
Εξαιρετικό graphic novel, εξαιρετικά βαθύ και ψυχογραφημένο. Αποτελώ καιρό τώρα θαυμαστής των τραγουδιών του Nick Cave(του δικού μας Σπηλιά) αλλά αυτό το βιβλίο με βοήθησε να καταλάβω πραγματικά το νόημα πολλών από τα τραγούδια του Cave(όπως το Red Right Hand, Higs Boson Blues κ.α.). Σε πολλά σημεία το βάθος του και η λογοτεχνικότητα του θύμιζαν βιβλίο λογοτεχνίας. Το σχέδιο ήταν εξαιρετικό και γεμάτο εντυπωσιακές σκηνές αναπαράστασης των τραγουδιών. Το συστήνω ανεπιφύλακτα.
2020-06-30 22:26:54
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ "
Απαράδεκτο βιβλίο. Ένα σωρός από λιβέλους που καμία σχέση δεν έχουν με ιστορικό σύγγραμα. Ο συγγραφέας σπάνια αναφέρει τις πηγές από τις οποίες αντλεί όλες αυτές τις "πληροφορίες" για τους ήρωες του \'21, αλλά και όταν το κάνει ποτέ δεν αναφέρει αυτούσια αποσπάσματα αλλά λέει "αν κάποιος διαβάσει το βιβλίο... θα καταλάβει πως...", κάτι που είναι εντελώς αντιδεολογικό για "ιστορικό βιβλίο" όπου οι πηγές πρέπει να μεταφέρονται σχεδόν αυτούσιες και όχι να αναφέρονται μόνο οι απόψεις του συγγραφέα.
Ακόμα, πολλές φορές συκοφαντεί μεγάλες προσωπικότητες χωρίς καθόλου να αναφέρει αποδείξεις για τις κατηγορίες που τους προσάπτει(ενδεικτικά, αναφέρει ότι ο Μακρυγιάννης "πήρε" λεφτά από Τούρκους για να λύσει μια πολιόρκια αλλά δεν αναφέρει καμία απόδειξη).
Τέλος, όλο το βιβλίο διακατέχεται από μια τρομέρη εμπάθεια απέναντι σε οτιδήποτε χριστιανικό και ορθόδοξο φτάνοντας σε σημείο να συκοφαντεί ξεκάθαρα μεγάλες προσωπικότητες της Εκκλησίας που βοήθησαν καθοριστικά στον αγώνα.

2020-06-23 22:07:51
Σχόλιο για το βιβλίο "ΥΠΑΤΙΑ, Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ"
"Μυθιστορηματική Βιογραφία" για ένα ιστορικό πρόσωπο για το οποίο λίγα είναι γνωστά και ακόμα πιο λίγα επιβεβαιωμένα επιτρέπει μεγάλες ελευθερίες στον συγγραφέα. Το πρόβλημα είναι πως στην συγκεκριμένη περίπτωση πολλά από τα "γεγονότα" που παρουσιάζονται στο συγκεκριμένο βιβλίο οφείλονται περισσότερο στην φαντασία του συγγραφέα, ο οποίος προκειμένου να εντυπωσιάσει καταφεύγει σε ψέματα(βιασμοί) ενώ ξεχνάει να αναφέρει ότι ο Επίσκοπος της Αλεξάνδρειας την είχε υπερασπιστεί ενάντια στον όχλο αλλά και πως σύμφωνα με τον χριστιανό δάσκαλο της η ίδια ετοιμαζόταν να βαπτιστεί Χριστιανή.
2020-06-17 12:47:22
Σχόλιο για το βιβλίο "ΜΑΡΙΑ Η ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ "
Αστείο βιβλίο. Ειδικό μόνο για όσους θέλουν να ενημερωθούν για τις γελειότητες των αποκρυφιστών τις εποχής μας. Καταρχάς, κάποιος να ενημερώσει τους "περισπούδαστους" συγγραφείς του βιβλίου ότι η "Μαρία Μαγδαληνή των Ευαγγελλίων" πουθενά δεν αναφέρεται ως "μεταμελημένη πόρνη"(το ότι το αναφέρουν αυτό δείχνει το μέγεθος της ασχετοσύνης τους) αλλά ως μια γυναίκα από την οποία ο Χριστός έβγαλε 7 δαιμόνια, η οποία και δεν είναι καθόλου "παραμελημένη" από την Εκκλησία καθώς τόσο οι Ορθόδοξοι όσο και οι Καθολικοί την δοξάζουν σαν Αγία.

Κατά δεύτερον, είναι τεράστιο ψέμα να παρουσιάζεται ο Ντα Βίντσι σαν αιρετικός. Στο τέλος της ζωής του τάφηκε με χριστιανική τελετή αφού πρώτα δέχτηκε και την Θεία Κοινωνία. Κάτι που αποκλείεται να έκανε κάποιος που δεν δέχεται την Θεότητα του Χριστού.
2020-05-01 10:14:01
Σχόλιο για το βιβλίο "ΟΙ ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟΙ"
Τέλειο!! Ειλικρινά δεν θυμάμαι να έχω διαβάσει τόσο βαθιά ψυχογραφία σε λογοτεχνικό βιβλίο. Κάθε χαρακτήρας που παρουσιάζεται ξεδιπλώνει σταδιακά την ψυχολογία του σαν ανθισμένο λουλούδι(πολύπλευρα), αν και δεν έχουν όλα ευχάριστη μυρωδιά. Σε αυτό το βιβλίο ξεδιπλώνονται σχεδόν όλες οι πολιτικό-κοινωνικές ιδεολογίες-φιλοσοφίες(Αναρχισμός, εθνικισμός, κομουνισμός, κυνισμός, ωχαδερφισμός κτλπ.) όλες παρουσιάζονται αντικειμενικά και "από χείλια" που τις πιστεύουν και ο Ντοστογιέφσκι τις αφήνει να ξεγυμνωθούν μπροστά σου παρουσιάζοντας τα κάλλη και τους ονειδισμούς τους, κρίνοντας τες χωρίς όμως να διακόπτει το μεθυσμένο παραλήρημα των ζηλωτών που τις παρουσιάζουν. Σου παρουσιάζει όλους τους χαρακτήρες τόσο αναλυτικά(χωρίς να γίνει ιδιαίτερα κουραστικό) ώστε να καταλαβαίνεις τους προσωπικούς λόγους που οδήγησαν τον καθένα σε κάθε ιδεολογία. Στο τέλος του βιβλίου κάνει και μια μικρή "προφητεία" για το μέλλον της Ρωσίας, η οποία αποτελεί άλλωστε και την "αποκάλυψη" στον αναγνώστη του νοήματος πίσω από τον τίτλο του βιβλίου. Μην σας τρομάξει το μέγεθος, αποκτήστε το.
2020-04-29 11:17:18
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΛΥΓΙΣΤΟΣ "
Εξαιρετικό βιβλίο!! Η συγγραφέας του διαθέτει ένα σπάνιο λογοτεχνικό ταλέντο και μια εκπληκτική δεξιότητα να περνάει ιστορικά γεγονότα μέσα στην αφήγηση της.
Μια πραγματική ιστορία με πραγματικά μηνύματα και ένα αλύγιστο πνεύμα. Διαβάστε το, θα σας εκπλήξει.
2020-04-16 11:34:20
Σχόλιο για το βιβλίο "ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ"
Αρκετά ενδιαφέρον βιβλίο. Πολύ έξυπνο, αρκετά ειρωνικό και σαρκαστικό. Διαβάζεται σχετικά εύκολα. Η αρχή του είναι πάρα πολύ καλή αλλά δυστυχώς συνοδεύεται από ένα μάλλον ανέμπνευστο τέλος.
2020-04-15 21:02:36
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ "
Εξαιρετικό βιβλίο. Σε βοηθάει να αναστοχαστείς μέσα σου και να συνηδητοποιήσεις ποιος είσαι και ποιος θέλεις να γίνεις. Ειδικά για το δεύτερο σου παρουσιάζει και τον τρόπο που θα το καταφέρεις. Μια βαθιά ψυχογραφία από τον νεοφανή Άγιο της Εκκλησίας μας.
2020-04-02 11:15:04
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΦΟΝΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ"
Η καλύτερη σχέση βιβλίου-τιμής. Τρεις ενδιαφέρουσες ιστορίες από τον μεγάλο Ντίκενς. Μια με φαντάσματα, μια σπαρταριστή κωμωδία και ένα ευφυές θρίλερ. Έξοχο!
2020-03-22 11:40:50
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΔΥΣΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΜΠΡΑΟΥΝ"
Εξαιρετικό!!! Αξίζει κάθε λεπτό που του αφιερώνεις. Κάθε ιστορία είναι ένα πολύ ενδιαφέρον μυστήριο αλλά και ένα βαθύ και φιλοσοφημένο μήνυμα. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα.
2020-03-22 11:40:11
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΖΩΗ ΕΝ ΤΑΦΩ "
Εξαιρετικό! Ένα διαμάντι της ελληνικής λογοτεχνίας και αναμφισβήτητα το ελληνικό "Ουδέν Νεώτερο από το δυτικό μέτωπο", το οποίο κοιτάει στα μάτια το γερμανικό ξαδερφάκι του. Πλήθος συναισθημάτων, πολεμικών σκηνών αλλά και ηθικών αδιεξόδων ζωντανεύουν και φωτίζονται από την ανεπανάληπτη πένα του Μυριβήλη.
Τελικά η πένα νίκησε το ξίφος ή το αντίθετο;
2020-03-21 23:46:59
Σχόλιο για το βιβλίο "ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΚΑΝΕΝΑΣ "
Εξαιρετικό βιβλίο. Ουσιαστικά διαβάζεται από μόνο του και σε κρατάει σε τρομερή αγωνία. Θεωρείται το καλύτερο μυθιστόρημα της και μπορώ να πω πως το πιστεύω(παρόλο που δεν έχω διαβάσει τα άλλα). Αγοράστε το άφοβα, θα σας αποζημίωση.
2020-03-11 10:08:37
Σχόλιο για το βιβλίο "ΟΥΔΕΝ ΝΕΩΤΕΡΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΥΤΙΚΟΝ ΜΕΤΩΠΟΝ"
Ένα πραγματικό αριστούργημα, είναι όσο καλό έχετε ακούσει και ακόμα καλύτερο. Βαθιά ψυχολογημένο, ωμά ρεαλιστικό και αναπάντεχα ανθρώπινο. Σίγουρα η ανάγνωση του σου αφήνει πολλά και σε βάζει σε σκέψεις. Ίσως το πιο αναπάντεχο τέλος που έχω διαβάσει σε βιβλίο.
2020-03-06 11:02:39
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
Εξαιρετικά μέτριο βιβλίο, σχεδόν κακό τολμώ να πω. Σε καμία περίπτωση δεν το λες βιβλίο μυστηρίου, η έρευνα απουσιάζει εντελώς και η δολοφονία αποτελεί αφορμή για την διήγηση μιας σχεδόν κουτσομπολίστικης ιστορία στο Παρίσι της Belle Epoque. Έρωτες, απιστίες, μαθηματικά και φιλοσοφικές αναζητήσεις του συγγραφέα. Δυστυχώς αρκετά βαρετό, ειδικά για το μέγεθος του.

Προσωπικά δεν δικαίωσε τις προσδοκίες που μου είχε γεννήσει η διαφήμιση του.
2020-03-05 21:08:23
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΑ ΨΗΛΑ ΒΟΥΝΑ"
Το απόλυτο παιδικό διήγημά, γραμμένο από τον κορυφαίο Έλληνα παιδαγωγό. Ότι πρέπει για να εξοικειωθεί το παιδί με την αναγνώριση και να εξοικειωθεί με την λογοτεχνία. Το παιδί θα δει μπροστά του να παρελαύνει ολόκληρη η ελληνική φύση με τα ζωή και τα δέντρα της, αλλά και η ποιμενική ζωή με τις χαρές και τις λύπες της. Συγκινητικό τέλος, ευφάνταστη αρχή και ένα περιεχόμενο που διαπαιδαγωγεί χωρίς καν να το καταλάβεις.
2020-03-04 09:46:37
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΒΑΛΤΟΥ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)"
Η απόλυτη σύνθεση Ιστορίας και μυθοπλασίας στην ελληνική λογοτεχνία. Μέσα σε 600 σελίδες θα μάθεις για ολόκληρο το έπος του Μακεδονικού αγώνα. Απόλυτα ρεαλιστικό, οδυνηρά αληθινό και συγκινητικά ηρωικό. Το κορυφαίο βιβλίο της Πηνελόπης Δέλτα, ενδεικτικό του τεράστιου ταλέντου της. Πάρτε το στα παιδιά σας, σας εγγυώμαι προσωπικά πως δεν θα το ξεχάσουν ποτέ.
2020-03-04 09:45:39
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ "
Ιδανικό για την γνωριμία του παιδιού με το απόλυτο κεφάλαιο της Πίστης μας. Η Ζωή του Χριστού, αποτελεί την πλέον ιδανική "μεταφορά" του Ευαγγελίου σε γλώσσα φιλική για το παιδί και χωρίς καμμία δογματική έκπτωση. Η Π.Δ. το είχε γράψει για τα δικά της τα παιδιά και τελικά το κληρονόμησαν τα παιδιά όλων των Ορθοδόξων. Το προτείνω ανεπιφύλακτα.
2020-03-03 19:33:07
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΙΝΔΟΣ "
Έπος, συγκλονιστικό, αληθινό, ηρωικό. Από τον τεράστιο λογοτέχνη Ζαλοκώστα, εγγονό του Γ.Ζαλοκώστα του ποιητή και ήρωα του 1821. Σε αυτό το βιβλίο ο Ζαλοκώστας, που έχασε ένα από τα παιδιά του στα βουνά της Πίνδου, αφηγείται την περιπέτεια της ανάβασης του βουνού από έναν ηρωικό λόχο. Πέρα από τα ιστορικά γεγονότα που ξετυλίγονται, ο συγγραφέας ξεδιπλώνει και προσωπικές ιστορίες των στρατιωτών δίνοντας προσωπικό τόνο σε κάθε μάχη. Σε κρατάει σε ένταση μέχρι την τελευταία γραμμή. Κόσμημα για την ελληνική λογοτεχνία και για κάθε βιβλιοθήκη.
2020-03-03 19:28:47
Σχόλιο για το βιβλίο "ΟΙ ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟΙ"
Τέλειο!! Πραγματικό αριστούργημα. Ίσως το κορυφαίο ψυχογράφημα του Ντοστογιέφσκι. Θίγει ένα μεγάλο αριθμό από ζητήματα, από τον εθνικισμό μέχρι τον ψευτοπροεδευτισμό και τον ολοκληρωτισμό. Διαβάστε το, χωρίς δεύτερη σκέψη, αξίζει το κάθε δευτερόλεπτο που θα επενδύσετε πάνω του.
2020-02-15 10:32:54
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΖΗΛΩΤΗΣ "
Ο Μουσουλμάνος Θρησκειολόγος Ασλάν Ρέζα, γράφει εδώ ένα βιβλίο παρουσιάζοντας έναν Ιησού Χριστού κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τα δικά του, ίσα ίσα για να μπορεί να χωρέσει στο καλούπι του αντιδραστικού Ισλάμ.
Ο Ρέζα δεν είναι ένας απλός Μουσουλμάνος, είναι οπαδός(κατά δήλωση του) του μυστικιστικού σουφισμού του "προσωπικού Τζιχάντ" και των περιστρεφόμενων Δερβήσιδων. Ο Σουφισμός, αντίθετα με τον κλασικό Ισλαμισμό, πιστεύει ότι "η ανάμιξη όλων των θρησκειών-υπό την κυριαρχία του Ισλάμ βέβαια- οδηγεί στην τέλεια γνώση του Θείου. Συνεπώς, ο Ρέζα που για ένα μικρό διάστημα υπήρξε και Ευαγγελιστής θέλει να προσαρμόσει τον Ιησού Χριστό στα μουσουλμανικά πρότυπα. Εξαιτίας του Ριζοσπαστικού του χαρακτήρα το Ισλάμ, δεν μπορεί να δεχτεί την ήττα, την θυσία, το "αγάπα τον εχθρό σου", την ταπείνωση και γενικά τον συγχωρητικό και φιλανθρωπικό, με κέντρο τον Θεό και τον πλησίον χαρακτήρα της διδασκαλίας του Χριστού και συνεπώς του Χριστιανισμου. Συνεπώς ο Ρέζα υποβιβάζει τον Ιησού από την θέση του Χριστού και Σωτήρα της ανθρωπότητας στην θέση ενός Ζηλωτή, επαναστάτη(στα πρότυπα του Τζιχάντ) περιπλανώμενου δασκάλου.
Ο Θρησκευτικός Συγκριτισμός στα καλύτερα του. Όπως πάντα όμως συγχέει την πραγματικότητα με το "επιθυμητό αποτέλεσμα" καταλήγοντας σε αυθαίρετα συμπεράσματα όπως ότι ο Ιησούς Χριστός ανακηρύχθηκε Θεός από τους μαθητές του "χρόνια μετά", ενώ έχουμε την ιστορική ομιλία του Απόστολου Πέτρου την ημέρα της Πεντηκοστής λίγους μήνες μόνο μετά την σταύρωση του Χριστού.
2020-02-03 19:13:39
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)"
Εξαιρετική αλληγορία, ένα από τα πιο σημαντικά βιβλία της Δέλτα, ενδεικτικό της αστείρευτης φαντασίας της. Η ταινία του 2016, που βασίστηκε πάνω σε αυτό το βιβλίο, είναι επίσης πολύ καλή.
2020-02-03 18:46:44
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΠΙΠΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ (ΑΝΤΙ)ΣΟΒΙΕΤΙΚΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ"
Εξαιρετικό ανάγνωσμα. Τα αστεία είναι ξεκαρδιστικά και εξαιρετικά ευφυή σε βαθμό που να θαυμάζεις το χιούμορ των Ρώσων.
Παρόλο την ψυχαγωγική του μορφή σε βοηθάει να μάθεις αρκετά για την ιστορία της Σοβιετικής Ένωσης.
2020-01-25 19:42:55

Βρείτε μας στο...

Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS